Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

מה יקרה בקרן הארנונה אם כל העיר יהיו זכאיות למענק?

גם אם תיאורטית זה היה אפשרי, אין עם זה שום בעיה טכנית - הממשלה תצטרך להזרים עוד כסף.

זה לא שמדובר במשחק סכום אפס איך שזה מתוכנן כרגע. אם תסכום את כל הטבלה שפורסמה פה, תגלה שהממשלה מתכננת להוסיף עוד בין 170 ל137 מיליון בשנה. כלומר מלכתחילה תשלומי הערים/מועצות שהולכות לתרום לקרן לא מתקרבות לכסות את המענקים.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

היא גובה יותר.

ארנונה מחוצעת למגורים בתל אביב עומדת על כ 56 ש"ח למטר כשבבני ברק הוא 68, הרצליה 65 ובאשקלון 48.
במשרדים ותעשייה היא זולה מחלק לא קטן מהפריפריה.

אבל מה הכמות של המשרדים בכל אחד מהמקומות?

קראתי שהמחיר שעיריית תל אביב גובה מהארנונה למשרדים היא  פי כמעט 4 מבאר שבע ויותר מערים כמו רעננה גבעתיים רמת השרון ומודיעין (ביחד לפי הבנתי)

אומרים גם שבניגוד לדירות למגורים שהם הפסדיות הארנונה לעסקים היא רווחית 

פורסם
לפני 4 דקות, עדי-אל כתב:

כי ככה החוק עובד, ברגע שישחררו את ההגבלה על מחיר הארנונה, אך ישאירו סטנדרט של מדידה/הערכה כמה ארנונה אפשר לגבות. יעני הנוסחא שלפיה יעבדו (ככה שנוכל להשוות בין תפוחים לתפוחים, על מנת שלא יהיה מצב שכל עירייה עושה מה שבז*ן שלה לגבי חישוב ארנונה)

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 46 דקות, עדי-אל כתב:

אבל מה הכמות של המשרדים בכל אחד מהמקומות?

קראתי שהמחיר שעיריית תל אביב גובה מהארנונה למשרדים היא  פי כמעט 4 מבאר שבע ויותר מערים כמו רעננה גבעתיים רמת השרון ומודיעין (ביחד לפי הבנתי)

מצד שני הארנונה לתעשייה היא בערך חצי מאשקלון.

ארנונה למגורים היא הפסדית אבל בלי מגורים לא תהיה לך גם ארנונה עסקית.

אם רוצים באמת להסדיר את הדברים שיקבעו ארנונה אחידה לפי הנמוך ממה שנהוג היום ושיפצו את הרשויות מתקציב המדינה. אי אפשר לבוא אליי ולהגיד לי אז מה אם אתה משלם ארנונה גבוהה יותר מנתיבות אנחנו עדיין נפגע בשירותים שאתה מקבל כדי להעביר את הכסף שלך לנתיבות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באשקלון יש יותר ביקוש לשטחי תעשייה מאשר בת"א. בגלל זה גובים יותר.

אותו דבר עם משרדים, כולם רוצים משרדים בתל אביב, המחירים עולים.

אם זה היה אותו דבר עם ארנונה למגורים זה היה פותר הרבה בעיות, ומצד שני יוצר בעיות חדשות של אנשים שכבר לא יכולים לגור בבית שלהם כי הארנונה עלתה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אם זה היה אותו דבר עם ארנונה למגורים זה היה פותר הרבה בעיות, ומצד שני יוצר בעיות חדשות של אנשים שכבר לא יכולים לגור בבית שלהם כי הארנונה עלתה.

זה דווקא מאזן את המצב, הרי עסק שלא יכול לשלם את הארנונה, אתה תבוא ותעזור לו??

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה תעשה עם כל התושבים העניים בערים שמקבלות מענקי איזון מהמדינה כי הארנונה למגורים הפסדית ואין לרשות מספיק מקורות הכנסה? 

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

ומה תעשה עם כל התושבים העניים בערים שמקבלות מענקי איזון מהמדינה כי הארנונה למגורים הפסדית ואין לרשות מספיק מקורות הכנסה? 

אני מבין שאתה מדבר על ההצעה הנוכחית, כי לא משנה מה נעשה, המצב ישאר אותו הדבר ואלו שחיים בערים שמאוזנות כלכלית, יסבלו יותר או יתחילו לחוות ירידה באיכות החיים.

