Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורשה זונחת את הגיר הידני ב 911 GT3 החדשה ,כחובב ידניות אני שואל את עצמי האם זו התחלה של מגמה עולמית.

גם רנו בקליאו ספורט החדשות הצהירו שלא יהיה גיר רגיל יותר .

חברים האם בעצם אנחנו הולכים לעולם ללא גיר רגיל במכוניות ספורט תחילה ואחר כך בעצם יהיה רק אלטרנטיבה לרכב זול יותר ,במכוניות יוקרה כמעט ונעלם לגמרי במילא .

כחובב החלפת הילוכים ידנית ומצד שני ברור לו יתרונות הגיר הכפול מצמד אני די מבולבל .

לדעתי זה הולך לשם בצעדי ענק .

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4352715,00.html

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כחובב ידניות אני שואל את עצמי האם זו התחלה של מגמה עולמית.

לא. אתה טועה.

זו לא התחלה. אנחנו כבר בעיצומה של המגמה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

התחלה? הם ממש לא הראשונים. אני חושב שפרארי ביצעו את המעבר לפניהם. גיר ידני הופך למיותר, כאשר לרובוטי יש יותר יתרונות ממנו. מה גם, שברובוטי יש לך pedal shifters :D

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כפי שנאמר, ממש לא התחלה, אנו נמצאים כבר בעיצומה של המגמה:

- בוגאטי ויירון.

- כל פרארי (למעט אולי כמה קליפורניות ידניות אאל"ט).

- כל מאזרטי.

- ב.מ.וו M5/6 וכנראה הM3/4 בעתיד הקרוב.

- גרסאות הביצועים של מרצדס.

- גרסאות הביצועים של אאודי.

- לא מעט דגמי אסטון מרטין.

- למבורגיני אוונטדור.

- אלפא 4C.

- רנו קליאו החדשה.

- פורשה GT3 (גם טורבו S בדור היוצא וסביר להניח שגם בנוכחי לכשתוצג).

כמה דוגמאות, אני בטוח ששכחתי עוד כמה, מספיק?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בסוף היצרנים שהכי ירוויחו מהז יהיו אלה שישארו עם גרסאות ידיניות.

תמיד יהיו המעט האלה, שרוצים לתפעל את הרכב כמו צעצוע, שרוצים להרגיש כל הילוך שעובר. בסוף המכירות של איזה מוסטנג ידנית ומסכנה (בהשוואה לרכבים שהוזכרו פה) תימכר בהרבה חתיכות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

- כל פרארי (למעט אולי כמה קליפורניות ידניות אאל"ט).

כן, זה די עצוב האמת.

פרארי הציעו את הרכב עם גיר ידני.

כמה נמכרו בכל העולם?

2.

2 מסכנות..

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

ועוד דבר, כשמדובר ברכבי על, אז ניחא. ממילא כבר רוב התחרות היא על הכי יקר, ולא הכי ספורטיבי. אבל הדבר שהכי צורם לי זה רכבי הספורט ה"פשוטים" יותר. הקליאו, הפורשה, האלפא. אלה רכבים שחייבים להישאר ידניים. אני לא מצליח לדמיין אלפא אוט', או מגאן RS אוט', מזעזע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אכן ברכבי על אני מבין את התופעה. גיר אוט' מתאים לאופי הלקוחות וליצרנים שרוצים להציג נתונים כמה שיותר טובים.

בספורטיביות זולות אני ממש לא מסוגל להבין את התופעה, לא חבל לחסל את אחד ממרכיבי ההנאה והחיבור העיקריים?

פורסם

קרא כאן. גם המגאן RS בדרך...

http://www.autoexpress.co.uk/car-news/geneva-motor-show/63005/renault-reveals-rs-plans

ומאידך, בלא מעט הוט-הצ'באק חדשים, הגיר היחידי הוא ידני (208GTI, פיאסטה ופוקוס ST, קיה פרוסיד GT, אסטרה OPC).

