Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעבר- התיבה האוטומטית הייתה פשרה של נוחות - זה היה נוח אבל היית משלם על זה במחיר רכישה יקר, עלות אחזקה יקרה יותר, אובדן כוח, ביצועים ירודים יותר ותצרוכת דלק גבוהה יותר. אז התיבה הידנית הפכה לתיבה של ה"מבינים" וה"ספורטיבית".

כיום המצב קצת שונה, אבל לדעתי לחלק מהאנשים עוד נשאר בראש קישור בין תיבה ידנית לביצועים וכו' - ולכן אתם חושבים שיש לכם יותר שליטה או זה יותר כיף, לא יודע מה...

לא חושבים, יודעים.

למשל, אני יודע שכיף לי כשאני מעביר הילוכים עם יד ימין ורגל שמאל, הרבה יותר מאשר כשאני לוחץ עם האצבע על מתג חשמלי שיתן פקודה לגיר להעביר הילוך. זה כמו שיותר כיף לי לאכול אנטריקוט כסטייק שלם (ורוד באמצע) ולא כבשר קצוץ. עניין של טעם.

זה נהיגה בשבילי. לא מעניין אותי סתם לראות את מד המהירות מתקדם מהר ותוך כדי לשמוע איזה זימזום קל מהכביש ולא להרגיש כלום. (גם לא את ההגה אבל מדברים פה על גירים...) ולא, ואין לי מכונית ספורטיבית של "מביני עניין" ובחיים לא התנסיתי בנהיגה ספורטיבית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכב הנוכחי שלי בעל מצמד כפול. הקודם היה ידני.

כיום, אם אני נוסע בצורה נמרצת אני מעביר לפיקוד ידני (למרות שגם במצב אוט' היא עושה את העבודה יפה מאוד).

שורה תחתונה, ידני עדיין קצת יותר כיף כיוון שתחושת החיבור למכונה ישירה יותר. יחד עם זאת, אני חייב להודות שאם נוותר על כל הסטיגמות והפוזות, העליונות של גיר ידני לעומת גיר רובוטי עם מצמד כפול או יחיד בהקשר של הנאה מנהיגה נטו היא מוערכת יתר על המידה.

בנוסף, כפי שצוין מקודם, גיר רובוטי מאפשר לך להשאיר את שתי הידיים על ההגה כל הזמן והעברת ההילוכים כמובן מהירה יותר. יש לציין עם זאת כי היתרון של הגיר הרובוטי (מבחינת זמנים) בהשוואה לנהג מיומן הוא יחסית זניח.

לגבי העלמות הגיר הידני מרכבי ספורט מובהקים, אחת הסיבות המרכזיות טמונה ברצון הלקוחות. דיבורים לחוד ומעשים לחוד.

תכלס', פרארי, מכונת הנהיגה מספר 1 (יחד עם פורשה :)) אינה מוצעת עוד עם תיבה ידנית, פשוט כי הלקוחות לא מעוניינים בכך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

למען האמת, על הפרארי עם הגיר המדובר לא נהגתי, נהגתי על אחרות בהן הגיר דווקא לא עשה לי טוב.

הגייארדו הייתה המציקה ביותר, ממש בעטה בי בכל החלפה, (אבל יאמר לזכותה שהייתה חבוטה מעט אולי בגלל זה)

הפורשה? זה היה תענוג אמיתי, לא ידעתי שהילוך יכול לעבור כל כך מהר, לא האמנתי שזה קיים ברכב.

ד"א על כולן נהגתי באותו היום במסלול אחת אחרי השניה, כך שבמקרה שמתי לב להשוואה הזו בין הגירים.

פורסם

אני והאשה יושבים פה ומגכחים, הרכבים שלנו אוטומטים, אחד מהם מצוייד בPDK והשני בתיבה אוטומטית רגילה עם תפעול ידני.

סבבה בתנועה העמוסה אבל תמיד מרגישים שמשהו חסר, שנינו מעבירים למצב ספורט בסיבובים, היא משאירה את בקרת האחיזה אני מבטל, ותמיד משתמשים בתפעול הידני. מה שאנחנו מסכימים לגביו זה שתיבה ידנית היא הרבה יותר מהנה לשימוש בגלל המעורבות, שנינו אוהבים את הקלאץ'.

ברזומה שלי המון מכוניות, ידניות, אוטומטיות מכל הסוגים, מ50 כ"ס עד לכמעט 800 כ"ס. במכוניות מאוד חזקות זה קצת מתסכל, קורבט משופרת עם תיבה ידנית זה לא משהו שקל לחיות איתו, כמעט כל אחד שיעלה על הרכב הזה יצטרך להניעו מחדש אחרי ניסיון ראשון ליציאה עדינה מהמקום.

