Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, oryo כתב:

וזה למה ה״ניתוח״ דמיקולו שלי גורס כי, וואלה, היה עדיף לוותר הפעם על הטיל - או לכל הפחות להזהר יותר בטיל הבא, ובטח ובטח לא לשגר טילים כשיש פקטור פגיעה של 4x.

קודם כל הנחת הבסיס שלך מוטעית.
אתה מניח שהטיל שוגר כשחישבו לו פקטור פגיעה של X4, אבל מי אמר לך שזה נכון?
אולי חישבו לו פקטור פגיעה של X2? אולי של X1.5? אולי בכלל חישבו X6 כי זה נחשב "טוב" ויצא X4?
חישוב כזה הוא בטוח חישוב של תוחלת, הרי אין וודאות כשמורידים טיל בתא שטח כזה אלה אם הבנאדם הלך עירום ברחוב עם שלט גדול שאומר "אני אבו ******".
כל הניתוח שלך מבוסס על זה שחישבו פקטור פגיעה X4 והלכו על זה ושזה רע. אולי כן אולי לא, אין לנו מושג.

דבר שני על סמך מה החלטת שפקטור פגיעה של X4 הוא רע? (ואני באמת לא יודע אם זה נחשב ל"רע" או "טוב"). אם זה לפי אמות המוסר שלך זה בסדר, לא יכול לחלוק על זה, אבל אין לזה שום משמעות. נראה לי שיותר נכון להשוות את פקטור הפגיעה בצבאות אחרים כדי להבין מה "הסטנדרט", ולא אני לא מתכוון לצבא רוסיה.

עכשיו להמשך, כל אדם הוא בר החלפה, ולפעמים המחליף גרוע מהמוחלף (ראו ערך נסראללה).
זה לא אומר שהנשק של החיסולים מיותר.
בשורה התחתונה ירו עליך 100 רקטות ללא כל סיבה. 100 רקטות שיכלו לפגוע. 100 רקטות שהסבו נזקים נפשיים קשים לאנשים. 100 רקטות שהסבו נזקים כלכליים לעסקים.
מדינת ישראל לא יוצאת למבצע חיסולים בהפתעה סתם, לראיה תשאל את ראשי חמאס אם בזמן שגרה כשהם מנגבים חומוס ברחוב (או אוכלים וואגיו נראה לי יותר מתאים להם) הם מסתכלים לשמים, הם יגידו לך שלא.
"לעיתים" כשמתקיפים אותך בטילים אתה לא יכול להמשיך להפציץ בורות שיגור או עמדות ריקות. לעיתים אתה צריך להעביר מסר למקבלי ההחלטות. כן יבוא מחליף, אבל אותו מחליף יחשוב פעמיים לפני שהוא ירה 100 טילים על ישראל ללא סיבה.
קשה לכמת את המושג "הרתעה". אני לא חושב שדיון פילוסופי בפורום הוא המקום. אני מניח שהצבא והמדינה מחזיקים גופי מחקר רציניים שזה התפקיד שלהם.
אני מקווה שקיבלו החלטה לצאת לפעולה על סמך משהו אמיתי ולא "מבצע ציפוף מנדטים". האמת שהפעם אני מאמין שזה המצב כי כמו שרשמתי קודם, מה שקרה פה בחודשים האחרונים להרתעה הישראלית הוא פשע נגד המדינה ויש לפשע הזה אשם אחד, לא קוראים לו יריב ולא קוראים לו שמחה, השם שלו מתחיל ב"ב".

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, פינדר כתב:

ישראל הטילה מצור על עזה מיום שחמאס עלה לשלטון, אז על איזו ידידות אתה מדבר?

על ידידות (או לפחות לא עוינות) שהייתה יכולה להיות אם היה שלטון אחר. חמס במוצהר חותר להשמדה של מדינת ישראל ועזתיים בחרו בו. אז הוא גם הכתובת. 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

כן יבוא מחליף ואותו מחליף אולי יחשוב פעמיים לפני שהוא ירה 100 טילים על ישראל ללא סיבה.

אירגון טרור יהיה חייב לירות, אחרת מה טרור בו? מה ג'יהאד בו אם הוא לא עושה כלום? הוא יפסיק להתקיים כארגון אם הוא לא יעשה זאת...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אני לא מבין על איזה מצור אתם מדברים.
הבנתי שלא מעט "סחורה" עוברת דרך גבול מצרים במעברים התחתונים. העניין הוא איזה סחורה עוברת שם.
יהודים תמיד אוהבים להאשים את עצמם כנראה, ספורט לאומי.

