Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, BloodFist כתב:

שאלת למה החרדים מזיקים יותר, ועניתי...
אחת הסיבות היא שהם כן יושבים בממשלה וניתנת להם ההזדמנות להזיק?

על מה אתה שח? אתה חדש כאן? הערבים היו מרחק פסיעה מישיבה בקואליציה, קבלת תיקי הבטחון אוצר חינוך ודת, גישה לקודים של הצוללות הגרעיניות וביטול נטפליקס לציבור היהודי. בני גנץ הכריז שזו התכנית שלו והוא גם תכנן לשלב אותם בפריסת אנטנות 5ג׳י לטובת פיזור הקורונה, למזלנו ביבי הגיע רכוב על דרקון לבן ומנע בגופו את תרחיש האימים הזה.

• משעמם 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אבל שוב, זה קל להתעלם מכך שהחרדים מזיקים במישור אחד, כלכלי, והערבים מזיקים למשל גם במישור הכלכלי, גם בביטחוני וגם בפלילי.

מה המעורבות של חרדים במקרי רצח למשל לעומת המעורבות של ערבים? או פשעים חמורים אחרים?

וזה עוד כשהם לא בממשלה..

את המאפיות החרדיות (mafia, לא bakery) של בני ברק, ירושלים, מגדל העמק, עפולה וכדומה, מכיר? יש מספיק דברים שאתה לא רואה בחדשות. מסעדות שעולות באש, חבורת בריונים שמופיעים על הדלת של מקומות שלא מעוניינים בכשרות ומונעים מלקוחות להיכנס, תקיפות פה ושם של מי שלא בא לו להזמין מהספקים ה "נכונים"...

ליד אחד המקומות בהם עבדתי פעם (במגדל העמק) היה סופר של רוסים, מהסוג שאפשר למצוא בו את כל הדברים הפלאיים שמגיעים מהאיזור ואיזורים שכנים, הייתי לקוח די קבוע (מכינים פירושקי טרי במקום פעמיים בשבוע. התמכרות.) 

יום אחד הופיעו שם קבוצת לובשי שחורים.

שבועיים אחרי זה, הם הופיעו שוב במספר גדול יותר.

6 ימים לאחר מכן, המקום עלה באש "בצורה מסתורית". זה לא עלה לחדשות בשום מקום, וכך כנראה רוב המקרים בסגנון- ויש הרבה. מאוד.

פורסם

זה כמו הומואים ועבירות מין בילדים. מטאטאים מתחת לשטיח ואומרים "אצלנו לא קיים".

לפחות בנושא התעללות בילדים יש התעוררות בשנים האחרונות ורבנים לא מעטים פועלים נגד העניין.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)

גם בערד מתנהלים מאבקים פנימיים בין חילוניים לחרדים שמנסים לכפות את אורח החיים שלהם על העיר. כמובן, הכל מלווה באלימות והשתלטויות על מבני ציבור, כמו מקלטים. 

קריית גת גם עוברת תהליך של התחרדות.

זכור לי איזה חבר פורום שסיפר סיפורי אימה גם על בית שמש, נראה לי אפילו בתוך השרשור הזה.

אפילו בני ברק לא הייתה מה שהיא היום לפני 30 שנה.

ואנחנו נראה את זה בעוד ועוד ערים, כי יש גבול כמה אפשר לצופף את הקיימות, ולדחוס עוד משפה של 10 נפשות בשני חדרים.

יש שתי בעיות מאוד קשות עם כל מה שקורה עם החרדים והיכולת של שאר החברה הישראלית להתמודד עם זה. האחת היא שזה מרגיש רחוק לרובינו. כשמתווכחים על מספרים, ועל מה יהיה אחוז החרדים מכלל החברה, אז מדברים על עוד 10 - 20 שנה, למרות שהקורונה נתנה אחלה ספוילר למה שמחכה לנו בחסות ה-"עוני מרצון".

