Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, לב טוב כתב:

80% מהציבור החרדי עובד

ראשית - זה לא נכון. 

66.6% לפי הלמ"ס. 

https://www.bizportal.co.il/general/news/article/811402

שנית - התרומה של ה 66.6% לקופת המדינה שולית, מכיוון שרוב העובדים האלו לא מגיעים למדרגת המס הראשונה, או קצת מעליה. 

שלישית - מי שעובד בשחור תורם 0 מיסים ישירים, וכמובן לא משלם לביטוח לאומי ומס בריאות, אבל כמובן צורך מהם, כמו כולנו. 

אז אולי אתה והמשפחה שלך והסביבה הקרובה שלך עובדים ומשתכרים טוב, אבל אתה החריג במגזר שלך. 

ראיתי שהחברה מעליי קצת "נפלו" עלייך, לכן הבאתי נתונים יבשים שסותרים את הטענה שלך ואשמח אם תתייחס. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני שעה, PinkDolphin כתב:

הדורס לא נענש, הוא שוחרר לאחר מעצר קצר, למרות שהיו סרטונים וצילומים.
מבחינת החוק, עבירה של אדם אחד (חסימה) לא מצדיקה עבירה של אחר כתגובה (נסיון רצח).

רשמתי משהו אחר?

פורסם
לפני 35 דקות, SurfHigh כתב:

שנית - התרומה של ה 66.6% לקופת המדינה שולית, מכיוון שרוב העובדים האלו לא מגיעים למדרגת המס הראשונה, או קצת מעליה

התרומה לא שולית כי זה 66% שאתה לא מפרנס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פה כבר חסרים נתונים על רמת ההכנסה של אותם 66%, רמת המיסוי שלהם ורמת תשלומי ההעברה והתמיכה שהם מקבלים. נשארנו באוויר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, SurfHigh כתב:

ראשית - זה לא נכון. 

66.6% לפי הלמ"ס. 

https://www.bizportal.co.il/general/news/article/811402

לעומת 84 בכללי - מאמין שלזה הכוונה "80 אחוז עובד"

שנית - התרומה של ה 66.6% לקופת המדינה שולית, מכיוון שרוב העובדים האלו לא מגיעים למדרגת המס הראשונה, או קצת מעליה. 

איפה הנתונים היבשים?

גם אם כן - ההסתכלות רק לפי מס היא לא נכונה, כיון שמי שלא מרוויח הרבה גם לא לוקח הרבה למעשה (מס עקיף וכאלה)

שלישית - מי שעובד בשחור תורם 0 מיסים ישירים, וכמובן לא משלם לביטוח לאומי ומס בריאות, אבל כמובן צורך מהם, כמו כולנו. 

השאלה תכל'ס כמה חרדים עובדים בשחור מול חילונים. יש נתונים מביקורות מס הכנסה?

לי אישית אין אופציה לעבוד בשחור.

סתם שאלה אם אנחנו כבר מדברים - למה ההייטק של משרדי הממשלה וגופי הביטחון רווי כ"כ בנשים חרדיות, כיפות סרוגות, וחרדים שעושים שרות לאומי (בסדר יורד). לאן נעלמו כל ההייטקס של המדינה כשמדובר בשרות למדינה לאורך זמן?

נקודה למחשבה.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, SurfHigh כתב:

ראיתי שהחברה מעליי קצת "נפלו" עלייך, לכן הבאתי נתונים יבשים שסותרים את הטענה שלך ואשמח אם תתייחס. 

אתה יודע, שווה להזכיר למען הסדר הטוב את ההקשר לדברים:

לפני 9 שעות, לב טוב כתב:

מצחיק אותי לראות את אנשי הפנקס האדום מסבירים לכל מי שלא זכו להיות כאלה, שהם אלו ששומרים על הדמוקרטיה. 

לפני 9 שעות, לב טוב כתב:

דמוקרטיה = אשכנזי חילוני לבן

לפני 8 שעות, לב טוב כתב:

יש פה עוד לבנים שרוצים לשכנע אותי שיש פה כרגע במדינה "שווין" ו"דמוקרטיה"? 

