Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, oryo כתב:

יש לך דוגמא אחת, אחת, של פעיל חיזבאללה שמת ומישהו דיבר על זה ככה? 

עכשיו מילא לא לכבד ברי פלוגתא, זה בשוטף בשיח הישראלי המצוי, אבל באמת שאף פעם לא הבנתי אנשים שלא מכבדים את עצמם מספיק ופשוט משקרים בשביל איזה דיון פוליטי באינטרנטים. כנראה שלעולם לא אבין.

בבקשה לא צריך ללכת כ"כ רחוק:
https://btselem.org/hebrew/video/20230209_israeli_military_lied_ahmad_Kahalah_was_shot_for_no_reason_on_his_way_to_work
https://www.haaretz.co.il/opinions/2023-01-26/ty-article-opinion/.premium/00000185-e8cd-d532-abdd-e9fde9620000
https://www.haaretz.co.il/news/twilightzone/2023-01-20/ty-article/.highlight/00000185-cba9-d99f-abb5-cbef61ef0000

מה שבאמת קרה כולל תיעודים:
https://www.mako.co.il/pzm-soldiers/Article-deec94a02d6b581027.htm

לא יודע עד כמה מעוות צריך להיות שכל של אדם כדי אוטומטית להלבין כל מחבל ולהפוך אותו ל"קורבן של הכיבוש" וראינו לא מעט מקרים לאורך השנים, כמו הפלסטינית המסכנה שהוציאה סכין 20 ס"מ כדי לחתוך סלט או זאת שסתם ירו בה למרות שהיא זרקה אבנים על החיילים.

לפני 12 שעות, farkash7 כתב:

מתחיל להזכיר את הטענות של שוטרים בארה"ב לאחר ירי בשחורים: "הרגשתי מאויים". הרגשת מאויים? תתפטר או לך לטיפול.

במשפט הזה אני מבין שאין על מה לדון איתך, כן תמיד לובשי המדים ונושאי הנשק הם אוטומטית אלו ש"נפשם הושחתה מהכוח", בין אם זה שוטר בארה"ב שירה בשחור רק כי הוא שחור ובמקרה אותו קורבן מסכן ישב בכלא כבר 3-4 פעמים, והשוטר בצרפת שירה בנער מוסלמי כי הוא מוסלמי ולא כי הוא גנב רכב בפעם ה100 ולא הקשיב להוראות השוטרים וניסה להימלט תוך כדי סיכון השוטרים, וחייל צה"ל שנמצא יום-יום במרחק של 1-2 מטרים ליד המון פלסטיני כשכול יום בערך מתרחש פיגוע פלסטני כלשהו.

זה לא נשמע לך מוזר שבכל מדינה מערבית בעולם לובשי מדים יורים בבני מיעוטים חפים מפשע? אגב גם בארה"ב ובצרפת זה כי הכיבוש משחית?

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

כשחשבתי שהמוחים* נגד המהפכה לא יכולים להיות יותר מטומטמים, אז הם החליטו למחות תוך כדי שייט לפסל החירות, בניו יורק.

נעזוב לרגע את העובדה שדגלי ישראל שמשתלטים על אוניה זה לא נראה טוב (תיירים לא יודעים אם הם מפגינים נגד הממשלה או שואפים להשתלט על ארה"ב), ונעזוב את זה שמי שכן שאל כנראה שמע רק דברים רעים על ישראל.

אני לא מבין מאיפה החוצפה להגיע ולהשתלט על פעילות תיירותית, במדינה זרה, כדי למחות על ענייני פנים בישראל. 

אני, כתייר, ממש לא מעניין אותי לחוות פעילות פוליטית, שקשורה לענייני פנים של מדינה זרה, כשאני מטייל או מבקר באטרקציה.

רוצים למחות?   שיקחו הפלגה פרטית.

האם אני נגד המלחמה באוקראינה, או נגד פיגועי חמאס?   בהחלט.

האם זה אומר שאני צריך להצטרף לשייט בצרפת ולהתחיל להפגין נגד זה?

*במקרה הזה מוחים שגרים בניו יורק והסביבה כנראה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

או לערבי עיראק לרצוח בפרהוד ב

תבדוק מי הגן על היהודים בפרהוד (אבא שלי היה שם).

תבדוק גם כמה יהודים נרצחו על ידי ערבים וכמה על ידי אירופאים. 

