Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכלל לא מבין מה הסיפור פה,

לא תחמנות, לא "צרכנות טובה" , לא שום דבר. פשוט נסיון סחיטה רגיל לכל לדבר ועניין.

וזה בדיוק הנושא של תום לב. אף אחד לא מצפה שאדם יבדוק פרט פרט, ויעבור בחמש סוכנויות לבדוק שהתשובות זהות.

ואם אותו אדם יזמין מתוך תמימות והנושא יעלה - הרי שהוא טהור וזך.

במקרה השני שאדם כבר יודע בוודאות, ואפילו מבקש מסמך מיוחד+ חתימה על הנושא, ואפילו חושב קדימה "מה יקרה אם...ומה יתנו לי אם...", זה חוסר תום לב. ואין קשר למקרה הראשון, גם אם זה נראה דומה.

למען הסר ספק אני לא משפטן ואין לי ידע משפטי. זה נראה לי הגיון פשוט.

זה בדיק כמו ששני אנשים מבטחים את דירתם, והיא עולה באש. האחד היה בחו"ל, ולכן לא היה במקום, ולכן דירתו נשרפה עד היסוד

והוא יקבל דמי ביטוח מלאים.

השני גם לא היה בבית. הוא היה למטה בבית הקפה וראה את העשן מתמר מהחלון, אך העדיף כבר לקבל את דמי הביטוח כדי לקנות דירה חדשה. הוא אשם בכך כי לא עשה כל שניתן על מנת להקטין את הנזק (לדוגמא הזמנת מכבי אש).

תאורטית שניהם לא היו בבית. מעשית, אם יוכיחו כי השני לא פעל בתום לב הוא יקבל את כל הנקניק. כנ"ל פה.

אני מקווה בשבילו כי יקבל את הרכב כפי שהובטח, ומה שראה באולם התצוגה אינו משקף את המציאות של מה שיקבל.

אני מאחל לו כי אם זה לא המצב, הוא יקבל רכב שלא רצה, בלי התוספות, ועם פיצוי של איזה טיפול או איזה התקנה מקומית עלובה,

מה שיוציא לו את החשק לתרגילים כאלו בעתיד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר ראיתי שכתבו עלי בקארזפורום שאני נוכל /עבריין וכו'. ניחא. האמת שאני בנאדם נורמטיבי. אני כן צרכן מודע וזהיר, בטח שאני עומד לבצע רכישה של מאות אלפי שקלים.

נכון שהמהלך שעשיתי בהזמנת הג'יפ מנצל פירצה מסוימת, אבל המצפון שלי נקי כי היבואן מצידו לא צדיק ונקי כ"כ. לא מדובר פה בהטעייה במכירת וופלות בסופר שעולות עשרה שקלים, אלא מוצר שמחייב לקוח להוצאה משמעותית של אלפי שעות עבודה.אני נדלקתי על דגם מסויים באיבזור מסויים ובמחיר מסויים בהנחה שכל מה שמובטח במפרט אכן כלול.

מדובר בשתי תוספות שלפחות אחת מהן מאוד חשובה לי גם במראה וגם בתיפקוד.

מה לדעתי הפשלות שלו ? כמה נקודות שמראות במקרה הטוב חפיפניקיות ורשלנות וחוסר מקצועיות , ובמקרה הרע שרלטנות ונסיון למצג שווא והטעייה.

1. אם הייתי יבואן רציני המוכר מוצר במאות אלפי ש"ח הייתי מקפיד לפני הפצת המפרט בנקודות המכירה ובאינטרנט על בדיקה מדוקדקת לדיוק מירבי עם הגהה כפולה ווידוי הנכונות. אולי אפילו הייתי מיישם נוהל שלפני פרסום עוברים שורה שורה על מפרט מול רכב תצוגה תואם לוודא דיוק. ברור שזה לא נעשה.

2. אם אנשי המכירות שלי בסניף המרכזי היו עולים על טעות מהותית במפרט המוצג ללקוח(לאחר שלקוח הוא זה שעלה על זה והסב תשומת ליבם) - גם לא היו דורשים תוספת כספית לעמידה במפרט (שזה בעצם הונאה) וגם מיידית העניין היה צריך להיות מועלה להנהלה כדי שיעדכנו את כל אנשי המכירה בכל הנקודות. כל המפרטים המודפסים/אתר האינטרנט און ליין היו צריכים לקבל תיקון. כל האמור לעיל לא בוצע. דרך אגב בדקתי , עדיין המפרטים בסוכנויות ובאתר לא עודכנו...

