Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, mikyl כתב:

צבא ארה"ב עם תקציב 800 מיליארד דולר (לא ש"ח) פלוס בעלי ברית שאין לי כוח עכשיו ללכת לחפש מה היה התקציב שלהם התקפלו מאפגניסטאן מול ארגון צ'יקמוק אחר.

מה אתה משווה בכלל?
אפגניסטן גדולה פי כמה מעזה? פי 1000?
אפגניסטן רחוקה אלפי קמ מארה"ב.
אותו ארגון "מצ'וקמק" שלט באפגניסטן דה פאקטו במשך שנים ובנוסף הניס את צבא ברית המועצות האימתני בשנות ה-80.
לידיעתך צבא ארה"ב כבש את אפגניסטן הענקית שרחוקה אלפי ק"מ ממנו בתוך חודשיים:
"מלחמת אפגניסטן, שנמשכה חודשיים בשנת 2001 (7 באוקטובר - 7 בדצמבר) ואשר במסגרתה נכבשה אפגניסטן על ידי כוחות קואליציה בראשות ארצות הברית, הביאה לקץ משטר הטליבאן. אף שהוקמה ממשלה מקומית (אסלאמית אף היא, אך פחות מהטליבאן), נמשך כיבוש המדינה בחיפוש אחר בסיסים של ארגוני טרור. עבר זמן רב מנפילת הטליבאן עד שהעזו נשות אפגניסטן לחשוף את פניהן."

היא עזבה כי הבינה שאין לה מה לחפש שם. לצערה הרב הצבא שהיא אימנה התגלה כאפס מאופס וזה ממש לא היה באשמתה, הם פשוט לא רצו להילחם, ומי שלא רוצה להילחם על עתידו לא יכול לבוא בטענות אחר כך.

בחייך ארה"ב חיסלה את קאסם סולימנאי כשהוא עבר את הגבול שלה (או יותר נכון כלטראמפ נדלק הפיוז) וזה לא היה בחדשות כמו הפסטיגל שיש לנו עכשיו.
עזוב את ארה"ב, כשהפציצו את הכור בסוריה אני לא זוכר כזה פסטיגל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

אין סיבה להאמין שזה המצב. אנחנו לא רוצים את המאבק הזה כי אנחנו יודעים שאפשר לחיות אחרת. הם לא יודעים, כמעט 100% מהם נולדו לתוך הסכסוך והם לא מכירים משהו אחר. 

אל תאמין. דבר עם אנשים שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

המצב בקנטים. מדהים שיש לזה עוד קונים.

ככל שעובר יותר זמן זה מרגיש לי שהמטרה זה בעיקר לבדוק מערכות וחימושים.

מחסלים איזה בכיר, ואז אח שלו ממשיך לנהל את העסק מתוך הבית חולים. הורסים בתים של מבוקשים כאילו שאכפת להם. פה דיונה שם מגדל תצפית. הקש בגג לדירות שמהן מנהלים את הירי לישראל. סוריאליזם במיטבו.

מה שכנראה יזיז להם זה היעדר דלק (כי המעברים סגורים, בין היתר כי הם יורים עליהם), וביטול כניסה של פועלים עזתים לישראל (כי מבצע צבאי).

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אז מה ? יש הפסקת אש? 

בין דיונה לדיונה וחיסול בכיר כזה או אחר, מבחן הזמן יגיד באמת אם יש הרתעה או אין. 

הימור שלי? זה יחזיק עד יום ירושלים. אז מי שירה זה יהיה חמאס, או פלג סורר, או סבתא של בכיר שרצתה לנקום. 

לא יודע בדיוק מתי זה קרה, אבל נהייתה לנו מנטליות של "0 חללי צה"ל" כאילו אנחנו בצבא שוויץ. 

אני לא יודע מה התוכנית הגדולה, בתקווה שיש כזאת, אבל כרגע ניראה שזה לא עובד כלל. מזל שיש לנו מוח מאוד מתוחכם להמציא פלסטרים כמו כיפת ברזל, אבל זה פלסטר על חתך- מונע דימום למוות, אבל פשוט גורם לסבל ומשתק חצי מדינה. הא וכן, עולה 100 אלף דולר עבור כול ירוט. 

