Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 10.5.2023 בשעה 07:24, oryo כתב:

קודם כל אני שופט לפי מעשים ולא לפי pr, הדרך היחידה שכל בר דעת אמור לפעול

אתה שופט לפי מספר מתים שזה סוג של PR.
במשוואה הזו של עלות תועלת יש הרבה יותר משתנים במשקלים שונים מ"כמה בלתי מעורבים עלולים למות".
למשל בכמה זה ירחיק עימות בעצימות גבוהה מול עזה? ואם דיברנו על לחסוך הרוגים אז הרחקת עימות מול עזה תחסוך בעיקר הרוגים לצד השני... אתה מוזמן לבדוק כמה כאלה היו במבצע "הגדול" האחרון שהיה שם, ואם נניח שמבצע כזה קטן מרחיק את העימות בשנתיים כמה הרוגים זה חוסך?
בכמה זה ישקם את ההרתעה שנרמסה פה עד דק ע"י הממשלה הזו בעיקר?
בכמה זה ירחיק עימות עם חיזבאללה?
נילך יותר רחוק, בכמה זה ירחיק עימות עם איראן?
בכמה זה ירתיע את אותם ארגונים להוציא פיגועים בגדה?
בכמה זה ירתיע אסירים להמשיך לאכול?
מה הנזק שילדים בדרום סובלים ממנו כי כל שני וחמישי איזה עזתי מחליט לשגר טיל כי מישהו בכלא החליט להפסיק לאכול?
מה הנזק שזה עושה להורים?

כן כן אף אחד לא מת משני האחרונים ואתה לא סופר את זה במשוואה שלך כי זה לא מעניין במושגי PR אבל זה מצב גרוע, גרוע מאוד.

גם המשוואה של הטיל עצמו היא מאוד מורכבת. אתה רוצה לחסל מישהו שנמצא בבניין בעזה כי מה לעשות הוא לא יהיה בוואקום ואתה רוצה להרוס רק את הבית שלו/קומה שלו.
לכל טעות קטנה בחישוב של החימוש/מרעום/זווית של הטיל יכולה להיות תוצאות קשות, ולפעמים זה משהו שאתה לא יכול לדעת כי מי ידע שהקבלן חסך אצלו בבטון/בבלוקים/בחיזוקים...

בקיצור יש פה משוואות לא פשוטות בכלל ותמוה לי שאתה בוחר את העמדה הזו כי מי מבין יותר טוב ממך בDATA וניתוח? בטוח לא אני ואני ממש לא ציני.
הצבא הוא עדיין גוף מקצועי ובפרט חיל האוויר שהוא גוף מאוד מקצועי. כל מהלך כזה עדיין מלווה ע"י פרקליטים שהם גוף מקצועי ויחסית עצמאי.
אני גם לא יכול להגיד שביבי עושה את זה בשביל מנדטים, כלומר יש פיל בחדר, אבל עד עכשיו הם דגלו באיפוק שהיה האמת די מבזה בעיקר כי הם נתנו את הדגש על לעשות פה דיקטטורה.
בגלל כל אלה אני מאמין שהיו שם שיקולים עניניים. אני גם בטוח שיש מי שכבר בודק את הביצוע, מה היה אפשר לשפר כדי להימנע מהתוצאה הזו ועדיין להשיג את היעד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 17 שעות, oryo כתב:

אז אם אנחנו מייצרים 70% מהמספר השנתי ב*פעולה* אחת בלבד, אל תבוא ותסביר לי שזה בשביל למנוע פי אלף יותר הרוגים, גם בחלומות הכי רטובים של הגיהאדיסטים הם לא מגיעים לשם. 

חבר'ה, עצרו הכל!

חייבים לכבות את כיפל ברזל כדי שנוכל לצבור "קרדיט" של הרוגים כדי ש-oryo ייתן לנו לגיטימציה לפגוע בפעילי טרור בעזה.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

שמתם לב כשממשלת לפיד הפציצה את אותו ארגון, לא התעסקו בכלל באזרחים מתים?

