Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, oryo כתב:

מה שאתה אומר אינו נכון, בשוק תחרותי ישנו שיווי משקל בשכר, ובפרט אם החרדית עוברת במדינה בעבודה במקום לעבור במקום אחר ולהרוויח יותר כסף אז היא עושה את זה כי השכר האפקטיבי עדיף שם כספית (כי יש הטבות אחרות, כמו בטחון תעסוקתי או ימי חופש) או רגשית (כי היא מפחדת משינויים ומעדיפה את המוכר ע״פ השונה).

תמיד אפשר להתווכח. אני אומר מה שאני יודע ואני יודע שלא - אבל זה כבר קשור לתגובה בעניין משרדי הממשלה.

לפני 2 דקות, oryo כתב:

את הפסקה לאחר מכן לא הצלחתי להבין, וזה נשמע כאילו הטיעון שלך לא לגמרי אפוי. המוכר מוכר את התפוקה שלו בפחות כסף כי ערך השוק של פלאפל נמוך יותר מהערך של פיצ׳ר חדש באמזון מרקטפלייס. הערכים האלו נקבעים ע״י שוק משוכלל לפי ביקוש והיצע, כל עוד אין חסמים בשוק. אם מחר המדינה תחליט שמוכר הפלאפל מקבל חמישה שקלים עבור כל כדור שהוא מוכר, ואם אין שת״פ בין כל מוכרי הפלאפל בישראל, המחיר ירד מיד. כנ״ל אם המדינה תגבה מס פלאפל

אם כולם ימכרו פיצ'רים באמזון - מחיר הפלאפל יעלה.. ובכל אופן לא נכון לבוא לומר לפלאפל - לא מספיק שאתה מקבל פחות כסף אתה גם שווה פחות למדינה, בסופו של דבר צריך מוכרי פלאפל.

יפה לנו שהצלחנו להתווכח בכבוד. אני לפחות מרגיש סיפוק.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, נקודה טובה כתב:

תהנה, מגיע לך להוציא אותי פיסטוק.

עזוב פיסטוק לא פיסטוק, אני מתחיל להבין איך אנשים בחברה החרדית לא מרגישית לא בסדר עם זה שהם צורכים הרבה ולא נותנים שום דבר בתמורה.
א. הם חושבים שהם תורמים כי הם עובדים בשחור.
ב. הם לא חושבים שהם צורכים הרבה שירותים כי סיפרו להם סיפור על "מי שמרוויח פחות לוקח פחות".

חבר אעשה לך את זה פשוט, פשוט מאוד.
ילדים בלי בעיות בריאות מיוחדות צורכים שירותי בריאות בצורה די זהה פחות או יותר.
נניח שילד מבקר אצל הרופא פעמיים בשנה בממוצע.
אם יש לך 2 ילדים צרכת את הזמן היקר של הרופא 4 פעמים בשנה.
אם יש לך 7 ילדים צרכת את הזמן היקר של הרופא 14 פעמים בשנה.
הבנת? הילד לא חולה פחות כי אבא שלו עובד פחות.

עזוב את הילדים. אתה חושב שמי שמרוויח יותר חולה יותר וצורך יותר שירותי בריאות?
מי מוכר לכם את הרעיונות האלה?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

א. הם חושבים שהם תורמים כי הם עובדים בשחור.

לא יכול לדבר בשמם, אין לי אופציה לשחור.

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

ב. הם לא חושבים שהם צורכים הרבה שירותים כי סיפרו להם סיפור על "מי שמרוויח פחות לוקח פחות".

הסברתי את הסיפור

עוד לא קיבלתי תשובה לאן נעלם האידאליזם כשמדובר בשרות קצת מעבר
רוצים עוד שאלה - למה כל החללי צה"ל שאני שומע איכשהוא מדובר בדת"לים וכדומה? האם ייתכן שהפיקוד הנמוך בצבא (זה שבתכל'ס משלם בחייו) ומרבית הכוחות בשטח הם בכלל בעלי השתייכות דת"לית - ימנית?

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

בדקת איזה שירותי בריאות מקבל תושב ארה"ב (@oryo פרט לנו בבקשה) עבור אותו הסכום?

א. מע׳ הבריאות בארה״ב היא לא משהו להתגאות בו ויש הרבה דברים שדורשים תיקון

... ועדיין

ב. עבורי - אני מעדיף אותה על מע׳ הציבורית בישראל. אמא שלי בדיוק צריכה ביופסיה למשהו, חודשיים המתנה עד שיחזרו אליה עם תשובה, היא אפילו לא כעסה - ״ככה זה תמיד לוקח״. לא, אמא, לא. ככה זה תמיד לוקח בישראל, איפה שהמערכת נמצאת ב under-budget over-utilization כי זה free-for-all, ולכן מתמרצת בזבוז מוחלט בשימוש במשאבים. 