האשה לעומתי החזיקה רק מכוניות ידניות, 325IS ידנית (הפבוריטית), אקורד וסיביק, M3 ידנית ואז היא עברה למצמד הכפול עם 335IS קופה. זה נוח אין ספק, מהנה מאוד אבל לא מאתגר או מערב בצורה שנותנת את הסיפוק המושלם.

הסיבה שיצרנים כמו פרארי לא מציעים תיבה ידנית היא בגלל כמות המכירות, מספיק סיבוב אחד בשכונה בשביל לראות את הפוצים שנוהגים עליהן בכדי להבין, זה הכל שופוני, כשאני נוהג בכבישים המפותלים כשמאחורי איזו איטלקייה מפוארת, אני נותן בראש רק בכדי לראות אם זה שמאחורי נשאר קרוב.

רוצה לנהוג? קנה פורשה, רוצה לעשות פוזות? קנה פרארי, ככה אני רואה את זה.

haters will hate

פורסם
חברות הרכב פועלות למען רווח - אם פחות פחות אנשים קונים מכוניות ידניות, לא שווה לפתח ולמכור דגם כזה.

פורשה באופן ספציפי פעלו בעבר לא פעם כנגד "הרוח של החברה" ויללות חובבי הרכב ולרוב גרפו קופה רצינית ועדיין שמרו על המוניטין.

קנאי המותג צעקו במקהלה עם יציאת ה-924/944 (שחלקה מנוע וגיר עם אאודי 100), אולם אלו היו הצלחות מסחריות גדולות.

הצעקות המשיכו מס' שנים לאחר מכן עם ה-928, שמכרה לא רע בכלל יחסית לקטגוריה ולמחיר.

כשהחיפושית, אהם ה-911, עברה למנועים מקוררי מים, כולם יללו שהנה הלכה הרוח האגדית של פורשה-סבא. היום כמעט אף אחד לא זוכר שקירור אוויר היה אחד מסימני ההיכר של הקררה.

כשהם הוציאו את הקייאן, אמרו שהם הורסים את השם שלהם - הם עשו מיליארדים.

עכשיו הם מיישרים קו עם כל השאר - הגה חשמלי וגיר רובוטי. ה-911 הופכת להיות יותר ויותר GT מכובדת ופחות גרזן מושחז, אבל כנראה שזה לא יעצור את הרוב המוחלט של הקונים.

ה 924 נועדה להחליף את ה 914 כמכונית הבסיסית של פורשה, וה 944 לא היתה אלא שיפור רציני שלה.

ה 924 כלל לא יוצרה במפעלי פורשה בשטוטגרט אלא במפעלי אודי באינגולשטט.

הצלחה מסחררת הן לא היו, ובטווח הרחוק הם רק הזיקו לתדמית פורשה.

ה 928 ניסתה לפנות לפלח שוק שונה משל ה 911, שוק מכוניות ה GT הגדולות שנשלט ע"י ה SLC של מרצדס וה E24 של ב.מ.וו, ובכך להשלים את ה 911.

גם היא לא היתה הצלחה גדולה, ובנוסף פיתוחה עלה לפורשה סכום גדול.

מסכים לחלוטין שפורשה, כמו כל חברה, צריכה להרוויח כסף, ואין מה לעשות, ב SUV גדולים יש שולי רווח גדולים מאד.

תרקנת זיהום האוויר לא פסחו גם על פורשה, וזו הסיבה להגה החשמלי, ודרישה גוברת לתיבה אוטומטית הביאו לרובוטי הכפול.

אגב תיבה אוטומטית, ה 911 נמכרה כבר בשנות ה 70' עם אופצייה לתיבה אוטומטית, ובסוף שנות ה 80' היתה המכונית הראשונה בעולם שהוצגה עם גיר טיפטרוניק.

מניסיון אישי, התיבה הידנית ב 911 הישנות היתה מאד לא נעימה לשימוש, וביחד עם סידור הדוושות המוזר, מורשת החיפושית, לא היווה מקור להנאה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא נהגתי על תיבה עם פדלים מאחורי ההגה, אז יש לי שאלה. האם העובדה שלא צריך להוריד ידיים מההגה, לא הופכת את הנהיגה להרבה יותר ספורטיבית? כפי שאני רואה את זה - אפשר לתקוף פניות הרבה יותר מהר ולא לחשוש שההגה יברח לך כי בדיוק אתה חייב להחליף הילוך. אגב הפדלים יושבים על ההגה, ז"א מסתובבים יחד איתו, או מקובעים?

פורסם

במעט הפעמים שכן יוצא לי לנהוג שלא בתוך הפקקים באיילון,...

