Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

1. הדרג תמיד היה מושחת.

2. רמת השחיתות הייתה זהה - פשוט לא ידעת עליה.

3. היחס לשחיתות - כנ"ל. החרדים למשל לא התגייסו גם לפני 20 שנה, פשוט עכשיו זה יותר גלוי ומוצף בתוספת עומס לא פרופורציונלי אז הנושא הרבה יותר משמעותי בשיח הציבורי.

4 סעיף בונוס - המתריעים על השחיתות היום הם מושחתים שמבואסים שמישהו יותר מושחת מהם.

שרון, דיין וכו היו פטריוטים ישראלים. אני לא יכול להגיד את זה על המושחתים של היום. גם זה וגם זה חרא. אבל אני חושש שהיום רמת האיכפתיות מהמדינה, מצבה, עתידה הוא 0.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

@יובל .מ. סליחה, אבל אתה כנראה צריך לללמוד קצת היסטוריה.

הסיפור אי גיוס החרדים התחיל אצל בגין (ההיתר של בן גוריון היה בהיקף קטן מאוד, רק עבור 300 ״עילויים״, בגין הוא זה שהתיר את הרסן לחלוטין).

עד נתניהו מי שנתפס בשחיתות הורחק מתפקידו ועמד לדין, נתניהו שינה את המשוואה, מקדם מושחתים ומחסל כל מי שמתריע על שחיתות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, SlowRide כתב:

זה צריך לעניין אותך כי זאת הסיבה שלא מטפלים בבעיות.

בקטן, כן. בגדול- ממש לא. 

לא מעניין אותי מי אשם, כשהמצב גרוע. מעניין אותי לפתור את המצב הגרוע, ומעניין אותי לדאוג שלא יחזור המצב הגרוע. בסדר הזה. ה"מי אשם" נכנס לתוך החלק השני של המשוואה, וגם אז רק בקטן ובקטע של הפקת לקחים. אם יש מישהו שאשם במצב, הוא צריך להראות שהוא למד והפנים את הלקח מהמצב כדי שהוא לא יחזור על עצמו, מעבר לביצוע שינויים ותיקונים. 

זה, לפחות, לגבי מקומות עבודה, לגבי דברים אחרים, "קטנים" יותר. 

בקטן יותר, האמת היא שאישית לא מעניין אותי שהוא אשם; מעניין אותי ש"אז מה אם הוא אשם". לא קורה שום דבר וכלום עם זה, בכוונת מכוון. זה בנוי ככה. לא מופקים הלקחים, לא ניתן לתכנן ולהתכונן כמו שצריך, לא ניתן באמת לשנות את המצב מהיסוד כך שהוא לא יחזור על עצמו. 

אז בקטן, כן, אני מסכים עם מה שכתבת בערך. בגדול, פחות. 

הקנה מידה פה הוא בלתי נתפס. קשה לי עם המילים... 

לפני 14 שעות, יובל .מ. כתב:

אגב, ההפחדות האלה של "בן גביר וסמוטריץ רוצים לתלות את פינדר השמאלני" הן בדיוק מה שגורם לטענות שלכם, גם אלה שמוצדקות, להיראות בדיחה.

מי אמר שהם לא באמת רוצים לתלות את כל השמאלנים האלה? כל אלו שחתמו על הסכמי כניעה (כמו ביבי וחיזבאללה), כל אלו שויתרו לחמאס ונתנו להם דברים בלי לקבל תמורה (כמו ביבי), כל אלו שיוצאים נגד התעללות בעצירים ביטחוניים, לא יודע. אני משוכנע שהם באמת רוצים להוציא להורג את כל השמאלנים, זו משאלת לב שטמועה בהם. זה רק השמאל שעוצר אותם, זה השמאל שגירש אותם מגוש קטיף וכולו וכולו. 

נמשיך הלאה. 

זו לא הפחדה. זה נירמול בקטע הפוך. 

הנה משהו מעניין- "לא השמעתי את קולי".

ציטוט

תחילה הם באו ולקחו את הסוציאליסטים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי סוציאליסט;

ואז הם באו ולקחו את חברי האיגוד המקצועי –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי חבר האיגוד המקצועי;

ואז הם באו ולקחו את היהודים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי יהודי;

ואז הם באו ולקחו אותי –
וכבר לא נותר אדם, לדבר בעדי.

סוג של ככה זה מתחיל. 

בהתחלה, מכונת הרעל עובדת כלפי הדרג הגבוה- שרים סוררים, יועמ"שית. 

בהמשך זה יורד למטה ל"פקידות". 