(מע׳ אופטימלית תהיה כזו בה יש סבסוד למקרי קצה, ואין סבסוד למקרים רגילים, וכך לא נוצר incentive לגשת לרופא על כל פלוץ. ברגע שאתה accountable לביקור, פתאום אתה מבצע אלוקציית משאבים יעילה יותר - היי זה ממש כמו ליטרלי כל דבר אחר מי היה מאמין)

אין בכלל שאלה האם חרדים היו עובדים בארה״ב או מתים מרעב, כי התשובה קיימת: הם עובדים, אשרי המאמין! ממש נס חנוכה!

כשאדם עובד בשחור ומשלם אפס מס בריאות (והכנסה), ובד בבד מביא 7 ילדים לעולם שצורכים שירותי בריאות, אז הוא מה שנקרא net loss עמוק למדינה. כשמגזר שלם עושה את זה זה הופך למטען חבלה כלכלי.

כשאדם עובד בשכר ״גבוה״ (נניח להמחשה 30,000 ש״ח לחודש) ומשלם בערך 1,500 ש״ח בחודש, עם שני ילדים ותוכי, אז ברור שהוא צורך הרבה פחות שירותים ממה שהוא משלם.

כשבונים מערכת שעובדת ככה מתוך אמונה ברשת הגנה חברתית (אני לגמרי בעד אגב), אבל לא שמים לה הגנות והופכים אותה דה-פקטו למנוע העברת כספים ממגזר יצרני למגזר לא יצרני, אז מקבלים מילים כמו ״טפילים״ שאולי נשמעות מאוד חריפות ופוגעניות אבל קונקרטית זה ממש ההגדרה המילונית:

ציטוט

טַפִּיל - זכר
1.יצור שמשיג את משאבי הקיום שלו מיצור אחר

2.מי שחי על חשבון משאביו של אחר; פרזיט; אוכל חינם. "הבן שלי טפיל ולא רוצה לעזוב את הבית לחיים עצמאיים."

אז אני לא טוען שום דבר על אף אדם ספציפי, אבל ברמת ההגדרה היבשה מי שחי לפי ״אמת דיברתי״ לא ישקר אם יאמר שמגזר שמקדם בורות ועוני + ריבוי ילודה, בתוך מדינת רווחה, הוא מגזר שפועל בצורה פרזיטית. וזה לא משנה אם זה מגזר שמאמין באלוהים, במוחמד, בגמלים או בספגטי.

כמו כן במדינה כמו ישראל אפשר לתמוך בקשקוש הזה אם ורק אם החלק היחסי באוכלוסיה נמוך, אם יש פה מישהו שמבין במתמטיקה אשמח לקבל הסבר מה קורה כשמגזר א׳ מתרבה בקצב 3/משפחה ומגזר ב׳ 6.8/משפחה, כאשר תנאי ההתחלה הם שמגזר ב׳ הוא בערך 16.5% מהאוכלוסיה.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, נקודה טובה כתב:

למה כל החללי צה"ל שאני שומע איכשהוא מדובר בדת"לים וכדומה?

המדגם שלך קטן לצערי וטיפה "מזל רע" יכל לגרום לכך ששני החללים האחרונים יהיו דווקא משבט מסויים בישראל.
אני לא יודע כמה משרתים ביחידות השדה הם דת"ל וכמה לא.  אולי זה מפורסם במקום מסויים.
כשאני שירתתי הם לא היו רוב, לא אומר שביחס לחלקם באוכלוסיה הם לא הציגו מספרים יפים אבל רוב הם לא היו.
תזכור גם שהם עושים רק שנה וחצי צבא...

• מעניין 1

פורסם
לפני 5 דקות, oryo כתב:

אין בכלל שאלה האם חרדים היו עובדים בארה״ב או מתים מרעב, כי התשובה קיימת: הם עובדים, אשרי המאמין! ממש נס חנוכה!

אתה מכיר גם אברכים שם?

עכשיו סגרתי עיסקה עם מישהו מנו יורק - הייתי יכול לדבר רק עם אשתו כי אין לו פלאפון בסדרים... 

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

המדגם שלך קטן לצערי וטיפה "מזל רע" יכל לגרום לכך ששני החללים האחרונים יהיו דווקא משבט מסויים בישראל.
אני לא יודע כמה משרתים ביחידות השדה עם דת"ל וכמה לא.  אולי זה מפורסם במקום מסויים.
כשאני שירתתי הם לא היו רוב, לא אומר שביחס לחלקם באוכלוסיה הם לא הציגו מספרים יפים אבל רוב הם לא היו.
תזכור גם שהם עושים רק שנה וחצי צבא...

לפחות אתה לא אומר שהם לוזרים.

פורסם (נערך)

לוזרים? מקווה שהתלוצצת.
אני לא מתייחס שונה לחלל צה"ל כזה או אחר בגלל איפה הוא גר או מה דעותיו.
בגלל זה גם רשמתי "מזל רע" עם מרכאות. חלל זה רע לא משנה מאיפה הוא.

חוץ מזה יובל משתמש במושג "לוזרים" לא אני.

פורסם
לפני 14 דקות, נקודה טובה כתב:

אם כולם ימכרו פיצ'רים באמזון - מחיר הפלאפל יעלה.. ובכל אופן לא נכון לבוא לומר לפלאפל - לא מספיק שאתה מקבל פחות כסף אתה גם שווה פחות למדינה, בסופו של דבר צריך מוכרי פלאפל.