השניה היא שהלאומיות הישראלית היא סופר דופר אתנית, וקשה לנהל שיח רציני על זה שזה, מסתבר, פשוט לא תנאי חזק מספיק לקיומה. וזה דיון מעניין שאפשר, כנראה, לנהל אותו על הרבה מדינות בעולם ולשאול מה קורה כשיש קבוצה עצומה שפשוט לא רוצה להשתלב - לא מבחינת שמירה על מאפיינים אתניים או דתיים, אלא מבחינה פרקטית הרבה יותר - מערכת חינוך, תעסוקה, נורמות חברתיות והתייחסות למחוקק במדינה כסמכות הראשית. ולצד השני, אולי, להגיע למסקנה שיש דברים חשובים יותר לקיום חברה ומדינה מתפקדות מהשאלה איך מתפללים לאלוהים או איך קוראים לו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

את המאפיות החרדיות (mafia, לא bakery) של בני ברק, ירושלים, מגדל העמק, עפולה וכדומה, מכיר? יש מספיק דברים שאתה לא רואה בחדשות. מסעדות שעולות באש, חבורת בריונים שמופיעים על הדלת של מקומות שלא מעוניינים בכשרות ומונעים מלקוחות להיכנס, תקיפות פה ושם של מי שלא בא לו להזמין מהספקים ה "נכונים"...

ליד אחד המקומות בהם עבדתי פעם (במגדל העמק) היה סופר של רוסים, מהסוג שאפשר למצוא בו את כל הדברים הפלאיים שמגיעים מהאיזור ואיזורים שכנים, הייתי לקוח די קבוע (מכינים פירושקי טרי במקום פעמיים בשבוע. התמכרות.) 

יום אחד הופיעו שם קבוצת לובשי שחורים.

שבועיים אחרי זה, הם הופיעו שוב במספר גדול יותר.

6 ימים לאחר מכן, המקום עלה באש "בצורה מסתורית". זה לא עלה לחדשות בשום מקום, וכך כנראה רוב המקרים בסגנון- ויש הרבה. מאוד.

לא אמרתי שזה לא קיים שאלתי על האחוזים.

אגב יש לי משפחה קרובה בעפולה, הבעיות החמורות שם זה לא מהחרדים זה מהערבים.

תבדוק מי משפחות הפשע הגדולות היום, זה לא רוזנשטיין ולא כנופיית פרדס כץ.

סתם לדוגמה בכמה מקרי רצח ב-5 שנים האחרונות היו מעורבות כנופיות הפשע החרדיות לעומת הערביות כולל בדואים?

כמה פעמים נניח כנופיות הפשע החרדיות זרקו רימונים או שמו מטענים ליד בתים של קציני משטרה ושב"ס? וכמה כאלה ערבים.

לא שזה אומר שזה בסדר שיש כנופיות פשע חרדיות, אבל כדאי לקחת בפרופורציה.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

זכור לי איזה חבר פורום שסיפר סיפורי אימה גם על בית שמש, נראה לי אפילו בתוך השרשור הזה.

אפשר להיות קצת כנים עם עצמך. קצת יושרה באמת מינימום.

לא טענתי לרגע שהחרדים לא מזיקים.

בנוסף לזה אפשר לא להיות בינאריים ולומר שהחרדים מזיקים אבל הערבים מזיקים יותר.

אבל אל תתן למציאות לבלבל אותך, החרדים הם-הם הבעיה מספר אחת של ישראל, לא איראן ולא חיזבאללה ולא הפלשתינים ולא הערבים.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מה קורה כשיש קבוצה עצומה שפשוט לא רוצה להשתלב - לא מבחינת שמירה על מאפיינים אתניים או דתיים, אלא מבחינה פרקטית הרבה יותר - מערכת חינוך, תעסוקה, נורמות חברתיות והתייחסות למחוקק במדינה כסמכות הראשית. ולצד השני, אולי, להגיע למסקנה שיש דברים חשובים יותר לקיום חברה ומדינה מתפקדות מהשאלה איך מתפללים לאלוהים או איך קוראים לו.