עריכה: המאבק בארץ התחיל עם השאיפות הלאומיות. לפני כן חיו יחד.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Gavrik כתב:

לא יודע עד כמה מעוות צריך להיות שכל של אדם כדי אוטומטית להלבין כל מחבל ולהפוך אותו ל"קורבן של הכיבוש"

מתי הלבנתי "כל מחבל"? עזוב כל, *איזשהו* מחבל? 

אבל עזוב, אני אענה לשאלה שלך: תדמיין מח מעוות שלוקח כל אדם ומגדיר אותו אוטומטית כמחבל, אני בטוח שאתה מסוגל לדמיין כזה 🙂 יפה, אז כזה אבל הפוך וקיבלת את התשובה שלך. 

שמחתי לעזור ❤️

לפני שעה, Gavrik כתב:

א. השקר הראשון שלך זה כשאתה אומר שהדוגמא הזו תקפה, שאלתי על מקרה שמישהו הכשיר מוות של מחבל של חיזבאללה והדוגמא שאתה מביא היא של מישהו שאף אחד לא חושב שהוא מחבל של חיזבאללה, אני יוצא מנק' הנחה שאתה יודע לקרוא 

ב. ההנחה הזו מקבלת אתגר מעצם התגובה שלך, כי כשאתה רושם "מה שבאמת קרה כולל תיעודים" ואז שם *את אותו התיעוד בדיוק מהלינק הראשון* אז ניכר שאתה לא נכנס ללינקים שאתה שולח בעצמך. אפילו ב"הוכחה" שלך רשום שדו"צ שינה את הגרסאות שלו, אתה בעצם משתף את אותה הידיעה בדיוק אבל עם פרשנות אחרת ואז מציג את זה כ"הוכחה" דמיקולו.

ובכל אופן אין שום קשר בין תיעוד חלקי של אדם במחסום שחוטף כדור ובין הטענה שלך שאנשים מכשירים חיזבאללונים, לטובת הקורא האירעי (כי אתה לא תבין 😅) אציין כי אני נתפס לחיזבאללה מהסיבה הפשוטה ששם הסיפור הרבה יותר מובהק: אין לנו שליטה בלבנון ולכן המקרים שם די ברורים, ואני לא מכיר דוגמאות במסגרתן מישהו - אפילו בצלם - מסנגר על חיזבאללה. איש קש של אנשים חסרי אינטגריטי שמנסים להשחיר אנשים אחרים, כמו נניח טוקבקיסט שמאשים אותי בהאשמות חסרות בסיס על הלבנת מחבלים כאשר הוא עצמו מתרעם על עצם האזכור הרג של נער אוטיסט לא-כ"כ-מחבל פצוע על הרצפה ללא נשק 🙄

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 55 דקות, gadik6 כתב:

כשחשבתי שהמוחים* נגד המהפכה לא יכולים להיות יותר מטומטמים, אז הם החליטו למחות תוך כדי שייט לפסל החירות, בניו יורק.

נעזוב לרגע את העובדה שדגלי ישראל שמשתלטים על אוניה זה לא נראה טוב (תיירים לא יודעים אם הם מפגינים נגד הממשלה או שואפים להשתלט על ארה"ב), ונעזוב את זה שמי שכן שאל כנראה שמע רק דברים רעים על ישראל.

אני לא מבין מאיפה החוצפה להגיע ולהשתלט על פעילות תיירותית, במדינה זרה, כדי למחות על ענייני פנים בישראל. 

צעד מצוין, מחאה עושים איפה שרואים. עובדתית, זה עשה כותרות בכל עיתונות בכל מקום. התמונה הזו עכשיו בכל חור מעיתונים מקומיים בניו יורק ועד התקשורת בארץ כמובן.

על הדרך, בהיותך אדם שרק קורא כותרות ומחפש איפה לתקוף, הנה כמה עובדות על אותה הפעילות:

1- חברת הקרוזים ידעה על מטרת הצטרפות הקבוצה. הוזמנו 140 כרטיסים כקבוצה. חברת הקרוזים יודעה מראש שתתרחש פעילות מחאה במהלך השיט, הכרטיסים אושרו.

2- לא הייתה שום "השתלטות", לא זכור לי שמישהו חטף את הקפטן, אבל כמובן שצריך לזעוק ולנפח.