זה כזה מגוחך שפתאום איכפת לכם, רק בגלל שיש ראש ממשלה שאתם שונאים יותר מהטרוריסטים.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

קרן הארנונה או איך שלא קוראים לזה, זה הדבר הכי מפגר ומקומם שקרה מזה הרבה זמן. מאוד מקווה שזה יבוטל.

אני יודע שזו דיעה לא פופולרית פה (נראה שאפילו יותר לא פופולרית מהדיעות שלי על חיסולי מחבלים על ילדיהם ושכניהם), אבל העיקרון מאחורי קרן הארנונה מוצדק לטעמי.

אני פשוט לא סומך בשיט על הפוליטיקאים שיעשו בכספים  האלו שימוש נכון. זו פשוט תהיה מחלבה שלוקחת כספים מציבור אחד ומעבירה לציבור שני, על סמך נאמנות לשלטון.

אבל בעיקרון, אני לא רואה סיבה שארנונה עסקית, לא תשמש לאיזון של רשויות שכנות. יש הרבה עיוותים במנגנון של הארנונה כיום ולא צריך להיות קומוניסט או אפילו סוציאליסט, בשביל להכיר בזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לפני 6 דקות, Coro כתב:

זה כזה מגוחך שפתאום איכפת לכם, רק בגלל שיש ראש ממשלה שאתם שונאים יותר מהטרוריסטים.

האמת שהתגובה שלך היא די מגוכחת כי ראש הממשלה הזה והסיפורים שהוא מספר הפסיקו לעניין אותנו מזמן.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אבל בעיקרון, אני לא רואה סיבה שארנונה עסקית, לא תשמש לאיזון של רשויות שכנות. יש הרבה עיוותים במנגנון של הארנונה כיום ולא צריך להיות קומוניסט או אפילו סוציאליסט, בשביל להכיר בזה.

נכון. סוציאליזים זה טוב, אבל בשביל זה צריך חברה הומוגנית לפחות בקו המחשבה של האזרחים ושכולם ירצו לתרום.
הפוך מהמצב כאן. בעצם הפוך מהמצב כמעט בכל מקום. סוציאליזים זה טוב כשתהיה אוטופיה.

פורסם
לפני 19 דקות, Coro כתב:

אתה מדבר שטויות. יש כאן סה"כ בן אדם אחד חי בחו"ל שמתנגד למבצע. 

לפני 19 דקות, Coro כתב:

הנזק שבן אדם הזה ביחד עם חבורתו גורמים למדינה הרבה יותר רציני מנזק שגורמים חמאס וג'יהאד ביחד.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, farkash7 כתב:

סוציאליזים

אני לא סוציאליסט. כמו שכתבתי יש עיוותים במנגנון הקיים ולא צריך להיות סוציאליסט בשביל להכיר בזה

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 דקות, mikyl כתב:

יש כאן סה"כ בן אדם אחד חי בחו"ל שמתנגד למבצע

שניים. אבל זה לא קשור לביבי/לא ביבי מבחינתי.

גם הטענות של אור, שעם חלקן אני מסכים, הן לא הטענות שלי.

אני לא קונה את הסיפורים והתירוצים ליציאה למבצע הזה. אולי אני צריך כובע מנייר אלומיניום. אבל קשה לי לאכול את זה שעכשיו עכשיו - יהיה טוב.

ואם זה לא באמת תורם, אז זה סתם. אינטרס של אנשים אחרים בזמן שבני אדם פשוטים סובלים, מצתלקים ומתים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 45 דקות, farkash7 כתב:

סוציאליזים זה טוב, אבל בשביל זה צריך חברה הומוגנית לפחות בקו המחשבה של האזרחים ושכולם ירצו לתרום

סוציאליזם זה טוב לנמלים אולי, לא לבני אדם.

למה ארנונה עסקית זה משהו שכמה רשויות צריכות לחלוק בו? מי מתחזק ומשרת את אזורי התעסוקה? למה בזה לא מתחלקים גם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 58 דקות, Coro כתב:

וואלה?

אני אצטרך שתביא לי הוכחה למה שכתבת. קצת קשה לסמוך על מילה של אדם שמעריץ זקן אשמי ששונא את ישראל ומטרתו היחידה זה הרס המדינה.

