Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הייתה הבעיה ב-Touch ID שאפל החליטו לנטוש אותו, מלבד היכולת לייקר את המכשיר שלהם כעת, כשיש טכנולוגיה חדשה?

• תגובות 251
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עובד כ״כ טוב שאפשר להציג לו תמונה והוא נפתח.

זה טכנולוגיה ברמה אחרת לגמרי שכוללת מיפוי תלת מימדי עם חיישן עומק.

(זוכר את הטכנולוגיה של פריימסנס?)

זה כמו להגיד שבוקר טוב - היו צגי מגע גם 10 שנים לפני האייפון.

וגם היו חיישני טביעות אצבעות 20 שנה לפני שהאייפון הציג אחד (אתה זוכר את אלו שעשית סוויפ לאצבע? :) )

ליביו

היו.

רק שכשאייפון הראשון יצא, הוא חיבר טכנולוגיות קיימות לאריזה נוחה למשתמש הפשוט, והיה חידוש משמעותי שהרגיש כמו משהו עתידני אחר ביחס לנוקיה N95 או מכשירי Windows Mobile איומים ואיטיים, ועל אנדרואיד לא שמעו בכלל (וגם כששמעו, לקח לו כמה שנים טובות להבשיל).

זיהוי פנים (מבחינת עצם הקיום של הפיצ׳ר עצמו) לעומת זאת, זה לא משהו להתגאות בו נוכח העובדה שזה קיים כבר חמש שנים, אפילו שהטכנולוגיה שונה מהותית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
במקרה הגעתי לשרשור הזה, והכותרת שלו עצבנה אותי, כי עד האיפון 8 היה לי סבבה, חסרונות, יתרונות, בסדר - מבין את שני הצדדים

אבל קניתי XS, קניה מהירה כי נשבר האיפון הקודם וזה היה הכי מהיר להחזיר עניינים לסדרם (וזה אחד היתרונות של האיפון, חבר ל ITUNES ולא תרגיש בכלל שעברת מכשיר) ומאז שאני עם ה XS אני מקלל את אפל, אני שונא את המכשיר הזה ומצטער ששילמתי עליו מחיר כל כך יקר, הזיהוי פנים הזה זה עונש, עונש! על השולחן במשרד - הוא לא רואה אותי, באוטו במתקן שלו הוא לא רואה אותי, בחוץ הוא לא מזהה אותי כי אני עם משקפי שמש, מאז יציאת זיהוי טביעת אצבע ב 5S זה היה תענוג - טלפון נעול שלא צריך את העונש של להקליד את הקוד כל פעם, זה עבד לי 100% מהפעמים, ועכשיו חזרתי לימי הביניים שאני צריך להקליד את הקוד כל היום, זה מעצבן אותי כל כך, אולי הייתי צריך לקנות סמסונג נוט 9 הפעם או פיקסל XL3 כי לקנות טלפון כל כך יקר שמעצבן אותי כל כך בחברה שהמוטו שלה זה לעשות את המוצר "נכון" זה ביג NO NO.

אני עם אייפון מאז אייפון 4, עברתי את כולם. עכשיו אני עם ה8 וסירבתי לשדרג אותו ל- X כשיצא, ואני מאד מבסוט מזה. הטביעת אצבע זה קילר פיצ׳ר מבחינתי, בדיוק מהסיבות שתיארת. אני אשאר איתו עד שלא תהיה ברירה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מה הייתה הבעיה ב-Touch ID שאפל החליטו לנטוש אותו, מלבד היכולת לייקר את המכשיר שלהם כעת, כשיש טכנולוגיה חדשה?

הוא גזל משטח המסך וגרם לשולים גדולים.

בדור הבא אם יהיה עוד חיישן אצבע הוא יהיה כניראה מתחת למסך כמו שיש ב op6t.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי דעתי, מאז שסטיב ג'ובס הלך לעולמו - האייפון מתדרדר משנה לשנה.

זה התחיל ממצלמה בולטת, הסרת כניסת אוזניות + דונגלים, הסרת חיישן אצבע וכמובן ה - נוצ'.

OP6 מציע את רוב יכולות שיש באייפון + כניסת אוזניות + טביעת אצבע + מטען מהיר ב 1600 שקל פחות מאייפון X.

פורסם (נערך)

כן, רק שבכל פעם ש"משווים" בין האנדרואיד התורן לאייפון, "שוכחים" את החלק הכי חשוב.

iOs וכל האקוסיסטם הנלווה לה.

אתה לא יכול להשוות לדוגמה את iCloud לשום מנגנון גיבוי / שחזור שקיים באנדרואיד היום.

אי אפשר להשוות את התמיכה במכשירים ישנים - אני עם 6S שקיבל לא מזמן שדרוג ל 12.1.

מתפקד יותר טוב משתפקד כשהריץ את גירסה 11.