לפחות במקרה שלי זה משפט המפתח.

בתור אחד שגדל על ידניות וההורים שלי היו מהאחרונים להחליף לאוטומט בטענה שזה משעמם, אני חייב לומר שאחרי מספר מכוניות אוטומטיות\רובוטיות קשה לי לחשוב על פקק עם רכב ידני.

אם אתה בעלים של רכב משפחטומטית ליום יום ורכב ספורט לנסיעות כייף, יש מצב טוב שעדיף גיר רגיל אבל אם רכב הספורט הוא הרכב שלך ליום יום, אין ספק שתיסע איתו יותר בפקקים מאשר במצבים שתוכל להשתעשע מעט ואז השיקול משתנה.

פורסם

ה-924 תרמה משמעותית לתזרים המזומנים של החברה. אני לא רואה איך הן הזיקו לתדמית החברה שעדיין מבקשת (ומקבלת) פרמיום משמעותי על מוצריה. אכן ה-914-924-944 והקאיין הן כולן תולדה של שת"פ עם VAG עם הרבה חלקים של האחרונה, אולם כולן נחשבות "פורשה" ואני חושב שכולן היו רווחיות גם בזכות הוזלה משמעותית של עלות המו"פ.

ה-928 לא הייתה הצלחה גדולה אבסולוטית, אבל מכרה לא רע יחסית ליצרנית קטנה (מה שפורשה למעשה הייתה עד שנות ה-90) והכניסה כסף לקופה.

תקנות זיהום האוויר הן רק סיבה אחת לשינויים. הרי פורשה יכלו לאזן את חשבון ה-CO2 גם עם גרסה מפונפנת של ה-UP (בדומה לאסטון מרטין וה-IQ). סיבה נוספת היא כאמור המכירות המאוד חלשות של מכוניות יוקרה עם הילוכים ידניים ובנוסף היתרון המשמעותי של היגוי חשמלי בפשטות התכנון, היצור וכן אמינות מוגברת.

פורסם

במקרה של ה 911 ההיגוי החשמלי דווקא נשמע הגיוני; ל 911 מנוע אחורי, ומשאבת הגה הכוח צריכה להזרים שמן לכל אורכה של המכונית, עד מסרק ההגה.

הגה חשמלי פותר את הבעייה ומוזיל את עלויות הייצור.

הביקוש למכוניות יוקרה בעלות תיבה ידנית הולך ויורד בהתמדה, וכך גם ההיצע; שנים ארוכות סדרה 7 של ב.מ.וו וסדרה S של מרצדס אינן מוצעות כלל עם תיבה ידנית, וזה מחלחל אט אט לפלחי שוק זולים יותר.

פורסם
ה-924 תרמה משמעותית לתזרים המזומנים של החברה. אני לא רואה איך הן הזיקו לתדמית החברה שעדיין מבקשת (ומקבלת) פרמיום משמעותי על מוצריה. אכן ה-914-924-944 והקאיין הן כולן תולדה של שת"פ עם VAG עם הרבה חלקים של האחרונה, אולם כולן נחשבות "פורשה" ואני חושב שכולן היו רווחיות גם בזכות הוזלה משמעותית של עלות המו"פ.

ה-928 לא הייתה הצלחה גדולה אבסולוטית, אבל מכרה לא רע יחסית ליצרנית קטנה (מה שפורשה למעשה הייתה עד שנות ה-90) והכניסה כסף לקופה.

ה 924 לא פותחה כלל על ידי פורשה אלא ע"י פולקסווגן שרצו לפנות לפלח שוק גבוה יותר מזה שפנתה השירוקו.

ל 924 היה מנוע 2.0 ששימש את המסחרית המגודלת, הפולקסווגן LT.

ה 928 פותחה מהיסוד ע"י פורשה, כולל יחידת ההינע שרק היא עשתה בו שימוש.

פיתוח מנוע ה V8 עלה הון עתק במונחי חברה קטנה, וגם פיתוח המכונית עצמה לא היה זול, בוודאי בהתחשב בפלח השוק המצומצם שאליו פנתה ה 928.

למרות שהיא לא היתה כשלון קופתי, ה 928 הביאה את פורשה למצב כלכלי קשה מאד באמצע שנות ה 80', ורק מכירות טובות של ה 911, שפורשה חיפשו כל העת במה להחליף אותה, החזיקו אותה בחיים.

הבוקסטר היתה דוגמא מצויינת לאיך מייצרים מכונית ספורט לא מאד יקרה, ובלי קיצורי דרך.

ולכן היא זכתה להצלחה מסחרית מכובדת.

• תוכן חדש...