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, פינדר כתב:

אני לא סוציאליסט. כמו שכתבתי יש עיוותים במנגנון הקיים ולא צריך להיות סוציאליסט בשביל להכיר בזה

יש עיוותים בריכוזיות שמובילים לעיוותים שאתה מדבר עליהם.
בניין משרדים אחד בת"א מניב יותר כספי ארנונה מכל התושבים בביתר עלית.
אם אותם אנשים היו עובדים ומתאמצים היה צידוק לחלק את השלל.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

למה ארנונה עסקית זה משהו שכמה רשויות צריכות לחלוק בו? מי מתחזק ומשרת את אזורי התעסוקה? למה בזה לא מתחלקים גם?

ריכוזיות. אם הכספים הללו ישמשו להורדה של הריכוזיות אז יש לזה צידוק בטווח הארוך כי זה יעביר פעילות עסקית גם לאזורים שהם לא המרכז.
הבעיה שאצלנו זה רק יממן פרזיטים.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

כי אזור תעסוקה משרת איזור ולא עיר.

ואתה לא באמת רוצה שכל עיר תנסה לשכפל לעצמה איזור תעסוקה, שזה משהו שקורה כבר עכשיו.

ולמה זה קורה עכשיו? כי לראשי ערים לא משתלם להגדיל את מספר התושבים וכן משתלם להגדיל את המטרז׳ העסקי.

לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

אם אותם אנשים היו עובדים ומתאמצים היה צידוק לחלק את השלל.

זה הניצול לרעה שדיברתי עליו. זה לא משנה את העקרון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, David32 כתב:

שניים. אבל זה לא קשור לביבי/לא ביבי מבחינתי.

גם הטענות של אור, שעם חלקן אני מסכים, הן לא הטענות שלי.

אני לא קונה את הסיפורים והתירוצים ליציאה למבצע הזה. אולי אני צריך כובע מנייר אלומיניום. אבל קשה לי לאכול את זה שעכשיו עכשיו - יהיה טוב.

ואם זה לא באמת תורם, אז זה סתם. אינטרס של אנשים אחרים בזמן שבני אדם פשוטים סובלים, מצתלקים ומתים.

שלושה, אבל אנחנו גם ככה נפולת של נמושות...

מצד שני, אולי אנחנו באמת חיים בעולם קוואנטי ושם הגדרת אי השפיות של איינשטיין לא תופסת... 🤷‍♂️

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

כי אזור תעסוקה משרת איזור ולא עיר.

ואתה לא באמת רוצה שכל עיר תנסה לשכפל לעצמה איזור תעסוקה, שזה משהו שקורה כבר עכשיו.

ולמה זה קורה עכשיו? כי לראשי ערים לא משתלם להגדיל את מספר התושבים וכן משתלם להגדיל את המטרז׳ העסקי.

כנראה שצריך באמת לחלק את המדינה למחוזים קטנים יותר שינהלו את העיניינים האלה בפנים.

כי ביזור לעיריות/מועצות יוצא את העיניין שציינת בהתחלה.

ולתת את כול התיכנון לממשלה... פחות טוב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

אני יודע שזו דיעה לא פופולרית פה (נראה שאפילו יותר לא פופולרית מהדיעות שלי על חיסולי מחבלים על ילדיהם ושכניהם), אבל העיקרון מאחורי קרן הארנונה מוצדק לטעמי.

דווקא בזה הדעות שלנו לא רחוקות, אני פשוט יודע שזה בזבוז זמן בכלל לנסות לדבר על זה :)

לפני כשעה, פינדר כתב:

אני לא זוכר את הפרטים, אבל די בטוח שכבר היום רוב הרשויות מקבלות השלמת הכנסה מהמדינה על כל תושב. מעבר לזה, ערים ערביות או חרדיות מכניסות פחות מארנונה בגלל הנחות על ילדים.

אני חושב שזו תוכנית נוראית, כי היא לא מנסה לטפל בבעיה, ולדעתי בטווח הלא כזה רחוק בעיקר פשוט תפגע במעט הערים הסבירות שיש בארץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...