Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

[1] אבל זה לא משנה מי הכי גדול, ומי מבצע את הדברים -הכי- נוראיים. המאפיות החרדיות הן תעשיה, לא "עשבים שוטים".

[2] אחוזים? אין ולעולם לא יהיו.

1. איך מבצעים פריוריטי ברגע שלא יודעים מה עושה הכי נזק? איך משקללים ויוצרים סדר יום של גופי האכיפה בלי המידע הזה?

2. בלעדיהם, 1 סוג של בלתי אפשרי.

לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

ואיך, איך יכול להיות שלרבים וטובים נראה נורמטיבי שהם חלק מאיתנו, שותפים לגיטימיים לשלטון, כשעצם הרעיון שיקימו להם שכונה או עיר משלהם נתפס כמובן מאילו, ובעצם אין פחות או יותר אף אחד שרוצה לחיות בעיר כזו, או לגלות ששכונה כזו הוקמה בשכנות לבית שלו?

אה, הדאטה בא לעזרה!

אז זה אולי היה נראה פעם נורמטיבי שהם חלק מאיתנו, כי הם היו חלק קטן. אבל עם הדאטה אי אפשר להתווכח. הנה נתוני פיריון של הלמ"ס לפי מידת הדתיות (קישור) החישוב של הסטטיסטי בעמוד 6 הגרפים המעניינים בעמוד 10 ו-11. ולפי שצועקים "אבל הערבים!!", אז גם לזה יש דאטה, בקישור הבא (כאן אפשר לראות התפלגות לפי הדתיות של היהודיות והערביות) עמודים 11 ו-12.

מה שאני לומד מהדאטה, זה שפעם זה פחות "הפריע". אך עקב הריבוי הטבעי הגדול (שלא השתנה יותר מידי ב-40 שנה האחרונות, לפי הגרפים), החרדים כקבוצה גדלים בקצב גבוה מאשר כל קבוצה אחרת, וזה עניין של זמן עד שהיה צריך עוד שטח ומכאן התופעות שתייגת ברורות. 

ועכשיו לשאלה המעניינת? איך הסיפור הזה ייגמר (או לכל הפחות יתפתח)?

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לפחות אצל החרדים - האנטי ציונים לא בוחרים ולא נבחרים.

תראה, הדרך בה הם משפיעים על המפעל הציוני (עוד משתמשים במילה הזו?) באמצעות הפוליטיקה, דרך החיים והריבוי הטבעי היא לא רחוקה מאנטי ציונות. רגע, לפי שצועקים עליי, יש עוד אוכלוסיות אנטי ציוניות (בעיניי, בעיניי), וכמובן שאי אפשר להכליל (יש כאלו שחטפו כדורים בקרב בשביל הדגל כשעוד לא הייתי בתוכניות אפילו). 

ואחרי שכתבתי את כל זה, חשוב להדגיש שאני חושב שהוקטור החילוני והוקטור החרדי (גם הערבי בחלקו) נעים באותו המרחב אבל אורתוגונליים במקרה טוב. יש גבול ליכולת קיבול של מדינת ישראל לתת מרחב שהם פורשים.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • רעיון טוב! 4
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 9 דקות, Gosser1860 כתב:

ואחרי שכתבתי את כל זה, חשוב להדגיש שאני חושב שהוקטור החילוני והוקטור החרדי (גם הערבי בחלקו) נעים באותו המרחב אבל אורתוגונליים במקרה טוב. יש גבול ליכולת קיבול של מדינת ישראל לתת מרחב שהם פורשים.

לגמרי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 17 דקות, Gosser1860 כתב:

1. איך מבצעים פריוריטי ברגע שלא יודעים מה עושה הכי נזק? איך משקללים ויוצרים סדר יום של גופי האכיפה בלי המידע הזה?

2. בלעדיהם, 1 סוג של בלתי אפשרי.

אה, הדאטה בא לעזרה!

אז זה אולי היה נראה פעם נורמטיבי שהם חלק מאיתנו, כי הם היו חלק קטן. אבל עם הדאטה אי אפשר להתווכח. הנה נתוני פיריון של הלמ"ס לפי מידת הדתיות (קישור) החישוב של הסטטיסטי בעמוד 6 הגרפים המעניינים בעמוד 10 ו-11. ולפי שצועקים "אבל הערבים!!", אז גם לזה יש דאטה, בקישור הבא (כאן אפשר לראות התפלגות לפי הדתיות של היהודיות והערביות) עמודים 11 ו-12.

