Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן שאתם מתווכחים עם אור עד כמה הוא הייטר, וטילים נופלים על ישראל, הממשלה ממשיכה לפעול כדי להעביר את החקיקה סביב קרן הארנונה, תקציבים לבתי ספר פרטיים לחרדים ותלושי מזון למצביעי שס.

לפי הפרסומים, קרן ארנונה תעביר עשרות מיליונים מתא לבית שמש וערים אחרות, ולפי מסמך של בכיר ממשרד האוצר, ההפקרות מול החרדים תפגע קשות בכלכלתה של ישראל, ותדרוש מכל אזרח נורמלי לשלם הרבה יותר מיסים כאן כדי לשמור על רמת השירותיפ של היום.

כמובן, כל זה לא מעניין לא את החרדים ולא את תומכיהם ומעריציהם. מבחינתם תמיד יש שילוב של הכחשה, אפולוגטיקה למה זה מה שצריך וכמובן האשמת המתלוננים באנטישמיות.

סופה של מדינת ישראל לא יגיע מהחמאס או חיזבאללה או איראן, אלא מהקרסה איטית ובטוחה של הכלכלה שלה, יחד עם עליה מתמדמת באחוזם של חרדים וסתם דתיים ימניים קיצונים באוכלוסיה. ואני לא רואה דרך לעצור את זה, לפחות לא כל עוד נתניהו בתמונה.

מאחל לחברי הפורום היקרים להבין שהדיון הרלוונטי הוא לא איך כובשים את עזה או מרתיעים את הגאפ, אלא איך מוציאים אזרחות זרה.

• אהבתי 8
  • מבאס 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה יעצר מעצמו כשיגמר הכסף.

הליכוד תומך בשטויות של החרדים בשביל כח פוליטי אבל אם לא יהיה בקופת המדינה מספיק כסף לקנות אותם, המצב ישתנה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשנגמר הכסף או שאתה מקצץ בהוצאות או שאתה מעלה הכנסות.

העלאת ההכנסות זה פשוט להגדיל את נטל המס וקיצוץ הוצאות זה צמצום השירותים. ניסיון העבר מראה שהשירותים שמקוצים הם שירותי רווחה, בריאות וחינוך אבל לא דת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, mikyl כתב:

אספר לך משהו. פעם לא הייתה כיפת ברזל וצפון היה חוטף קטיושות כל הזמן. בסוף יצאנו למבצע, איך זה נגמר אני מקווה אתה יודע. הייתה גם סיבה למה ישראל יצא מעזה. 

אני יודע איך זה נגמר. הייתי בצבא באותה תקופה. נגמר ב-10 שנים שנסראללה לא יצא מהבונקרים שלו. מבטיח לך שאם במקום, היית מפציץ דיונות לבנוניות, לא היית מקבל שקט כזה. 

ושוב, לא אומר שחייב לכבוש את הרצועה בהכרח, אבל הגישה הזאת של אנחנו צבא שוויץ שרוצה 0 הרוגים לא משנה מה, שנפציץ מהאוויר ולא נחשוב אפילו להכנס רגלית - זאת גישה גרועה מאוד, שמשדרת חולשה, ואתה רואה את התוצאות שלה. 

לפני כשעה, mikyl כתב:

את ישראל לפנינת המזרח התיכון כבר הפחת? מצבם עגום של עזתיים היום קודם כל תלוי בהנהגתם הנוכחית.

מכיר את המשפט "עדיף להיות חכם מאשר צודק"? אז אנחנו צודקים כבר 50 שנה, ו? עזר במשהו שאנחנו צודקים? 

לפני כשעה, mikyl כתב:

הבעיה היא לא המחיר, אלא מה עושים אחר כך. ישבנו שם 27 שנים ובסוף יצאנו בדיוק כמו מלבנון.

יש גם דרכים "לשבת" באיזורים מסויימים. 

אני לא רוצה לדמיין מצב שנצא מיוהדה ושומרון, מבטיח לך שביום שזה יקרה, אחרי חצי שנה תתחיל לקבל רקטות גם משם. 