3- במהלך השיט עצמו תיירים התלוננו, כי בניגוד לחברת הקרוזים- הם לא יודעו על הפעילות.

מה קרה בסוף? נציגת הפעילות דיברה עם הקפטן, השניים סיכמו שבמהלך השיט לא תתרחש פעילות, והפעילים יוכלו למחות במהלך העצירה - בצורה שהם לא חוסמים לשאר התיירים את האפשרות לצלם.

חלק מהתיירים עשו קצת סלפיז עם המוחים. גם הקפטן אגב.

אז מה היה לנו?

-התנהלות מאורגנת מראש

-תמונות שהגיעו לכל מקום

-התחשבות בנוכחים האחרים, הגעה להסכמה (אתה רואה את זה, רוטמן?) ומציאת פתרון שבו כולם מרוצים, כי סה"כ מדובר באנשים חושבים והגיוניים, לא בבהמות פרא.

אז בגדול, למרות ההזדעקות שלך, חבל שלא קראת מה בפועל קרה שם- זה לא תואם את העמדה שאתה מנסה להעביר

ובכלל, דרך המחשבה שלך שגויה משהו, זה דבר שקורה בשגרה ואוי לנו אם נגביל את חופש הדיבור של אנשים. כבר הייתי נוכח בהפגנה בעד אוקראינה באיטליה, בהפגנה נגד העוינות הסינית כנגד טאיוואן ביפן, בהפגנה על יחס השלטון לעם האיראני בארה"ב, ובהפגנה כנגד ברלוסקוני- בצרפת.

• אהבתי 3
פורסם

אוקיי קראתי על זה עוד (גילוי נאות: אני לא הכרתי את האירוע בכלל), וזה אירוני שזו הדוגמא שבחרת. 

ולמה? 

הנה הדיווח הראשוני על האירוע, שהגיע מדובר צה"ל 

Screenshot_20230708-063147.thumb.png.deee42eb38d4a76c7a3ada26b36b1765.png

Screenshot_20230708-063234.thumb.png.19055a25947b4b5e9beef0ecfc78768f.png

אוקיי אז יש לנו יידוי אבנים לעבר כח צבאי, ואז מחבל עם סכין מנסה לתקוף חיילים ולגנוב להם נשק.

אין פה שאלה בכלל ברור שיורים בו. 

ואז הדיווח עובר אבולוציה למשהו אחר

Screenshot_20230708-063258.thumb.png.1a3b1e204aba996f582c985ff3f0c063.png

אוקיי כאן אין יותר אבנים, והסכין איתה הוא תקף חייל? סכין יפנית שהיתה בתוך הרכב, ויש "חשד שהוא ניסה להגיע אליה". 

כל מי שיש לו חצי מח מבין מה קורה פה עם הסכין, נכון? 

האם אפשר להסכים שהטענה "רץ לעבר החיילים עם סכין" כשבפועל יש סכין יפנית באוטו זה לא אמת...? 

Screenshot_20230708-063341.thumb.png.245087dca9cc07f964fc366703b02878.png

כאן (גוף הכתבה) שוב כתוב שהוא מתקרב אל החיילים עם סכין למרות שברור שזה לא נכון כי קשה להתקרב עם סכין שנמצאת באוטו, זה לא איך שדברים עובדים. 

בין השורות ניתן להבין שהיה רכב חשוד ושימוש באמצעי לפיזור הפגנות עליו, אני לא יודע מה זה אומר או האם זה קרה, אבל אם ירו רימון עשן / מדמיע לרכב עם ילד אני יכול להבין איך בנאדם יוצא מהרכב בעקבות זאת ויכול לדמיין איך נוצרת אסקלציה. 

כמו כן ייתכן שכל מטרתו היתה פיגוע, זה הקטע, אין באמת דרך לדעת ו*בניגוד* אליך (ונראה שלטמקא) אני לא מניח שהוא מחבל, כמו שאני לא מניח שהוא תמים, אני לא יודע. קוראים לזה חשיבה ביקורתית. 

אכן יש תיעוד של המאבק והירי, אם הוא ניסה לחטוף נשק לחייל אז צריך לירות בו אין שאלה בכלל. מהסרטון לא באמת ניתן להבין מה קורה. 