מה שאני לומד מהדאטה, זה שפעם זה פחות "הפריע". אך עקב הריבוי הטבעי הגדול (שלא השתנה יותר מידי ב-40 שנה האחרונות, לפי הגרפים), החרדים כקבוצה גדלים בקצב גבוה מאשר כל קבוצה אחרת, וזה עניין של זמן עד שהיה צריך עוד שטח ומכאן התופעות שתייגת ברורות. 

ועכשיו לשאלה המעניינת? איך הסיפור הזה ייגמר (או לכל הפחות יתפתח)?

תראה, הדרך בה הם משפיעים על המפעל הציוני (עוד משתמשים במילה הזו?) באמצעות הפוליטיקה, דרך החיים והריבוי הטבעי היא לא רחוקה מאנטי ציונות. רגע, לפי שצועקים עליי, יש עוד אוכלוסיות אנטי ציוניות (בעיניי, בעיניי), וכמובן שאי אפשר להכליל (יש כאלו שחטפו כדורים בקרב בשביל הדגל כשעוד לא הייתי בתוכניות אפילו). 

אתה צודק, אבל נפריד לצורך הדיון מי שבעיניך וכנראה גם בעיניי הוא לא ציוני ואולי אפילו אנטי ציוני, ובין מי שמגדירים עצמם כאנטי ציונים, או אפילו לא ציונים כמו יהדות התורה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אפשר היה לחשוב שבישראל, לא המקום בכי בטוח ורגוע בעולם, תהיה תוכנית ללמידה מהבית. הרי משרד החינוך "מתרגל" למידה מהבית כל שנה (ונכשל, אבל מה זה משנה). אפשר היה אפילו לחשוב שזו תהיה תוכנית שכל מיני גורמים חיוו עליה את דעתם ושיש לה התכנות מסויימת. אפילו אם לא בשגרה, לפחות אחרי חודש של קורונה.

אז אפשר.

משרד החינוך מציג: ככה שלפנו מהשרוול, מעכשיו לעכשיו, תוכנית שאין לה שמץ של פיזביליות, שאף בן אדם שחי בעולם הזה לא חשב עליה ברצינות לשניה, ושפשוט לוקחת את הפעילות הכיתתית ומעבירה אותה, כאילו אין שום מגבלות ואפשרויות חדשות בלימוד מרחוק, אליכם לסלון. כי ברור שלכל משפחה יש מחשב לכל ילד (כולל אלו שבגן חובה, אלמנטרי), חיבור אינטרנט שתומך בכמה שיחות זום במקביל ואף הורה שצריך לצאת לעבודה / לעבוד מהבית. ועזבו הורים, למורים ולגננות יש את כל מה שצריך? משרד החינוך נתן להם משהו? ואם להם יש ילדים?

ולחשוב שאני משלם לאנשים האלו משכורת. מחריד.

• אהבתי 3

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מהיכרות קצת פנימית וארוכת שנים עם כל הנושא הזה - זה בדיוק מה שקרה, לא הייתה תוכנית ללמידה מהבית, לקחו את תוכנית השיעורים המתוקשבים ודחפו אותה ללימוד מרחוק במקום לימוד פרונטלי.

אבל זה משהו שבמשרדי הממשלה ובמיוחד בחינוך הם מתמחים בו. אוסף של לא יוצלחים שמובילים את התוכניות האלה.

והכי מצחיק שהשרים ואפילו מנכ"לי המשרד לא יודעים, מציגים להם תמונות ורודות עם עננים

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה יכול להודות על כל הטוב הזה לארגוני המורים, שנחרדו מהאפשרות הנוראית שהמורים יאלצו פעם אחת, באמצע מצב חירום לאומי שבו עסקים קורסים ו-25% מהשכירים במדינה מפוטרים/יוצאים לחל״ת, ללמד עוד כמה ימים בחופש הגדול.

פורסם

אז זה הסוף לדיונים על ממשלת חירום? באמת עשו המון למען העם בשעת המשבר הכי קשה שהיה כאן מזה עשורים כנראה.

אבל מה זה משנה? לשוגיפלקסים ומכורים אחרים תמיד תהייה איזו כתבת פייק ניוז מפורבס לספר לעצמם כמה המלך אדיר. 

אה והייתי מת לדעת כמה מהנפגעים כלכלית מהקורונה יצביעו לקיסר הנערץ שלהם גם בפעם הרביעית. ועם זה להגיע שוב לויכוחים הקלאסיים פה על ״אבל השמאל מתנשא!1111״.

