Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גיר ידני בהחלט ״מיושן״ ולא רלוונטי מסיבה פשוטה:

רוב הלקוחות ה״אמיתיים״ של הרכבים האלה מעדיפים את הגיר האוטומטי עם האפשרות תפעול מההגה.

רוב אלה שכן רוצים ומפנטזים על גיר ידני במכוניות הללו לרוב לא יכולים לרכוש אותם (מבחינה כלכלית).

כאמור, פרארי נתנה בתחילת הדרך אופציה ידנית לקליפורניה, זה היה ממש סיפור הצלחה...

אתה צודק - המכוניות האלה נרכשות בדרך כלל ע"י מי שמתפנק בחיים טובים ובמיוחד חומריים. לא רוכשים מכונית כזו אחרי מאזדה 3 אלא בנוסף למרצדס או BMW אוטמאטית. לכן, בגלל שזה אופי הקליינטורה, המכוניות האלה מזמן אינן מכונות כיף טהורות אלא צעצוע של עשירים. ולכן הגיר האוטמאטי מתאים להן.

מי שמחפש כיף טהור ימצא את זה באריאל אטום (שנדמה לי שגם לה יש פליפרים), סופר 7, לוטוס וכד'...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

shayy,

אתה לא חושב שיש משקל לעובדה הפשוטה שמכוניות העל המודרניות מייצרות מהירות גדולה בקלות והינן בעלות תגובות חדות ומיידיות כל כך שרכבים פשוטים יותר כלל אינם מתקרבים אליהם?

ככל שהרכב מהיר יותר, כך האדם מהווה בצורה הולכת וגדלה צוואר בקבוק. רכב כמו מגאן קאפ, עם כל הכבוד, לא מתקרב ליכולת של פרארי 458 או פורשה GT3 ולכן יש "זמן" להנות גם מתיבת ההילוכים ואספקטים מכניים של הרכב. לעומת זאת, ברכבי על (כמו ה458 או GT3) כנראה שהחוויה מתמקדת בביצועים ופחות בתפעול תיבת ההילוכים.

(בשלב זה, בד"כ מביאים את הF15 כדוגמא למכונה לא יציבה מעצם טבעה אשר המערכות האלקטרוניות השונות מאפשרות להטיס אותה :))

זה לא אבסולוטי, אבל יש בזה משהו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני חושב שאתה צודק בכל מה כתבת וגם הדוגמאות לרבות טיסה-על-חוט מצויינות.

לצערי, לא נראה לי שארכוש מכונית על. ביקום מקביל, הייתי רוכש עם אוטומאטי, בגלל מה שכתבת...

בחיים האמיתיים, בהיצע הרלוונטי, גיר ידני, עדיין בחלק לא מבוטל של המקרים יכול להוסיף (לי) סוג של הנאה.

די מיצינו...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בידני עדיין יש יתרונות ששום גיר מודרני ספורטיבי לא יספק.

למשל, בדריפטינג, נוכחות הקלאץ' מאוד חשובה לשליטה מלאה על ניתוק הכוח וחיבורו. הוא משחק תפקיד לא פחות משמעותי מ-2 הפדלים הנוספים.

לא עולות לי עוד סיבות פרקטיות להעדיף ידני מבחינת יעילות אבסולוטית - כמובן שמכונה עושה את זה טוב מבן אדם.

אני אוהב ידני, כי זה עוזר לי להבין יותר בקלות את הרמה שהנהג נמצא בה. זו תורה שלמה של העברת הילוכים, ותזמון מדוייק של שיחרור\כמות חיכוך\הפרדה דרך המצמד.

נהג שמתפעל תיבה ידנית בחלקות מושלמת - הוא עבד בשביל להגיע לרמה הזו. ואני מעריך דברים מסוג זה.