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

כשנגמר הכסף או שאתה מקצץ בהוצאות או שאתה מעלה הכנסות.

העלאת ההכנסות זה פשוט להגדיל את נטל המס וקיצוץ הוצאות זה צמצום השירותים. ניסיון העבר מראה שהשירותים שמקוצים הם שירותי רווחה, בריאות וחינוך אבל לא דת.

לדעתי פשוט יבטלו את הנחות לרכב החשמלי לכל האנרכיסטים העשירים, בשביל מה צריך לתת להם הנחות לרכב חדש? שישלמו מיסים כמו כולם כולל על הטעינה בחשמל!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שיש לישראל אסטרטגיה מול הפלסטינאים. לא בעזה ולא ביו"ש. כלומר, ביבי בעד שימור המצב הקיים. לא יודע אם המנעות מפעולה או תכנון ארוך טווח זו אסטרטגיה. 

אני לא חושב שכיבוש הרצועה זה דבר חכם, ולא חושב שזה משהו שיקרה. גם בגלל המחיר הצפוי מבחינת כמות הנפגעים בצד שלנו, גם בגלל המחיר הפוליטי משפטי הצפוי - בטח אם יהיו שינוים במערכת המשפט, וגם כי רגע אחרי שנצא משם, גם אם ישאר פעיל גאפ או חמאס אחד - הוא יניף את הדגל ויצעק שהם ניצחו.

הסיבה לזה לדעתי זה החזיתות האחרות. לא רוצים להסתבך יותר מדי עם עזה, כיבוש שלה או מבצע ענק, כשזה יכול לגרור את חיזבאללה ופלגים שיעים בסוריה למלחמה כשישראל לא מוכנה. לדעתי קודם יטפלו באיראן (או נסיון לפגוע בתכנית הגרעין, או מלחמת לבנון השלישית, או גם וגם) ורק אחרי שהאיום הזה יתכווץ או יוסר יתפנו לטפל בעזה.

עם כל הצער על תושבי הדרום הסובלים ועל ההרוגים ומשפחותיהם, בראייה האסטרטגית עזה היא יתוש.

• מעניין 1
פורסם

אז עוד הפסקת אש עם עזה... עד הפעם הבאה.   בסופו של יום יש כאן משוואה פשוטה עם שלושה פרמטרים:

1. רצון להשמיד

2. רצון להתעמר באוכלוסיה אזרחית

3. יכולת הביצוע של סעיפים 1 ו-2

אצל הישראלים היכולת להשמיד כליל את כל עזה קיימת, אבל הרצון הוא אפסי, פרט אולי למיעוט מזערי של סכלים שנמצא מרחק שנות אור ממקבלי ההחלטות.

אצל ארגוני הטרור העזתים הרצון להשמיד את ישראל - כל מדינת ישראל, כולל תל-אביב - הוא ערך עליון, אך היכולת המבצעית לא קיימת ולכן הם עושים Fallback להתעמרות באוכלוסיה אזרחית - ומזאת אנו מכנים אותם טרוריסטים.

כמובן שיכולת הביצוע שלהם ברצפה לא בזכות נס משמיים - אלא בזכות כיפת ברזל, סגר עם בידוק ביטחוני לכל מי שיוצא מעזה לישראל, ויבוא של חומרים ומוצרים רק לאחר שישראל בדקה ואישרה אותם.  מה שאכן גורם להתעמרות באוכלוסיה האזרחית שלהם מצידנו, במטרה להפחית התעמרות נוכחית \ עתידית באוכלוסיה האזרחית שלנו מצידם.

השאלה הגדולה היא איך יוצאים מה Indefinite loop שאנו נמצאים בו היום?

מה יקרה אם 'נלך לקראתם' ונפסיק להתעמר באוכלוסיה האזרחית שלהם - קרי פתיחת הסגר, כניסה יותר חופשית לישראל, יבוא חופשי.  ברור לכולם שיכולת הביצוע שלהם (סעיף 3) תעלה במספר דרגות - אז למעשה השאלה המרכזית היא מה יקרה לרצונות שלהם (סעיפים 1 ו-2)?