פורסם

מישהו באמת חשב שתהיה פה ממשלת אחדות נו באמת. ביבי גם מנצל כל במה שבה הוא נואם/  מתראיין לספר כמה הוא מנסה להקים ממשלת חירום כדי שאחרי זה לא יבואו ויגידו לא ניסית. איזה ממשלת ואיזה חירום. הבן אדם רוצה בחירות. הוא יודע שכבר אין אלטרנטיבה ואין לו צורך בשום ממשלה. מבחינתו גם בחירות מספר 8 עד שישיג 61.  גנץ החמור חושב שהעם לא יסלח למי שמוביל אותנו לבחירות רביעיות. מי לא יסלח? מצביעי ביבי דרעי וליצמן מעניין להם את התחת באמת מי מוביל לבחירות. אלה מצביעים על אוטומט גם אם ביבי יעמוד על הבמה ויודע שהוא מעוניין בבחירות שוב פעם כי בא לו לנסות להגיע ל 61.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 18.4.2020 בשעה 23:56, malcishua כתב:

אתה יכול להודות על כל הטוב הזה לארגוני המורים, שנחרדו מהאפשרות הנוראית שהמורים יאלצו פעם אחת, באמצע מצב חירום לאומי שבו עסקים קורסים ו-25% מהשכירים במדינה מפוטרים/יוצאים לחל״ת, ללמד עוד כמה ימים בחופש הגדול.

כן אה נחרדו מהאפשרות שיגעו בחופש הגדול הקדוש שלהם. ארגוני המורים שכחו שעובדים שלהם כבר חודש יושבים בבית יורקים בתקרה .

פורסם

מורים כמו אשתי שמעולם לא הפסיקו ללמד מרחוק, כולל בפסח, כולל דברים כמו הדפסת חוברות כדי שאסע להביא אותן לתיבת הדואר של משפחות ללא מחשב?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

תהיו מופתעים עוד פעם, בערוגת בל"ד מסתבר צמח לו עוד עשב "שוטה"

הפעם ריגול למען איראן, מזכיר שרצו להקים ממשלה בתמיכה שלהם מהקואליציה או מחוץ לקואליציה (לא בחינם כן?)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כנראה היה צריך לאיים על ביבי עם חוקים נגדו כדי שיזדרז לחתום. אבל לא הבנתי. וועדת הכספים שוב עוברת לליכוד? כלומר לגפני

עריכה אחרונה על ידי mazinya
פורסם

בחיים לא התביישתי כל כך במדינה שאני חי בה.

ימי הביניים זה כאן, אפילו בלי המאבק בין האפיפיור לבין בית המלוכה.

סימביוזה מוחלטת בין שותפים טבעים שחושבים שצריך להתפלל או לספח, לבין הקיסר.

בזבזנות כלכלית פסיכית עם ממשלה בת חמישים ומשהו חברים, כולל למעלה מ-30 שרים.

העיקר המעריצים של הקיסר יכולים לספר אחד לשני עכשיו איך הם עשו דווקא נתניהו. כבוד.

פורסם (נערך)

מזל טוב לכולנו! אחרי 3 מערכות בחירות ומגיפה אחת, יש לנו ממשלה!

גנץ יצא תותח. גם קיבל נציג ל"אופוזיציה" בוועדה למינוי שופטים, גם הצליח לדחות את הסיפוח עד ליולי, גם הצליח לשמר את שר הבריאות ההו-כה-מצליח בתפקידו, גם לא לקח את משרד האוצר כדי לנסות ולטפל בתוצאות המשבר הנוכחי, כל כך הרבה השגים שקשה לדמיין מה היינו עושים בלעדיו.

אני מתחיל לחשוב על עונש לעצמי בגלל שהצבעתי לו.

אפשר אולי לפחות להתנחם בעובדה שפרץ ושמולי זחלו לממשלה גם כן, בלי למצמץ. זה לא שהיתה איזושהי אלטרנטיבה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear
  • מצחיק 2

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

אני מסכים איתך

פורסם

Finally

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5717903,00.html

ממשלת נתניהו-גנץ: נחתם ההסכם בין הליכוד וכחול לבן

נציגי כחול לבן והליכוד חתמו על הסכם במעון רה"מ. צביקה האוזר יהיה "נציג האופוזיציה" בוועדה לבחירת שופטים יחד עם שני נציגים מהליכוד. כחול לבן יקבלו 16 תיקים, ביניהם הביטחון, המשפטים והתקשורת. תיק החוץ יהיה חצי קדנציה בידי הליכוד. החלת ריבונות לפי תוכנית טראמפ תתאפשר כבר ביולי

Just now, pooh-bear כתב:

אני מתחיל לחשוב על עונש לעצמי בגלל שהצבעתי לו.

כנ"ל (לגבי כחול לבן).

בבחירות הבאות אני לא מצביע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...