Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה שהתחילה לפני חודש בערך.

את הרכב (ג'ימי מנוע 5.7) אני מוציא לסיבוב פעם בשבוע (זה בערך הזמן שלוקח לחיוך הדבילי שלי להעלם אחרי הנסיעה)

ובמשך השבוע הוא נח ומחכה.

בחודש האחרון התחילה לי תופעה של קשיים בהנעה אחרי השבוע שהרכב עמד.

גיליתי שפילטר הדלק מתרוקן מדלק לחלוטין במשך השבוע.

על מנת להניע אני צריך או לתת סטרטר ממושך (ממש ממושך 2 דקות בערך) או לפרק צינורית מהפילטר ולהתחיל לינוק או כמה שפריצים של ספריי קרבורטור ישר לקרבורטור.

ברגע שמניע, אין בעיות של זרימת דלק ואני רואה את הדלק זורם בשמחה מהכיס שלי דרך הפילטר לתוך הקרבורטור.

אם יש דלק בפילטר לפני נסיון ההנעה, אז הרכב מניע ממש בנגיעה - ז"א אין בעיה נוספת חוץ ממחסור בדלק.

מה הפתרון? לאן נעלם הדלק במשך השבוע?

פורסם

סביר שיש דליפה בקו הדלק - היא יכולה להיות אפילו בתוך המיכל. הדליפה מאפשרת לדלק שבקו או להישפך או להתנדף.

תוכל "לקבל השראה" כיצד מאתרים ומתגברים על דליפה כזאת כאן .

בכל מקרה, לרכב שבין ההתנעות שלו חולפים פרקי זמן ממושכים מומלץ להשתמש במשאבה חשמלית. מפעילים ראשית את המשאבה, וכשהקרבורטור מלא מתניעים בנגיעה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

ישנה אפשרות לחבר לפני הפילטר שסתום חד כיווני(שסתום פשוט שמבוסס על גולה קטנה שמונעת מהדלק לזרום חזרה).

אפשרות טובה רק במידה ורוצים לעקוף את הבעיה ולא לפתור אותה.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

איזה מודל הגימי?

כי בכול המיקאיות הזרקה יש משאבה חשמלית

יכול להיות שם הבעיה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

עוד אפשרות היא להתקין על צינור הדלק משאבה ידנית ("פומפה") בתוך תא המנוע, ולתת כמה לחיצות כל פעם לפני שמתניעים.

אני מכיר כמה רכבים שלא נוסעים באופן רציף והסידור הזה עובד שם די טוב.

כמובן שמומלץ לבדוק קודם לכן שהצינור שלם ואין בו נזילות.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם
עוד אפשרות היא להתקין על צינור הדלק משאבה ידנית ("פומפה") בתוך תא המנוע, ולתת כמה לחיצות כל פעם לפני שמתניעים.

אני מכיר כמה רכבים שלא נוסעים באופן רציף והסידור הזה עובד שם די טוב.

כמובן שמומלץ לבדוק קודם לכן שהצינור שלם ואין בו נזילות.

משאבה כזו מרנו קנגו דיזל יכולה להיות מושלמת

פורסם

אצלי היתה בעיה דומה, היא ניפתרה ע"י החלפת כל צינורות הגומי של הדלק, בזמן ההחלפה היה ניתן לראות שאחד הצינורות שהיה מחובר לפילטר היה סדוק למרות שחיצונית היה ניראה חדש, זה גרם לאידוי הדלק להפילטר.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אצלי היתה בעיה דומה, היא ניפתרה ע"י החלפת כל צינורות הגומי של הדלק, בזמן ההחלפה היה ניתן לראות שאחד הצינורות שהיה מחובר לפילטר היה סדוק למרות שחיצונית היה ניראה חדש, זה גרם לאידוי הדלק להפילטר.

לפני פחות משנה, תוך כדי השיפוץ החלפתי את כל הצינורות הגמישים של הדלק.

