Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, madmaxx כתב:

כאשר מנכ"ל החברה חוזר שוב ושוב על אותן טעויות שבסוף כמעט והובילו את החברה לפשיטת רגל ורק בזכות העבודים שוויתרו והקריבו המון החברה לא קרסה, אז את המנכ"ל הזה שולחים הביתה ומביאים מישהו אחר. 

כל דבר אחר שתעשה כנראה ויוביל לתוצאה אחרת, טובה או רעה יותר זו שאלה אחרת, אבל לפחות תקבל משהו אחר כי מה שיש כיום פשוט לא עובד. 

לפסקה הראשונה קוראים בחירות. אף אחד בשרשור לא מתנגד לקיומן של בחירות.

חוץ מזה לא ענית על השאלה ולא נתת דוגמה ל"כל דבר אחר שתעשה" או ל"המון".

בוא, נעזור לך. תן דוגמה לדבר אחד שאתה מצפה שיעשה אחרת ראש ממשלה אחר שצפוי לספק תוצאה אחרת.

קונקרטי.

לפני 5 דקות, פריג'י כתב:

אני חושב שנתניהו צריך לעשות עם האיראנים הסכם חילופי שטחים, לקבל כמה דונמים בדרום לבנון ולתת להם כמה דונמים חסרי משמעות בנגב, יש איזו עיירה שכוחת אל, דימונה, עם מפעל טקסטיל כושל. שייחנקו עם זה.

אני מבין שמדובר בבדיחה אבל זה הפסיק להצחיק מזמן. איסלאם מעולם לא עסק בחילופים, רק בכיבושים ורציחות. למישהו פה יעלה על הדעת לעשות הסכם עם פדופיל? שייגע בבת שלך רק פעם בחודש?

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני שעה, asix כתב:

תספר את הסיפור הזה לתושבי הצפון שהממשלה לא שמה עליהם.

מאז ומתמיד מדינת ישראל שמה פס על כל מה שחוץ לגבולות חדרה-גדרה אל תבלבל את המוח.

פיגועים נוראיים בפריפריה היו זוכים להתעלמות מערוצי החדשות בעוד שפיגוע דקירה במרכז היה זוכה לעצירת כל התוכניות ויונית לוי עם פנים נפולות מחכה באולפן.

לנסות להפיל את הרקטות לצפון רק על ביבי זה בדיחה, הוא לא היה בשלטון בשנות ה70 כשהן התחילו.

פורסם
לפני 16 דקות, hans כתב:

לפסקה הראשונה קוראים בחירות. אף אחד בשרשור לא מתנגד לקיומן של בחירות.

חוץ מזה לא ענית על השאלה ולא נתת דוגמה ל"כל דבר אחר שתעשה". בוא, נעזור לך. תן דוגמה לדבר אחד שאתה מצפה שיעשה אחרת ראש ממשלה אחר שצפוי לספק תוצאה אחרת.

קונקרטי.

אתה אמיתי?

דבר אחד?

הנה בבקשה, שראש הממשלה יקיף את עצמו באנשים שהם אנשי מקצוע ברמה גבוהה, מומחים בתחומם, אנשים בעלי יכולת, כאשר המומחיות הזו היא בעניינים מקצועיים ולא בנושא הבודד שהוא הנדסת תודעה, שם הוא איכשהו תמיד מוצא את המומחה מספר אחת (ולכן בתחום הזה הוא מצליח).

זהו.

זה כל מה שאני רוצה ממנו.

לפני 20 דקות, hans כתב:

אני מבין שמדובר בבדיחה

זו אכן בדיחה, אבל באה בגלל נושא הנירמול של אטום איראני, אל תוציא מהקונטקסט...

• אהבתי 3
פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

פיגועים נוראיים בפריפריה היו זוכים להתעלמות מערוצי החדשות בעוד שפיגוע דקירה במרכז היה זוכה לעצירת כל התוכניות ויונית לוי עם פנים נפולות מחכה באולפן.

אכלו לי שתו לי ...

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

פיגועים נוראיים בפריפריה היו זוכים להתעלמות מערוצי החדשות

אפשר דוגמה ספציפית?

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, פריג'י כתב:

אתה אמיתי?

דבר אחד?

הנה בבקשה, שראש הממשלה יקיף את עצמו באנשים שהם אנשי מקצוע ברמה גבוהה, מומחים בתחומם, אנשים בעלי יכולת, כאשר המומחיות הזו היא בעניינים מקצועיים

אני בעד. לא זורם אפילו, ממש בעד.

