Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכשיבואן עושה את אותו הדבר ומודיע ללקוח שחלה טעות בעלון והאבזור לא כלול, מה אז ? גם אז היבואן שפל ונוכל?

הוא בסהכ השתמש בכלים שהיו לו כדי לקבל יותר ולשלם פחות, משמע מלוכלך אבל חוקי ושאף אחד פה לא יתחסד, הוא פשוט היה פיקח יותר מהרוב הממוצע, ולרובנו אם היתה האופציה לדפוק תיבואן ולקבל יותר, אני מניח שהרב הגדול היה עושה זאת בלי להסס וכל מי שהיה עושה זאת הוא לא נוכל ולא פושע, היבואן עשה טעות ועל טעויות משלמים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמת מגוון דעות ותגובות מעניינות. שלחתי לחבר שלי קישור לשירשור , והוא שלח לי במייל את תגובתו. הוא לא חבר פה , אבל

אמר לי שאין לו בעייה שאצטט פה את תגובתו. להלן מה שיש לו לומר :

כבר ראיתי שכתבו עלי בקארזפורום שאני נוכל /עבריין וכו'. ניחא. האמת שאני בנאדם נורמטיבי. אני כן צרכן מודע וזהיר, בטח שאני עומד לבצע רכישה של מאות אלפי שקלים.

נכון שהמהלך שעשיתי בהזמנת הג'יפ מנצל פירצה מסוימת, אבל המצפון שלי נקי כי היבואן מצידו לא צדיק ונקי כ"כ. לא מדובר פה בהטעייה במכירת וופלות בסופר שעולות עשרה שקלים, אלא מוצר שמחייב לקוח להוצאה משמעותית של אלפי שעות עבודה.אני נדלקתי על דגם מסויים באיבזור מסויים ובמחיר מסויים בהנחה שכל מה שמובטח במפרט אכן כלול. מדובר בשתי תוספות שלפחות אחת מהן מאוד חשובה לי גם במראה וגם בתיפקוד.

מה לדעתי הפשלות שלו ? כמה נקודות שמראות במקרה הטוב חפיפניקיות ורשלנות וחוסר מקצועיות , ובמקרה הרע שרלטנות ונסיון למצג שווא והטעייה.

1. אם הייתי יבואן רציני המוכר מוצר במאות אלפי ש"ח הייתי מקפיד לפני הפצת המפרט בנקודות המכירה ובאינטרנט על בדיקה מדוקדקת לדיוק מירבי עם הגהה כפולה ווידוי הנכונות. אולי אפילו הייתי מיישם נוהל שלפני פרסום עוברים שורה שורה על מפרט מול רכב תצוגה תואם לוודא דיוק. ברור שזה לא נעשה.

2. אם אנשי המכירות שלי בסניף המרכזי היו עולים על טעות מהותית במפרט המוצג ללקוח(לאחר שלקוח הוא זה שעלה על זה והסב תשומת ליבם) - גם לא היו דורשים תוספת כספית לעמידה במפרט (שזה בעצם הונאה) וגם מיידית העניין היה צריך להיות מועלה להנהלה כדי שיעדכנו את כל אנשי המכירה בכל הנקודות. כל המפרטים המודפסים/אתר האינטרנט און ליין היו צריכים לקבל תיקון. כל האמור לעיל לא בוצע. דרך אגב בדקתי , עדיין המפרטים בסוכנויות ובאתר לא עודכנו...

אז אם היבואן אינו צדיק ומקצוען בתחומו ובשיטת ניהולו, אני בטח לא עברתי על שום חוק.שאלתי גם עו"ד-המפרט של ההזמנה שעשיתי מחייב לחלוטין את המוכר.אין שם שום "ט.ל.ח."

פורסם

מעבר לשאלת המוסריות, הקונה עלול להתקע עם רכב שלא מכיל את כל התוספות שרצה - אפילו אם היבואן יתן לו פיצוי.