ישנה אפשרות לחבר לפני הפילטר שסתום חד כיווני(שסתום פשוט שמבוסס על גולה קטנה שמונעת מהדלק לזרום חזרה).

אפשרות טובה רק במידה ורוצים לעקוף את הבעיה ולא לפתור אותה.

אימצתי את הרעיון, הזמנתי שסתום חד כיווני מהקישור הבא:

http://www.ebay.com/itm/360493198507?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

48 שקלים כולל משלוח.

הרכבתי ושבוע אחרי הגעתי לרכב על מנת להניע.

דבר ראשון בדקתי מה מצב הדלק בפילטר - מסתבר שחצי מכמות הדלק בפילטר התאדתה אבל חצי הכוס המלאה היא שחצי מכמות הדלק נשארה.

הכמות הזו הספיקה על מנת להניע את הרכב בקלות.

מסקנה - הפתרון הזה זול ונהדר כל עוד מניעים את הרכב פעם בשבוע.

פורסם
לפני פחות משנה, תוך כדי השיפוץ החלפתי את כל הצינורות הגמישים של הדלק.

גם אני החלפתי את הצינורות לפני שגיליתי את הבעיה,

העניין הוא שצינורות דלק שלא זורם בהם דלק הרבה זמן מתחילים להתייבש, או שאולי קניתי צינורות ישנים :roll:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מסתבר שכל סימפטום מעיד על בעיה!

בהמשך לדלק שהיה נעלם, והשסתום החד כיווני שפתר את הבעיה ומשאבת הדלק שהפסיקה לשאוב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=473241

היום סוף סוף מסקנות אמיתיות.

סימפטום נוסף שהצטרף לחגיגה ומנקר לי בראש כבר כמה חודשים היא העובדה שכשאני פותח את הפיה של מילוי הדלק נשמע רעש של איזון לחצים בתוך המיכל - ז"א המיכל נמצא בתת לחץ (וואקום).

היום החלטתי לבדוק מה המצב של הנשם של מיכל הדלק, מסתבר שהוא סתום לחלוטין, אין יוצא ואין נכנס.

ועכשיו להשתלשות הדברים האמיתית:

1. לפני כמה חודשים נסתם הנשם (עדיין לא יודע איך, אין אפשרות להגיע אליו בלי להוריד מיכל דלק)

2. אני לא הבחנתי בכך.

3. פתאום התחילה בעיה של דלק נעלם, המיכל שהיה בתת לחץ היה שואב את הדלק חזרה מצנרת הקרבורטור על מנת לאזן לחצים.

4. אני התעקשתי לא לטפל בבעיה והתקנתי שסתום חד כיווני שטיפל בסימפטום

5. המיכל נשאר בתת לחץ עמוק ולא איזן לחצים גם אחרי עצירה

6. משאבת הדלק התחילה לעבוד קשה בגלל ששאבה כנגד מיכל בוואקום (אני לא הבחנתי בדבר, הרכב נסע כרגיל), הבלאי עליה הואץ מאוד.

7. באמצע טיול, באמצע מעלה כשהרכב בזוית ומיכל הדלק נמצא בערך מטר מתחת לקו הגובה של המנוע, המשאבה לא הצליחה להתגבר על מפל הלחץ והפסיקה לספק דלק.

8. הרכב כבה!

משאבת דלק חדשה הוזמנה והיא תותקן אחרי שאפתור את הבעיה עם הנשם.

פורסם

כמה עדכונים.

הגיעה משאבת דלק חדשה, התקנתי אותה היום ובבדיקת לחץ קיבלתי כמעט 10PSI, ז"א פי 5 מהלחץ שסיפקה המשאבה התקולה.

על בעיה אחת אפשר לסמן V.

פירקתי את הנשם ממיכל הדלק שנמצא בערימת חלקי החילוף על מנת לראות איך בדיוק הוא נסתם.

מצורפות תמונות של הנשם, הנשם מחובר למצוף הדלק ויושב בתוך המיכל בחלקו העליון ביותר.