החלפת את הראש, החלפת את הממשלה, מצדי אפילו החלפת את הכנסת כולה. שוב, אני בעד.

עכשיו תן דוגמה קונקרטית לפעולה שונה. אחת. משהו אחד שייתן תוצאה שונה. לא בתחום הפנים. בתחום החוץ/איראן/חיזבאללה/חמאס.

חוץ מזה שאלתי את מקס, אבל זורם, אם יש לך תשובה אשמח. בלי ציניות ובלי סרקזם.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

מאז ומתמיד מדינת ישראל שמה פס על כל מה שחוץ לגבולות חדרה-גדרה אל תבלבל את המוח.

לנסות להפיל את הרקטות לצפון רק על ביבי זה בדיחה, הוא לא היה בשלטון בשנות ה70 כשהן התחילו.

מה אתה מקשקש שהתקשורת מתעלמת מהפריפריה? התקשורת תמיד מראה את ההבדל אבל לא נוח לשמוע ביקורת על השלטון אז הקימו ערוץ שחס וחלילה יאמר משהו על השלטון.

לגבי הדבר הזה שאתם קוראים לו ראש ממשלה, אתה אמיתי? הבן אדם כמעט 20 שנה בשלטון. סימן כל מי שלא חושב כמוהו או שמעביר עליו מעט ביקורת כבוגד.

ומי שם פס על הבוחרים שלו בצפון ובדרום?  זה שהתושבים שם בוחרים באותו אחד שמשתין עליהם בקשת זאת הבעיה שלהם אבל לפטור בכזאת מהירות את האיש שיושב כמעט 20 בראש ?

אתה יכול לספר מפה עד מחר שכול ה 120 אשמים. אולי. אבל מה שבטוח שהראש אשם והכי גרוע שהוא מכר אותנו לארה"ב בעבור האינטרסים שלו.

שלח את טראמפ שיצעק על הנשיא שלנו בשביל שיבטלו לו את המשפט. אמרתי כבר אז שזה לא בחינם ויש שם תמורה. לא טעיתי. אנחנו קבלני הביצוע לשגעונות של שניהם. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, פריג'י כתב:

אכן בדיחה, אבל באה בגלל נושא הנירמול של אטום איראני, אל תוציא מהקונטקסט...

פספסתי את זה. אוקיי. עדיין חלוש.

עריכה אחרונה על ידי hans

פורסם
לפני 36 דקות, mikyl כתב:

אכלו לי שתו לי ...

לפני 15 דקות, asix כתב:

מה אתה מקשקש שהתקשורת מתעלמת מהפריפריה? התקשורת תמיד מראה את ההבדל אבל לא נוח לשמוע ביקורת על השלטון אז הקימו ערוץ שחס וחלילה יאמר משהו על השלטון.

לגבי הדבר הזה שאתם קוראים לו ראש ממשלה, אתה אמיתי? הבן אדם כמעט 20 שנה בשלטון. סימן כל מי שלא חושב כמוהו או שמעביר עליו מעט ביקורת כבוגד.

ומי שם פס על הבוחרים שלו בצפון ובדרום?  זה שהתושבים שם בוחרים באותו אחד שמשתין עליהם בקשת זאת הבעיה שלהם אבל לפטור בכזאת מהירות את האיש שיושב כמעט 20 בראש ?

אתה יכול לספר מפה עד מחר שכול ה 120 אשמים. אולי. אבל מה שבטוח שהראש אשם והכי גרוע שהוא מכר אותנו לארה"ב בעבור האינטרסים שלו.

שלח את טראמפ שיצעק על הנשיא שלנו בשביל שיבטלו לו את המשפט. אמרתי כבר אז שזה לא בחינם ויש שם תמורה. לא טעיתי. אנחנו קבלני הביצוע לשגעונות של שניהם. 

לא רק שלממשלה לא אכפת ןלתקשורת לא אכפת, גם לשניכם לא אכפת.

אם היה אכפת לכם הייתם חןסמים את הכבישים במחאה על הרקטות כמו שחסמתם במחאה על הרפורמה, אבל ישבתם בשקט עד שנגעו במה שהיה אכפת לכם.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 20 דקות, hans כתב:

אני בעד. לא זורם אפילו, ממש בעד.

החלפת את הראש, החלפת את הממשלה, מצדי אפילו החלפת את הכנסת כולה. שוב, אני בעד.

עכשיו תן דוגמה קונקרטית לפעולה שונה. אחת. משהו אחד שייתן תוצאה שונה. לא בתחום הפנים. בתחום החוץ/איראן/חיזבאללה/חמאס.