אז אם היבואן אינו צדיק ומקצוען בתחומו ובשיטת ניהולו, אני בטח לא עברתי על שום חוק.שאלתי גם עו"ד-המפרט של

ההזמנה שעשיתי מחייב לחלוטין את המוכר.אין שם שום "ט.ל.ח."

התגובה הזו רק מחריפה את תחושות שיש לי על המקרה, גם אם הוא "גבולי" במידת החוקיות שלו.

יש לי רק דבר אחד לומר, המעיד על עצמו נורמטיבי וצרכן מודע זהיר, בהתקלו ביבואן שרטלן, לא מקצועי ולא יסודי, פשוט לא עושה איתו עסקים ולא קונה ממנו מוצרים, בטח לא מוצרים יקרים שידרשו תחזוקה ושירות עתידי מאותו היבואן שרלטן, הלא מקצועי והלא יסודי.

לסיכום: לא צרכן זהיר ולא צרכן ודע באופן נורמטיבי ביותר.

פורסם

אני לא מבין את ההתנפלות על הבחור.

נוכל הוא לא. אין כאן שום נוכלות. גם לא סחטן ויתר הכינויים שכיניתם אותו.

הוא איתר פרצה, ומנצל אותה לטובתו. זה מותר, זה חוקי, וזו זכותו המלאה.

העולם העסקי מלא בפרצות, וצריך להיות חכם על מנת למצא אותן ולמנף אותן לטובתך.

כל הצדקנים שחושבים שהם חיים בכפר של הדרדסים - חברים, תגדלו.

כפי הנראה הוא יקבל את הרכב עם התוספות שביקש. אם לא - יתנו לו פיצוי כזה או אחר. לא ישדרגו לו את הרכב לרכב אחר.

אם מדובר על יבואן טויוטה - לאיים עליו בעו"ד זה כמו לאיים על Zונה ב Zיין.

תבעו אותו על אלף ואחד דברים, מוצדקים או לא. הוא לא מהסס ללכת לבית משפט. לפעמים הוא זוכה, לפעמים הוא מגיע לפשרות.

(פעם מישהו תבע אותו שזוית הנטישה של הלנדקרוזר היא לא כמו במפרט - עד היום יש סימן של נעל על התחת של התובע מהבעיטה שהוא קיבל מהשופט)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הוא בהחלט נוכל!

הוא החליט לעבוד על היבואן ללא טיפת בושה בשביל לקבל דברים בצורה עקומה.

היה אפשרי לקבל אות אותם דברים פשוט על ידי הצבת עובדות ליבואן ואז הם היו מחליטים אם הם הולכים לכיוונו או לא.

מה שהוא עשה זה תחמנות מגעילה.

להגיד שזה יכול להגמר בתביעה כי הם לא יתנו לו משהו שהוא רוצה (והם עדיין לא יודעים שיש להם בעיה!), זה ממש לא להיות תמים.

זה גועל נפש וזה לנצל את המערכת המשפטית בצורה צינית לחלוטין.

כשר? גבולי!

מצחין? מאוד!

תגיד לו שיתבייש ואם אי פעם הוא ירצה לעשות איזשהי עסקה עם מישהו ששמע על המקרה הזה, שישכח מזה.

לא צריך לעשות עסקים עם מישהו כזה כי הוא יכניס סכין בגב מתי שהוא רק יוכל.

פורסם

איך הוא עובד על היבואן בדיוק?

הוא הזמין רכב בתקווה לקבל את האבזור המפורט בעלון. למקרה שתהיה בעיה כלשהי עם העניין הזה הוא כיסה לעצמו את התחת על ידי הפירוט בהזמנה. במידה ויקבל את האבזור - ייצא מרוצה כי הרי קיבל את הרכב שרצה.

במידה ולא, יקבל פיצוי הולם מהיבואן(לפני/אחרי) משפט.

הוא לא נוכל וגם לא שרלטן וגם לא עלוב או משהו בסגנון. סתם אדם מתוחכם שרוצה לקבל את מה שמגיע לו.

כל זה תקף רק במידה והבחור מראש מתכנן על האבזור הנ"ל ספציפית או פיצוי השווה לערך שני הפריטים הללו. במידה והוא זומם לדרוש יותר מהשווי של האבזור החסר זו כבר באמת מרמה ולדעתי הוא לא יזכה בתיק הזה.

