Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הנעתי את הרכב בעזרת כבלים.

כשניתקתי אותם מהמצבר הם נגעו אחד בשני ונוצר קצר והמנוע נכבה.

ביצעתי את הפעולה פעם נוספת והפעם נזהרתי שהכבלים לא יגעו אחד בשני נסעתי ליעד ולא הרגשתי משהו מיוחד.

השאלה שלי היא כזו:

האם העובדה שהכבלים נגעו אחד בשני ונהיה קצר נגרם נזק כלשהו לרכב או למערכות שלו?

אם כן, מה הנזק?

האם כדאי ללכת למוסך?

תודה מראש לעונים!!

פורסם

שלום רב עופר !

להבא ציין את סוג הרכב בכותרת, או בחתימה או בתוכן השאלה.

עקרונית קצר שנוצר ממגע של כבל חיובי בשלילי, אמור לגרום לנזק בלתי הפיך למחשב הרכב המסייע והרכב המקבל סיוע, גם האלטנרטור אמור להפגע, בנוסף יש היבט בטיחותי שעלול לפיצוץ המצבר, ולפגיעה קטלנית מחומצת המצבר.

ערוך חיפוש על כללים , בסדר הרכבת כבלי העזר בעת החיבור וגם בעת הניתוק.

בנוסך יש המלצה לחבר את כבל המינוס לעבר בלוק המנוע, ולא לחיבור השלילי במצבר את הכבל החיובי יש לנתק שני ואת ההשללי ראשון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם המנוע הניע, ונורת הטעינה בלוח השעונים מתכבת אחרי הההתנעה, והכל ברכב עובד אז לא נגרם נזק.

כדאי לבדוק שיש טעינה תקינה בכל זאת.

האלטרנטור יכל להישרף בקלות.

פורסם

עקרונית קצר שנוצר ממגע של כבל חיובי בשלילי, אמור לגרום לנזק בלתי הפיך למחשב הרכב המסייע והרכב המקבל סיוע

למה?

המגע בין הכבלים יצר מפל מתח ולהעלאת צריכת הזרם מהאלטרנטור והמצבר.

הדבר יכול לגרום לשריפת ווסת המתח של האלטרנטור, אבל מתח נמוך לא יכול לפגוע פיזית ברכיבי מיחשוב.

פורסם

היי! תודה על ההתייחסות ..רשמת כדאי לבדוק שיש טעינה תקינה בכל זאת.

האלטרנטור יכל להישרף בקלות.

רציתי לדעת..

אם הטעינה לא תקינה מה הסימנים?

אפשר לבדוק את זה לבד?

כמה המוסך ייקח לי בשביל לבדוק את זה?

תודה מראש לעונים!!

פורסם

שלום רב!

אם הטעינה לא תקינה, המצבר יתרוקן תוך זמן קצר בנסיעה של חצי שעה מקסימום עם אורות, ללא טעינה, אני בספק אם תכבה את המנוע תוכל להתניעו מחדש, ללא כבלי עזר, ואם כן המנוע יתכבה תוך מספר שניות /או,וגם

יזייף חזק בנסיעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמו שכתבו למעלה, אם בנסיעה אין שום חיווי תקלה בלוח השעונים אתה יכול להיות שקט. יכול להיות שזכרונות הרדיו נמחקו ואולי גם בקרת חלונות לא בדיוק בסדר אבל זה ב"כ לא מצביע על נזק אלא על צורך בקינפוג מחדש.

פורסם
למה?

הדבר יכול לגרום לשריפת ווסת המתח של האלטרנטור, אבל מתח נמוך לא יכול לפגוע פיזית ברכיבי מיחשוב.

אז למה ומדוע רוב ייצרני הרכב כותבים שחור על-גבי לבן שקצר על-קטבי המצבר בזמן שהמנוע עובד עלול לגרום לנזק בלתי הפיך לרכיבים במערכת החשמל ובמיוחד מחשבי הרכב ?

נכון שהיום בכול הרכבים המודרנים קיים פיוז הגנה על כול רכיב במערכת החשמל של הרכב כולל האלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה?

למה אתה חושב שבזמן קצר (וכן בכניסה אליו וביציאה ממנו) יש רק מתח נמוך?

פורסם

אביב,

לפעמים אנשים כותבים משפט שהם קראו באינטרנט והם בעצמם לא מבינים כנראה את המשמעות של המשפט.

במקרים שכותב ההודעה לא מתאמץ להסביר את שכתב אני אישית הייתי מוחק את ההודעה לבל לבלבל את קוראי הפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

הכל נכון - מפל מתח, קפיצת מתח ("spike"), וכן הלאה, אבל אם הכל עובד כרגיל אפשר להמשיך לנסוע.

דני

• תוכן חדש...