Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 251
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש ערך למבחנים האלה מלבד להביא צפיות ליוצרים שלהם?

למה אמור לעניין מישהו אם האייפד(או העט שלו) נשברים בכיפוף? מתי מישהו ימצא את עצמו בסיטואציה שהטאבלט שלו יהיה במצב כזה?

פורסם
היה בעיקרון יוניבודי פלסטיק 13 שנקרא מקבוק

בפועל הוא לא היה בחנויות ונמכר כמחשב מוזל למערכת החינוך.

גם אפל הורידו שקע אוזניות קודם באייפון ורק אחרי שנתיים שלוש באייפד.

וגם במקרה הזה שנתיים שלוש לפני ששאר השוק התחילו את השינוי.

תשמע אתה מדבר על השוק מוכן , לא מוכן - אבל מבחינת מספרים וכו - זה אותו הדבר.

נראה שבתוך הדיון עצמו שכחת בכלל על מה הדיון. נעשה ריקאפ, מההודעה שלך:

זה מסוג הדברים בדיוק שעכשיו אתה מתלונן שהורידו ״מוקדם מדי״ ועוד שנתיים תשאל את עצמך - איך בדיוק השתמשנו בזה ולמה - כמו דיסקים אופטים

העלית את נושא ה CD, הגבתי:

אני שמח שהעלית את דוגמת ה CD, זה מדגים מצוין משהו שרציתי להמחיש- זמינות לחלופה טובה

בתגובה הראשונה שלי אשכרה הצגתי את נושא הדיון בכותרת (בפוסט לא הודגש, כרגע הדגשתי). בתוך הדוגמה שנתתי נכללו בין השאר גם מוצרי אפל, אני יודע מתי יצאו איזה דגמים שלהם ומה הם הכילו, אני לא יודע מה היו המכירות שלהם בכל שלב. אמרת שהמאקבוק לא רלוונטי בכלל והמאקבוק פרו היה מוצר הרבה פחות נמכר מהאייר בלי כונן ה CD, סבבה, משכת את הדיון שוב ושוב לכיוון אפל ואפל ואפל למרות שזו לא הפואנטה, אז פשוט אמרתי בשלב מסוים:

גם אם כל המוצרים של אפל היו משמיטים את הכונן האופטי כבר ב 2008 זה גם לא היה משנה- התעשיה לא עקבה אחרי הטרנד הזה באופן נרחב עד אותה שנה שאני ממשיך לדבר עליה, 2012.

ובתגובה האחרונה שלך אתה ממשיך לדבר על אפל. הם לא הנושא, מרווחי השנים בין מוצר שלהם למוצר של שאר השוק לגמרי לא רלוונטיים. בשורה התחתונה, מה שכל החפירות האלו מנסות להעביר, שה CD הושמט מרוב המוצרים בשוק, זה לא ממש הציק לאנשים כי היו את כל החלופות הזולות, הנוחות והנגישות בעולם- שלמעשה הם התחילו להשתמש בהן עוד לפני שהיצרניות השמיטו את הכוניים האופטיים מהמוצרים. זו הסיבה שהשינוי הזה עבר בשקט יחסית, זה לא חסר כמעט לאף אחד.

זה לעומת המצב כיום- היצרניות משמיטות את חיבור ה 3.5 למרות שאין חלופות טובות, זולות ונגישות, וזו הסיבה שאתה רואה את כל הרעש בפורומים, בפייסבוק, ביוטיוב וכדומה.

(לא, מתאם זו לא חלופה, זה אחד הדברים השנואים ביותר על אנשים, הסיבות לכך הוזכרו קודם)

פורסם (נערך)
יש ערך למבחנים האלה מלבד להביא צפיות ליוצרים שלהם?

למה אמור לעניין מישהו אם האייפד(או העט שלו) נשברים בכיפוף? מתי מישהו ימצא את עצמו בסיטואציה שהטאבלט שלו יהיה במצב כזה?

פספסת את פואנטה.