פורסם

(בשלב זה, בד"כ מביאים את הF15 כדוגמא למכונה לא יציבה מעצם טבעה אשר המערכות האלקטרוניות השונות מאפשרות להטיס אותה :))

ה-F-15 יציב מטבעו. ה-F-16 לא. :wink:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אף גיר אוטמטי לא יחבר אותי לאוטו כמו גיר רגיל ,לא נהגתי על פרארי אבל בהחלט בליתי קצת עם קאררה 911 ידנית ואחר כך תקופה מסויימת עם אותו אוטו רכב אוטומט ואין מה להשוות במי הייתי מאוהב ומי היה סבבה אבל לא הרגשתי מחובר .

חלק מהחברים פה הגיבו בצד הפרקטי של מהיר יותר ,ואני אומר חברים לא רחוק היום שמערכת מחשב תנווט את האוטו מהר ומדוייק ובטיחותי מכול אחד מאתנו ,אז מה נקנה רכב ספורט מרגש וניתן לו להסיע אותנו בשכונה כי עושה זאת טוב יותר מאתנו .

אותי מדאיג הדור הבא בעיקר בארץ שלא מכיר כמעט רכבים גיר רגיל מרגשים ,ולא מבין את החיבור האחר שיש לרכב,שאתה עובד בשבילו ומזיז אותו בידיים וברגלים שלך בכל שלב אז אתה מתאהב בו ,חברים של הבן שלי שרואים אותי נוהג בגיר רגיל לא מבינים מה זה . ואז אני אומר להם תקשיבו למנוע תרגישו את הנסיעה תגיבו לה ,פה לא עושים רק בהגה.

אז בסדר פרארי של 500 כ"ס תגיב טוב יותר באוטומט ותקבל מהאוטו יותר בצורה הזו ,אבל רנו קליאו,ואחר כך GTI ,ואחר כך STI ואחר כך סם איביזה שלא עושים גיר רגיל.

בארץ בכלל מכה ,אין להשיג גיר רגיל במכוניות שנועדו לגיר רגיל,בגלל היבואנים ששולטים בשוק כמו קרטל.

מבחינתי זה כמו להגיד תאכלו אוכל סינטטי כי בריא יותר ומזין יותר,וכן הטעם לא .

בשוק האופנועים כבר הבינו שכולם עוברים לאוטמט והשוק של רוכבי האופנועים האמיתים מצטמק ומזדקן ,זה הכיוון החד משמעי בגיר רגיל ,אבל פה או רק יעלם לגמרי לצערי .

פורסם

בארץ בכלל מכה ,אין להשיג גיר רגיל במכוניות שנועדו לגיר רגיל,בגלל היבואנים ששולטים בשוק כמו קרטל.

בשוק האופנועים כבר הבינו שכולם עוברים לאוטמט והשוק של רוכבי האופנועים האמיתים מצטמק ומזדקן ,זה הכיוון החד משמעי בגיר רגיל ,אבל פה או רק יעלם לגמרי לצערי .

מכוניות ידניות אפשר למכור רק בפלחי השוק הזולים ביותר, דהיינו עד 70K, פלוס מינוס.

בעיקרון מיובאות לארץ מספר משפחתיות ידניות - פורד פוקוס, טויוטה קורולה וסקודה אוקטביה.

להערכתי, ולא בדקתי מספרית, לא נמכרו יותר מכמה עשרות בשנה האחרונה.

שוק הקטנועים עבר כליל לתיבה אוטומטית, ובצדק.

עם כל הכבוד לתיבה הידנית, לעולמים תיבה אוטומטית תהייה נוחה יותר, ועל אחת כמה וכמה בכלי שייעודי העיקרי הוא נסיעות עירוניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נראה לי שמיצינו את השרשור הזה. היתרונות של הגיר האוטומטי עולים על הידני, ללא ספק. ואולם, ישנם אלו שכיף להם להעביר את ההילוכים עם דוושה שלישית ומוט. תקראו לזה טמטום, תקראו לזה רומנטיקה, יש אנשים שכיף להם יותר ככה.

מה לעשות, אני אוהב לשחק עם המוט :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מכוניות ידניות אפשר למכור רק בפלחי השוק הזולים ביותר, דהיינו עד 70K, פלוס מינוס.

מצד שני בשוק המשומשות רכב קצת מיוחד גיר רגיל נמכר מעל המחירון בהרבה,מהר יותר וקשה למצוא.