לפני 8 שעות, לב טוב כתב:

= אנשי השמאל ה"נאורים" 

אם אתה חושב שמה שנכתב בתגובה זה ״לעוף״ על הברנש, אני ואתה לא מגדירים תעופה בצורה דומה... לא יכול להעיד על אחרים אבל התגובה שלי היתה אחרי 90% ריסון +/-

יש דברים הרבה, הרבה יותר חריפים לומר, אבל אין בזה תכלית או טעם. אדרבא, טוב שיש כאן כל מיני ״טובים״ שמשקפים את הלך הרוח בציבור שלהם, ושווה לזכור שאלו עוד ה״מתונים״ שאשכרה מקיימים איזשהו שיח עם הכופרים המממנים. ככל שיהיו יותר כאלו אולי זה יעיר את מי שצריך להתעורר מהתרדמת בנוגע לאיום הקיומי האמיתי על מדינת ישראל: חורבן הכלכלה.

לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

גם אם כן - ההסתכלות רק לפי מס היא לא נכונה, כיון שמי שלא מרוויח הרבה גם לא לוקח הרבה למעשה (מס עקיף וכאלה)

רגע, מה....!?

אתה יכול להסביר את המשפט הזה? שואל בשיא הרצינות. איך בדיוק אתה טוען שמי שלא מרוויח הרבה (==לא משלם מס הכנסה) + (==נשען יותר על סובסידייה ציבורית) אזי שהוא ״לא לוקח הרבה״? טיעון כזה עוד לא שמעתי.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 13 דקות, נקודה טובה כתב:

סתם שאלה אם אנחנו כבר מדברים - למה ההייטק של משרדי הממשלה וגופי הביטחון רווי כ"כ בנשים חרדיות, כיפות סרוגות, וחרדים שעושים שרות לאומי (בסדר יורד). לאן נעלמו כל ההייטקס של המדינה כשמדובר בשרות למדינה לאורך זמן?

נקודה למחשבה.

כי זה לא הייטק וכי אנחנו לא לוזרים.

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

כי זה לא הייטק וכי אנחנו לא לוזרים.

הופה!

אז למה שלא תתרמו למדינה ותהפכו את זה להייטק ?

עם כל הכבוד למיסים שאתם משלמים - הרווח הגדול הולך אליכם, והרווח העוד יותר גדול הולך למדינות זרות.

למה "מדינת ההייטק" צריכה להתמודד עם מערכות כ"כ נחשלות?

פורסם
לפני 33 דקות, נקודה טובה כתב:

נקודה למחשבה.

תבדיל בין גופי הבטחון למשרדי הממשלה השונים.

קודם כל, כל משרדי הממשלה בתחום המחשוב עובדים במיקור חוץ. 

היום הנשים החרדיות והדתיות כבר נמצאות בעמדות מפתח ובמשרות בכירות באגפי המחשוב בממשלה. נחש מה? ההעדפה היא מאוד ברור ויש אפליה בוטה כלפי חילונים/חילוניות במשרות של פיתוח. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
Just now, Shmulik_Miata כתב:

קודם כל, כל משרדי הממשלה בתחום המחשוב עובדים במיקור חוץ. 

נכון ללפני 15 שנה

לפני 1 דקה, Shmulik_Miata כתב:

היום הנשים החרדיות והדתיות כבר נמצאות בעמדות מפתח ובמשרות בכירות באגפי המחשוב בממשלה. נחש מה? ההעדפה היא מאוד ברור ויש אפליה בוטה כלפי חילונים/חילוניות במשרות של פיתוח. 

חמור מאוד,

אולי האפליה היא כי החילונים והחילוניות שבאים לשם - עדיף כבר לשלם להם שלא יבואו...

אני עדיין שובר את הראש להבין איך חרדיות ודתיות הגיעו ל"עמדות מפתח" ב"מיקור חוץ"

אבל מילא, אחרי 20 שעות צום הגיוני שאניי לא יבין..

פורסם (נערך)

רושם לך את זה מניסיון, אני עובד במשרד ממשלתי, רואה את אחוזי הגיוס של החרדים לעומת החילונים.

מיקור חוץ במשרד הממשלה קיים בעיקר היום. הנשים החרדיות במיקור חוץ כבר מזמן נמצאות במשרות ניהול בכירות ואף מראיינות ומגייסות

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם
לפני 45 דקות, נקודה טובה כתב:

נקודה למחשבה.

הטובים יותר (או בגלל רמה מקצועית או בגלל נכונות להיות עבד) הולכים למגזר הפרטי ותורמים הרבה יותר.

