Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוח השרשור של ההוא שהרוויח 30 מיליון בשוק ההון, אמרתי גם אני אנסה את מזלי, אבל בקטנה.

קניתי ביום שישי מניות בסך 600שח. הלכתי על ה"בולטות*". 100שח לכל אחת.

מסתכל ברגע זה והתיק שלי עומד על רווח של 2.3%, כלומר 14שח.

סתם בשביל ההשוואה יש לי פיקדון יומי כזה שמפורסם בעמוד הראשי של הבנק "משתלם, אינטרנט, תתחילו לחסוך!" בשווי של 15K שפתחתי לפני שבועיים.

עד עכשיו הרווחתי שם שקל ו25 אגורות.

מדובר פה על שקלים, אפילו לא מנה פלאפל.. אבל זה ממש קורץ להשקיע בסכומים יותר גדולים.

(*בזק, בזן, מלאנוקס, מזרחי טפחות, פרטנר)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נכון, זה קורץ, אבל מנסיון אני אומר לך שלהדיוט המצוי (הדיוט = מי שאינו מומחה, ז"א כמוך וגם כמוני), דיי קשה להרוויח בבורסה.

הרבה יותר קל להפסיד שם כסף מאשר להרוויח אותו. אחרי ש"משלמים" שכר לימוד אולי מבינים יותר כמה זה קשה (הכוונה, ללא שום ייעוץ חיצוני וכיו"ב). אח"כ, עם קצת נסיון - לומדים גם להרכיב תיק השקעות קטן וגם שיניב רווח כלשהו.

alfa 156 2.5.

פורסם

מסתכל ברגע זה והתיק שלי עומד על רווח של 2.3%, כלומר 14שח.

ככה מתחילים ואם ממשיכים, אי אפשר לעצור :oops: .

מה גובה העמלות שלך?

אני זוכר שהבנק שלי ממש לא "שיתף איתי פעולה" ולקח ממני עמלות מוגזמות, אבל אני התחלתי (ונשארתי...) עם וול סטריט.

נכון, זה קורץ, אבל מנסיון אני אומר לך שלהדיוט המצוי (הדיוט = מי שאינו מומחה, ז"א כמוך וגם כמוני), דיי קשה להרוויח בבורסה.

בהתחלת הדרך, באמת האמנתי במה שאתה רושם ואני מתבייש בזה (וכך צריך להיות גם אתה). אף אחד לא נולד "מומחה" וכמו בכל דבר, במיוחד כאן, יש כ"כ הרבה דיעות וכ"כ הרבה מומחים, שאסור להקשיב/להסתכל עליהם. בהתחלה, אני פשוט שיגעתי את עצמי! "רגע...מה ההוא אומר?" / "אבל ההוא אמר אחרת, לא?" / "יש ירידות? אבל ההוא אמר שיהיו עליות, לא? / וכו"...

אחרי כמה הפסדים, פשוט התחלתי לקרוא יותר חומר בנושא והכי חשוב: הקשבתי לעצמי בלבד. זה הכסף שלי ואני אחליט מה הכי טוב עבורו.

אבל עזוב פסיכולוגיה...פשוט תהנה :).

פורסם

תן בראש.

כמה טיפים שיעזרו לך (לשם שינוי - לא טיפים שקשורים לאיזה ני"ע לקנות):

1. פתח תיק השקעות למסחר עצמאי באחת החברות. הם דורשים מינימום של 50,000 ש"ח.

בפועל, אני בעבר פתחתי תיק גם עם סכום נמוך יותר (בחצי).

היתרון: עמלות נמוכות מאוד בהשוואה לבנק, מערכת מסחר טובה ובזמן אמת.

(כולם עובדים עם מערכת שנקראת OrderNet 2 - מערכת טובה ובסיסית ואצל כולם העמלות די דומות.

אם אתה רוצה אני יכול לקשר אותך למנהלת התיק שלי שתסביר לך אישית הכל)

2. יש כמות ני"ע מינימליים לעסקה - זה אומר שאתה חייב לקנות כמות מסוימת של מניות כדי "להיכנס" למסחר הרציף.