והוא אפילו לא הישן ביותר שקיבל את אותו עדכון בדיוק.

אז כן, הוא לא מהיר כמו Xs או 6T, אבל הוא מהיר יותר מהרבה מכשירי דגל מתקופתו שמריצים אנדרואיד.

שלא לדבר על כך שהוא הרבה יותר יציב מהם. עוד לא הכרתי מכשיר אנדרואיד אחד ששרד עדכון תוכנה גדול בלי לפחות 2 או 3 באגים מציקים ברמה יומיומית.

ועברתי כמה.

ואת עניין האבטחה, אני שם בצד.

למרות שגם פה, אין מתחרה ל iOs לדעתי.

ועוד לא ציינתי פיצ'רים שאין לי שימוש בהם כמו הסנכרון המעולה של האייפון עם מקים (שנותן את האפשרות לסיים מה שהתחלת על המחשב בנייד ולהיפך).

כי אני לא מכיר את זה ממקור ראשון. אין לי מק (כי אני לא אוהב את זה שהמקים חד פעמיים בהיבט החומרתי שלהם - מקבל את זה בסמארטפון, לא במחשב).

אגב, הסיבה העיקרית שלא החלפתי את ה 6S שלי ב Xs הוא המחסור ב Touch ID.

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
פורסם

ב6t כבר אין כניסת אוזניות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כן, רק שבכל פעם ש"משווים" בין האנדרואיד התורן לאייפון, "שוכחים" את החלק הכי חשוב.

אתה לא יכול להשוות לדוגמה את iCloud לשום מנגנון גיבוי / שחזור שקיים באנדרואיד היום.

זה כל העניין, אני לא בא להשוות וגם לא "להשוות".

אני לא אומר שגלקסי טוב יותר - כי הדיון הזה היום לא מעניין.

האקו-סיסטם של אפל, הרבה יותר טוב, הגימור של התכנות והמערכת הפעלה - אין להם מתחרים.

האנדוראיד התורן כרגע מעניין, מכוון שהוא מכונה "The flagship killer".

אני מראש אומר לך שהאנדרואיד הזה יותר נחות, אבל מה שמעניין כרגע זה האם הערך המוסף שאתה מקבל מהמכשיר שיש בידך, שווה את הפרש בכסף ששילמת עליו?

לכן הטענה כגון "יש באייפון דברים מגניבים, ששילמתי עליהם, אבל אני לא צריך אותם" היא נגדך.

שלא לדבר כמובן על שלל המוצרים הנלווים שאתה מתחייב אליהם.

כבל הטענה שבמחיר 120 שקל שנהרס בערך כל חצי שנה.

ב6t כבר אין כניסת אוזניות.

אכן, לא מבין למה כ"כ חשוב לדחוף את החיישן טביעת אבצע מקדימה, הייתי מעדיף שישאירו את הכניסה של האוזניות וגם ישאירו את הסנסור מאחורה.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם

שקע אוזניות אין כי אין לזה תקן MFI, שנותן לאפל הכנסה ממכירת רשיונות ייצור ליצרני אביזרים.

לדוגמא, על כל דבר שיש לו חיבור lightning, על כל מוצר שנמכר אחוז מסויים הולך לאפל, ומי שלא משלם, נתבע. ככה הם עושים את הכסף הבאמת גדול שלהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אי אפשר להשוות את התמיכה במכשירים ישנים - אני עם 6S שקיבל לא מזמן שדרוג ל 12.1.

מתפקד יותר טוב משתפקד כשהריץ את גירסה 11.

והוא אפילו לא הישן ביותר שקיבל את אותו עדכון בדיוק.

אז כן, הוא לא מהיר כמו Xs או 6T, אבל הוא מהיר יותר מהרבה מכשירי דגל מתקופתו שמריצים אנדרואיד.

שלא לדבר על כך שהוא הרבה יותר יציב מהם. עוד לא הכרתי מכשיר אנדרואיד אחד ששרד עדכון תוכנה גדול בלי לפחות 2 או 3 באגים מציקים ברמה יומיומית.

ועברתי כמה.

ואת עניין האבטחה, אני שם בצד.

למרות שגם פה, אין מתחרה ל iOs לדעתי.

ועוד לא ציינתי פיצ'רים שאין לי שימוש בהם כמו הסנכרון המעולה של האייפון עם מקים (שנותן את האפשרות לסיים מה שהתחלת על המחשב בנייד ולהיפך).

כי אני לא מכיר את זה ממקור ראשון. אין לי מק (כי אני לא אוהב את זה שהמקים חד פעמיים בהיבט החומרתי שלהם - מקבל את זה בסמארטפון, לא במחשב).

אגב, הסיבה העיקרית שלא החלפתי את ה 6S שלי ב Xs הוא המחסור ב Touch ID.

iphone 4

אחרי שדרוג לios 5 בקושי זז.