בלי קשר לחברו של פותח השרשור - התנהלות היבואן במקרה הזה פסולה לחלוטין.

במידה והיבואן אכן רוצה לחסוך עלויות ולא רוצה לזרוק את העלונים שכבר הדפיס ולהדפיס חדשים - שידאג ליידע את הלקוחות שמתעניינים בדגם הזה שהוא מגיע ללא האבזור המסויים הזה. בעולם מושלם היבואן היה גם מוריד מחיר בהתאם אגב.

פורסם

יוסי,

זה אולי מרגיז אותך אבל זה לא נוכלות.

אני אתן לך דוגמא - הלכתי לסופר הקרוב לביתי. רציתי לקנות כתף בקר מעושן - על המדף היה 21.99 שקלים. על חלק מהאריזות היה מחיר 15.99 ועל חלק 21.99. לקחתי שתי אריזות, ווידאתי כי עליהן יש מדבקה של 15.99 שקלים.כמה אתה חושב ששילמתי? אני נוכל? רמאי?

אם היבואן מטומטם - שישלם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה לא אותו דבר.

זה יותר קרוב ללקחת את זה של 15.99 ואז לתבוע אותם על זה שלא הגיעה הכמות שאמורה להגיע באריזה הגדולה יותר.

אגב, כשאני רואה מחירים לא נכונים על האריזות, אני אומר את זה למישהו שעובד שם.

(זה באמת קרה לי לפני שבועיים)

פורסם

הבחור תחמן? ברור שכן. זו אמת המידה שלי? לא. אבל בסופו של דבר, הוא באמת שלא עושה כאן מעשה נוכלות, מה גם שאף אחד לרגע לא חשב על האפשרות שבכלל בסוכנות השנייה טעו והם אלו שלא מעודכנים.

זה שהבחור הזה בוחר מראש להיכנס למצב בעייתי, יש טיפוסים כאלו, אתם רואים שזה לא ממש מזיז לו ואני בטוח שיבואני הרכב התעסקו עם עוד מאות כאלו בעבר. לא יודע אם אתם זוכרים, אבל לא מזמן היה את המקרה של אל-על שפרסמו טיסה לניו יורק במחיר רצפה של $200 (אם אני זוכר נכון) ובאל על נאלצו לספוג את ההפסד. אני לא חושב שזה צודק תמיד וכל מקרה צריך להיבדק לגופו של עניין.

פורסם

לא יודע, אני רואה פה את סוג התגובות שתומכות במהלך שכזה, ואני מתחיל להבין כמה אנחנו עם תחמן ומגעיל. פשוטו כמשמעו.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

אנחנו עם תחמן ומגעיל אבל זו לא דוגמא לדעתי.

הבן אדם פשוט היה זהיר ובדק הכל לעומק. אין פה שום דבר פסול. הוא בא מוכן לקנייה של הרכב וגיבה את עצמו במקרה שיהיו בעיות.

הרי הוא כן התעניין בדגם הנ"ל והתכוון לרכוש אותו. הוא לא סתם אדם מהרחוב שראה עסקה משתלמת ורכש את הרכב רק כדי לעבוד על היבואן.

שוב, כמו שנאמר פה קודם - במקרה והיה נכנס אדם רגיל ללא הכנה מוקדמת הוא היה יוצא מאוכזב ומרגיש מרומה על ידי היבואן. ואתם חושבים שהיבואן היה מפצה אותו איכשהו? אני בספק. מקס' טיפול חינם או שטות כזאת או אחרת.

היבואן לא טורח לעדכן את לקוחותיו על האבזור החסר והוא לא מוריד את המחיר בהתאם. אם כבר, אנחנו עם תחמן ומגעיל בגלל מעשים כמו אלו של היבואן. זו המגעילות והתחמנות הישראלית.

זה שהבן אדם עשה שיעורי בית ובא מוכן לא הופך אותו לנוכל. אם כבר, פקחות מסוג זה היא אחת הסיבות לכך שהבחור הגיע למצב שהוא יכול להרשות לעצמו רכב במאות אלפי שקלים.

פורסם

אגב, כשאני רואה מחירים לא נכונים על האריזות, אני אומר את זה למישהו שעובד שם.

(זה באמת קרה לי לפני שבועיים)

תפסיק כבר לנסות להיות צדיק בסדום .

אולי מה שהבן אדם עושה זה לא הכי ישר אבל היבואן עקום הרבה יותר .