ומשם זה ממשיך לרדת עד לאזרחים הפשוטים, כמוני, כמוך, כמו פינדר. כמו כל אחד שמתנגד לממשלה, למשל- הרי אלו כבר נעצרים בהפגנות (זוכרים את השוטר שזרק רימוני הלם לתוך קהל מפגינים וקודם?) ובצורה אלימה בהרבה מהמקרים.

אלו לא הפחדות, אנחנו כבר שם וזה המשך טבעי ליצורים שבממשלה. 

אל תשכח את היחס שקיבלו משפחות הפאקינג חטופים- הודעות הנאצה, האיחולים הנוראיים. משפחות החטופים!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

2. רמת השחיתות הייתה זהה - פשוט לא ידעת עליה.

זה פשוט לא נכון וזו סיסמה זהה ל״כולם אשמים״ וזה נועד לסמא את הציבור ולהפוך אותו לאדיש לשחיתות.

בעבר ראשי עיר, אנשי עסקים בכירים, שרים ואפילו ראש ממשלה, נחקרו, הועמדו לדין וגם ישבו בכלא. היום אין חקירות ואין משטרה. יש את פרשת ההסתדרות, שנראה מה יצא ממנה, אבל אם תעבור על ארכיון הפלילים של השנים האחרונות, לא תמצא פרשיות שחיתות בולטות וזה לא בגלל שכולם נהיו צדיקים.

היו בעבר אנשים בכירים שהתאבדו בגלל חשדות. היום הם והתקשורת המגויסת והרעילה שלהם יגרמו לחוקרים להתאבד.

בעבר היתה שחיתות אבל גם היתה מקצועיות. התשתיות של ההשכלה, הבניה, הצבא, המסחר והפיננסים שהביאו את המדינה הזו להיות מדינה בולטת כל כך והשגית כל כך, נבנו על ידי דרגים פוליטיים ומקצועיים שלא היו צחורים כשלג, אבל כן עבדו לטובת המדינה. איפה אתה רואה דבר כזה היום? ראינו את מלוא העליבות שהביאה עלינו השחיתות הזו, בימים שאחרי ה7 באוקטובר כשכל השירותים של המדינה פשוט קרסו והוחלפו על אירגונים חברתיים מתנדבים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

לא מעניין אותי מי אשם, כשהמצב גרוע. מעניין אותי לפתור את המצב הגרוע, ומעניין אותי לדאוג שלא יחזור המצב הגרוע

כדי לפתור את המצב הגרוע צריך לזהות את מקור הבעיה ולכן זה חשוב מי אשם. 

הבעיה לא יכולה להיפתר כל עוד מובילים את המדינה אנשי דוקטרינת "אחראי אבל לא אשם". 

אי אפשר לפתור בעיה ובטח לא למנוע אותה בעתיד כשאומרים "לא מעניין אותי מה גורם לבעיה". 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

בעבר ראשי עיר, אנשי עסקים בכירים, שרים ואפילו ראש ממשלה, נחקרו, הועמדו לדין וגם ישבו בכלא. היום אין חקירות ואין משטרה. יש את פרשת ההסתדרות, שנראה מה יצא ממנה, אבל אם תעבור על ארכיון הפלילים של השנים האחרונות, לא תמצא פרשיות שחיתות בולטות וזה לא בגלל שכולם נהיו צדיקים.

היו בעבר אנשים בכירים שהתאבדו בגלל חשדות. היום הם והתקשורת המגויסת והרעילה שלהם יגרמו לחוקרים להתאבד.

כל שעתיים יש ראש עיר שנכנס לחדר חקירות על מה אתה מדבר?

לפני 37 דקות, ברווז כתב:

מי אמר שהם לא באמת רוצים לתלות את כל השמאלנים האלה? כל אלו שחתמו על הסכמי כניעה (כמו ביבי וחיזבאללה), כל אלו שויתרו לחמאס ונתנו להם דברים בלי לקבל תמורה (כמו ביבי), כל אלו שיוצאים נגד התעללות בעצירים ביטחוניים, לא יודע. אני משוכנע שהם באמת רוצים להוציא להורג את כל השמאלנים, זו משאלת לב שטמועה בהם. זה רק השמאל שעוצר אותם, זה השמאל שגירש אותם מגוש קטיף וכולו וכולו. 

נמשיך הלאה. 

זו לא הפחדה. זה נירמול בקטע הפוך. 

הנה משהו מעניין- "לא השמעתי את קולי".

ציטוט

תחילה הם באו ולקחו את הסוציאליסטים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי סוציאליסט;

ואז הם באו ולקחו את חברי האיגוד המקצועי –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי חבר האיגוד המקצועי;

ואז הם באו ולקחו את היהודים –
ולא השמעתי את קולי, מפני שלא הייתי יהודי;

ואז הם באו ולקחו אותי –
וכבר לא נותר אדם, לדבר בעדי.