נשבע לך שקראתי את זה וזה אפילו יותר מתאים לחברה הערבית מאשר לחרדית הטקסט הזה.

קוראים לזה באת לקלל ויצאת מברך 😆

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לא אמרתי שזה לא קיים שאלתי על האחוזים.

אגב יש לי משפחה קרובה בעפולה, הבעיות החמורות שם זה לא מהחרדים זה מהערבים.

תבדוק מי משפחות הפשע הגדולות היום, זה לא רוזנשטיין ולא כנופיית פרדס כץ.

סתם לדוגמה בכמה מקרי רצח ב-5 שנים האחרונות היו מעורבות כנופיות הפשע החרדיות לעומת הערביות כולל בדואים?

כמה פעמים נניח כנופיות הפשע החרדיות זרקו רימונים או שמו מטענים ליד בתים של קציני משטרה ושב"ס? וכמה כאלה ערבים.

לא שזה אומר שזה בסדר שיש כנופיות פשע חרדיות, אבל כדאי לקחת בפרופורציה.

אבל זה לא משנה מי הכי גדול, ומי מבצע את הדברים -הכי- נוראיים. המאפיות החרדיות הן תעשיה, לא "עשבים שוטים".

אין להם עניין ברצח או פגיעה באנשים. יש להם עניין אך ורק במה שיכניס כסף ו/או ישיג להם עוד כוח. אני בספק שהמאפיות האלו אי פעם רצחו מישהו, והתקיפות שהם מבצעים זה כדי להכניע מישהו שלא נשבר עד עכשיו. 

אחוזים? אין ולעולם לא יהיו. כמו שאמרתי, המקרים האלו מושמטים גם מהחדשות, אני בספק שמישהו חוקר ואוסף לסטטיסטיקה. אם בא לך לראות את זה בעצמך, תבלה שבוע במסעדות על ציר ז'בוטינסקי, בעיקר אם אתה רואה מקום חדש בעבודות לפתיחה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בקיצור מבחינתך מי שגנב מטרנה מהמכולת ומי שרצח הם בדיוק אותו דבר.

סבבה, לגיטימי, אני חושב שהחיים הם לא בינאריים, ואין לך (ואולי לא יהיה לך לעולם) מספיק כוחות משטרה כדי למגר את כל הפשעים מכל הסוגים בבת אחת.

לפי התפיסה שלך לא נעשה כלום ולא נילחם בפשיעה כי כל הפושעים אותו דבר ואי אפשר להילחם בכל הפשע במכה אחת.

לפי התפיסה שלי צריך למפות את כיסי הפשיעה, לפי מפתח של 80-20, מה הפשעים שאפשר להלחם בהם עם הכוח הקיים שייתן אימפקט של 80%.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 25 דקות, Pika007 כתב:

אבל זה לא משנה מי הכי גדול, ומי מבצע את הדברים -הכי- נוראיים. ה

יאפ.

בישראל יש בעיה קשה של משילות. אין לי הסבר מדהים למה זה קורה, אבל זה הנתון. המדינה מוותרת על הריבונות שלה ברמה כזו או אחרת מול מגזרים שונים, וזו בעיה.

אצל החרדים זה הכי גרוע, לדעתי, כי הם שותפים לשלטון, כי הם מתרבים יותר כמו שפנפנים, כי להם מתאפשר להעביר חקיקה סקטוריאלית שתומכת ברבייה שלהם, כי הם משפיעים על החיים של כולנו הרבה יותר, מגמת ההשתלבות שלהם בהאטה מזה שנים, הם מעודדים עוני ובורות, דוחקים אוכלוסיות שונות מערים שונות ברחבי הארץ, מתנהלים בבריונות כלפי הסביבה שלהם. בטח יש עוד. ובהתאם, מול איומים אסטרטגים כמו חיזבאללה יש את מערכת הבטחון, גופי מודיעין, ממשלה, שיתופי פעולה עם מדינות אחרות. מול החרדים יש מה? ראש ממשלה שמפחד להגיד "נו, נו, נו" לשר בריאות שחטף קורונה כי הנחיות של המשרד שלו פחות חשובות לו ממה שאומר הרבה.