מנקודת מבט אנתרופוצנטרית ישראלית, אמורים כך להגיע למצב של 'ותשקוט הארץ ארבעים שנה' - החבר'ה אמורים להתפרנס בכבוד, לחזור הביתה מהעבודה ולצפות בנטפליקס.  אבל מה עם נקודה המבט התאוצנטרית ג'יהדיסטית של חלק נכבד מהאוכלוסיה העזתית?? בנוסף, שבכירי חמאס יוותרו על 'תעשיה' שהפכה אותם למליונרים, ולפי דיווחים שונים אף למליארדרים?  ועוד כעת שכל האש בכלל מופנת לכיוון הג'יהאד האיסלמי?  איך אומרים כאן בניו-יורק - Fuhgeddaboudit...

במילים אחרות - האם באמת שווה לערוך ניסוי אמפירי בעניין כמו אוסלו בשביל לנסות לצאת מהלופ?

יש לי חבר טוב ששרת במג"ב (סדיר ומילואים) במהלך העשרים שנה וקצת האחרונות - עם השנים הלך והשכיל, התחכך יותר עם האוכלוסיה הפלשתינאית באיו"ש ומזרח ירושלים והתחיל להבין יותר את המציאות הסבוכה שהוא פיזית נמצא בה חודש בשנה.  השורה התחתונה שלו היא - מבחינתו הישראלים, מלחמת 1948 הסתיימה ב-1949... מבחינת הפלשתינאים המלחמה הזו עדיין לא הסתיימה - מה שיש היום מבחינתם זהו מצב זמני עד שהם, כפי שהם רואים את זה, ינצחו.  בנתיים שקט מצידם נגרם בזכות אינטרסים כלשהם, לא מכיוון שמבחינה ערכית הם 'עיכלו' את המהות שנקראת מדינת ישראל.

• מעניין 1

No worries 8)

פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

מאחל לחברי הפורום היקרים להבין שהדיון הרלוונטי הוא לא איך כובשים את עזה או מרתיעים את הגאפ, אלא איך מוציאים אזרחות זרה.

הסתכלתי כמה פעמים לוודא שאני בקארז ולא בצ'אט עם חבר/קולגה. 

באותו הקשר, איזה חבוב, עו"ד לענייני אזרחות זרה, מספר שבחיים לא ראה עומס כזה על המשרד בו הוא עובד.

בנתיים בקואליציה מנסים לשכנע אותנו בקרן ארנונה (במימוש הנוכחי) ותלושי מזון (במימוש של ש"ס),

Tired face Meme Generator - Imgflip

• מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Gosser1860 כתב:

באותו הקשר, איזה חבוב, עו"ד לענייני אזרחות זרה, מספר שבחיים לא ראה עומס כזה על המשרד בו הוא עובד

קבוצת הרילוקיישן שאני מאדמן בפייסוש עלתה ממשהו כמו 8,000 חברים אחרי כל אורך חייה (מס' שנים) למעל 12,500 חברים לאחר מס' חודשים ספורים. 

יותר מ 50% צמיחה בחסות הממשלה. 

כמובן שהרוב המוחלט לא יהגרו, בין אם זה כי הם עדיין לא קולטים כמה קשה המהלך, ובין אם כי אין להם דרך להגר כי מה לעשות בלי דרכון / מקצועיות חריגה / מיקוד גבוה - בשורה התחתונה הרצון שם ועצם הרצון עצמו הוא טראגי בעיני. 

