Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

שום עיריה לא יכולה לשנות דבר בצו הארנונה ללא אישור הממשלה. הבעיה היא שגם הכלכלה וגם האוכלוסיה השתנו קצת ב-38 השנים האחרונות, ועכשיו יש לנו גם ממשלה מחורפנת

לו רק היה מישהו שהיה יכול לשנות את זה

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

מכל חבריי ומכריי פה...ובזה אני כולל אפילו את טרנספורטר מהמגדל.

רגע, מה?

--

קרן הארנונה זה עוד מסמר ברעיון האוטונומיה החילונית, אף אחד לא יסכים לוותר על הפרה החולבת..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

@David32 ברור שיש. יש שר פנים (בכאילו), יש שר משפטים (מחורפן), ויש גרנדמייזר של שר אוצר. אבל למה להתאמץ לשנות משהו באופן הוגן אם אפשר לשחד?

אה... שכחתי. ראש הממשלה שהוכתר במקום ה-11 ברשימת האנשים המושחתים בעולפ

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קרן הארנונה עלתה לסדר היום בתקופת לפיד וליברמן שתמכו בה, לפתע זה שוד הקופה הציבורית על ידי הדמון הגדול החרדים.

השינאה הנשפכת פה בתגובות היא פשוט מביכה ושלא לומר כבר נוגעת באנטישמיות לשמה.

לפני 33 דקות, sperial כתב:

@David32 ברור שיש. יש שר פנים (בכאילו), יש שר משפטים (מחורפן), ויש גרנדמייזר של שר אוצר. אבל למה להתאמץ לשנות משהו באופן הוגן אם אפשר לשחד?

אה... שכחתי. ראש הממשלה שהוכתר במקום ה-11 ברשימת האנשים המושחתים בעולפ

וואלה כבר יש הכרעת דין במשפט ?

למה לא מספרים לי שום דבר....

לפני 41 דקות, Gosser1860 כתב:

רגע, מה?

--

קרן הארנונה זה עוד מסמר ברעיון האוטונומיה החילונית, אף אחד לא יסכים לוותר על הפרה החולבת..

יש נתונים ואו שלהפריח שקרים זו האמת החדשה ?

קח , תהנה מהמשחק ותראה בבקשה מי נהנה מהכסף.

N12 - מי מרוויח ומי מפסיד מקרן הארנונה? (mako.co.il)

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 3 דקות, CX25GTI כתב:

השינאה הנשפכת פה בתגובות היא פשוט מביכה ושלא לומר כבר נוגעת באנטישמיות לשמה

חוק גודווין גורס כי בכל דיון על רוע יש זמן סופי לאחריו תהיה הקבלה לנאצים 

איך ניתן לקרוא לחוק במסגרתו בכל ביקורת על חרדים ישנו זמן סופי עד להקבלה על אנטישמיות? 

חשבתי על חוק דרעי אבל כבר יש כזה :(

Screenshot_20230515-072828.thumb.png.58afc9bc8dc4a5aefe843e261734ae54.png

(פורסם ב2012 במקור, עדיין רלוונטי וכנראה יהיה רלוונטי גם ב2034 🤷‍♂️🤦

• מצחיק 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

חוק גודווין גורס כי בכל דיון על רוע יש זמן סופי לאחריו תהיה הקבלה לנאצים 

איך ניתן לקרוא לחוק במסגרתו בכל ביקורת על חרדים ישנו זמן סופי עד להקבלה על אנטישמיות? 

חשבתי על חוק דרעי אבל כבר יש כזה :(

בוא ספר מה קשור חוק הארנונה לחרדים , נסה לגבות זאת עם עובדות ואפילו מצורף קישור:

ובוא ספר לנו מי העלה את החוק הנ"ל במסגרת חוק ההסדרים לראשונה, רמזים על מנת להקל עליך:

- האחד התחייב להפציץ את גשר אסואן

- השני היה שחקן בשירת הסירנה ופרזנטור של בנק הפועלים

רק אז זה היה בסדר...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מה הקשר לאנטישמיות?

• אהבתי 5

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, CX25GTI כתב:

קרן הארנונה עלתה לסדר היום בתקופת לפיד וליברמן שתמכו בה, לפתע זה שוד הקופה הציבורית על ידי הדמון הגדול החרדים.