Just now, David32 כתב:

אירגון טרור יהיה חייב לירות, אחרת מה טרור בו? מה ג'יהאד בו אם הוא לא עושה כלום? הוא יפסיק להתקיים כארגון אם הוא לא יעשה זאת...

ארגון טרור כן. ארגון טרור שמנהל אוכלוסיה לא.
יש להם בסוף אחריות כלפי האנשים שנמצאים שם. למה חמאס לא יורה לדעתך?

פורסם

אוי פארקש נו.

א. אתה מציין חמאס כול הודעה שניה בנושא. אם הוא לא היה כזה אירגון טרור, לא היית מזכיר אותו. הם טרור טרור, וכשמפסיקים להזרים להם כסף הם מזכירים שהם קיימים.

ב. אחריות כלפי האנשים שנמצאים שם? בעזה? אחריות? למה בדיוק? ביטחון תזונתי אין להם, מים אין להם, בקושי חשמל יש. איזו אחריות? אל תצחיק אותי בניסיון להפוך את החמאס לאיזה אירגון שלוקח אחריות על האוכלוסיה ודואג לה.

אני לא יודע איך אתה יכול להסתכל על המצב ברצועה ולהגיד שמישהו לוקח אחריות על זה או דואג לתושבים.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, David32 כתב:

אוי פארקש נו.

א. אתה מציין חמאס כול הודעה שניה בנושא. אם הוא לא היה כזה אירגון טרור, לא היית מזכיר אותו. הם טרור טרור, וכשמפסיקים להזרים להם כסף הם מזכירים שהם קיימים.

ב. אחריות כלפי האנשים שנמצאים שם? בעזה? אחריות? למה בדיוק? ביטחון תזונתי אין להם, מים אין להם, בקושי חשמל יש. איזו אחריות? אל תצחיק אותי בניסיון להפוך את החמאס לאיזה אירגון שלוקח אחריות על האוכלוסיה ודואג לה.

אני לא יודע איך אתה יכול להסתכל על המצב ברצועה ולהגיד שמישהו לוקח אחריות על זה או דואג לתושבים.

לגבי א - ביבי הזרים להם דמי פרוטקשיין. הממשלה הקודמת ממה שהבנתי הפסיקה את זה, אבל נתנה אישורי עבודה לכמעט 20K פועלים מעזה. לא היו שיגורים מצד חמאס ממה שאני זוכר בתקופתה.
לגבי ב - שוב למה אתה חושב שחמאס לא יורה? כן חמאס הוא ארגון טרור אין ספק, אבל הוא גם שולט על 1.5 מיליון אנשים (נדמה לי), וכן יש לו אחריות כלפיהם, אחרת סעיף א' שלי לא היה מתקיים. אם תגיד לי "הוא חרא של מושל בקושי משקיע בהם ובעיקר משקיע בטילים" בסדר אני מסכים, אבל זה לא סותר.
למה אתה חושב שחמאס קיבל את תמיכת תושבי עזה? אתה חושב שזה רק בגלל שהוא ארגון טרור? חמאס הוא כמו ש"ס עם זרוע טרור.

פורסם
לפני כשעה, mikyl כתב:

עזוב את חמאס, כך חזבאללה.

חיזבאללה מאוד שונה מחמאס. לא רואה את זה בתור השוואה נכונה. 

לפני כשעה, farkash7 כתב:

שוב למה אתה חושב שחמאס לא יורה?

כי כרגע יש להם אינטרס לשבת בשקט. ואני לא חושב שהאינטרס הזה מתכנס עם האינטרסים של תושבי עזה. אולי טוב להם החלשה של הג'יהאד האיסלמי, אולי הם פועלים לחיזוק התשתיות שלהם. לא יודע, באמת שלא. אבל מה שאני כמעט בטוח בו ב 100% זה שהם לא "לא יורים" בגלל דאגה לציבור העזתי.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

למה אתה חושב שחמאס קיבל את תמיכת תושבי עזה?

20 שנה אחורה? לא יודע.

לגבי זה שהם כמו ש"ס... רק אתה יודע, בלי הקטע הדמוקרטי שבוחרים בהם ועם קלאצ'ים ברחוב. 

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, David32 כתב:

20 שנה אחורה? לא יודע.

לגבי זה שהם כמו ש"ס... רק אתה יודע, בלי הקטע הדמוקרטי שבוחרים בהם ועם קלאצ'ים ברחוב. 

קח טרי טרי מהיום. מבטיח שלא אני כתבתי את זה.
דרך אגב ידעת שבנו שם מתקן התפלה ויש עוד אחד בבניה? בתגובה למה שאמרת על מים מקודם.
בקיצור, ארגון טרור שמושל על 1.5 מיליון בני אדם ואם אתה חושב שהוא רק ארגון טרור אתה בהכחשה קשה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

למה אתה חושב שחמאס קיבל את תמיכת תושבי עזה?

