Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך עזרה ברכישת רכב חדש במחיר של עד 220 אלף שקלים.

כרגע הרכב שנותן את התמורה הכי טובה עבור המחיר (בעייני כמובן ומהמחקר שביצעתי)הוא Skoda Superb 2.0 TSI.

שמגיע עם שפע של טכנולגיה אבזור ועוד...

הרכב שאני מחפש הוא רכב מנהלים בדומה לסקודה סופרב,

השאלה שלי האם יש אלטרנטיבי יותר טובה.? או שזה הרכב הראוי למחיר?

תודה לעוזרים.

פורסם

מה אתה מחפש ברכב? תן את כל הנקודות החשובות לך ואח"כ יוכלו לענות לך החברים כאן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אומנם מדובר על רכב שכבר דיי וותיק אבל אין הרבה איפה לטעות כאן עם המנוע-גיר ואיכות החומרים.

אולי כדאי לחכות למודיאו החדשה.

רכבים עם עדיפות על הסקודה אפשר למצוא במחירים יקרים יותר כמו G37(דגם יוצא) ו-ATS.

פורסם

מה דעתך על המאזדה 6 החדשה רמת גימור פרימיום פלוס במחיר של 195 K? אתה משלם מחיר גבוה ומקבל את התמורה הכי טובה למחיר בלי שטויות של מותג וכו, הנה רשימת האיבזור:

מנוע 2.5 ליטר.

בקרת אקלים + פתחי איוורור מאחור

חלון שמש בגג

חישוקים קלים

בקרת שיוט

מושבי עור

מושבים - כוונון חשמלי + זיכרון

פנסי חזית: קסנון עם מנגנון הפניה בסיבוב

פנסי ערפל קדמיים: יש

חיישני חניה: אחוריים וקדמים + מצלמת רוורס

חיישני גשם

חיישני תאורה

מראות צד מתקפלות חשמלית

מראות נגד סנוור

מראות פנים

מחשב דרך

הגה וידית הילוכים מצופי עור

מערכת הבולמת את הרכב באופן אוטומטי לקראת התנגשות במהירות של עד 30 קמ"ש, שליטה מההגה על תיבת ההילוכים, מערכת "עצור וסע" לדימום מנוע בעמידה, מערכת להתראה על רכב ב"שטח מת", מערכת שמע משודרגת מתוצרת BOSE, מערכת לשטיפת פנסים, מערכת i-Loop הטוענת את המצבר בבלימה ומסייעת לחסכון בדלק

כניסה / הנעה ללא מפתח

מנסיון אישי: לאבי יש את הרכב הזה רמת גימור אחת מתחת ( פרימיום ) ואני חייב להגיד לך הרכב מאוד מפנק ונוח, אם הסמל לא מאוד משפיע עלייך, ולפי זה שחשבת על סקודה אני חושב שלא, אני ממליץ לך על המאזדה, בנוסף המראה החיצוני שלה חבל על הזמן

פורסם

מאזדה 6, ובמיוחד הדגם החדש היא מכונית ראויה בהחלט. הבעיה העקרית שלה היא שהיא... מאזדה 6. מי שרוכש מכונית במחיר שהוא צפונה מ-200000 ש"ח לא בטוח שירצה להתנייד בדגם שעוד כמה אלפים ממנו נוסעים על הכביש, והא נחשב ל"רכב המנהלים של העם" אמנם סביר להניח שרכבו יראה קצת שונה בגלל ג'אנטים גדולים יותר (חסרון לדעתי) אך עדיין זאת תהיה מאזדה 6.

העיצוב של הסופרב (לטעמי) הוא יותר סולידי ומכובד, ובסגמנט הזה, זה הרבה יותר חשוב מעוד שנת אחריות ו/או צריכת דלק נמוכה יותר ב-X ק"מ לליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מאזדה 6, ובמיוחד הדגם החדש היא מכונית ראויה בהחלט. הבעיה העקרית שלה היא שהיא... מאזדה 6. מי שרוכש מכונית במחיר שהוא צפונה מ-200000 ש"ח לא בטוח שירצה להתנייד בדגם שעוד כמה אלפים ממנו נוסעים על הכביש, והא נחשב ל"רכב המנהלים של העם" אמנם סביר להניח שרכבו יראה קצת שונה בגלל ג'אנטים גדולים יותר (חסרון לדעתי) אך עדיין זאת תהיה מאזדה 6.

העיצוב של הסופרב (לטעמי) הוא יותר סולידי ומכובד, ובסגמנט הזה, זה הרבה יותר חשוב מעוד שנת אחריות ו/או צריכת דלק נמוכה יותר ב-X ק"מ לליטר.

יש משהו במה שאתה אומר ולכן כתבתי שאם השם לא חשוב לו ורק הרכב עצמו המאזדה היא בחירה טובה, תוסיף שהסופרב עולה 20 K יותר שזה גם פרט חשוב

פורסם

הסופרב בשנה האחרונה נמכרה דווקא יותר מה-6, לדעתי ה-6 החדשה לא תעשה מהפכה גדולה כי לאנשים קצת נמאס ממאזדה והסקודה מבחינתם זה סמל אחר והיא משדרת איכות גרמנית מבית פולקסוואגן.

אני חושב שכדאי לבדוק את אופל אינסיגניה, רכב זריז ובעל נוחות נסיעה טובה והתנהגות כביש מעולה. המראה החיצוני מאוד סולידי אבל נאה.

פורסם

סקודה סופרב אכן מציעה תמורה מצויינת למחיר, בין הטובות סביב ה200K.