השינאה הנשפכת פה בתגובות היא פשוט מביכה ושלא לומר כבר נוגעת באנטישמיות לשמה.

וואלה כבר יש הכרעת דין במשפט ?

למה לא מספרים לי שום דבר....

יש נתונים ואו שלהפריח שקרים זו האמת החדשה ?

קח , תהנה מהמשחק ותראה בבקשה מי נהנה מהכסף.

למיטב ידיעתי היה מדובר על קרן ארנונה ממשלתית, וזו היתה הצעה בחוק ההסדרים עוד מ 2008. חיה אחרת לגמרי. 

מעבר לזה, תבדוק את ההיסטוריה של קרן הארנונה של נתב"ג שהיתה אמורה לפצות ישובים סובבים בשל מפגעי הרעש, ומה נהיה ממנה. אין לנו שום סיבה לחשוב שזה לא יהיה מחטף דומה. 

שלישית, כמו שאמרתי גם אם אין מניעים נסתרים והכל על השולחן, זה פתרון גרוע מאוד שרק מקבע מצב רע שרשויות מקומיות נסמכות על קצבאות במקום להיות מאוזנות. כתבתי על זה באריכות בפוסט קודם. 

פורסם

כולנו כתבנו על זה, זה אחד לאחד "שיטת המפעלים" של האיחוד הסובייטי, זה מתגמל ביד רחבה חוסר יעילות ושחיתות- ומעניש ביד קשה את מי שמתנהל ביעילות ובצורה כלכלית נכונה.

לא איכפת לי מי מנסה להפוך את זה באיזו צורה- זה רעיון מזעזע שהוא לא פחות משוד של קופות השלטון המקומי, ומעבר לזה שמדובר בשוד, מדובר בשוד שלא יפתור שום בעיה (להיפך, כנראה יסייע להעמיק אותה)

גרנדמייזר על מלא

• אהבתי 8
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אבל מה הקשר לאנטישמיות?

ישר נזכרתי בסיפור על 2 סטודנטים ישראלים (שהכרתי) אשר נתפסו במעבר גבול בין הולנד לגרמניה עם רכב מפוצץ בפוסטרים (היה אז כזה ביזנס של סטודנטים ישראלים באיטליה). גרמנים טענו שזאת כמות מסחרית ודרשו לשלם את המע"מ. בתגובה ישראלים התחילו להשתולל ולצעוק "נאצים, אנטישמים".  

תמיד נגעלתי מאנשים שצורחים אנטישמיות ברגע שנתפסים במעשה לא כשר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

אשמח ללינק שלא מגיע מערוץ "אלג'זירה". תודה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
בתאריך 13.5.2023 בשעה 14:20, mikyl כתב:

לא נכון. אי אפשר לראות יותר טוב את התמונה מבחוץ, להפך. גם אובייקטיביות לא קשורה למקום מגורים, אלה למי אתה, עד כמה עמוק אתה מכיר את הנושא ובאיזה סביבה גדלת. כן, הרבה שנים כבר אחרי שירות צבאי הייתי גר בחו"ל.

התייחסתי לזה באחת ההודעות הקודמות שלי. כשאתה בתוך מערכת של סכסוך, נדיר מאוד שתהיה אובייקטיבי במיוחד. סיבה אחת, למשל, היא שאתה פשוט מושקע מדי רגשית. עוד סיבה היא שאתה חושב שאתה מכיר את הטענות של הצד השני, אבל אתה מכיר אותן באופן מאוד שטחי (יחסית). ובלי הטענות של הצד השני - קשה מאוד להגיד על משהו שהוא לא מוטה. 
מישהו מבחוץ יכול להיסתכל על המצב בצורה נטולת כל רגש, קרה לחלוטין, ולנתח בהתאם למה שהוא רואה ולא למה שהוא מרגיש, וגם מה שהוא רואה לא מוטה על-ידי מה שהוא מרגיש. אחרי שכל זה נאמר - נדיר מאוד למצוא מישהו שלא חי את הסכסוך הזה עם באמת מספיק ידע כדי לנתח אותו בצורה טובה. הוא יכול להיסתכל על הנתונים שמולו באופן ענייני - אבל אין לו את הידע והמידע שצברת לאורך שנים ארוכות כשאתה ממש חלק מהסכסוך. אבל כאמור, הידע שיש לך די מוטה לצד שלך. גם אם אתה נחשף למידע מהצד השני - זה כנראה לא מתקרב לכמות הידע שיש לך מהצד שלך.

