Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השקעה גרועה ביותר, בסבירות של 99.999999999 אחוזים תפסיד את כספך בהשקעה הזאת.

ממליץ לפנות ליועץ השקעות ולהשקיע את כספך באפיק סולידי צמוד מדד או אג"ח מדינה משולב עם אג"ח קונצרניות בעלות דירוג אשראי גבוה.

אוקיי אני אשמח לדעת איזה רכב כדאי לי להשקיע? אני אשמח אם תוכלו לתת לי דגמים שכדאי לי לבדוק...

אני מעוניין לקנות מיד ראשונה.

האם כדאי: מאזדה 2 - שנת 2009-2010, ואני אשמח לעוד רכבים אם תוכלו לנקוב בשמם?

תודבה רבה.

פורסם

לא הבנת... רכב זה לא השקעה, רכב זה הוצאה. אתה קונה היום ב-X ש"ח, מוכר בעוד שלוש שנים בחצי. בין לבין אתה משלם אלפי שקלים על דלק, ביטוחים, תיקונים, תחזוקה ועצי ריח.

אני באופן אישי לא חובב גדול של המאזדה 2. היא זריזה ומהנה לנהיגה, אבל חוץ מזה אין לה שום יתרונות. לא באבזור, לא בבטיחות, לא בצריכת הדלק ולא בעלויות האחזקה.

אני באופן אישי הייתי מעדיף סוזוקי סוויפט או אם אתה חושב קדימה אל היום בו יגיעו האישה והילדים אז גם הונדה ג'אז. גם פורד פיאסטה יכולה לבוא בחשבון, מכונית נחמדה מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
במושגים של השקעה אני חושב שמאזדה שומרת דיי טוב על הערך, תלוי מה התקציב שלך ואיזה אפשרויות אחרות קיימות.

מבחינת השקעה אני יכול ורוצה להשקיע גג עד 65000 פלוס מינוס.

אני בטוח שאפשר למצוא רכבים ממש טובים של יד ראשונה.

אני מתלבט לגבי הרכבים.

מה עם יונדאי i30 inspire שנת 2010 ..? רכב שמתאים לצעירים?

פורסם

ברק,

נראה לי שהחבר'ה פה בלבלו אותך קצת.

המאזדה 2 היא בהחלט טובה, זריזה ואמינה.

היא לא מהחסכוניות בקבוצתה (סופר מיני), ומחיר הקניה שלה הוא יחסית גבוה.

אין שום בעיה לקנות מחברת ליסינג, אתה יכול בד"כ לקבל את היסטורית הטיפולים והתיקונים של הרכב וכך גם תוכל לאמת את הק"מ שהרכב עברוגם ככה באיזור ה70-80 אחוז מהמכוניות בסגנון הזה הן מחברת ליסינג.

42 אלף ק"מ לרכב 2009 מליסינג זה יחסית נמוך.

חסרון במקרה של מאזדה 2 מהליסינג היא שבד"כ הן מגיעות ברמת איבזור אקטיב הבסיסית וחסרות איבוזר בטיחותי (כריות אויר צידיות וכריות אויר וילון) שכן מגיעות בגירסת הדיינמיק.

אני הייתי מחפש I20 במקום.

I30 היא כבר קטגוריה מעל ונראה לי שאין לך צורך בכך.

פורסם
ברק,

נראה לי שהחבר'ה פה בלבלו אותך קצת.

המאזדה 2 היא בהחלט טובה, זריזה ואמינה.

היא לא מהחסכוניות בקבוצתה (סופר מיני), ומחיר הקניה שלה הוא יחסית גבוה.

אין שום בעיה לקנות מחברת ליסינג, אתה יכול בד"כ לקבל את היסטורית הטיפולים והתיקונים של הרכב וכך גם תוכל לאמת את הק"מ שהרכב עברוגם ככה באיזור ה70-80 אחוז מהמכוניות בסגנון הזה הן מחברת ליסינג.

42 אלף ק"מ לרכב 2009 מליסינג זה יחסית נמוך.

חסרון במקרה של מאזדה 2 מהליסינג היא שבד"כ הן מגיעות ברמת איבזור אקטיב הבסיסית וחסרות איבוזר בטיחותי (כריות אויר צידיות וכריות אויר וילון) שכן מגיעות בגירסת הדיינמיק.