הצג עוד  

סוג של ככה זה מתחיל. 

בהתחלה, מכונת הרעל עובדת כלפי הדרג הגבוה- שרים סוררים, יועמ"שית. 

בהמשך זה יורד למטה ל"פקידות". 

ומשם זה ממשיך לרדת עד לאזרחים הפשוטים, כמוני, כמוך, כמו פינדר. כמו כל אחד שמתנגד לממשלה, למשל- הרי אלו כבר נעצרים בהפגנות (זוכרים את השוטר שזרק רימוני הלם לתוך קהל מפגינים וקודם?) ובצורה אלימה בהרבה מהמקרים.

אלו לא הפחדות, אנחנו כבר שם וזה המשך טבעי ליצורים שבממשלה. 

אל תשכח את היחס שקיבלו משפחות הפאקינג חטופים- הודעות הנאצה, האיחולים הנוראיים. משפחות החטופים!

כן אהה, הם וכל המצביעים שלהם שקפצו ב-7.10 לעוטף להציל קיבוצניקים שמאלנים.

אהה בעצם הם סתם רצו להרוג ילדים ערבים נכון הם נאצים.

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

כדי לפתור את המצב הגרוע צריך לזהות את מקור הבעיה ולכן זה חשוב מי אשם. 

"מי" זו שאלה לגבי ביטוח, מי ישלם על הנזק.

"מה" זו השאלה הנכונה לגבי תיקון.

הייתה סופה, הגג ניזוק, אתה רוצה לדעת קודם כל מי אשם או שאתה רוצה לדעת מה קרה ואיך ניתן לתקן ולמנוע הישנות? 

היה פה אירוע מטורף לחלוטין, צריך לראות את הסיבות לפני שרואים מי אשם. 

ורמז, אין אשם יחיד. ואין סיבה יחידה. 

הבעיה לא יכולה להיפתר כל עוד מובילים את המדינה אנשי דוקטרינת "אחראי אבל לא אשם". 

מסכים.

אי אפשר לפתור בעיה ובטח לא למנוע אותה בעתיד כשאומרים "לא מעניין אותי מה גורם לבעיה". 

לא מה. מי, פחות מעניין בשלב הזה. מה, תמיד רלוונטי וחשוב. 

המה הוא זה שצריך להבין כדי לפתור; המי זה צריך להבין כדי לקבל החזר מהביטוח... 

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

כן אהה, הם וכל המצביעים שלהם שקפצו ב-7.10 לעוטף להציל קיבוצניקים שמאלנים.

אהה בעצם הם סתם רצו להרוג ילדים ערבים 

אני לא יודע אם יש בעינהם הבדל עקרוני במיוחד בין להציל יהודים לבין לרצוח ערבים. לפחות אצל הקיצוניים יותר בחבורה. 

אם תשאל את בנגביר בלי מצלמות מסביב, אני בטוח שתשמע שהתשובה שלו היא "גם וגם". נקמה, מישהו?

מעבר לזה, איפה שהדת מעורבת- בכל צורה שהיא- אני לא יכול להניח כוונות טובות וטהורות. נקודה. אז אחזור על מה שאמרתי לגבי להציל יהודים וגם להרוג ערבים.  לגבי "ילדים", בוא ונתעלם מזה ברשותך.

אנקדוטה. 

למי שלא זוכר, בהתחלת המלחמה, היו צילומים בטלויזיה שהראו לוחמים שטובלים את הקליעים בתוך שומן חזיר ומחזירים אותם למחסנית. אני לא חושב שזה כדי שהכדורים ייכנסו יותר בקלות לתוך המטרות. (לינק למשהו שמצאתי גם בפייסבוק, שימו לב לתאריך)

אם אין כוונת זדון ונקמה, למה לעשות את זה? אם אתה רק רוצה להציל נפשות, למה לטבול קליעים במשהו שאמור למנוע ממוסלמים להגיע לגן עדן?

• מעניין 1

פורסם

קודם כל, זה חלק מהנסיונות להפחיד אותך מהאנשים של בן גביר.

דבר שני:

לפני 15 דקות, ברווז כתב:

אם אתה רק רוצה להציל נפשות, למה לטבול קליעים במשהו שאמור למנוע ממוסלמים להגיע לגן עדן?