התחילו תוכנות שרצו 6, שודרג והמכשיר נהיה לא שמיש, הוחלפה סוללה.

icloud זה תוכנה טובה למי שרוצה אותה.

בשביל להעביר קבצים שזה משהו טריוויאלי היא בלתי נסבלת.

בזמנו לא היו אלטרנטיבות בלי לפרוץ.

אפל כבר הודו והם לא צריכים להודות כי הרבה יודעים את זה, שהם עושים האטות מכוונות בשדרוגים.

הנקסוס 5x שלי שרד 2 שדרוגים גדולים, אין לי שום באג ברמה יומיומית ובכלל.

דעתי שכולם זבל או טובים באותה רמה שכל אחד יבחר מה שטוב לו, אין לאף אחד עליונות.

חבל שקוד פתוח אמיתי לא שולט, כי אנדרואיד עם framework של גוגל זה...לא ממש.

פורסם

השאלה האם ה-ONE PLUS שהציעו כאן יחזיק 4 שנים כמו שהחזיק אייפון 6 למשל. אתה קונה מכשיר ב-2500 שקלים (נגיד, אייפון 8 היום) ויודע שהוא יחזיק 4 שנים. או לקנות One Plus שיחזיק... לא יודע כמה. זו השאלה.

פורסם

אני חובב אייפונים

לא הסתדרתי עם אנדוראיד.

כבר שנים שאני עם 5S

מבסוט

קטן.

מצלמה טובה

64 ג'גה זיכרון.

מה שאני אהבתי באייפון שאין באנדרואיד - זמינות חלקים זולה.

לא יעזור לכם.

בסמסנוג מסך להחליף -800 שקל וצפונה

באייפון 5\6\7 עולה המסך 150-200 שקל.

באייפון 8 כרגע המחיר 350-400 ואייפון X עדיין גבוהה המחיר של המסך.

לכו תחליפו מסך בשיומי או מייזו וחבריהם.

לי חבל על מכשיר שעלה זול -> 1000 שקל +- והנה נפל,זה קורה, נשבר המסך ואז 1000 שקל הלכו לפח. כאשר באייפון 200 שקל והופ חזרנו לעסק.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

Cassano -

השאלה היא יותר מורכבת.

כרגע, אתה יכול לקנות בזאפ אייפון 8 ב2379 שקל מזאפ מיבואן מקביל. כלומר, אתה לא תקבל את המטען המקורי של אפל שעלותו 240 שקל, (כבל + תקע).

תקבל את כל האקו-סיסטם הכי טוב בעולם של אפל,

ותהיה בטוח שהוא יחזיק 4 שנים.

לעומת זאת, אתה יכול לקנות op6 ב2390 מיבואן רשמי.

תקבל מטען מהיר + כבל מקורי (באייפון 8 בכלל אין אפשרות של הטענה מהירה).

מצלמות 16+20 מגה פיקסל,לעומת 12+7 באייפון 8.

מצלמה כפולה בגב (כמו אייפון X)

6 GB RAM לעומת 2 באייפון 8.

מסך גדול יותר (יותר גדול משל אייפון X)

כמו שנאמר, כניסה לאוזניות, חיישן טביעת אצבע.

אבל לא תהיה בטוח לגבי כמה זמן הוא יחזיק.

עכשיו הדיון מעניין.

פורסם (נערך)

מה שאני אהבתי באייפון שאין באנדרואיד - זמינות חלקים זולה.

לא יעזור לכם.

בחיאת.

תקנה מגן מסך טוב + קייס.

ישאר לך עודף מ200.

הייתי עם אייפון 5 מרגע שהוא יצא עד לקיץ האחרון, כמובן שהוא נפל אין ספור פעמים והמסך לא נשבר אף פעם , אפילו לא נשרט.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם (נערך)

בחיים לא נשבר לי מסך.

אני כבר הפסקתי לרכוש מכשירים יקרים, לדעתי אין סיבה לשלם יותר מ 1000 ש"ח על מכשיר סלולרי, ההבדל לא באמת מצדיק את המחיר, אז אולי במכשיר שעולה עוד כמה אלפים יש פחות לאגים, הטאץ' יותר מדוייק והמצלמה יותר טובה, אבל זה לדעתי שטויות ובטוח שלא שווה עוד כמה אלפיות.

יש לי שיאומים שעולים גג 700-800 ש"ח ועובדים מעולה.

ואם מתקלקל לי המכשיר, אני זורק אותו לפח ומתחדש בדגם חדש יותר ואפילו לא טורח לבדוק אם ניתן לתקן.

גם אם בכל שנה אני קונה מכשיר זה עדיין יוצא יותר זול מסמסונג או אפל יקרים שמחזיקים גג 3-4 שנים (גם זה לא, הם בד"כ הופכים לעגלות אחרי שנתיים) וגם זה כיף לקבל מכשיר חדש.

עריכה אחרונה על ידי bobi

• תוכן חדש...