הנשם מורכב משסתום חד כיווני פשוט, והשסתום שבמיכל הרזרבי תקין לחלוטין.

על מנת לפרק את השסתום מהרכב ולהחליף אותו בזה שבתמונה אצטרך להוריד מיכל דלק, חוויה לא נעימה עם גישה לא קלה.

מעצבן!

את המצוף הזה שמותקן כרגע ברכב רכשתי חדש רק לפני כחצי שנה, זה שנמצא במיכל הרזרבי כנראה חגג בר מצווה לפני עשור.

Jimmy56.jpg

Jimmy57.jpg

פורסם

היכן בדיוק נמצאת הכדורית? אם היא נמצאת בחלקו התחתון של "הנשם" היא מונעת כניסת אויר למיכל ומאפשרת לשחרר עודף לחץ. בדיוק ההיפך ממה שאתה צריך.

פורסם

צודק!

עכשיו אני רואה את זה.

השסתום שברכב היום סתום לשני הכיוונים, גם יניקה וגם פליטה.

השסתום שבחליפי עובד יפה עם הגולה, אבל באמת לא יפתור לי את הבעיה של תת לחץ במיכל.

או שאולי גם כאן יש לי טעות והאוויר שאני שמעתי בזמן פתיחת המיכל לתדלוק נבע מעל לחץ ולא תת לחץ...

פורסם

ברובר לפחות קיים במכסה פיית מילוי הדלק חריר שתפקידו למנוע היווצרות ואקום במיכל. יתואר בפרטים באחד ההמשכים של סיפור משאבת הדלק החשמלית

אולי כך זה גם אצלך?

פורסם

קצת כמו אור בקצה המנהרה, אותו שביב של תקווה שהנה נמצאה הבעיה ועכשיו כל שנותר הוא לרוץ אליה...

ואז מתברר כי האור הוא בעצם רכבת השועטת בדיוק ממול :-)

איך זה מתקשר למשאבת דלק תקולה ברכב בן 30 שנה ?!

טוב נו, אחרי שחשבתי שהבעיה היא וואקום במיכל ופתאום לא ראיתי כלום מול העיניים רק איך פותרים את בעיית הוואקום.

היום פתאום הוואקום במיכל מתחיל להראות כמו תופעה טבעית ותקינה.

הצינור עם השסתום החד כיווני שנמצא בראש המצוף תפקידו באמת לאפשר לאוויר לצאת החוצה עם עליית הלחץ בתוך המיכל.

יש לו גם תפקיד נוסף, במקרה של התהפכות אותה גולה שנמצאת בתוך השסתום סוגרת את היציאה מהמיכל ולא מאפשרת לדלק לנזול החוצה.

ובבדיקה נוספת עושה רושם שהשסתום כן מתפקד כראוי,

ז"א כשאני יונק מהצינור הזה אני לא נתקל בצינור סתום.

לעומת זאת אם אני מנסה לנשוף לתוך הצינור ההרגשה היא שהצינור סתום.

אז איך בכל זאת המיכל מצליח להתגבר על הוואקום שנוצר בתוכו, התשובה כמו שאמר lulisa היא במכסה של מיכל הדלק.

מצורפת תמונה של המכסה שלי.

ובאמת בתוך המכסה נמצא שסתום שתפקידו לאפשר לאוויר להכנס לתוך המיכל.

בבדיקה פשוטה של יניקה ונשיפה דרך השסתום, הוא מרגיש פתוח - לשני הכיוונים.

משיטוט קל באינטרנט גם הבנתי שתופעה של וואקום קל במיכל הדלק היא תקינה.

מה זה וואקום קל?

איך ניתן למדוד וואקום זה?

ואולי בכלל האוויר שאני שומע עם פתיחת פתח המילוי זה של אוויר יוצא ולא של אוויר נכנס?

מה גרם למשאבת הדלק להתקלקל?

פתאום ישנן יותר שאלות מתשובות והחידה עדיין לא נפתרה!

Jimmy58.jpg

• תוכן חדש...