הנקודה היא שאייפד החדש מתעוות בקלות ועלול להיגרם נזק פיזית מהותי אפילו בשימוש סביר. אחרי שזה יקרה בהצלחה במימוש אחריות. תוך דקה מנפנפים אותך מהחנות בטענה שגרמת נזק פיזי למכשיר ואחריות לא מכסה אותו.

מדובר בסוג הדברים שפשוט לא מצפים להם במוצר "פרימיום" שמתחיל מ-800$ לגרסת בסיס.

לדעתי אייפד המוצר היחיד של אפל שנותן תמורה טובה לכסף. עצוב לראות שהנטייה של אפל לחסוך בכל פינה אפשרית הגיע גם למוצר הזה .

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

זה מוצר סופר דקיק עם חתימה גדולה. מישהו בדק טאבלטים אחרים דומים? אני בספק שיצרן אחר יעשה עבודה טובה בהרבה בלי לוותר על משהו חשוב בפנים (נגיד, קיבולת סוללה)

בואו לא נגזים, ה bend tests האלו בעלי משמעות לדברים ששמים בכיס כמו מכשיר סלולרי, לטאבלטים זה קצת מוגזם.

פורסם
זה מוצר סופר דקיק עם חתימה גדולה. מישהו בדק טאבלטים אחרים דומים? אני בספק שיצרן אחר יעשה עבודה טובה בהרבה בלי לוותר על משהו חשוב בפנים (נגיד, קיבולת סוללה)

בואו לא נגזים, ה bend tests האלו בעלי משמעות לדברים ששמים בכיס כמו מכשיר סלולרי, לטאבלטים זה קצת מוגזם.

דווקא סלולרי לא ברור לי למה להשתמש בו בכיס האחורי ולא הקדמי, ומבחינתי מבחן הכיפוף שלו פחות רלוונטי.

כפי שאמרתי, טאבלט סיכוי גדול יותר שיהיה על הספה ומישהו ישב עליו.

כמובן, המבחן של כיפוף בכח ביד אחת פחות משנה, אבל מעניין מה קורה בעת ישיבה עליו על ספה.

פורסם

אף אחד לא דיבר על כיסים אחוריים, בכיס קדמי למעט מכנסיים עם כיסים ממש גדולים, יכול לפעול על המכשיר לא מעט כוח כפיפה כאשר אתה יושב למשל, בעיקר אם המכשיר לא שינה אוריינטציה לצורה שהכי נוח לך לשבת בה.

ככה או ככה, אני בספק שטאבלט של יצרן אחר בעובי דומה יראה תוצאה טובה בהרבה, יותר מרחק מנקודת האמצע (כלומר, מכשיר גדול יותר)+פחות עובי= יותר קל לכופף. לא משנה מי היצרן.

פורסם

איזה מבנה יש לכוווולם, ובעיקר לסבתות? ספר נפתח כזה, כמו שהיה ב-note המקורי של סמסונג.

זה המבנה היחיד שמגן בצורה סבירה על הטלפון.

המגנים האלה מסורבלים ומנפחים את המכשיר. הם טובים בעיקר בהגנה על טלפונים בתוך תיק, ולכן הם בשימוש בעיקר אצל נשים.

בעבר השתמשתי בנרתיק מסוג זה תקופה קצרה, כאשר מצאתי בתיק שלי כיס שמנע ממפתחות לשרוט את הטלפון עברתי לנרתיק סיליקון ומגן מסך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פספסת את פואנטה.

הנקודה היא שאייפד החדש מתעוות בקלות ועלול להיגרם נזק פיזית מהותי אפילו בשימוש סביר. אחרי שזה יקרה בהצלחה במימוש אחריות. תוך דקה מנפנפים אותך מהחנות בטענה שגרמת נזק פיזי למכשיר ואחריות לא מכסה אותו.

מדובר בסוג הדברים שפשוט לא מצפים להם במוצר "פרימיום" שמתחיל מ-800$ לגרסת בסיס.

לדעתי אייפד המוצר היחיד של אפל שנותן תמורה טובה לכסף. עצוב לראות שהנטייה של אפל לחסוך בכל פינה אפשרית הגיע גם למוצר הזה .

האייפד לרוב המשתמשים הוא הרגיל (לא הפרו) שעולה 330 דולר.