בשורה התחתונה, מה שאנחנו יודעים בוודאות זה שדובר צה"ל לא דייק או שיקר, שהעיתון עשה פריימינג לא נכון בעקבות זה במקור ואחכ עיוות את הדיווח, שמעמידים פנים שסכין יפנית ברכב היא שקולה לריצה אל עבר חייל במטרה לבצע פיגוע דקירה, ושהיתה התגוששות במהלכה הוא נורה למוות. אנחנו יודעים שהילד שלו היה איתו ברכב שברמה הנסיבתית זה ממש ממש מוזר (הרי מחבל מתאבד לא לוקח את הילד שלו ברכב). הסיכוי שהוא יצא במטרה לעשות פיגוע נשמע נמוך, הסיכוי שהגיע לו למות נשמע אפשרי (play stupid games win stupid prizes - במילים אחרות, לא רבים עם כוחות בטחון חמושים), ובכלליות זה נשמע כמו מקרה מצער של חיכוך עם אוכלוסיה אזרחית וכח צבאי תחת תנאים מלחיצים מאוד. 

ואני יודע שכל מיני משתמשים יוציאו את הנ"ל מההקשר ויעשו אנלייק וכו' כי כל מה שאינו יישור קו מוחלט הוא בגדר בגידה, כי עבורם חיפוש אחר אמת שקול למה שהם מכנים באירוניה מח מעוות, אבל למען הסר ספק: אני לא טוען שהאירוע היה צריך או יכול להסתיים אחרת, ליטרלי אין תיעוד לכך, ואם אדם רב באלימות עם שוטר או חייל אז צריך להשתמש בכח. אני בהחלט טוען שזה לא "פיגוע דקירה" אם יש לך סכין יפנית באוטו ושבכלל לא ברור שהאדם "מחבל" בהינתן הדיווח, מחבל מבחינתי זה אדם שיוצא מהבית להרוג (או לפחות מנסה זאת בכוונה תחילה), אדם שנוסע עם הילד שלו לעבודה ומגיע לסיטואציה עם אסקלציה במחסום לא עונה להגדרה הזו כברירת מחדל. 

• אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

הנער שנהרג מסכן, מסכים איתך, אבל זה כמו המקרה של הפגוע נפש שתקף שוטר בראש העין ונורה

איך זה כמו המקרה ההוא?
נעזוב לרגע שגם המקרה ההוא לא היה צריך להסתיים בירי, הוא לא תקף אף אחד. הוא לא עשה כלום.
מישהו החליט שהוא מחבל כי הוא ערבי ונראה להם חשוד. הוא ברח (נגיע לזה), נוטרל, היה חסר אונים ולא סיכן אף אחד ואז בא איזה גאון ועשה בו וידוא הריגה למרות שצעקו לו "לא לירות".
עברתי על החקירה של אותו חייל "מבולבל" במשפט. עבר תדרוכים יופי יופי אצל עורכי דינו.
המצלמות נעלמו באורח פלא.
איך אמרת לי לפני כמה עמודים? "צה"ל אף פעם לא מטייח". אמרתי לך כבר אז שאתה תמים, מאוד תמים.
הנה יובל, ככה נראה טיוח.

כל פשעו היה שהוא ברח, מפחד פחד אמיתי והסתתר בחדר אשפה. תאמין לי שאם היית ערבי גם בלי צרכים מיוחדים ומגבניקים היו צועקים "מחבל" ומתחילים לרדוף אחריך עם נשק יש סיכוי טוב שהיית בורח. המקרה הזה מוכיח למה.

מה עשו עם אותו חייל מאז? חתם קבע, קודם, יוצא לקורס מפקדים.
את אלאור עזריה שלחו לכלא שהוא ירה במחבל אמיתי, חצי גוסס שפירפר על הריצפה. המקרה הזה חמור בסדרי גודל. אתה יודע מה ההבדל ולמה זה נגמר ככה? העלימו את הווידאו של המצלמות והיה אפשר לטייח.
חבל שאי אפשר לראות את הווידאו...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 6 שעות, יובל .מ. כתב:

הנער שנהרג מסכן, מסכים איתך, אבל זה כמו המקרה של הפגוע נפש שתקף שוטר בראש העין ונורה

איך זה אותו הדבר?! 

ברח משוטר והתחבא בפח זבל זה אותו הדבר כמו רץ לקראת שוטר עם סכין? 