חוץ מזה שאלתי את מקס, אבל זורם, אם יש לך תשובה אשמח. בלי ציניות ובלי סרקזם.

פעולה שונה?

אוקיי, לסגור זירת לוחמה לפני שפותחים אחרת. איך? לא משנה. רשות, כוח רב לאומי, אמריקאים, וואטאבר. לא רוצה לראות חייל אחד בעזה שעשה שם 100 ימי מילואים מוקפץ לצפון לעוד חודשיים. זה לא פרודוקטיבי, לא סביר.

פעולה אחרת?

נניח יש לך בראש ככה בשלהי 23 בואכה 24 רעיון על תקיפה באיראן. רעיון. עזוב טוב לא טוב. רעיון. עזוב בטחון ישראל או הבטחת מנדטים. לא מעניין ולא על זה מדברים.

לא תגדיר איך מתנהל משק בזמן מלחמה כזו? 

לא תמנה פרויקטור שימפה את מערכות החינוך, התחבורה, יכתוב פרוטוקולים? שיארגן רשימות עם אלטרנטיבות יישוביות למי שניתן ומוגדר חיוני כדי שבעת שמתחילה מלחמה כזו, ביוזמה שלך, כוח העבודה שאמור להחזיק את המשק לא יהיה בתאקלים אינסופיים עם הבוסים שלו על מה זה חיוני ומי עם הילדים, אלא יילך לעבוד?

אני יכול לכתוב ספר על חוכמה בדיעבד, רק שזה לא בדיעבד. זה בפאקינג זמן אמת.

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

לא רק שלממשלה לא אכפת ןלתקשורת לא אכפת, גם לשניכם לא אכפת.

אם היה אכפת לכם הייתם חןסמים את הכבישים במחאה על הרקטות כמו שחסמתם במחאה על הרפורמה, אבל ישבתם בשקט עד שנגעו במה שהיה אכפת לכם.

אמר יובל לוחם הצדק עם המראות.......

טוב, תמשיך להצביע לכלבלב של טראמפ ותחשוב שהוא דואג לך.

אה התבלבלתי, הצבעת ללץ השני. 

פורסם
לפני 33 דקות, יובל .מ. כתב:

אם היה אכפת לכם הייתם חןסמים את הכבישים במחאה על הרקטות

מה זה אומר בדיוק? להפגין נגד המלחמה?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

למשל: ניסיון להשפיע על דעת הקהל במערב דרך השקעה באוניברסיטאות מחקר, כמו שעושים במדינה המורכבת קטאר. אולי היה יכול להיות אפקטיבי לפחות כמו לקרוא כל מיני שיקלי נובחים על כולם שהם אנטישמים.

למשל: לטפל באלימות וטרור של נוער הגבעות, ולא לחפש להרחיב התנחלויות שלא רק שאין להן ערך בטחוני - אלא להפך - הן גוזלות משאבים מהצבא (וגם כסף מאיתנו)

לא היה עוזר לנצח, אבל: להשקיע במיגון. לא זוכר מספרים מדויקים, אבל בת"א חצי מהעיר בערך ללא גישה מיידית למרחב מוגן. 70% מהדירות ללא ממדים. באיזורים נרחבים אין כמעט פרויקטים של התחדשות עירונית, כי הם לא כלכליים והעירייה עושה מה שביכולתה להקשות. כמובן, זה לא רק שם. רואים את בנייני הרכבת בקריית שמונה בטלויזיה ואפשר להבין גם מה רמת המיגון שם.

למשל: לוודא שמטפלים בבעיות במוצבי ובסיסי צהל ליד לבנון ובעוטף, מה שאולי היה יכול לעזור לחיילים להתגונן טוב יותר במתקפה של ה7.10

ויש כמובן את הנעלם האסטרטגי הכי גדול: אנחנו לא באמת יודעים אם הצבא שיש לנו זה הצבא הכי מתאים והכי טוב שיכול להיות לנו ביחס לאתגרים ולסכנות. 

• אהבתי 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 59 דקות, פריג'י כתב:

פעולה שונה?

אוקיי, לסגור זירת לוחמה לפני שפותחים אחרת. איך? לא משנה. רשות, כוח רב לאומי, אמריקאים, וואטאבר. לא רוצה לראות חייל אחד בעזה שעשה שם 100 ימי מילואים מוקפץ לצפון לעוד חודשיים. זה לא פרודוקטיבי, לא סביר.

פעולה אחרת?

נניח יש לך בראש ככה בשלהי 23 בואכה 24 רעיון על תקיפה באיראן. רעיון. עזוב טוב לא טוב. רעיון. עזוב בטחון ישראל או הבטחת מנדטים. לא מעניין ולא על זה מדברים.