דיבר איתי חבר פורום אחר, סיפר על החיים שלו בישראל שהיו רחוקים מהפוט' שהרגיש שהוא יכול למצות, למרות השכלה ועבודה וקורסים ולא יודע מה - היה תקוע במירוץ העכברים. יישם את האלמנט השלישי (מיקוד גבוה) והצליח "להשתחל" לארה"ב מהדלת האחורית (סוג של, חוקי לגמרי, פשוט מסלול מאומץ עם ריסק - סיפור מרתק אגב). מלהתעסק בעבודות טייר ז' הצליח להתברג לאחת מהfaang וכיום נמצא במקום אחר לגמרי. בהקשר של הפורום, נוהג ברכב שיגרום לרובנו לרייר ללא שליטה 🤤

המסלול שלי היה אחר, מעבר הרבה יותר קל וחלק תודות להשכלה תעסוקה ויכולות - אבל בשורה התחתונה היום אני בעלים של חברה במחזור של כמה מליוני דולרים עם כל מיני נכסים וחי ברמה שלא שיערתי שתהיה אפשרית לאיזה pleb מאור יהודה. אני לא אומר את זה בשביל לשים אצבע בעין של אף אחד (הערת צד: הפרספקטיבה בישראל במסגרתה שיתוף הצלחות זה בהכרח בשביל תחרות פינים, וואסח או אצבע בעין היא דפוקה מהיסוד - מה הערך החיובי שנוצר מתחושות שליליות לאנשים אחרים? למה שמישהו נורמלי ירצה לעשות את זה?) אלא בשביל לשקף את המציאות: תקרת הזכוכית אינה גבוהה במיוחד, ולבצע מהלך הגירתי זה משהו שנהיה קשה יותר עם הזמן (הן במישור הפרטי והן במישור הבין לאומי) אז שכל אחד יעשה את החישוב מסלול שלו 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 15 דקות, oryo כתב:

קבוצת הרילוקיישן שאני מאדמן בפייסוש עלתה ממשהו כמו 8,000 חברים אחרי כל אורך חייה (מס' שנים) למעל 12,500 חברים לאחר מס' חודשים ספורים. 

אני יודע, אני (בין היתר) גם שם :) 

לפני 15 דקות, oryo כתב:

כמובן שהרוב המוחלט לא יהגרו, בין אם זה כי הם עדיין לא קולטים כמה קשה המהלך, ובין אם כי אין להם דרך להגר כי מה לעשות בלי דרכון / מקצועיות חריגה / מיקוד גבוה - בשורה התחתונה הרצון שם ועצם הרצון עצמו הוא טראגי בעיני. 

יש עוד הרבה קשיים מן הסתם, ודווקא אחרי שעוברים את המשוכה הזו המרחק מהמשפחה/חברים הופך לאתגר העיקרי. לפחות לפי מה ששמתי לב.

לפני 15 דקות, oryo כתב:

נוהג ברכב שיגרום לרובנו לרייר ללא שליטה 🤤

...וחי ברמה שלא שיערתי שתהיה אפשרית לאיזה pleb מאור יהודה..

(לא שאלת, אבל אני אענה בכל זאת)

עבורי המעבר הוא הרבה פחות בנושא החומרי והרבה יותר בשביל ה"שקט" (כל אחד מגדיר את זה אחרת) וסדר העדיפויות השונה שיש במקומות אחרים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

בזמן שאתם מתווכחים עם אור עד כמה הוא הייטר, וטילים נופלים על ישראל, הממשלה ממשיכה לפעול כדי להעביר את החקיקה סביב קרן הארנונה, תקציבים לבתי ספר פרטיים לחרדים ותלושי מזון למצביעי שס.

לפי הפרסומים, קרן ארנונה תעביר עשרות מיליונים מתא לבית שמש וערים אחרות, ולפי מסמך של בכיר ממשרד האוצר, ההפקרות מול החרדים תפגע קשות בכלכלתה של ישראל, ותדרוש מכל אזרח נורמלי לשלם הרבה יותר מיסים כאן כדי לשמור על רמת השירותיפ של היום.

כמובן, כל זה לא מעניין לא את החרדים ולא את תומכיהם ומעריציהם. מבחינתם תמיד יש שילוב של הכחשה, אפולוגטיקה למה זה מה שצריך וכמובן האשמת המתלוננים באנטישמיות.