אני רואה בארנונה בעיה אקוטית, שלא נוכל לפתור אלא בעזרת ממשלה יותר גמישה מחשבתית ופחות קומוניסיטית כמו שיש עכשיו.

איך שאני רואה את המצב ומה צריך לעשות כבר כתבתי, אבל אני אתן פה משפט אחד, המדינה צריכה לבטל את ההגבלה על הטלת ארנונה ולתת לעיריות לשלוט בהחלטה כמה לגבות ארנונה. הדרישה היחידה שיש לי זו שהם יחויבו לעמוד באמות מידה זהות על מנת שנוכל להשוות תפוחים לתפוחים. זה יבוא לידי ביטוי באיך מתבצעת המדידה של המ"ר, מנגון ההנחות יהיה זהה לכולם ( בשאיפה שיהיו 2-3 הנחות בלבד).

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 53 דקות, DareDevil כתב:

זה דווקא מאזן את המצב, הרי עסק שלא יכול לשלם את הארנונה, אתה תבוא ותעזור לו??

(אין לי נתונים, אז אולי אני ממש טועה) אבל בעיניי ארנונה נמוכה מספיק בערים חזקות היא סיבה משמעותית למוביליות חברתית. אם נאפשר לעיריות לקבוע ארנונה למגורים כראות נפשם (גם תחת נוסחא אחידה) אנחנו עלולים לקבל מצב בו רשויות חזקות מתחזקות יותר ורשויות חלשות הופכות לחלשות יותר. עכשיו, שלא יובן שאני בעד איזה קומוניזם סטייל ברית המועצות קרי "כולם שווים ולאף אחד אין", אני טוען שהראייה צריכה להיות כוללנית, למשל אם יש יעד לחזק את הפריפריה אפשר לתת תמריץ לרשות המקומית לעשות את זה מצד הממשלה (ולא על חשבון רשות אחרת), לחבר אותה למרכזי תעסוקה ולאפשר לה אזורי תעסוקה משלה או משהו מקביל לכך. 

הפתרון הנוכחי גרוע, והוא בהכרח לוקח עוד כוח (במקרה הזה כסף) מהרשויות המקומיות ומעביר עוד כוח לממשלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, DareDevil כתב:

איך שאני רואה את המצב ומה צריך לעשות כבר כתבתי, אבל אני אתן פה משפט אחד, המדינה צריכה לבטל את ההגבלה על הטלת ארנונה ולתת לעיריות לשלוט בהחלטה כמה לגבות ארנונה

אבל בדיוק בגלל זה יווצרו בעיות חדשות של אנשים שלא מסוגלים לעמוד בתשלומי ארנונה.

כלומר, כל הדיור או שיתייקר או שישאר כמו שהוא, אבל לרדת זה לא ירד. אני לא חושב שמקום כמו אלעד יכול לגבות מהתושבים שלו את הארנונה למגורים שהוא באמת צריך כדי להתקיים בלי תמיכה. מי ישלם?

מה הפיתרון? אין לי מושג, גם אני לא בעד התכנית המטומטמת של הממשלה לעידוד בטלה במסווה של חלוקה שוויונית, ובמקום לקחת עוד מהתלוש לוקחים מהארנונה, אבל מצד שני זה לא שכל אחד יכול לקנות פיסת אדמה ולהקים בה עיר או אזור תעסוקה או וואטאבר, אם מצליח יופי ואם נכשל לא נורא. יש תכנון ולפיו מפתחים את הארץ. התכנון קורה בהובלת המדינה שיצרה מצב שת"א זה מרכז העסקים של המדינה. אם רוצים לפתח את הפריפריה על חשבון ארנונה מתעסוקה בגוש דן, למה לא להשתמש בכסף בשביל לייעל את התחבורה והנגישות של הפריפריה לאזורי התעסוקה של גוש דן, שגם ככה מצליחים וגם ככה אנשים מגיעים מהפריפריה לעבוד שם? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אבל בדיוק בגלל זה יווצרו בעיות חדשות של אנשים שלא מסוגלים לעמוד בתשלומי ארנונה.

אני לא צריך לסלוח על זה שאני קפיטליסט ושהמדינה הזו שרויה עדיין בחלומות להפוך לקולחוז.

לא יכולים לעמוד בתשלומי הארנונה, שימכרו את הדירה ויעברו למקום יותר זול מבחינת מיסי עיריה.