קשה לדעת מה אמת ומה תעמולה(גם שלנו וגם שלהם), אבל לדעתי אנחנו נתפסים כמו צבא ללא ביצים, ובסוף ממילא נקבל את כול ההרוגים שכיבכול "חסכנו" רק עם ריבית.

• מעניין 1
פורסם

אני נותן לסיר מרק הזה עוד 5 שנים. אם עד אז אין פתרון לייזר מבצעי לדעתי את הסיר הזה צריך להוריד מהגז ולשפוך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 18 שעות, daniel.asu כתב:

מה הופך את הסקר הזה לאמין? זה שהוא בוצע באקדמיה? אנחנו יודעים מי נאסף ואיך הוא נאסף? אנחנו אפילו לא יודעים את השאלות המפורשות. לא הייתי קובע על סמך מאמר אחד משהו נחרץ מדי על המציאות - על אחת כמה וכמה כשמדובר בסקרים על בני אדם (ועוד שחיים תחת שלטון רצחני שסבבה עם השמדת מתגדיו מבית)

אני לא אאכיל אותך בכפית. תקרא טוב, הם מפרטים את המתודולוגיות השאלות והשיטות. וזה לא סקר יחיד, הם עוכים אותו כל תקופה.

העניין הוא שרוב תושבי עזה (להבדיל ממזרח ירושלים או הגדה) לא מעוניינים ביהודים בכל חלקי ישראל בלי קשר ל"כיבוש".

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

זה שהחיים שלהם בזבל אנחנו יודעים. 

זה הם לא רוצים את המאבק הזה אתה לא יודע

מי זה הם? כולם? רוב? חצי? 10%? ואיך הבנתה את זה משיחה עם 1/5/10 מהם? עם מי בדיוק דיברת? עם אנשים שצריכים להאכיל את המשפחה ובאים לכאן לעבוד? אם כן, אז ברור שרובם מעדיפים שקט. אבל הם לא מייצגים את כולם.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

מה אתה משווה בכלל?
אפגניסטן גדולה פי כמה מעזה? פי 1000?
אפגניסטן רחוקה אלפי קמ מארה"ב.
אותו ארגון "מצ'וקמק" שלט באפגניסטן דה פאקטו במשך שנים ובנוסף הניס את צבא ברית המועצות האימתני בשנות ה-80.
לידיעתך צבא ארה"ב כבש את אפגניסטן הענקית שרחוקה אלפי ק"מ ממנו בתוך חודשיים:
"מלחמת אפגניסטן, שנמשכה חודשיים בשנת 2001 (7 באוקטובר - 7 בדצמבר) ואשר במסגרתה נכבשה אפגניסטן על ידי כוחות קואליציה בראשות ארצות הברית, הביאה לקץ משטר הטליבאן. אף שהוקמה ממשלה מקומית (אסלאמית אף היא, אך פחות מהטליבאן), נמשך כיבוש המדינה בחיפוש אחר בסיסים של ארגוני טרור. עבר זמן רב מנפילת הטליבאן עד שהעזו נשות אפגניסטן לחשוף את פניהן."

לא צריך ללמד אותי את היסטוריה של מלחמות באפגניסטן, אני מכיר אותה לפחות כמוך. ואם אתה קורא לצבא סובייטי  של שנות ה-80 אימתני, אז גם הוא ביחד עם בעלי ברית מקומיים נכשל נגד אותו ארגון גרילה ונסוג אחרי 10 שנות מלחמה עם 15000 הרוגים ויותר מ50000 פצועים.

צה"ל מפעיל בעזה רק חלק מזערי מאמצעים שעומדים לרשותו בהתאם למטרות שהוא מקבל. אם הוא מחר יקבל הוראה לכבוש את עזה יעשה זאת תוך ימים או קצת יותר.

לפני 42 דקות, davemustaine87 כתב:

בין דיונה לדיונה וחיסול בכיר כזה או אחר, מבחן הזמן יגיד באמת אם יש הרתעה או אין. 