בערך מאותן הסיבות שבן גביר וסמוץ מקבלים מנדטים מהציבור הישראלי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

בערך מאותן הסיבות שבן גביר וסמוץ מקבלים מנדטים מהציבור הישראלי.

אוקיי, בדיוק בגלל זה הם יסבלו מהתוצאות של הבחירות שלהם כמו שאנחנו סובלים עכשיו משמשון ויובב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

למה אתה חושב שחמאס קיבל את תמיכת תושבי עזה? אתה חושב שזה רק בגלל שהוא ארגון טרור? חמאס הוא כמו ש"ס עם זרוע טרור.

קבל תמיכה כמו שמקבלים בסוריה או באיראן,

למי שלא זוכר, 

המתחרים נזרקו מגגות עזה או נגררו באופנועים.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

2 הסנט שלי בנוגע לקרקס הזה:

1- המבצע הזה, לדעתי, הוא חצי מבצע לגיטימי משיקולים מקצועיים וחצי מבצע "שובו מנדטים". מספר עמודים אחורה טענתי שבקרוב לאחר חלוף החורף יהיה מבצע כזה או אחר בעזה כדי להעלות חזרה את המספרים בסקרים, בערך כל הפורום הגיב לי עם thumbs down על אותו הפוסט.

כ 3 חודשים מאוחר יותר- הנה אנחנו כאן.

בגדול אני חושב שחיפשו "תירוץ מספיק טוב".

ועכשיו, למה ה "מבצע" הזה חסר פואנטה בדיוק כמו רוב המבצעים שביבי ניהל:

אז יודעים שרוצים לחסל מישהו, יודעים שתהיה תגובה. כהרגלנו בקודש, לא יודעים מה התגובה לתגובה, מה אנחנו רוצים להשיג בשלב זה ומה מבחינתנו הנקודה שבה אומרים סטופ?

החיסול היה במקום, ליבי על הנפגעים מסביב אבל מגנים אנושיים זו הפרקטיקה שם, ואם נחליט שלא תוקפים אף אחד- הרי שלא נוכל להילחם בכלל. אני סומך על הדרג המקצועי שיצמצמו נזקים, ישראל כרגע אלופת העולם (בפער עצום) מבחינת יחס המטרות הלגיטימיות/נפגעים היקפיים. מצחיק אותי שהעולם מוצא לנכון לצקצק בלשונו.

אף אחד, כולל אותי, לא רוצה לראות ולא רוצה לשמוע על ילד חף מפשע שנהרג, ופה אני תוהה- האם למישהו יש פתרון אמיתי לנושא?

כאמור, החיסולים שישראל מבצעת הינם הממוקדים בעולם. יותר ממוקד מזה זה רק להכניס נינג'ה עם רובה צלפים לעזה שיתנקש באדם המדובר ויעלם לאחר מכן כהרף עין. עד כמה שידוע לי, סוליד סנייק עוד לא התגייס לצה"ל, ביום שזה יקרה- אתמוך בפתרון הזה.

ועכשיו לצד השני- עברנו לשלב הפצצת הדיונות של המבצע. אני לא רואה היגיון בהמשך הקרקס, אפשר בהחלט לחטוף עוד כמה רקטות בלי מענה מצידנו ולצאת בהודעה השקולה, הנכונה וההגיונית של "השגנו מה שרצינו, ועכשיו כל רקטה שהם מעזים לירות לכיוון שלנו בלי תגובה מצידנו מטה את דעת הקהל לטובתנו."

זה מה שלפיד עשה בזמנו, מבצע של 3 ימים, נקודת יציאה מוגדרת מראש, הם ירו קצת אחרי שאנחנו הפסקנו באופן חד צדדי אבל אז זה פסק- והשקט מאז היה כזה שלא נראה פה כבר הרבה זמן. ישראל לא קיבלה שום דרישה במסגרת הפסקת האש, שידרנו מסר שכל הקלפים אצלנו, לא שאנחנו החלק הנגרר בסיפור הזה.

ובנוסף- בעולם ירו לעברינו הרבה, הרבה פחות חיצים מבד"כ. ראו את המבצע הזה כמוצדק וממוקד.

האם נשכיל להמשיך באותה הדרך? מקווה שכן, נראה שלא. הדיונות בעזה ממש סובלות כרגע.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

אתה מניח שהטיל שוגר כשחישבו לו פקטור פגיעה של 4x

זו ליטרלי לא ההנחה שלי וכתבתי את זה מספר פעמים 🤦

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...