קראת בכלל את העדות של המטפלת? 

צריך להיות מאוד אטום לעובדות כדי לכתוב כזה דבר. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

במילים אחרות, לא רבים עם כוחות בטחון חמושים

כאילו אתה צודק, אבל שנינו יודעים שבמצב דומה עם תפאורה שונה ודמויות ממוצא שונות זה כנראה לא היה נגמר בזה. וגם אם כן כולם היו מסכימים שזה לא בסדר.

ערס שמרביץ לשוטר לא חוטף כדור נכון? יש עוד אמצעים...

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

ערס שמרביץ לשוטר לא חוטף כדור נכון? יש עוד אמצעים...

תשאל את עצמך כמה ערסים עשו פיגועים ורצחו שוטרים בשנים האחרונות? ערבים מצד שני? כל שני וחמישי.

הפחד והדריכות יתר של השוטרים מובנת.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

פחד ודריכות אולי מובנים.
לירות ב"סתם ערבי" שלא מאיים עליך, מנוטרל על הריצפה כי הוא נראה לך חשוד, לא זה לא מובן.
איך נראה ערבי חשוד? מה הוא עושה שהופך אותו לחשוד? הוא הולך "כמו מחבל"? הוא שם כפפות? כובע מצחיה? חולצה של קלווין קליין? או שהוא פשוט בעל חזות ערבית?
אם אני ערבי תושב ירושלים אני צריך להישאר בבית נעול ולא להסתובב ברחוב כי אולי איזה מגבניק יחליט שאני חשוד וירה בי?
אתם מבולבלים לגמרי, ושוב אם יש שוטרים/חיילים שלא מסוגלים להתמודד עם סיטואציה כזו שלא יהיו שם.

פורסם

מה זאת אומרת שלא יהיה שם, מי יהיה שם במקומו? אתה?

אם הסיטואציה כ"כ נוגעת בך לך תהיה בשטח ותשנה אותה, במקום להאשים את מי שמגן עליך בכך שהם וכל המערכת "רוצחים".

פורסם

זו דמגוגיה בגרוש.

קודם כל, אף אחד לא אמר ״רוצחים״.

זו המצאה שלך.

מעבר לזה...

מה אתה מתלונן על הדואר?!

לך תעבוד בדואר.

מה אתה מתלונן על התורים בנתב״ג?!

לך תעבוד בנתב״ג.

מה אתה מתלונן על האכיפה של משטרת התנועה?!

לך תהיה שוטר.

אתה לא רציני.

ברור שירו כאן במישהו שלא הגיע לו.

השופטת קבעה שבטעות.

אני מטיל ספק גדול בזה שמדובר בטעות ולא ברשלנות פושעת, אבל אני לא שמעתי את כל העדויות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני מצפה מהמערכת שתיקח חייל/שוטר כזה שהוא "קל על ההדק" ואם לא תשלח אותו למאסר אז תדיח אותו לכל הפחות או שתשאיר אותו במשרד עד לסוף השירות שלו.
בטח לא תחתים אותו קבע, ותישלח אותו לקורס פיקודי.

תסבירו לי בבקשה למה אלאור עזריה נזרק לכלא והבחור הזה לא רק שלא נזרק לכלא אלה הוחתם קבע ונשלח לקורס פיקודי?
לי התשובה ברורה, הסרטון נעלם.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 שעות, oryo כתב:

ועדיין, אשמח להבין איך אפשר להסביר או להצדיק אדם (כיום שר!!!) שקורא לאמא של אדם שנרצח

לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

אויי די כבר עם ההתקרבנות הזו. מה שהיה שם זה רצח לכל דבר ועניין מבחינתי. הסיבה היחידה שזה לא מקוטלג כרצח היא כי הוא ערבי, ופה נכנס כל המלל שהם אומרים על הכיבוש. 

אתה יכול לבלבל את המוח סליחה על הביטוי על "דריכות" ועל "טעויות". שום דריכות ושום טעויות. רצח, לא רצח מדרגה ראשונה כן? אבל רצח, יודע מה לא רצח מינימום הריגה.

לפני 47 דקות, falou כתב:

קודם כל, אף אחד לא אמר ״רוצחים״.

זו המצאה שלך.

פאלו, יש פה 2 שקראו לזה מפורשות רצח.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...