הימור שלי? זה יחזיק עד יום ירושלים. אז מי שירה זה יהיה חמאס, או פלג סורר, או סבתא של בכיר שרצתה לנקום. 

לא יודע בדיוק מתי זה קרה, אבל נהייתה לנו מנטליות של "0 חללי צה"ל" כאילו אנחנו בצבא שוויץ. 

אני לא יודע מה התוכנית הגדולה, בתקווה שיש כזאת, אבל כרגע ניראה שזה לא עובד כלל. מזל שיש לנו מוח מאוד מתוחכם להמציא פלסטרים כמו כיפת ברזל, אבל זה פלסטר על חתך- מונע דימום למוות, אבל פשוט גורם לסבל ומשתק חצי מדינה. הא וכן, עולה 100 אלף דולר עבור כול ירוט. 

קשה לדעת מה אמת ומה תעמולה(גם שלנו וגם שלהם), אבל לדעתי אנחנו נתפסים כמו צבא ללא ביצים, ובסוף ממילא נקבל את כול ההרוגים שכיבכול "חסכנו" רק עם ריבית.

אני לא מבין מה אתה וכל השאר שצועקים "דיונה" רוצים. שנמחק את עזה כולה? חצי? כמה שכונות/רחובות? או שנלך ונכבש את העיר?

פורסם
לפני 17 דקות, mikyl כתב:

מי זה הם? כולם? רוב? חצי? 10%? ואיך הבנתה את זה משיחה עם 1/5/10 מהם? עם מי בדיוק דיברת? עם אנשים שצריכים להאכיל את המשפחה ובאים לכאן לעבוד? אם כן, אז ברור שרובם מעדיפים שקט. אבל הם לא מייצגים את כולם

רוב אלה שאני מדבראיתם לא יכולים להיכנס לישראל. 

מדוברעל קבלנים, מהנדסים, וץעובדי המנגנון שם בתחום התשתיות ואנשים שאני מכיר מילדות (חלקם ברח מהרצועה למפרץ).

זה לא כולם אבל אחוז גדול מאוד שם לא רוצה את זה.

זה לא אומר שהם אוהבים אותנו. אפילו בין תומכי בן גביר תמצא לא מעט שהיו שמחים בלי סבבים.

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

אני לא מבין מה אתה וכל השאר שצועקים "דיונה" רוצים. שנמחק את עזה כולה? חצי? כמה שכונות/רחובות? או שנלך ונכבש את העיר?

אתה מבין שאם לא היה לך כיפת ברזל, והייתה מקבל פה מיני מלחמת המפרץ כול חודשיים, היית עושה את זה ממילא?

וזה מה שתקבל בסופו של דבר כשלחמאס יהיה כבר נשק מתקדם יותר, או יכולת לירות 200 רקטות בו זמנית לאותו יעד.

ולא הכול צריך להיות באלימות והשטחת עזה. אם האסטרטגיה שלך זה להפוך את עזה לפנינת המזרח התיכון ככה שיהיה לאנשים הרבה מה להפסיד, אז תילך עם זה עד הסוף! 

אבל יש הנהגה חסרת ביצים שלא עושים כלום כבר  15 שנים ומצפים שישתנה משהו. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 29 דקות, davemustaine87 כתב:

אם האסטרטגיה שלך

אני לא חושב שיש לישראל אסטרטגיה מול הפלסטינאים. לא בעזה ולא ביו"ש. כלומר, ביבי בעד שימור המצב הקיים. לא יודע אם המנעות מפעולה או תכנון ארוך טווח זו אסטרטגיה. 

אני לא חושב שכיבוש הרצועה זה דבר חכם, ולא חושב שזה משהו שיקרה. גם בגלל המחיר הצפוי מבחינת כמות הנפגעים בצד שלנו, גם בגלל המחיר הפוליטי משפטי הצפוי - בטח אם יהיו שינוים במערכת המשפט, וגם כי רגע אחרי שנצא משם, גם אם ישאר פעיל גאפ או חמאס אחד - הוא יניף את הדגל ויצעק שהם ניצחו.

...