זה בדרך כלל נע בין 2,000-5,000 ש"ח להוראה. קח את זה בחשבון כשאתה משקיע סכומים קטנים.

לדוגמא: אם אתה רוצה לקנות מניה של פרטנר השער שלה הוא 2,125 שזה אומר שמניה אחת עולה 21.25 ש"ח.

אתה לא יכול לקנות רק מנייה אחת של פרטנר אלא כמות מסוימת כדי שהבורסה "תכניס" את ההוראה שלך לשוק.

במקרה של פרטנר (נכון לעכשיו) זה 240 מניות שכל אחת עולה 21.25 ש"ח (שער 2,125), שזה אומר 5,100 ש"ח סה"כ.

כלומר בשביל להשקיע בפרטנר אתה חייב לקנות מניות בשווי של 5,100 ש"ח.

אני חושב שאפשר לסחור בפחות מניות בשלבי הפתיחה והסגירה, אבל אני לא ממש בקיא בנושא.

אין לי טיפים להשקעה בשבילך חוץ מלהיות זהיר, ללמוד ולהתעדכן כל הזמן.

את הטיפים הרציניים המומחים כבר יתנו לך..

בהצלחה ידידי

פורסם

לא מומחה גדול בשוק ההון אבל אני כן אוכל לתת את הטיפ הבא:

" אל תיכנס עם כסף שאתה לא מוכן להפסיד ".

כמה שלא תחליט להשקיע, תיכנס עם החלטה שגם אם תפסיד אותו,תוכל להמשיך בחייך.

פורסם
אומר רק בקצרה שיש לי תיק של מלאנוקס (אני גם במקרה עובד קומה מעליהם ;) )

ואני ברווח כרגע של 19% בתיק.

אומר רק בקצרה שיש לי תיק של שמוקינוקס ואני כרגע ברווח של 537% בתיק. ברור שזה לא תורם כלום להגיד את זה, אבל הרגשתי צורך עז לספר לכולם כדי להרגיש גבר.

לפותח השרשור: עצה קטנה. אם מדובר בסכומים הקטנים מאלפי שקלים (ויש שיגידו אפילו קטנים מעשרות אלפי שקלים), אין טעם להכנס לבורסה. גם מי שלוקח ממך מעט מאוד עמלות ינגוס לך משמעותית מאחוזי הרווח. עדיף כבר לשחק עם כסף גדול - אבל וירטואלי.

עצה שנייה ואפילו יותר חשובה - אסור שרווח קטן שבוצע במקרה יגרום לך לחשוב שאתה אשכרה יכול להרוויח בלי להתאמץ. שוק ההון הוא אלים, חסר רחמים ומאוד מסוכן. היום הרווחת - מחר אתה עלול להפסיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מחזק את קודמיי. הכי חשוב - תשקיע עם מה שאתה מוכן להפסיד. דבר שני - לא להתמכר לאופוריה של 'הצלחה'.

דבר שלישי - תמיד תהיה במעקב. אף פעם אל תלך לפי השמועות. תבדוק בעצמך את כל הפרטים לגבי כל דבר. אתה צריך משהו שיתן לך ייתרון על האחרים, אם תקשיב לאחרים לא יהיה לך את היתרון הזה. תחפש במקומות שאחרים לא רואים.

בהצלחה.

פורסם
אומר רק בקצרה שיש לי תיק של שמוקינוקס ואני כרגע ברווח של 537% בתיק. ברור שזה לא תורם כלום להגיד את זה, אבל הרגשתי צורך עז לספר לכולם כדי להרגיש גבר.

לפותח השרשור: עצה קטנה. אם מדובר בסכומים הקטנים מאלפי שקלים (ויש שיגידו אפילו קטנים מעשרות אלפי שקלים), אין טעם להכנס לבורסה. גם מי שלוקח ממך מעט מאוד עמלות ינגוס לך משמעותית מאחוזי הרווח. עדיף כבר לשחק עם כסף גדול - אבל וירטואלי.