אני מתעלם מזה שזה פשוט חיקוי של הטרנד באוקראינה שבוצע נגד הצ'צנים, ואני מתעלם מזה שבואנה, אתה מדבר על אנשים שהלכו להילחם מול התתי אדם של חמאס, אבל,זה פשוט מראה שאתה לא באירוע:

הם לא ניסו למנוע מילדה בת 6 להגיע לגן עדן גברררר

אם היית אומר לי שזה באמת יעיל נגד הגעה שלהם לגן עדן הייתי דוחף להם בייקון לתחת

• אהבתי 2
פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

הייתי דוחף להם בייקון

לפני או אחרי שיגיעו לשדה תימן?

בוא נתעלם באמת לרגע מנושא ה"חיקוי" שהעלית. סבבה, לא המצאנו פה את הגלגל, ידוע. 

השנאה התהומית למחבלים הארורים, מובנת לחלוטין. לגיטימית. 

אשכרה לקחת זמן למרוח את הקליעים?

אני לא יודע אם הרצון להרוג ערבים היה גדול יותר מהרצון להציל יהודים או להיפך. זה מה שאני אומר. 

ואני לא "גברררר". אני ברווווווז.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

לא מעניין אותי מי אשם,

טעות. זה לא א׳ במקום ע׳. זו שיטה שפועלת כך שנים, לכן חשוב מי הגורם. הוא חלק מהבעיה. במיוחד כשוא אינו מכיר באחריותו.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

בעבר היתה שחיתות אבל גם היתה מקצועיות. התשתיות של ההשכלה, הבניה, הצבא, המסחר והפיננסים שהביאו את המדינה הזו להיות מדינה בולטת כל כך והשגית כל כך, נבנו על ידי דרגים פוליטיים ומקצועיים שלא היו צחורים כשלג, אבל כן עבדו לטובת המדינה. איפה אתה רואה דבר כזה היום? ראינו את מלוא העליבות שהביאה עלינו השחיתות הזו, בימים שאחרי ה7 באוקטובר כשכל השירותים של המדינה פשוט קרסו והוחלפו על אירגונים חברתיים מתנדבים.

שחיתות לא צריכה להיות בכלל, ולכן קצת מוזר לומר על השחיתות של היום שהיא יחסית בסדר למה שהיה בעבר, אבל זו האמת.

המצב היום גרוע, אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה לדוגמא בזמן הקמת המדינה.

בזמנו הגבול בין הממשלה, מפא”י, ההסתדרות, וחברות ממשלתיות לא היה קיים. הכל היה מעורבב, הנפוטיזם חגג, ואנשים סגרו קומבינות בלי סוף. משרות התקבלו רשמית ע”פ נאמנות מפלגתית.. 

אני לא זוכר אבל קראתי בעבר על רכש ציבורי, שאם אני לא טועה בן גוריון אישר לרכוש רק מחברה בבעלות מקורב שלו או משהו כזה, לא זוכר בדיוק. אבל הנה דוגמא אחרת ולא פחות משמעותית, שבזמנינו ראשים היו עפים על דברים כאלה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

זה נכון בחלקו ובכל זאת…

ביבי. צוללות. טיסנקרופ. בן דוד שלו.

רבין. חשבון עם אלפיים (?) דולר. התפטרות.

אין לי כח למילות קישור.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

כל שעתיים יש ראש עיר שנכנס לחדר חקירות על מה אתה מדבר?

מי?

יש אחד, כרגע. ערבי. הוא עדיין לא מוגן...

מכיר ראש עיר מהליכוד שנחקר על משהו? שואל ברצינות, כי אני לא זוכר כזה מהשנים האחרונות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 20 שעות, יובל .מ. כתב:

לא רשמתי את המקרים האלה אז שחרר אותי באמאשך. תחפש משהו אחר להמציא.

רשמת "כל מי שרצח יהודים בשביל אללה הוא בן מוות" ופסלת מראש את האפשרות למחבלים יהודים שאינם פועלים "בשם אללה" ורוצחים גויים כולל ערבים. למעשה, עמדתך זהה לעמדת בן גביר, סמוטריץ' ויו"ר מועצת יש"ע, לפיה "אין מחבלים יהודים". 

למה אני לא מופתע לשמוע את זה דווקא מבוחר של בן גביר?

מבחינתי, תומכים ומעריצים של בן גביר אינם שונים במהותם ממעללי שהידים ונוח'בות. הם בסך הכל הצד השני של אותו מטבע, אותו קיצוניות ופונדמנטליזם, רק בסימן דתי-לאומי אחר.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

לא מה. מי

המה והמי פה זה אותו גורם.

האנשים שאחראים לזה הם הסיבה לבעיה ובגלל זה הם מתנגדים בתוקף לוועדת חקירה ממלכתית.

הדוגמה שלך עם גג שניזוק בסערה לא רלוונטית למצב הזה. לא מדובר פה על כח עליון שלא ניתן למנוע אותו. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...