למרות זאת, אני אישית הייתי ממליץ על מאזדה 6 החדשה:

- האבזור בשני הרכבים דומה למדי ואני לא חושב שיש לסופרב יתרון מהותי כלשהו בעניין זה.

- מנוע-גיר: בסופרב יש מנוע חזק וגיר טוב. במאזדה יש מנוע חדש אשר מציג ביצועים דומים לזה של הסופרב, ללא הגדשת טורבו, אך עם תצרוכת דלק טובה יותר (והוא אטמוספרי). הגיר של המאזדה הוא פלנטרי חדיש, מעט חלק יותר בפעולתו לעומת הסופרב.

- התנהגות ונוחות: מבחינת נוחות הן די דומות, אך הניהוג של המאזדה עדיף בהחלט.

- בטיחות: למאזדה מספר פיצ'רים אשר אינם קיימים בסופרב כגון: מערכת המתריאה על רכבים בשטח מת, מערכת הבולמת את הרכב לבד, עת היא מזהה תאונה העומדת להתרחש במהירויות של עד 30 קמ"ש.

- מרווח: המאזדה גדלה וכך גם המרווח בפנים, אם כי ייתכן כי בסופרב יש מרווח רגליים עדיף ליושבים מאחור (מזכרוני, לא ביצעתי השוואה ישירה). תא המטען במאזדה בעל פחות נפח והינו בעל מבנה שטוח וצר. בסופרב יש תא מטען גדול יותר וקיים פיצ'ר המאפשר "להפוך" את הרכב ל-5 דלתות וזה מאפשר הטענה נוחה של חפצים גדולים.

- עיצוב: עניין סובייקטיבי לחלוטין כמובן, אך אין ויכוח כי עיצובה של המאזדה הוא מושקע וספורטיבי. הסופרב לעומת זאת משעממת בעיניי וחסרת כל אמירה עיצובית.

- אחריות, מחיר ותחזוקה: המאזדה זולה ב15K מהסופרב, בעלת אחריות ארוכה יותר (בשתיהן שנתיים ללא הגבלה, לאחר מכן, אם לא עברת את ה100,000 ק"מ במאזדה תקבל שנה שלישית). מבחינת טיפול ותחזוקה, המאזדה תהיה קצת זולה יותר וכנראה אמינה יותר.

אגב, אמנם "דלק מוטורס" אינם טלית שכולה תכלת, אך כנראה שצ'מפיון, חברה שאחוז המכירות שלה ללקוחות פרטיים גבוה יותר בהשוואה לדלק, ממוקמים גבוה יותר בסולם השירות הגרוע.

-------------------------------------------------

אם יש לך ראש פתוח ואתה מהיר החלטה, יש אפשרות "סודית" ג': קרייזלר 300.

http://www.chrysler.co.il/files/pdf/2012/300/mifratC300.pdf

בימים כתיקונם קיימות 3 רמות אבזור: (1) "Limited" ללא גג שמש (כ-282,000 ש"ח), (2) "Limited" עם גג שמש (כ-309,000 ש"ח), (3) "לוקשורי" (כ-339,000 ש"ח).

הבנתי שבימים אלו קיימים מספר אקזמפלרים ברמת האבזור "Limited" ללא גג שמש וניתן לרכוש אותם תוך קבלת הנחה משמעותית מהמחיר הנקוב. כמה בדיוק? אני לא יודע להגיד. בהחלט שווה לבדוק ואולי אם הפער לא גדול אפילו למתוח מעט התקציב (באם האפשרות קיימת, כמובן).

לגבי הרכב עצמו, מה יש בפנים?

- יש לו אופי מאוד נינוח ולמרות המנוע החזק והגיר בעל 8 (!) הילוכים לא תקבל תאוצות מסחררות (הרכב שוקל כ-2 טון). למרות זאת, תמיד יש כח זמין והוא מלווה בצליל חביב. תיבת ההילוכים עוזרת למתן את צריכת הדלק ולמיטב הבנתי מדובר על נתון טוב, יחסית למנוע ולמשקל.

- אבזור: צירפתי קישור למפרט המלא בא"י, אז אתה מוזמן להתרשם בעצמך. אומר רק כי בהחלט יש עושר אבזור מרשים מאוד המקנה תחושת יוקרה אמיתית.

יחד עם זאת, ראוי להזכיר כי איכות החומרים ובעיקר ההרכבה, הגם שמהווים שיפור משמעותי מהדור הקודם, עדיין אינם ברמה של ב.מ.וו 5 בעלת מפרט מקביל.

- מימדים/מרווח: לא פחות ממצויין.

- עיצוב: מרשים ומעודן מהדגם היוצא.

- ניהוג/נוחות: הנוחות טובה ובידוד הרעשים מבחוץ טוב מאוד. מבחינת ניהוג, יחסית לרכב ששוקל 2 טון היא סבירה אך אל תצפה לאופי ספורטיבי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

BMW 316 החדשה ב215K.

עשו שיפור משמעותי מבחינת הכח, צריכת דלק טובה.

אני נוסע על 320 של הוריי, נהנה מכל רגע.

לפחות תעשה נסיעת מבחן

פורסם

במחיר הזה נכנסת גם S_MAX המפוארת עם 240 כ"ס.

אמנם לא מכונית "מנהלים", אך התמורה אינה נופלת מאף אחת מהן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מציע לבדוק גם את הוולוו S60 T4. מחיר התחלתי של כ- 190K .

כמובן קיימות גם רמות גימור שונות.

זאת במידה ואתה יכול "להסתפק" בספסל אחורי צר יותר מאשר בסקודה.

• תוכן חדש...