לא תגדיר איך מתנהל משק בזמן מלחמה כזו? 

לא תמנה פרויקטור שימפה את מערכות החינוך, התחבורה, יכתוב פרוטוקולים? שיארגן רשימות עם אלטרנטיבות יישוביות למי שניתן ומוגדר חיוני כדי שבעת שמתחילה מלחמה כזו, ביוזמה שלך, כוח העבודה שאמור להחזיק את המשק לא יהיה בתאקלים אינסופיים עם הבוסים שלו על מה זה חיוני ומי עם הילדים, אלא יילך לעבוד?

אני יכול לכתוב ספר על חוכמה בדיעבד, רק שזה לא בדיעבד. זה בפאקינג זמן אמת.

אתה באמת חושב שיש מדינה בעולם שתשלח חיילים להילחם בעזה במקום צה"ל (להילחם לא צבא שלום כמו יוניפיל שהמקסימום שהוא עושה זה להפריע)

רשות? אתה בטח יודע שבלי צה"ל מזמן הם היו עפים מהגגות בדיוק כמו עזה, פרטנר שלא יכול לאכוף הסכם על העם שחו לא דווה בזבוז זמן.

לגבי מצב העורף במלחמה עם הכבוד אנחנו במלחמת לוקסוס עם כל התלןנות במאקרו יחסית למדינה במלחמה אנחנו חיים בסדר....

וסבלתי לא מעט מהתאקלים שאתה מדבר עליהם מלחמה זה לא טיול, ואני לא חושב שיש יכולת אמיתית למדינה לפצות את כל הנפגעים זה לא שהמשאבים בלתי נדלים.

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

למשל: ניסיון להשפיע על דעת הקהל במערב דרך השקעה באוניברסיטאות מחקר, כמו שעושים במדינה המורכבת קטאר. אולי היה יכול להיות אפקטיבי לפחות כמו לקרוא כל מיני שיקלי נובחים על כולם שהם אנטישמים.

למשל: לטפל באלימות וטרור של נוער הגבעות, ולא לחפש להרחיב התנחלויות שלא רק שאין להן ערך בטחוני - אלא להפך - הן גוזלות משאבים מהצבא (וגם כסף מאיתנו)

לא היה עוזר לנצח, אבל: להשקיע במיגון. לא זוכר מספרים מדויקים, אבל בת"א חצי מהעיר בערך ללא גישה מיידית למרחב מוגן. 70% מהדירות ללא ממדים. באיזורים נרחבים אין כמעט פרויקטים של התחדשות עירונית, כי הם לא כלכליים והעירייה עושה מה שביכולתה להקשות. כמובן, זה לא רק שם. רואים את בנייני הרכבת בקריית שמונה בטלויזיה ואפשר להבין גם מה רמת המיגון שם.

למשל: לוודא שמטפלים בבעיות במוצבי ובסיסי צהל ליד לבנון ובעוטף, מה שאולי היה יכול לעזור לחיילים להתגונן טוב יותר במתקפה של ה7.10

באמת נראה לך שיש היתכנות ריאלית לממן מיגון לכל האוכלוסיה+ השקעות מליארדים באוניברסיטאות +תחזוק מערך יירוט אולי הגדול בעולם+ חיל אוויר ענק (יחסית לגודל האוכלוסיה)

וכל זה מנפט שאין לך?

לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

ויש כמובן את הנעלם האסטרטגי הכי גדול: אנחנו לא באמת יודעים אם הצבא שיש לנו זה הצבא הכי מתאים והכי טוב שיכול להיות לנו ביחס לאתגרים ולסכנות. 

לבנתיים נראה שבלחימה מעשית הצבא סופר אפקטיבי ויעיל.

המלחמה האחרונה היא תרחיש הקיצון ליכולות האסטרטגיות שלנו, ואני חושב שהצבא עמד יפה מאוד בכל משימה שניתנה לו.

פורסם
לפני 57 דקות, פינדר כתב:

מה זה אומר בדיוק? להפגין נגד המלחמה?

הפוך, להפגין נגד חוסר לחימה.

אבל היה לכם נוח עם השקט במרכז.

לפני כשעה, asix כתב:

אמר יובל לוחם הצדק עם המראות.......

טוב, תמשיך להצביע לכלבלב של טראמפ ותחשוב שהוא דואג לך.

אה התבלבלתי, הצבעת ללץ השני. 

אני לא יצאתי להפגין מעולם לאף צד.

• תוכן חדש...