במכשיר הזה היחס תמורה לכסף הוא עדיין מעולה והוא בנוי כמו טנק.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אבל שלא יהיה ספק - זה שהמכשיר מתעקם בכזו קלות זה בדיחה.

אני פשוט מצביע על זה שזה לא הטאבלט הממוצע שזורקים בתיק ונותנים לילד.

לגבי האוזניות והטיימליין - הדיון נגרר למקום אחר - אני נתתי דוגמאות לאיך אפל עושים Phase out לדברים ראשונים בשוק - והשוק הולך אחריהם.

האם השוק שם מבחינת חלופה או לא ? אוזניות תחליפיות ללייטניג מגיעות עם המכשיר / עולות 20 דולר בחנות.

מתאם עולה 9 דולר ואין בו כמעט התפשרות על האיכות.

אוזניות אלחוטיות זולות עולות 20 דולר באמזון בלחץ.

אוזניות טובות עולות הרבה.

אני משאר שזו פשוט הסתכלות אחרת לגבי השוק ומה הוא מוכן לעשות כתחליף.

לדעתי אין הרבה הבדל. זה הכל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אבל שלא יהיה ספק - זה שהמכשיר מתעקם בכזו קלות זה בדיחה.

אני פשוט מצביע על זה שזה לא הטאבלט הממוצע שזורקים בתיק ונותנים לילד.

לגבי האוזניות והטיימליין - הדיון נגרר למקום אחר - אני נתתי דוגמאות לאיך אפל עושים Phase out לדברים ראשונים בשוק - והשוק הולך אחריהם.

האם השוק שם מבחינת חלופה או לא ? אוזניות תחליפיות ללייטניג מגיעות עם המכשיר / עולות 20 דולר בחנות.

מתאם עולה 9 דולר ואין בו כמעט התפשרות על האיכות.

אוזניות אלחוטיות זולות עולות 20 דולר באמזון בלחץ.

אוזניות טובות עולות הרבה.

אני משאר שזו פשוט הסתכלות אחרת לגבי השוק ומה הוא מוכן לעשות כתחליף.

לדעתי אין הרבה הבדל. זה הכל.

מסכים לגבי הנקודה שזו די בדיחה שהמכשיר מתעקם בכזו קלות- אבל מנקודת המבט שזו פשוט טעות לייצר מכשיר שכזה.

הדיון לא ממש נגרר למקום אחר כמו שמשכת אותו לשם כמעט בכוח, ניסיתי להחזיר אותו לנושא, אבל נראה שלשווא. גם כרגע- מה זה משנה כמה עולות אוזניות תחליפיות ללייטנינג? אנחנו מדברים על השוק ככלל, לא על אפל.

מתאם, מוצלח ככל שיהיה, זו לא חלופה. משתמשים לא רוצים להשתמש בדבר הזה, הוא גם רגיש (הנקודה בה החיבור האנלוגי מתחבר ללוח) ואם הוא מפסיק לעבוד ברגע בעייתי- נדפקת. שלא נדבר על העובדה שמתאמי USB C הם זבל עופות ברובם, וזה הרוב המוחץ של השוק.

אוזניות אלחוטיות earbuds זולות עולות 20 דולר באמזון בלחץ- ונשמעות כמו תחת. כמו אוזניות חוטיות של 20 שקל באליאקספרס, זו הנקודה שאני מנסה להעביר פה כבר מספר פוסטים.

העובדה שהיוזר הממוצע צריך לשלם הרבה יותר על משהו ברמה זהה שגם יטיל עליו מגבלות ולבחור מהיצע זעום במקום מהשפע שקיים בגזרה ה "ישנה" זו בדיוק העדות לעובדה שאין תחליף, וזו הסיבה מדוע הרשת גועשת בנושא כביכול פעוט.

באוזניות קשת למיניהן השוק כבר שם, המחירים נגישים, האיכות טובה, ולראיה- השוק זורם לשם בעצמו, בלי צעדי "שכנוע" מצד יצרניות המחשבים הניידים או שאר מקורות המדיה.

• תוכן חדש...