פורסם
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בקיצור מבחינתך מי שגנב מטרנה מהמכולת ומי שרצח הם בדיוק אותו דבר.

איך לעזאזל הגעת מפה לשם. לשרוף לאנשים את העסק ולתקוף אנשים זה "לגנוב מטרנה מהמכולת"?

מי שרואה פה דברים באופן בינארי זה אתה. "זה לא רצח אז זה לא קיים/לא משמעותי מספיק".

הסיפור הזה קיים, הוא פה, והוא משמעותי. לבצע קפיצות לוגיות כדי להתעלם ממנו רק כי זה מתאים לאג'נדה שפרשת פה- זה לא דיון, זה נונסנס.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, Pika007 כתב:

כמה שנים התופעה הזאת קיימת?

ואיך זה שהיא לא הגיעה לתקשורת?

למשטרה?

פורסם

שנים? עשורים. מדי פעם זה כן מגיע לתקשורת, אם מישהו עקשן מאוד. בד"כ התקשורת מעדיפה שלא לעסוק בזה, המשטרה עוסקים בזה "בקטנה". שיש ראיות מאוד מוצקות, אולי יעזו לנסות לעצור מישהו.

שזו עוד מסעדה/סופר שעולה באש? בהצלחה להכניס ניידת לשכונות החרדיות ה "קשות" כדי לחקור. המשטרה בקושי מצליחה לעצור את אלו שמיידים עליהם אבנים באופן ישיר, מה נראה לך שהם יעשו שאין להם פנים ברורות של היעד?

הסיפור האחרון שעלה לתקשורת באופן שעורר הדים מסוימים הוא זה-

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5589139,00.html

וגם הוא עלה רק אחרי יותר משנתיים של התנכלויות ותלונות מצד בעלי המסעדה.

האבסורד הוא שזו לא תופעה נסתרת במיוחד, האזרח הפשוט עלול להיתקל בה בחיי היומיום במקומות מועדים לפורענות.

פורסם
לפני 2 שעות, יבגניפ כתב:

יאפ.

בישראל יש בעיה קשה של משילות. אין לי הסבר מדהים למה זה קורה, אבל זה הנתון. המדינה מוותרת על הריבונות שלה ברמה כזו או אחרת מול מגזרים שונים, וזו בעיה.

אצל החרדים זה הכי גרוע, לדעתי, כי הם שותפים לשלטון, כי הם מתרבים יותר כמו שפנפנים, כי להם מתאפשר להעביר חקיקה סקטוריאלית שתומכת ברבייה שלהם, כי הם משפיעים על החיים של כולנו הרבה יותר, מגמת ההשתלבות שלהם בהאטה מזה שנים, הם מעודדים עוני ובורות, דוחקים אוכלוסיות שונות מערים שונות ברחבי הארץ, מתנהלים בבריונות כלפי הסביבה שלהם. בטח יש עוד. ובהתאם, מול איומים אסטרטגים כמו חיזבאללה יש את מערכת הבטחון, גופי מודיעין, ממשלה, שיתופי פעולה עם מדינות אחרות. מול החרדים יש מה? ראש ממשלה שמפחד להגיד "נו, נו, נו" לשר בריאות שחטף קורונה כי הנחיות של המשרד שלו פחות חשובות לו ממה שאומר הרבה.

יש לי תשובה בשבילך, בג"צ, ובמיוחד אהרון ברק.