ועם כל זאת, אני מת לנסות את קליאו RS החדשה. הסרטונים של ה'קאפ' הצהובה על המסלול בספרד הדליקו אותי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

פורשה איבדו את זה כשהחליטו לשים ל-911 הגה חשמלי אבל לענייננו:

הסיבה העיקרית הנראית לעין היא "דרישת הלקוחות" אבל גם אם כן השיקול העיקרי הוא אחר. התיבות הרובוטיות המתקדמות, בעיקר אלו כפולות המצמדים, יעילות יותר במהירות החלפת ההילוכים יותר מכל נהג בן אנוש. המשמעות לגבי הביצועים היא ברורה אבל ישנו עוד משתנה אחד חשוב והוא איכות הסביבה.

הנצילות של התיבות הרובוטיות המתקדמות יעילה יותר מהתיבה הידנית לא רק בביצועים אלא גם בצריכת הדלק כפי שמדגימים דגמי ה-DSG בהשוואה לדגמים הידניים בקונצרן VAG. האפשרות להציג נתוני צריכת דלק ופליטת CO2 נמוכים טובה לא רק מבחינה תדמיתית אלא מבחינת רגולציה ומכסות זיהום להן מחויבות היצרניות. כשמדובר ביצרניות של מכוניות ביצועים בלבד כמו פרארי, אסטון מרטין ובנטי הדבר בעייתי שבעתיים כדי לעמוד בתקנות אלו. אז נכון שהחיסכון הוא שולי יחסית בסך אחוזים בודדים אבל כך גם החיסכון שמעניק השימוש בהגה החשמלי (כ-5% בערך).

בחברות עממיות יותר לא תהיה בעיה להציע דגמים ידניים, עדין כי ישנו היצע דגמים רחב המאזן את גרסאות הביצועים. עבור יצרניות המיצרות מכוניות ביצועים אין ברירה אלא להשתמש בכל טריק, גם אם זה על חשבון חובב ההגה ולצערנו דעת הקהל של חובבי ההגה כבר מזמן לא נחשבת בתעשיה אלא דעתם של אנשי השיווק.

פורסם

את האמת שאני לא מבין את התופעה הזאת, מה אין אנשים שרוצים ידניות?

מספיק לקרוא פה את התגובות בפורום כדי להבין שיש שוק של ספורטיביות ידניות ...

אני בטוח שיש אנשים שהממון בכיסם ויכולים לרכוש מכונית על, ומעדיפים שהיא הייתה ידנית.

באסה :\

פורסם

התגובות פה בפורום, בנושא של הגיר הידני, הם בד"כ של כמה ילדים שנהגו על 2 רכבים בחיים שלהם ואתה תשמע משפטים כמו: "ידני חזק יותר" או "אתה שולט יותר ברכב בידני" - שרלוונטים אולי לתקופה של לפני 10 שנים.

כשכל חברה אחרת זונחת גיר ידני ועוברת לתצורה אחרת אז יש גל של "מביני עניין" שמסבירים לנו למה זאת טעות.

אבל שאחת מחברות הרכב הטובות בעולם עושות את זה - יש בזה משום הצהרה.

כבר לא מעט זמן יש בשוק גירים שעדיפים על הגיר הידני - הם זריזים יותר, חסכוניים יותר ומאפשרים ביצועים טובים יותר.

למרות הנאמר למעלה - לי היו 2 רכבים אוטומטים בלבד - מכל הרכבים שהיו בבעלותי (והיו... הרבה) - הסיבה עד ללפני כמה שנים הייתה עליונות של הגיר הידני - והיום היא עלות יקרה מדי של התיבות האלטרנטיביות.

אז אני נוהג בידני, אבל לא הייתי מתנגד ל-DSG ברכב שלי, רק שההפרש במחיר לא יעמוד על מעל ל-10K ש"ח.

פורסם

מה אתה מגדיר סגמנט עממי? מבול הרכבים ב-69990?

אם כן, אז חלקן כן מוצעות עם גירים מתקדמים, אבל הבעיה היא שליבואן קשה למכור יום אחד רכב ב-105 ומחר ב-70 אז כאילו ההבדל הוא בגיר ועוד כמה דברים מינוריים בד"כ.

פורסם
יחד עם זאת, ראוי לציין כי האוטומטיזציה טרם הגיעה באותה הרמה לסגמנט העממי.

הגיעה ועוד איך הגיעה - הרבה משפחתיות בארץ לא מוצעות כלל עם גיר ידני (וזה הסגמנט העממי האמיתי), ובעיני רבים גיר ידני הלך בדרכם של קרבורטור ורדיו טייפ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...