עצה שנייה ואפילו יותר חשובה - אסור שרווח קטן שבוצע במקרה יגרום לך לחשוב שאתה אשכרה יכול להרוויח בלי להתאמץ. שוק ההון הוא אלים, חסר רחמים ומאוד מסוכן. היום הרווחת - מחר אתה עלול להפסיד.

עקיצה עלובה ומיותרת, המטרה הייתה להגיד לפותח השירשור שהוא אכן במקום, מלאנוקס מניה תנודתית מאוד אבל רווחית מאוד.

כל הכבוד רוני - שוב - יצאת דביל. :)

פורסם

למישהו יש חומר קריאה על עולם המניות וכו׳ החל מהבסיס של הבסיס (איך הכל בנוי וכו׳) ועד ל״איך בוחרים מניות

מוצלחות״. או בקיצור the stock market for dummies.

אשמח לקרוא על הנושא

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
מלאנוקס מניה תנודתית מאוד אבל רווחית מאוד.

באמת?

כב' מוכן להסביר להדיוטות כמוני איך הוא הגיע למסקנה הזו? חישבת מכפילי רווח? יודע מה ה- EBIDTA של החברה?

פורסם
עקיצה עלובה ומיותרת, המטרה הייתה להגיד לפותח השירשור שהוא אכן במקום, מלאנוקס מניה תנודתית מאוד אבל רווחית מאוד.

כל הכבוד רוני - שוב - יצאת דביל. :)

אני יצאתי דביל? (אתעלם מה"שוב" כי אין לי מושג על מה אתה מדבר) - הבנאדם מדבר על קניית מניות ב-600 שקלים ועל רווח של 2 אחוז ביומיים וחצי, וכל מה שיש לך להגיד זה "כל הכבוד שבחרת מניות של מלאנוקס", כאילו שזה מה שיעזור לו עכשיו.

לפני שממליצים למישהו כזה על מניות, כדאי לברר שהוא יודע למה הוא נכנס.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בימים אלה דווקא הייתי ממליץ להיכנס למלאנוקס, החברה הורידה את הרף המצופה ממנה והיא עושה אחוזים יפים מאוד. אבל זאת מנייה למספר ימים בודדים ואפילו ליום אחד - בגלל שהיא נסחרת בנאסד"ק מומלץ לראות מה היא עשתה יום לפני ולדעת אם לקנות.

למשל מחר בבוקר לדעתי היא תרד כי היום היא עשתה הרבה מהמצופה ממנה - ככה אני עובד וחושב.

צריך לדעת ללמוד להכיר את ההתנהגות של כל מניה.

עכשיו בעיקר כדאי להיות באזור של כל מניות הביו כמו: ביונדווקס, בריינסווי, ביוקנסל, ביוליין, אינסוליין. הם כולם אצלי בתיק ועושות רווח נאה מאוד.

המלצה נוספת שלי היא להיות איפה שכולם אבל טיפה לפני כולם, כלומר אם כלכליסט אומרת שמניית אל-על עולה אז תיכנס לשם ותרוויח את המכה בזמן שמכים בברזל ותצא, ככה היה ניתן לעשות בימים האחרונים עם מניית שפע ימים.

תוריד את האפליקציה שלהם ותקבל עדכוני PUSH בזמן שמניות עולות או מקבלות תפנית קיצונית.

עוד המלצה לא פחות חשובה, תוריד אפליקציה של ניהול חשבון בשוק ההון ואפליקציות שמציגות את המניות בהם אתה מתעניין, ככה תוכל לעקוב אחרי זה כל היום.

תוכל גם לראות כל לילה את התוכנית בערוץ 10 לילה כלכלי, הם למשל המליצו על חלק ממניות הביו שלעיל, הסתבר שהם היו ממש מוצלחות.

אם תהיה ממש טוב, תוכל לשבת בבית, להתעורר ב9:30 לתחילת המסחר ולשבת כל היום מול המחשב ולעשות כסף.

תתחיל בקטן, תבין איך השוק עובד ושיהיה בהצלחה!

Polo 2012

• תוכן חדש...