אני יכול לפרט לעומק, אבל עם כמה שאני חולה עליך זה לא שווה את ההשקעה כי אתה לא תקרא ולא תעריך.

לפני 1 שעה, Pika007 כתב:

איך לעזאזל הגעת מפה לשם. לשרוף לאנשים את העסק ולתקוף אנשים זה "לגנוב מטרנה מהמכולת"?

מי שרואה פה דברים באופן בינארי זה אתה. "זה לא רצח אז זה לא קיים/לא משמעותי מספיק".

הסיפור הזה קיים, הוא פה, והוא משמעותי. לבצע קפיצות לוגיות כדי להתעלם ממנו רק כי זה מתאים לאג'נדה שפרשת פה- זה לא דיון, זה נונסנס.

בקלות.

אם מאפיה חרדית היא שוות ערך למאפיה ערבית בלי תלות בפשעים שכל אחת עושה, זה בדיוק התוצאה של מה שאתה מתכוון.

ושוב, לא מכחיש את הקיום או המשמעות או החומרה שלו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אומנם זה מלפני שנתיים, אבל עדיין רלוונטי - מאבק על צביונה של העיר בערד.

זה קצת יותר חדש מיבנה - ראש העיר מתנגד להקמת שכונה לחרדים.

זה מקריית גת - אם כי שם ראיתי שראש העיר התרכך.

על מה שקרה בבית שמש, כאמור, אפשר לחפש בהיסטוריה של הפורום.

ירושלים של 2020 היא לא ירושלים של לפני 20 שנה - גם על זה כבר נכתב.

וככה מקימים גטאות של עוני, בדלנות, ניתוק מהמדינה. גטאות בהם הסמכות העליונה זה איזה רב דמנטי שכל ההישג שלו בחיים זה שהוא פשוט חי יותר שנים מאחרים, או נולד לאיזו משפחה מיוחסת, או מתגלה כעילוי במוזיקה. וכל זה בחסות משלמי המיסים בישראל, שמממנים את כל החרא הזה, על נציגי הציבור המזיקים ביותר שיש, כנראה, בישראל, שאשכרה דוחפים להקמת עיר חרדית ללא אזורי תעסוקה. כי למה? שהשאר יעבדו.

ואני לא יודע לכמה מכם יוצא או יצא להגיע לערים כאלו או שכונות חרדיות. לי יצא קצת בשנים האחרונות. זה לא ישראל ראשונה או השניה. זה בקושי ישראל הרביעית. עם עוני עלק "מבחירה", שהרבה "בזכותו" אפשר לספר אחר כך על מיליון ילדים רעבים בישראל. 

אבל עוד לפני זה, עצם זה שיש מאבקים כאלו בערים שונות בארץ - מראה כמה הניתוק בין האוכלוסיות עצום. אומרים "אבל הערבים!". ובכן, הערבים דווקא משתבלים יותר, מבחינת לימודים, תעסוקה, צמצום גודל המשפחה. אולי כי להם אין שר פנים ושר בריאות שסוחטים להם תקציבים. אבל מילא זה. החרדים אמורים להיות חלק מהאומה כאן. ואיך, איך יכול להיות שלרבים וטובים נראה נורמטיבי שהם חלק מאיתנו, שותפים לגיטימיים לשלטון, כשעצם הרעיון שיקימו להם שכונה או עיר משלהם נתפס כמובן מאילו, ובעצם אין פחות או יותר אף אחד שרוצה לחיות בעיר כזו, או לגלות ששכונה כזו הוקמה בשכנות לבית שלו?

פורסם

לפחות אצל החרדים - האנטי ציונים לא בוחרים ולא נבחרים.

בעולם תקין לא יהדות התורה ולא המשותפת ולא מר"צ היו יכולים לרוץ לכנסת.

אגב אם השיקול היחיד הוא מי שדואג לתחת של החברים שלו אז העבודה הרבה יותר גרועים לאורך ההיסטוריה מהחרדים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...