בתאריך 13.5.2023 בשעה 17:48, mikyl כתב:

עם אף אחד. זה מה שאתה קורא "התמונה הכוללת בצורה אובייקטיבית ואור מבחוץ"? ומה הם יספרו לי? שהחיים שלהם בזבל? מוכן להאמין מראש.

המחשה מעולה לטענה שלי. תראה כמה פישטת את כל תפישת העולם של אוכלוסיה שלמה על הסכסוך ל"החיים בזבל". לדעתי נסכים שאם תשב עם עזתי - יהיו לו דברים קצת יותר עמוקים להגיד. ולטענתי - יהיו לו גם דברים שממש לא חשבת עליהם. זה שאולי הוא שייך לחלק כזה או אחר באוכלוסייה (למשל המבוססים או המשכילים או השואפים לטרור, כפי שמצוין בהמשך השרשור) - לא משנה את זה שהוא יכול לתת עוד נקודת מבט ולייצג את המצוקה של הצד השני - גם אם הוא חלק ממיעוט בעמדתו לגבי ישראל. ריבוי נקודות המבט הוא מה שיכול לקרב לאובייקטיביות, וקשה מאוד להיחשף לזה מתוך המערכת, ועוד לקבל ולהפנים את נקודת המבט של הצד השני.

בתאריך 13.5.2023 בשעה 22:44, borsood כתב:

אני לא אאכיל אותך בכפית. תקרא טוב, הם מפרטים את המתודולוגיות השאלות והשיטות. וזה לא סקר יחיד, הם עוכים אותו כל תקופה.

העניין הוא שרוב תושבי עזה (להבדיל ממזרח ירושלים או הגדה) לא מעוניינים ביהודים בכל חלקי ישראל בלי קשר ל"כיבוש".

אמלק: אני לא ממש טועה, ואתה מתייחס למשהו שבכלל לא טענתי.

לגבי השורה הראשונה בציטוט:

בוא נעבור על זה שוב: אני טענתי שאני מאמין שמרבית האזרחים היו שמחים לשנות את הבחירה (הדמוקרטית מ-2006) בחמאס, אם הייתה להם הזמדנות. אתה טענת שאני טועה ("לא צריך להאמין... אמלק: אמונתך שגויה"). ואז גם טענת שיש סקרים אמינים בנושא (* אחזור לזה בסוף). אז אשכרה הלכתי וטרחתי לקרוא את הסקר שלך לפני שכתבתי את התגובה הקודמת (כי אני ילד גדול שיודע להחזיק כפית). ומה מופיע שם? ש-87% מהעזתים חושבים שחמאס והרשות הפלסטינית צריכים לאפשר בחירות חופשיות והוגנות. בנוסף, 46% מהעזתים מחזיקים בעמדה חיובית על חמאס, 48% מחזיקים בעמדה שלילית ו-6% לא יודעים\לא ענו. כלומר, לפי הסקר שהבאת, החלק הארי של העזתים היה רוצה בחירות, ויש חלק יותר גדול שמחזיק בעמדה שלילית על הארגון שמונע בחירות. אז למעשה אפשר לגזור מהנ"ל שהסקר הזה מאושש את הטענה שלי אודות שאיפה לשינוי הגוף המושל.

