Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קסנטיה 1800 סמ"ק מודל 99

בסערת הגשמים האחרונה אישתי נכנסה לתוך שלולית מים עמוקה מאוד, כתוצאה מכך התעקמה בוכנה (יניקת מים), הבוכנה הוחלפה כולל סט רינגים והמנוע חזר לתפקד.

לאחר שלקחתי את הרכב מהמוסך הכל היה תקין עד שהגעתי לנסיעה בעיר, כאשר המנוע מגיע לחום של 85-90 מעלות ואני עוצר ברמזור הרכב לא משלב להילוך בתחילת נסיעה אלא מתחיל לנסוע לאט ואז פתאום משלב בבום - אין חיווי לתקלה ולאחר השילוב האוטו נוסע רגיל, בכדי לעקוף בעיה זו אני לוחץ על לחצן שלג ואז הגיר משלב להילוך שני וניתן ליסוע כרגיל, מה עוד שגם בהילוך רוורס התופעה דומה וגם האוטו נוסע לאט לאט אבל ברוורס.

שוב אני מדגיש התקלה מתרחשת רק במנוע חם בסביבות 90 מעלות, בנסיעה רציפה ובמנוע בחום עבודה (75 מעלות) אין זכר לתופעה!- אפילו אם אני עוצר ומתחיל נסיעה, הכל כרגיל.

יש לציין שמפלס השמן בגיר נבדק והכל תקין.

אני מודע לעובדה שנושא תקלות ב AL4 כבר "נטחן" בפורום אולם לא מצאתי הודעה דומה מהעבר, אם מישהו מוצא שישלח לי לינק.

תודה

ניר

פורסם

אני ממליץ לבדוק את חום שמן הגיר,

בכל מקרה אני ממליץ לך לקפוץ למכון גירים של ספי וינקו בסגולה שיעיפו מבט,

חברה מקצועיים שעשו עבודה מעולה על הרכב שלי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

בזמנו כאשר הייתה לי בעיה בכניסת מאוור לעבודה עם מזגן

הגיר היה נותן בום בתחילת נסיעה

אורן הסביר שכאשר בחום של הגיר מגיע ל100 הוא מתחיל לתת מכות כאלה

התיקון של המאוור פתר את הענין

פורסם

קודם כל תודה לכולם

כל התשובות שניתנו הן בגדר השערות, אני זקוק למשהו יותר אופרטיבי

חום השמן של הגיר שהוצע לא מסביר מדוע לחיצה על כפתור "שלג" עוזר כדי לעקוף את הבעיה וגם למה פתאום החלה התקלה. מה עוד שאין חיווי תקלה בלוח השעונים.

כמו כן פירקו לי היום קרטר גיר והשמן היה נקי ובאיכות טובה מאוד (הוחלף לפני 20,000 ק"מ) וכן ניקו את כל החיבורים החשמליים. כמובן שהאוטו חובר למחשב ונסעו בו כשהוא מחובר למחשב ותקלות שנמצאו אופסו.

גם אני חושב שזה קשור לטבילה בשלולית אך התופעה היא מוזרה מאוד ולמה זה קורה גם ברוורס.

מישהו הציע שהקור של המים עשה שוק תרמי לגיר החם ואולי נגרם עיוות או קלקול למחשב.

מה דעתכם

אני ממש מודה לכל העונים

אובד עצות

ניר

פורסם

הבעייה כאן, שזה נראה כמו תקלה בגיר, ללא כל קשר אולי לכניסה לשלולית המים.

מכאן הקושי לייעץ לך ע"ג הפורום מה לעשות.

מישהו מבעלי המקצוע ניסה לבצע דיאגנוסטיקה ממוחשבת ?

מצטרף להמלצה על המכון לגירים של ספי ויניב בסגולה (אני מניח שהם יוכלו לעזור יותר).

alfa 156 2.5.

פורסם

אנשים פה לא קוסמים ולא יכולים לאתר תקלה דרך המחשב.

תבדוק מפלס שמן גיר וצבעו וככה תראה אם נכנס מים לגיר.

יכול להיות שאחד החיישנים נפגע וגורם לקריאה לא נכונה במחשב רכב

חבר את הרכב למחשב ניהול כדי לבדוק החיישנים(חיישן אוויר)

בהצלחה

שי.

פורסם

מדהים כמה שזה דומה לסיפור של אח שלי, רק עם פיג'ו 406 2.0L.

בסערה האחרונה הוא חשב שהכי טוב לעבוד שלולית עמוקה במהירות. :oops:

התוצאה - מים במנוע.

הוחלף מנוע למנוע מייבוא בעלות מצחיקה של 1500 ש"ח (מנוע, ללא עבודה).

כאשר הוציא את הרכב מהמוסך, לא עברו שתי דקות והרכב נתקע.

התוצאה - הלך גם הגיר. :x

אפילו לא התחילו לבדוק מה בדיוק הלך בגיר, המוסכניק בדק שמן גיר וטען כי השמן נראה שחור ובריח שרוף ולכן הוחלט להחליף גיר.

גם במקרה זה העלות הייתה נמוכה מאוד (1700 ש"ח לגיר מפירוק).

לדעתי כל התשובות נכונות, מאוד יכול להיות שהגיר עבר "הלם" עקב שינוי חד בטמפ', כמו גם מים בשמן, חיישנים או מחשב שטבעו ואולי אפילו שסטומים שהתעוותו.

בפועל, למצוא את הבעיה היה מצריך הרבה יותר עבודה ובסופו של דבר לא בטוח שמחיר התירון היה יוצא זול יותר מהחלפת הגיר.

*גם הגיר וגם המנוע נקנו דרך חבר בעל מגרש רכב ולכן המחיר בהתאם.

פורסם

קודם כל תודה לכולם

לאחר ניסיון איתור התקלה במוסך שכלל חיבור למחשב (כולל נסיעה עם מחשב מחובר), ריקון השמן ובדיקתו, ניקוי כל החיבורים החשמליים ואפילו החלפת המחשב (המוח) של הגיר במחשב מפירוק. אחרי כל זה הבעיה לא נפתרה!

כעת מחליפים לי גיר וזהו.

ניר

פורסם

יש הבדל בין מח למחשב. המח בתוך הגיר והמחשב חיצוני.

החלפת גיר בקסנטיה זה פתרון בעייתי. אני לא הייתי מרכיב גיר משומש בן 14, ולקנות גיר צעיר יותר מרכב מתקדם יותר עלול ליצור בעיות בשל יחסי העברה שונים, בלוק שסתומים שונה, חיישנים המחווטים באופן שונה, ציריות שונות וכו'.

מעבר לכך, כשמפרקים גיר בקסנטיה, מעמידים בסכנה את המערכת ההידראולית (שעלולה להישבר גם בשיא הזהירות, בגלל התיישנות צינורות הפלסטיק מהם היא מורכבת), ולכן עבודה כזו הייתי עושה אצל מי שכבר עשה אותה מספר פעמים ולא מוסך כללי.

פורסם

אני לא באמת יודע מה הוחלף אני מניח שזה המחשב החיצוני - כי לא פתחו את הגיר

הייתי שמח לשמוע אם נתקלת פעם בתקלה דומה, שהגיר עובד מצויין במהלך הנסיעה אולם בנסיעה בעיר כשחום המנוע עולה הוא מפסיק לתפקד - ללא הודעת שגיאה בלוח השעונים.

בכל מקרה הגיר הוחלף, אם פעם יצא לך לשמוע על המוסך בקריית ארבע אז אתה יודע שהאוטו בידיים טובות.

• תוכן חדש...