לטעמי תרגיל לא מוצלח מצד הקונה שעלול להגמר בצורה לא מיטבית עבורו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

1. אני מכיר הרבה מקרים שרכב תצוגה מגיע ברמת אבזור לא רגילה כי זה רכבים ראשונים שמגיעים ארצה.

2. יצרן יכול לשנות את האבזור הרכב בלי הסכמת יבואן לטובה וגם לרעה, לדוגמא להוציא אביזר מסויים וגם יכול להוסיף אביזר מסויים, בלי שינוי מחיר ליבואן.

3. יבואן שמדפיס מפרטים באלפי עותקים לא יכול בגלל שינוי אחד או שתיים לזרוק את כל המפרטים ולהדפיס חדשים כי שינויים יכולים להופיע גם כמה פעמים בתקופה קצרה.

4. למי שמתכוון לקנות את הרכב: אם אומרים לך כן במקום אחד ולא במקום שני מומלץ לשאול גם במקום שלישי כדי לקבל חיזוק לתשובה. למה החלטת חד משמעית שאיפה אמרו לך כן שזה נכון והסוכן שאמר לך לא לא צודק?

5. אני הייתי פונה ליבואן בעצמי ומברר את עניין האבזור לעומק, יבואן תמיד יכול לשלוח מייל, להתקשר ליצרן בחו"ל ולברר את העניין.

אתה הלכת על הימור, אז בהצלחה,שאלה מה תעשה אם הרכב יגיע עם אבזור אחר? להתקין בארץ אין אפשרות אז מה עשית בזה?

אז אולי תקבל החזר כספי אבל עדיין תישאר בלי אבזור שרצית, לא ככה?

פורסם

בלי שום קשר להאם מדובר בנוכל או לא ?

אני מבין ששני האיבזורים האלה חשובים לו ברמת אי ביצוע עיסקה.

סביר להניח שאת שנהם הוא לא יקבל.

אחריי ויכוח ותביעה משפטית שתימשך חודשים הוא יקבל משהו או הנחה בהתקנה מקומית , הרי עד אז מה יעשה לא יקח את הרכב ?

ורכב משומש ספק אם יוחלף .

תמיד יהיה אפשר לאתר את הנציג בסוכנות השנייה שיעיד על חוסר תום לב.

בקיצור הוא מחפש לעצמו בלאגן וצרות.

מה משעמם לו ?

לא מבין מה יצא לו מזה חוץ מאשר בלאגן וכאב ראש .

פורסם

סיפור כזה לא צריך להעלות לפורום, בגלל שזה יכול להתגלגל לידי התקשורת/יבואן. ולגרום ליותר נזק מאשר תועלת.

אם "החבר" לא היה עושה ש"ב ולא היה מרחרח כמו שצריך, היה נפתח פה שרשור, בעוד מספר חודשים, על איך שיבואן XXX רימה את חבר שלך.

התמונה הכללית זהה לתוכנית(שאני לא זוכר משום מה את שמה) בנשיונאל ג'אוגרפיק. כאשר אייל/צבי/תאו/זברה פוצעים קשה אריה/לביאה/צבוע ואז כואב לנו הלב שהחיה הטורפת נפצעה, אבל בת'כלס המטרה של אותה חיה היה לטרוף את הטרף!

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם
מה פתאום ההתחסדות הזאת לטובת היבואן

אם היה מקרה הפוך והלקוח טעה/שילם יותר/לא שם לב לרמת האיבזור האם היבואן היה חושב כמו שאתם חושבים או קודם כל מנסה לצאת מהסיפור באופן אלגנטי

כולם פה מל"ו הצדיקים

אין שום התחסדות.

פשוט נמאס כבר מכל הרמאויות והתחמנות המסריחה הזאת,זה הופך אותנו "לבני-דודים"..ואנחנו הרי העם הנבחר..