לגבי הכוכבית של הסקרים האמינים:

לפי השיטה שלהם, הם מראיינים פנים-אל-פנים כ-500 עזתים שנבחרו באופן אקראי לפי מיקום גאוגרפי, וגילם 18+. אחדד את טענותיי:

א. אנחנו יודעים רק שבחרו בגירים באופן רנדומי לפי מיקום. אין לנו מושג אם הם בחרו בעיקר נשים, בעיקר גברים, רק דתיים או רק חילונים (עד כמה שיש חילוניות בעזה מאז חמאס) - קרי אנחנו לא יודעים את מי הם אספו ואיך הוא נבחר, ואנחנו לא יודעים אם הוא מייצג את האוכלוסייה באופן הולם (אפשר לפנות לחוקר כדי לקבל את המידע הזה. לא ממש עשיתי את זה). אנחנו כן יודעים שהם מייצגים את כל השכונות, שזה מעולה, אבל לא בהכרח מספיק. רוצה לומר, יכולה להיות הטייה במדגם, אנחנו לא יודעים אם לא. ואם יש הטייה במדגם - המחקר לא יכול לעמוד בפני עצמו באופן מהימן.

ב. לגבי השאלות המפורשות - הלינק בסוף המאמר לא עבד לי מהטלפון בכלל, ועכשיו מהמחשב הוא עובד קצת יותר טוב, אז אני לוקח את הטענה הזו בחזרה (כאמור, ילד גדול - אני גם יודע להגיד שטעיתי).

ג. הנקודה האחרונה שלי מהתגובה הקודמת (זו שצוטטת), היא שבשום מקרה לא הייתי בונה מגדלים על סקר של גוף אחד (גם אם היה עונה על כל הטענות שמניתי מעלה), במיוחד לא על אחד שלא מייצג את האוכלוסייה באופן נרחב, ואני עדיין עומד מאחורי זה. הכיעור במחקר ובאקדמיה - ועל אחת כמה וכמה בתחומים ההומאניים - זה שאתה צריך הצטברות של עדויות ממקורות שונים כדי להגיע למסקנה מהימנה ומלאה על המציאות, (בין היתר) כי לכל שיטה, סקר, סוקר, מדגם וכו' יש את החסרונות והיתרונות שלהם, ולכל מחקר יש את ההטיות שלו. למשל, בסקר המדובר, זה שהסוקר יושב מול המרואיין יכול להשפיע על התשובות כי המרואיין רואה את התגובה של הסוקר לתשובות. יש עוד דוגמאות כאלה.

אלו רק כמה דוגמאות לטענה שלי שעם כל הכבוד למחקר הזה, צריך לקחת אותו (כמו כל מחקר בודד) בערבון מוגבל ויש להסתכל על מצבור המידע, ולא על סקר יחיד מגוף יחיד. יכול מאוד להיות שיש איזה מיליון גופים שמגיעים לאותן מסקנות עם שיטות שונות וסקירות שונות, אני באמת לא יודע (וגם לא מעניין אותי), אבל לבוא ולבסס את כל הטענה שלך - ועוד בכזו נחרצות - על מאמר אחד יכול להיות בעייתי, אם נהיה עדינים.

לגבי השורה השנייה בציטוט:

זה מופנה אליי ומתייחס לקטע שצוטטת אותי? מה זה קשור? איפה טענתי אחרת? איפה התייחסתי בכלל ליחס העזתים ליהודים? כולה טענתי שלדעתי רוב האזרחים היו מחליפים את חמאס. יכול להיות שהם היו מחליפים אותו בדובוני אכפתלי או בדאעש או לא יודע מה. אז מה הקשר היהודים, הסרתם מהארץ או הכיבוש?

בתאריך 14.5.2023 בשעה 07:19, יבגניפ כתב:

כלומר, ביבי בעד שימור המצב הקיים. לא יודע אם המנעות מפעולה או תכנון ארוך טווח זו אסטרטגיה. 

גם לא לקבל החלטה זו החלטה. רוצה לומר, זה שנתניהו נמנע מתכנון לעתיד, זו החלטה (כנראה מודעת) שהחלטה כלשהי תצטרך להגיע בעתיד ושהמחיר ישולם בעתיד (יהא אשר יהא). וזו בדיוק האסטרטגיה - להפוך את זה לבעיה של העתיד, גם אם זה יגדיל את הבעיה.

-----

לגבי חוק הארנונה - כבר פורסמו הנוסחות לחישוב כמה מקבלת כל רשות? איך האוצר קבע את החלוקה? האם פשוט מנסים להביא את כל העיריות לאותה ה"הכנסה" פר תושב?

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...