מפרסמים לאחרונה איזו מערכת הגנה אווירית מבוססת לייזר או משהו, שאמורה להכנס לשימוש מבצעי בשנים הקרובות. כנראה שזה העתיד. למרות שזה נשמע כמו חיקוי של ד"ר איוול מאוסטין פאוארס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

מפרסמים לאחרונה איזו מערכת הגנה אווירית מבוססת לייזר או משהו, שאמורה להכנס לשימוש מבצעי בשנים הקרובות.

למיטב הבנתי המערכת הזאת אמורה, במידה ותהיה סיפור הצלחה, לטפל באיומים טווח קצר של עד 15 קילומטר. בכול השאר ימשיכו מערכות ההגנה שאנחנו מכירים היום

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שכיבוש הרצועה זה דבר חכם, ולא חושב שזה משהו שיקרה. גם בגלל המחיר הצפוי מבחינת כמות הנפגעים בצד שלנו, גם בגלל המחיר הפוליטי משפטי הצפוי - בטח אם יהיו שינוים במערכת המשפט, וגם כי רגע אחרי שנצא משם, גם אם ישאר פעיל גאפ או חמאס אחד - הוא יניף את הדגל ויצעק שהם ניצחו.

לכבוש מחדש את הרצועה זה כמו לעבור ניתוח מסובך להשתלת פרונקל.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

רוב אלה שאני מדבראיתם לא יכולים להיכנס לישראל. 

מדוברעל קבלנים, מהנדסים, וץעובדי המנגנון שם בתחום התשתיות ואנשים שאני מכיר מילדות (חלקם ברח מהרצועה למפרץ).

זה לא כולם אבל אחוז גדול מאוד שם לא רוצה את זה.

זה לא אומר שהם אוהבים אותנו. אפילו בין תומכי בן גביר תמצא לא מעט שהיו שמחים בלי סבבים.

אז אתה מדבר על שכבת אנשים משכילים וכנראה יחסית מבוססים. לא חושב שהם הרוב ובטח זה לא הבייס של החמס.  

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אתה מבין שאם לא היה לך כיפת ברזל, והייתה מקבל פה מיני מלחמת המפרץ כול חודשיים, היית עושה את זה ממילא?

וזה מה שתקבל בסופו של דבר כשלחמאס יהיה כבר נשק מתקדם יותר, או יכולת לירות 200 רקטות בו זמנית לאותו יעד.

אספר לך משהו. פעם לא הייתה כיפת ברזל וצפון היה חוטף קטיושות כל הזמן. בסוף יצאנו למבצע, איך זה נגמר אני מקווה אתה יודע. הייתה גם סיבה למה ישראל יצא מעזה. 

ולא הכול צריך להיות באלימות והשטחת עזה. אם האסטרטגיה שלך זה להפוך את עזה לפנינת המזרח התיכון ככה שיהיה לאנשים הרבה מה להפסיד, אז תילך עם זה עד הסוף! 

את ישראל לפנינת המזרח התיכון כבר הפחת? מצבם עגום של עזתיים היום קודם כל תלוי בהנהגתם הנוכחית.

אבל יש הנהגה חסרת ביצים שלא עושים כלום כבר  15 שנים ומצפים שישתנה משהו. 

לא רואה שום הנהגה שישלה פתרון כלשהו חוץ מלנהל את הקונפליקט.

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני לא חושב שיש לישראל אסטרטגיה מול הפלסטינאים. לא בעזה ולא ביו"ש. כלומר, ביבי בעד שימור המצב הקיים. לא יודע אם המנעות מפעולה או תכנון ארוך טווח זו אסטרטגיה. 

הבעיה היא לא המחיר, אלא מה עושים אחר כך. ישבנו שם 27 שנים ובסוף יצאנו בדיוק כמו מלבנון.

פורסם
לפני 1 דקה, mikyl כתב:

אז אתה מדבר על שכבת אנשים משכילים וכנראה יחסית מבוססים. לא חושב שהם הרוב ובטח זה לא הבייס של החמס.  

לא רק מבוססים.

חלקם אמידים מאוד וחלקם רעבים ללחם (מילולית. לא כביטוי).

• תוכן חדש...