מה אתה חושב היו אומרים לבן אדם שלא ידע שהאבזור היה חסר

ושם לב לכך רק אחרי כמה ימים שהרכב אצלו ? (רמז: לך תזד....)

מה שמופיע זה מה שאמורים לקבל .

חברה שלי הלכה לה בקניון וראתה שלט שכתוב בו "נעליים ב50 שקלים" נכנסה לחנות בחרה נעל ועל הנעל ישנה פיתקית של 50 שקלים הגיעה לקופה המוכרת אמרה לה שהנעליים עולות 100.

התקשרה אלי ואמרתי לה שהיא לא זזה מהחנות עד שהיא לא יוצאת משם עם הנעליים במחיר 50 ש"ח ! ואזהרה למוכרת שנערב את התמת .

אין מה לעשות יש חוק במדינה לא כל שמוק יכול לעשות מה שהוא רוצה .

בדיוק כמו המצב שבחנויות אופטיקה "כל החנות עד 300 שקל "

ואז שאתה נכנס אומרים לך "לא כולל מותגים " אז בבקשה ממך תפסיק לנסות לייצג את כל העסקנים ה"צדיקים".

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

יש חוק שאומר שצריך להתנהל בתום לב. זה ממש מה שהוא לא עשה.

זה לא משנה ממש מה הוא עשה, אלא הכוונה מאחורי זה.

הוא מעדיף כאבי ראש ולהתמודד עם עורכי דין מאשר פשוט לקנות רכב עם המפרט שהוא רוצה.

פורסם

לפני שהבחור ביקר בסוכנות המרכזית, הייתי אומר שאו (א) שהיבואן הוא רשע הרבה יותר גדול, משום שהוא יודע שיש בעיה ולא מתקן אותה; או (ב) שפשוט אף אחד לא קונה את הרכב הזה, ולכן הוא בכלל לא יודע שיש טעות.

מאחר שהבחור כן ביקר בסוכנות המרכזית, ולפחות שלושה עובדים של היבואן יודעים (כולל אחד בכיר שהיה זה אליו התקשרו, אני מניח), ועדיין לא מעדכן את הסוכנים שלו, אז אני משוכנע שהוא בן בליעל (במילים עדינות), והלוואי שידו של הבחור תהיה על העליונה, אע"פ שמשפטית אולי הצדק לא עימו בשל נושא התום-לב (אם כי הנושא לא כזה חד וחלק).

אפשרות אחרת היא, כמובן, שהרכב יגיע בדיוק עם האבזור המבוקש, ושגם בסוכנות המרכזית לא יודעים מהחיים שלהם. לא יפתיע אותי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא מבין את העניין של תום לב. האם זה חוק שבעצם אומר לך "לך תהיה תמים, אל תבדוק כלום, תן ליבואן/חנות/מה שזה לא יהיה לדפוק אותך"?

לבחור הובטח במעמד הקנייה שיקבל את כל האבזור שיש בעלון. הוא קיבל פירוט על כך בדף ההזמנה + חתימה.

על סמך מה יכולים להאשים את הבחור במשהו בכלל ולזכה את היבואן?

מילא אם היה מזמין בסוכנות ששם נאמר לו שהאבזור לא קיים. אך הוא הזמין בסוכנות ששם טענו שהאבזור כן קיים ושהוא כן יקבלו.

לא רואה שום עילה לזכות את היבואן.

פורסם

אני לא בטוח ש(האיש מאחורי)פותח האשכול זכאי לכינויים כאלה. היבואן, בסוכנות א מבטיח אבזור מסויים, ובסוכנות ב שולל אותו. כאן לדעתי, הצרכן צודק, גם אם יש שיקראו לזה פרצה. וכי מה, היבואן לא משתמש בפרצות כשהוא יכול? ואדם שהיה מזמין מסוכנות א, ובסוף מגלה שלא קיבל את מה שהובטח לו, ומנפנף ע״י היצרן בטיפול ראשון חינם זה עדיף? לדעתי לא. הבנאדם בדק בשתי הסוכנויות, כיסה את עצמו מכל הכיוונים והלך להזמין. מילא, אם ההטעיה הייתה רק בעלון. ניחא, אז היינו אומרים שהוא תחמן. אבל פה, בחוזה עצמו נכתב שהאבזור קיים, משמע ההטעיה היא מצד היבואן שמאפשר בכלל לפתוח הזמנות כאלו.

בקיצור, הבנאדם מצא משהו שיכול לפעול לטובתו, והוא ניצל זאת. לא רואה פה שום בעיה או מעשה נוכלות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...