1. אני לא מדבר על שווי אנושי בין בני אדם, ברמת החיים עצמם. לא כולם יכולים (או צריכים) להיות מהנדסים באמזון.

2. מאוד נכון לומר שאדם שמשלם למדינה פי 10 יותר תקבולי מס תורם יותר כסף למדינה, מדובר באמת אובייקטיבית.

3. האם תרומת כסף למדינה זה המדד היחידי ל״שווי אנושי״? ממש לא, ראה (1)

4. האם כשלוקחים קבוצת אנשים ומחנכים אותם לא לייצר כלום ובד בבד להשען על סבסוד מהמדינה יחד עם ילודה ברמה של עולם 3 זה מטען חבלה כלכלי? אובייקטיבית, בפן החומרי, כן. כמובן.

אני מבין שהסעיף הזה גורם להודעה להשמע תקיפה, אבל היא לא, היא אמת אובייקטיבית. אין מערכת שיכולה לשרוד כשלוקחים יותר ממה שמייצרים, גם אם מתפללים לאלוהים ממש ממש חזק.

ומי שהכי סובלים by far הם הילדים החרדים, שנידנים לחיי עוני מלכתחילה, אבל כל זאת תחת ה false-promise שהדבר הזה ישרוד לנצח כמו שהוא כעת. כשהחרדים יהיו 32% מהאוכלוסיה וההכנסות ממסים ירדו בהתאמה יחד עם עליית ההוצאות בגלל הסבסוד העודף, מי יגרום לסיפור הזה לעבוד? 

או שהטענה היא שבאיזושהי דרך קוסמית הם יקבלו כישורי השתלבות במגזר התעסוקה יש מאין כי לימוד תורה מבטיח הצלחה בחיים, למרות שהעובדות מהשטח מדברות על dropout rate פסיכי ממי שמנסה לגשת לאוניברסיטה אחרי ש18 שנים לא לימדו אותו שום דבר שמסייע להצליח בעולם האמיתי.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, נקודה טובה כתב:
לפני שעה, Night Driver כתב:

המעסיקים שלהם.

תוכיח

תכל'ס המדינה הזאת מפגרת טכנולוגית.

תלמד ליב"ה.

בן אדם שמרוויח 35 משלם מיסים ישירים בערך 16. 

עובד מדינה נניח מרויח 20 שמזה כ 7 הולך למיסים ישירים. המדינה נשארת עם עודף.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

רק בשביל ההוגנות, אציין שפערי השכר בתחומים הטכנולוגים בין השוק הפרטי למדינה לא כאלו גדולים כמו שאולי אפשר לחשוב. 

בתחומי ההנדסה הם אדירים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

חוץ מזה יובל משתמש במושג "לוזרים" לא אני.

לוזרים זה לחברי כנסת ומנהיגים חלשים אני אכרות לעצמי ביצה לפני שאגיד את זה על חיילי צה"ל.

פורסם (נערך)

לא התכוונתי לזה בקטע הזה.
זה פשוט ביטוי שדי מזוהה איתך. לא זכור לי מישהו נוסף פה שמשתמש בו. 
דרך אגב אני לא סופר ולא רוצה להכנס לזה אבל החייל שנהרג היום הוא מקיבוץ בגלבוע.
זה לא עושה אותי עצוב יותר או פחות.

פורסם
לפני 52 דקות, נקודה טובה כתב:

רוצים עוד שאלה - למה כל החללי צה"ל שאני שומע איכשהוא מדובר בדת"לים וכדומה? האם ייתכן שהפיקוד הנמוך בצבא (זה שבתכל'ס משלם בחייו) ומרבית הכוחות בשטח הם בכלל בעלי השתייכות דת"לית - ימנית?

כי מדובר בקליקה סגורה. 

פורסם
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

לא התכוונתי לזה בקטע הזה.
דרך אגב אני לא סופר ולא רוצה להכנס לזה אבל החייל שנהרג היום הוא מקיבוץ בגלבוע.
זה לא עושה אותי עצוב יותר או פחות.

קיבוצניק, מתנחל, דרוזי או צרקסי, חייל צהל זה חייל צהל.

מי שמנסה לייצר הבדלה ביניהם צריך לקבל אלה לראש.

פורסם
לפני 54 דקות, farkash7 כתב:

לשם ההבהרה - מקור ההשראה

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

וכי אנחנו לא לוזרים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, נקודה טובה כתב:

רוצים עוד שאלה - למה כל החללי צה"ל שאני שומע איכשהוא מדובר בדת"לים וכדומה?

בגלל שאתה בוחר להתעלם משאר חיילי צה"ל שאינם דתיים.

לפני 16 דקות, נקודה טובה כתב:

לשם ההבהרה - מקור ההשראה

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

אז בעצם אתה קורא לחיילי צה"ל לוזרים?

מעניין אותי  איך תקרא לאנשים מבוגרים שיש להם חבר דמיוני וחושבים שהם חיים בספרי הארי פוטר?

עריכה אחרונה על ידי arturkopit
  • תוכן חדש...