פורסם

לפתוח השרשור,

למען הסדר הטוב ולמען הימנעות מהליך משפטי של חודשים/אי נעימות אישית וגם של היבואן/קבלת רכב ללא אבזור שרציתי/הרגשה לא נעימה של תשלום סכום מכובד עבור רכב שמלווה בריח רע וכדומה, הייתי מיידע את היבואן על הטעות ומבקש ממנו לספק לי את הדגם שחשקתי בו עם האבזור כפי שמצוין בקטלוג הרכב ובמפרט הרכב שמופיע באתר האינטרנט. בהתחשב בעובדה שמדובר ברכב שעולה לא מעט כסף, אינטרס היבואן למכור הוא גדול יותר מאשר מכירה של רכב נפוץ, ולכן העמדת התנאי הזה כלפי היבואן הייתה לדעתי מסתיימת עם רוכש מאושר שביצע עסקה חוקית למהדרין וגם יכול לראות את עצמו כמרוויח מכיוון שעלה על טעות פרסומית שבגינה הוטב עמו.

אני האחרון שאגן על יבואני הרכב הישראלים (גם אני אכלתי לא מעט לוקשים איתם וגם לי יש מטען גדול כלפיהם), אבל מלכתחילה לא הייתי משלם ממיטב כספי עבור רכב שהייתי עלול להתאכזב בעת קבלתו (הסיכוי לאכזבה בעת קבלת הרכב הוא גדול יותר במצב הנתון הזה), וזאת מבלי להזכיר את הבעיה המוסרית שיש כאן מצד הקונה.

במילים אחרות, גם אם זה למען קבלת הטבה או פיצוי כזה או אחר, למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

או במילים אחרות:

בגלל זה בדיוק המצב שלנו במדינה איך שהוא.

צריך להיות באמת חרא של בן אדם בשביל מלכתחילה לרצות לעבוד על מישהו (לא אכפת לי אדם או חברה) בשביל לקבל פיצויים.

זה מעורר בחילה ממש.

אם הוא היה בא ואומר להם שזה לא ברור, הכל טוב.

אבל הוא בחר להיות תחמן ולחשוב שאולי הוא יכול לחלוב מהם עוד קצת, למרות שלא מגיע לו.

אני מקווה שזה יחזור לנשוך אותו בתחת.

פורסם
אין שום התחסדות.

פשוט נמאס כבר מכל הרמאויות והתחמנות המסריחה הזאת,זה הופך אותנו "לבני-דודים"..ואנחנו הרי העם הנבחר..

התחיל באופן יפה ונגמר שפל וגיזעני

how it's like to drive :twisted:

פורסם

זה מגעיל שיבואן עושה את זה ומגעיל שעושה את זה לקוח ומודה שעושה זאת במודע.

אין ספק שמה שקורה כאן ואנו מלינים עליו כל הזמן, כדוגמת התחום המוטורי, פשוט מגיע לנו.

לפחות אם אתה מגעיל תעשה את זה בשקט, אל תעשה את זה בריש גלי ותצפה לקבל תמיכה על מעשה הונאה כאילו שהוא לגיטימי וסבבה לעשות אותו.

פורסם

גועל נפש אמיתי! שונא אנשים חסרי יושר. למה לא לבקש במעמד המכירה את שני האביזרים ולהתנות את ביצוע העסקה בתוספת האביזרים. אם האביזרים הללו הם באמת "שוליים" כמו שאתה אומר - אני לא חושב שיש יבואן שהיה אומר לא.

We are the Human Race

פורסם

הוא חושב שהוא יקבל את הגרסה הבכירה ? אשריי המאמין.

טיפול במוסך/אבזור נוסף.. תהנה לך!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אני רק אוסיף שלמושג "ט.ל.ח" אין שום משמעות משפטית והיבואן איננו יכול להסתתר מאחוריו.

השופט יעשה את השיקולים שלו אם זה נעשה בתום לב או לא.

* יש פסק דין של השופט אברהם היימן שבו הוא קבע שזה נוהג

פסול ואין לו חזקה משפטית.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

• תוכן חדש...