סופה של מדינת ישראל לא יגיע מהחמאס או חיזבאללה או איראן, אלא מהקרסה איטית ובטוחה של הכלכלה שלה, יחד עם עליה מתמדמת באחוזם של חרדים וסתם דתיים ימניים קיצונים באוכלוסיה. ואני לא רואה דרך לעצור את זה, לפחות לא כל עוד נתניהו בתמונה.

אולי הדיון הוא איך גורמים ליותר חרדים לצאת לשוק העבודה? 

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 59 דקות, oryo כתב:

הערת צד: הפרספקטיבה בישראל במסגרתה שיתוף הצלחות זה בהכרח בשביל תחרות פינים, וואסח או אצבע בעין היא דפוקה מהיסוד - מה הערך החיובי שנוצר מתחושות שליליות לאנשים אחרים? למה שמישהו נורמלי ירצה לעשות את זה

זה לא יחודי לישראל, וכן, זה דפוק מהיסוד.

בגלל זה צריך לחתוך מאנשים כאלה ולהתרחק מסביבה רעילה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, oryo כתב:

אז שכל אחד יעשה את החישוב מסלול שלו

אני מבחינתי מבין שהעסק די גמור, כלומר יש עדיין סיכוי שזה השתנה, אבל בינתיים רק מדרדרים את המצב.
יחד עם זאת המעבר הוא קשה אין מה לעשות. גם כשהראש אומר שצריך לעשות את זה.
במיוחד שיש כבר ילדים בתמונה, ובמיוחד שהם גרים בגן עדן לילדים (קיבוץ).
בנוסף בת הזוג לא מוכנה לשמוע על זה, ויש סיכוי שאם אצליח לשכנע אותה אמא שלה תחסל אותי בצורה חשאית ותימנע את המעבר.

זה לא מפריע לי לארגן דרכונים לכולם.
לי יש.
לה יהיה עוד מעט בחסותי, ואז נארגן גם לילדים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 12.5.2023 בשעה 08:06, oryo כתב:

אתה טוען שחייבים בכל חיסול להוריד אזרחים בפקטור 4x? זו הטענה שלך? 

או שאתה מסביר לי שאפשר וצריך להלחם בטרור בכל מיני אמצעים, למרות שלא אמרתי שום דבר אחר

למה העולם חייב להיות דיכוטומי - או שמפגיזים בנייני מגורים בזמן שיש שם אזרחים כי חיסול או שלא? אתה מודע לכך שבהרבה פעולות אחרות יש את הקונספט של חיסול ממוקד, שגם אשכרה... ממוקד? 

באמת אי אפשר לנהל דיון קצת יותר מורכב מ"הכל או כלום"? 

זה פשוט אבסורד, אפילו את הטענה הבסיסית של "להרוג הרבה אזרחים בשביל חיסול זה משהו שעדיף להמנע ממנו" אי אפשר להביע בפומבי, מציאות מגוחכת. 

להוריד אזרחים בפקטור של X4 בתא שטח כל כך צפוף, זה סופר כירוגי יש גם מציאות תתייחס אליה בבקשה.

המדינה שאתה חי בה לא מביאה פקטורים טובים יותר.

הרבה וקצת זה עניין יחסי. 

ואם יש לך רעיונות קונקרטיים לחיסול ממוקד שהוא אשכרה ממוקד. ישים מבצעית, בהיקף הנדרש- צה"ל יודה לך מאוד אם תלמד אותם איך עושים את זה.

רק בכנות קשה לי להאמין שרק את הרעיונות שלך פיספסו. כנראה זה לא ישים. 

פורסם
לפני 20 דקות, - XM - כתב:

אולי הדיון הוא איך גורמים ליותר חרדים לצאת לשוק העבודה? 

זה דיון שהיה אפשר לקיים במציאות בה ביבי לא ראש ממשלה ולא מתמודד. וכנראה גם לא האחים היהודים. כרגע, לפי האוצר, הממשלה מבטיחה שזה לא יקרה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...