אני הייתי מחפש I20 במקום.

I30 היא כבר קטגוריה מעל ונראה לי שאין לך צורך בכך.

עומר תודה רבה :-)

דבר ראשון לאחר התלבטות ראיתי את ה- יונדאי I20 והיא נראית ממש טובה , ואני חושב לקנות את המודל החדש 2013.

מה נראה לך?

אם אני אקנה אני גם מקבל טסט לשנתיים ואחריות לשלוש שנים.

האם שנראה לך ששוה לי?

פורסם
אתה מדבר על גירסא ידנית או אוטומטית של הI20 החדשה?

כן אני מדבר על החדשה.

ומה ההבדל בין insight ובין inspire למה יש הבדל במחיר של שניהם?

פורסם
אוקי, קניית רכב חדש לא משתלמת כלכלית.

זה נחמד וכיף, אבל יקר, אם יש לך את הכסף אז מגניב.

אבל להתחיל להסתבך בהלוואות נראה לי ממש מיותר

סבבה תודה רבה.

פורסם
סבבה תודה רבה.

תשמע אם אני אקנה רכב חדש אני חושב שהוצאה עוד של 20,000 כן תשתלם לי.

הרי אני גם ככה רוצה רכב בסביבות 60,000 ש"ח ואז אני יצטרך טסט ועוד ביטוח והכל.

ואם אני קונה רכב חדש אני מקבל אחריות של 3 שנים ועוד טסט יש לי רק לשלם ביטוח ואני מקבל רכב עם אחריות הכל חדש.

אז נראה לי שזה שיקול די טוב לא ככה?

פורסם
תשמע אם אני אקנה רכב חדש אני חושב שהוצאה עוד של 20,000 כן תשתלם לי.

הרי אני גם ככה רוצה רכב בסביבות 60,000 ש"ח ואז אני יצטרך טסט ועוד ביטוח והכל.

ואם אני קונה רכב חדש אני מקבל אחריות של 3 שנים ועוד טסט יש לי רק לשלם ביטוח ואני מקבל רכב עם אחריות הכל חדש.

אז נראה לי שזה שיקול די טוב לא ככה?

יש לך בשוק של היד 2 מבחר הרבה יותר גדול ואיכותי של רכבים ב-60,000 (ואם אתה יכול להוסיף עוד 20 אז בכלל...) בהשוואה לרכב חדש מסוכנות שתוכל להביא במחיר הזה. מה גם שברגע שאתה קונה רכב חדש אתה באותו הרגע מפסיד אלפי שקלים

פורסם

לא משתלם.

כשאתה קונה רכב חדש, אתה משלם על טסט (אגרת רישוי), בנוסף למחיר המחירון של הרכב, וגם, אמנם טכנית בסיום השנה הראשונה אתה לא צריך לבצע את הטסט עצמו אך אתה כן צריך לשלם את אגרת הרשוי היקרה.

וגם לפעמים צריך להוסיף קודן ו\או חיישנים או כל מיני דברים נוספים שמגיעים לרוב כבר מותקנים ברכב המשומש.

בנוסף רכב חדשה אמנם מכוסה לתקלות ע"י אחריות אך עדיין יש לבצע טיפולים סדירים שכן עולים כסף.

כשאתה קונה רכב משומש את מקובל אותו עם רישוי ואתה בהחלט יכול למצוא מכונית עם "טסט לשנה".

הרכב אמנם משומש (2009), אך עדיין בגיל סביר ביותר ויש לו עוד כמה וכמה שנות שימוש לפניו.

I20 חדשה תעלה בסופו של דבר כ100 אלף ש"ח על הכביש (ללא ביטוח כמובן), בשנה הראשונה לחייה היא תפסיד כ10-12 אלף ש"ח (כמובן שגם תלוי בכמות הנסועה),

לצורך השוואה, I20 מודל 2009 תעלה באיזור ה60 אלף ש"ח (מליסינג בטח כבר פחות) ותפסיד בשנה הראשונה לחייה באיזור ה6000-7000 ש"ח מערכה.

• תוכן חדש...