אני לא בוכה (אני כן קצת מתלונן פה בפורום, כי בכל זאת אני זוכה לקצת אנונימיות) על המצב שלי וגם חוסר הפעולה שלי, על כל החלטה שקיבלתי בחיים אני, עומד מאחוריה, גם אם היא הייתה טעות נוראית שגובה ממני הרבה. שאנשים פה יתחילו לגדל קצת ביצים ויפסיקו לבכות עם אכלו לי שתו לי.

המנטליות המסריחה הזו מתחילה להימאס..

נהג איטי, זה לא מכוון אלייך בכלל.. סה"כ הוצאת עצבים בפורום..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל זה בדיוק העניין, לא יהיה מקום כזה.

הרי כל העיריות "משלימות הכנסה" מתעסוקה או מקבלות תשלומי איזון כלומר שבכל מקום שאין בו מספיק תעסוקה יעלו את הארנונה. לא יהיו מקומות שבהם תרד הארנונה. 

אתה רוצה קפיטליזם? אחלה. אבל אי אפשר לבוא לבן אדם שעד היום שילם x ולהגיד לו מעכשיו על אותו שירות תשלם 2x, ובמקביל המדינה תמשיך לקחת ממך מיסים כאילו כלום לא השתנה למרות שהפסיקו להעביר לעיריות תשלומי איזון כי מעכשיו התושבים משלמים את הכל.

גם כל שיטח החישוב של הארנונה לפי מ"ר בלבד זה בעייתי. יותר נכות לחשב גם לפי כמות נפשות וגיל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם

אבל אם כל העיריות יחליטו לגבות 300 שקל למטר במקום 60, מה יעשו אלה שלא יכולים? 

ואם אחר כך יחליטו להעלות ל400? 

תגיד לעניים שיפסיקו להיות עניים? או שזה בסדר שחלק מהעיריות יהיו בסבבה עם הייטקיסטים ואנשי עסקים וחלק יהיו עם ביטוח לאומי שישלמו 30 שקל למטר ויקבלו במקסימום פינוי זבל פעם בשבוע?

פורסם

איך הם אוהבים פופוליזם, במקום לטפל בבעיה נתפסים על התוצאה.

חבל שהוא לא מגיש הצעת חוק לשוויון בחינוך הילדים, בהשקעה בהם, בפיתוח מיומנויות מתמטיות ולימודיים מדעיים. אולי בעצם פעולה כזאת תגרום לכך שלקואליציה שלנו יהיו 2 וחצי מנדטים?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

אבל זה בדיוק העניין, לא יהיה מקום כזה.

הרי כל העיריות "משלימות הכנסה" מתעסוקה או מקבלות תשלומי איזון כלומר שבכל מקום שאין בו מספיק תעסוקה יעלו את הארנונה. לא יהיו מקומות שבהם תרד הארנונה. 

אתה רוצה קפיטליזם? אחלה. אבל אי אפשר לבוא לבן אדם שעד היום שילם x ולהגיד לו מעכשיו על אותו שירות תשלם 2x, ובמקביל המדינה תמשיך לקחת ממך מיסים כאילו כלום לא השתנה למרות שהפסיקו להעביר לעיריות תשלומי איזון כי מעכשיו התושבים משלמים את הכל.

גם כל שיטח החישוב של הארנונה לפי מ"ר בלבד זה בעייתי. יותר נכות לחשב גם לפי כמות נפשות וגיל.

זו תהיה תחרות על התושב, בסופו של דבר זה יאפשר להם לאשר יותר בנייה למגורים מאשר לעסקים. מה שיוביל בסופו של דבר ירידה ביוקר המחיה מבחינת נדלן.

יותר קל להקים קרן ארנונה מאשר לבטל את ההגבלת הארנונה המדוברת. חבל שזה קשה מחשבתית לקומוניסטים שיש לנו בממשלה 

מה שמוביל אותי לדבר הבא המתבקש, יותר קל לחוקק חוקים מאשר לבטל את החוקים. כל ח"כ אוהב לראות את השם שלו על חוק מאשר לראות רק בסעיפי החוק "בוטל".

יותר קל לצעוק מאשר להיות שר צללים או לבטל חוקים/תקנות באופן אקטיבי מהיציע.

נ.ב.

אשכרה צריך לשכנע פה אנשים, שתחרות זה דבר טוב.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...