המיסים שהם משלמים יותר גבוהים מהשכר של עובדי המדינה כך שהם משלמים את העלות המלאה שלהם והמדינה מרויחה את התרומה למשק ואת המיסים של המעסיקים שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, Shmulik_Miata כתב:

רושם לך את זה מניסיון, אני עובד במשרד ממשלתי, רואה את אחוזי הגיוס של החרדים לעומת החילונים.

הוסבר

לפני 3 דקות, Shmulik_Miata כתב:

מיקור חוץ במשרד הממשלה קיים בעיקר היום. הנשים החרדיות במיקור חוץ כבר מזמן נמצאות במשרות ניהול בכירות ואף מראיינות ומגייסות

זה שמשרדי ממשלה עובדים דרך חברות כו"א לא הופך את זה למיקור חוץ - אני לפחות מדבר על ההייטק.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

המיסים שהם משלמים יותר גבוהים מהשכר של עובדי המדינה כך שהם משלמים את העלות המלאה שלהם והמדינה מרויחה את התרומה למשק ואת המיסים של המעסיקים שלהם.

תוכיח

תכל'ס המדינה הזאת מפגרת טכנולוגית.

פורסם
לפני 1 דקה, נקודה טובה כתב:

זה שמשרדי ממשלה עובדים דרך חברות כו"א לא הופך את זה למיקור חוץ - אני לפחות מדבר על ההייטק.

מתוך וויקי על מיקור חוץ (וזה בדיוק מה שקורה באגפי המחשוב משרדי ממשלה).

"מִיקּוּר חוּץ (תרגום מילולי מאנגלית: Outsourcing, נקרא גם: אָאוּטְסוֹרְסִינְג) הוא שיטת ניהול מודרנית, שבבסיסה עומד הרעיון להוציא מהארגון את תפעול הפעילויות שאינן נמצאות בבסיסו ולהעבירן לחברות אחרות או לקבלן, ולהותיר בתפעול ובניהול ישיר רק את פעילויות הליבה. שיטה זו מאפשרת לארגון להתמקד בתחום התמחותו, להשקיע את מרב המשאבים בכך, ולקיים מוטת שליטה יעילה על האגפים היצרניים בו."

פורסם
לפני 8 דקות, נקודה טובה כתב:

הופה!

אז למה שלא תתרמו למדינה ותהפכו את זה להייטק ?

עם כל הכבוד למיסים שאתם משלמים - הרווח הגדול הולך אליכם, והרווח העוד יותר גדול הולך למדינות זרות.

למה "מדינת ההייטק" צריכה להתמודד עם מערכות כ"כ נחשלות?

לול גדול. מה?

אני לא מאמין שאני עונה לך בכלל, כי זה אחד הפוסטים המוזרים שקראתי בעשור שאני בקארספורום, ובכל זאת:

1. אנחנו תורמים למדינה. למעשה, כמעט ורק אנחנו תורמים למדינה. כי אתם, בין השאר, לא. זו הפעם המאה שזה מוסבר לכם רק היום. נסו, בבקשה, ללמוד להבין את זה.
  2. אתה מבקר אותי על זה שרוב המשכורת שלי נשארת אצלי? זו טענה שאני חושב שתשמע קיצונית אפילו לקומוניסטים מוצהרים, מצביעי עבודה או אפילו חדש. יפה. לדעתי אתה לארג'. למה אני בכלל צריך שיהיה לי כסף? הכסף צריך ללכת ללומדי תורה קודם כל. כי מדינה יהודית או לא, נכון? אחר כך למשרדי ממשלה. ואני לא צריך לקבל יותר מסכום שיספיק לי ללחם אחיד פרוס. אבל לא של אנג'ל. שמעתי הם אנטישמים.
  3. המערכות שלה לא נחשלות. לפחות לא כולן. אבל אם אתה מוטרד ממצבן וחושב שאפשר לפתור את זה בעוד כסף - אתה מוזמן... לעשות משהו שייצר אותו.
לפני 7 דקות, נקודה טובה כתב:

תכל'ס המדינה הזאת מפגרת טכנולוגית.

שמע, זו ההטרלה הכי טובה בפורום אי פעם. אשכרה, בתור חבר במגזר לא יצרני שלא מביא שום ערך למדינה בכלום, אתה מנסה לעורר דיון על ההייטקיסטים החוצפנים שלא תורמים מספיק.

באמת, בלי ציניות, אתה פספוס. היית יכול להיות מנהיג קומוניסטי יוצא דופן, אם רק היית נולד מאה שנה לפני ומוותר על הדת.

• אהבתי 3
  • מצחיק 4
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...