כרכב חדש אולי באמת סוכני המכירות יצליחו לשכנע אותך שבמוו סדרה 1 , ליאון FR ,או אפילו פולו GTI עדיפה כאוטמטית ,אבל עוד 3 שנים שתרצה למכור אותה תאמין לי שיחכו לה יותר קונים מאשר האוטומטית .ואצל חלק מהאנשים זה גם שיקול .

פורסם

הרבה חברים פה מדברים על עניין ה״שליטה מלאה״ במכונית עם גיר ידני כשהם לא מבינים שהגיורים החצי אוטומטיים הם סוג של ״לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה״ כי מצד אחד כשלא בא לך להעביר הילוכים ידנית המכונית תבצע את זה עבורך וכשכן בא לך לשלוט בקצב העברת ההילוכים אתה יכול לעשות זאת ביעילות ומהירות ביחס לגיר הידני הקונבנציונלי.

לפחות ב DSG, אם תמשוך הילוך מסויים עד הקצה במצב ידני, היא תחליף הילוך בעצמה. מצב אחד זה בשביל להגן על המנוע אבל מצד שני זה מאבד את הידניות שבזה.

פורסם
.

העניין הוא פשוט - תבדיל בין "מהר" לבין "כיף/הנאה". לא אחזור על מה שכתבתי.

אני בטוח שכשנוהגים באקזוטיות עם כוח מטורף, באופן מזדמן, גיר אוטומאטי עדיף מבחינת הכיף. זה פשוט הרבה יותר קל ומיידי לשלוט בהן ולהנות מהיכולות החריגות שלהן.

יחד עם זאת, השאלה הגדולה היא האם אין שום סיפוק במעורבות, בידע, במיומנות, בתהליך הרכישה והשיפור? לא בסופרקארס. במכוניות יותר ארציות. האם 106 ראלי הייתה יותר מהנה עם רובוטי?

לגבי הפסקה הראשונה אני משער שהבנתי את כוונתך, אני רק אציין שכרגע אני נוהג באופן קבוע על רכב מאוד חזק עם ביצועים מקבילים לפרארי, זה לא משנה את עמדתי, רק מחזק אותה ומביא אותי לפסקה השניה שלך, לא, פז׳ו 106 לא היתה מהנה יותר עם גיר אוטומטי או רובוטי כי מדובר במכונית חלשה (כן, זו היתה המכונית הראשונה שלי...) ושם יש ערך גדול יותר לבחישה בהילוכים כי זה מפצה על המחסור בכח-

תנסה להאיץ מ-20 ל-100 קמ״ש כשאתה בהילוך רביעי- הרכב לא יזוז בגלל חוסר גמישות וחוסר מומנט.

עכשיו בוא נחזור לאותן אקזוטיות שדיבת עליהן (ברשותך אני מרגיש מאוד בנוח להכניס את הרכב שלי מבחינת מנוע למשבצת הזאת)- יש כל כך הרבה מומנט וגמישות במנוע שאין לך צורך באותה בחישת הילוכים רצופה.

מעבר לכך, ההאצות כל כך חזקות שהכביש נגמר מהר מדי.....:lol:

לפחות ב DSG, אם תמשוך הילוך מסויים עד הקצה במצב ידני, היא תחליף הילוך בעצמה. מצב אחד זה בשביל להגן על המנוע אבל מצד שני זה מאבד את הידניות שבזה.

אני יודע למה אתה מתכוון אבל לא בכל גיר רובוטי או אוטומטי עם תפעול ידני זה כך, ובאלה שזה כן כך לרוב ניצן לרכוש תוכנת ניהול גיר שתטפל בכך ותמנע החלפת הילוך אוטומטית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, אני זוכר את ה-106 הכחולה, ואת הפרוייקט הקליפארים האדומים :-D

לא עולה לך בראש לפעמים להאיץ במתינות בראשון, להעביר לשני , ובמקביל להגביר את הלחץ על המצערת ולשחרר במכה קלאץ'? :wink:

• תוכן חדש...