Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלכהול ברכב אחרי 11 בלילה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוצר אותי שוטר ב-12 בלילה החליט שאני מסטול עשה לי ינשוף יצא נקי עשה לי חיפוש ברכב מצא בקבוק וודקה בתא המטען הוא אומר לי אסור להחזיק אלכהול ברכב אחרי 11בלילה אמתי לו אני לא שותה אבל הוא שפך לי את הבקבוק האם שמעתם על החוק הזה?

אני יודע אסור לשתות אבל להחזיק ברכב?

תודה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יודע שהייתה הצעת חוק כזו וזה לשונה:

"1. בפקודת התעבורה , בסעיף 62, אחרי פסקה (11) יבוא:

"(12) בהיותו נוהג רכב מחזיק ברכב משקה משכר שלא במיכל סגור; בפסקה זו, "מיכל סגור" – כל מיכל אשר החותם המקורי של האריזה שלו סגור."" לא יודע אם הייתה התקדמות מאז. בכל אופן, בפקודת התעבורה לא מצאתי את הסעיף.

פורסם

זה "חוק שפיכת האלכוהול"

2. היה לשוטר יסוד סביר להניח כי אדם שותה משקה משכר או כי אדם המחזיק משקה משכר מתכוון לשתותו, במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, וכי שתיית המשקה המשכר עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו, רשאי הוא לתפוס או להשמיד את המשקה המשכר או את כלי קיבולו; לעניין סעיף זה, "השמדה" – לרבות שפיכה מיידית של המשקה המשכר והשלכת כלי קיבולו לפח אשפה.

3. לעניין סעיף 2, אדם המחזיק משקה משכר בכלי קיבול שאינו כלי קיבול סגור, במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, בין השעות 21:00 ל-06:00, חזקה כי בכוונתו לשתות את המשקה המשכר וכי שתייתו עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו, אלא אם כן הוכח אחרת להנחת דעתו של השוטר.

(ההדגשות שלי) במילים פשוטות: אסור להחזיק בקבוק פתוח באוטו אחרי 9 בלילה אלא אם הצלחת לשכנע את השוטר שאתה לא מתכוון לשתות ממנו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה - אבל לדעתי אסור לשוטר לחפש לך בתא המטען ללא חשד סביר או משהו כזה, לא כך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם הבקבוק היה סגור וחדש (או סגור וישן ששכב בתא המטען ולא נפתח לצורך העניין) אסור היה לשוטר לפתוח אותו ולרוקן.

אני הייתי נורא מתרגז אם היו אוסרים עליי להוביל למשל בקבוקי בירה הביתה אחרי 11 בלילה. יש גבול לכמות האיסורים שאפשר לתת.

אם אתה מסתובב עם בקבוק פתוח ברכב, זו כבר בעיה אחרת.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה - אבל לדעתי אסור לשוטר לחפש לך בתא המטען ללא חשד סביר או משהו כזה, לא כך?

לטעון לחשד סביר, זו פעולה די פשוטה.

בנימה זו, אציין שאני ממש שמח שהחוק הנ"ל יצא לפועל. סוף סוף משתמשים במיסים שלנו, כמו שצריך :).

נ.ב

בכל הנוגע לאלכוהול ונהיגה, אני תומך בהרחקת שני הצדדים במידה הכי גדולה שיש. מבחינתי, שיהיה קנס על החזקת אלכוהול במכונית. נכון שיש לא מעט אנשים תמימים בעניין, אבל לא חסרים מטומטמים. בקיצור, לפחות בעניין הזה, אני בעד עונש קולקטיבי.

פורסם
לטעון לחשד סביר, זו פעולה די פשוטה.

בנימה זו, אציין שאני ממש שמח שהחוק הנ"ל יצא לפועל. סוף סוף משתמשים במיסים שלנו, כמו שצריך :).

נ.ב

בכל הנוגע לאלכוהול ונהיגה, אני תומך בהרחקת שני הצדדים במידה הכי גדולה שיש. מבחינתי, שיהיה קנס על החזקת אלכוהול במכונית. נכון שיש לא מעט אנשים תמימים בעניין, אבל לא חסרים מטומטמים. בקיצור, לפחות בעניין הזה, אני בעד עונש קולקטיבי.

מה אתה מגדיר החזקת אלכוהול ברכב?

מדי פעם אני קונה בירה לפני העבודה, שם ברכב. המשמרת שלי מסתיימת אחרי 11 ולכן אני מקדים את הקניה. מגיע הביתה, נהנה מביקה בבית והופ למיטה. יש להפסיק את המנהג?

לפני זמן כלשהוא עשינו מסיבה עם חברים בביתו של אחד. הייתה שתיה, נשארו לפט אוברס. בקבוקים פתוחים. שתו מהם מעט, נשאר לדוגמא חצי בקבוק, אלכוהול איכותי ויקר. התחלקנו בבקבוקים. באתי עם הרכב לביתו לאסוף. כעת ברכבי בקבוק אלכוהול פתוח בדרך הביתה שם יישכון לנצח. האם הפכתי בזאת לעבריין?

כל הכבוד לשוטר המחליט מי הוא שיכור ומי לא. והעיקר שהנערים השותים אלכוהול על גג רכבם, והמפתחות בידם, עושים זאת באין הפרעה מדי שבוע.

פורסם
מה אתה מגדיר החזקת אלכוהול ברכב?

מדי פעם אני קונה בירה לפני העבודה, שם ברכב. המשמרת שלי מסתיימת אחרי 11 ולכן אני מקדים את הקניה. מגיע הביתה, נהנה מביקה בבית והופ למיטה. יש להפסיק את המנהג? כן, כי אדם אחראי אחד, לא מעיד על השאר.

לפני זמן כלשהוא עשינו מסיבה עם חברים בביתו של אחד. הייתה שתיה, נשארו לפט אוברס. בקבוקים פתוחים. שתו מהם מעט, נשאר לדוגמא חצי בקבוק, אלכוהול איכותי ויקר. התחלקנו בבקבוקים. באתי עם הרכב לביתו לאסוף. כעת ברכבי בקבוק אלכוהול פתוח בדרך הביתה שם יישכון לנצח. האם הפכתי בזאת לעבריין?זו עלולה להיות אפשרות

להציג מקרים בפורום ולהגיד שאתה היית נוהג באחריות, זו אכן אפשרות אחת, אך אסור לשכוח שהרבה שיכורים לא מכירים את המילה הזו, במיוחד במצב שהם שיכורים.

אני מודע לכך שאני קצת קיצוני בעניין, אבל בהחלט גאה בכך.

פורסם

א. שוטר חייב חשד סביר בכדי לבצע חיפוש על אדם או בכליו, וכך גם בכלל רכבו. החשד הסביר יכול להיות כל דבר, החל מחשד ברכוש חשוד כגנוב, וכלה בנשק חם המוסתר ברכב. אז כך שזה לא כל כך קשה להמציא חשד סביר כלשהו;

ב. במידה ונמצא בקבוק המכיל משקה אלכוהולי סגור, לשוטר קיים שיקול הדעת אם לשפוך או לא. אם תצליח לשכנע את השוטר שלא תשתה את הבקבוק במהלך הנסיעה או במקום ציבורי הוא לא ישפוך לך את הבקבוק. אם לא תצליח, הוא יכול לפתוח את הבקבוק ולשפוך אותו;

ג. במידה ונמצא בקבוק פתוח השוטר לא צריך חשד סביר שתשתו את שאריתו, אלא הוא יכול לשפוך את הבקבוק;

ד. לידיעה, השוטר חייב לפתוח אירוע על כל שפיכת אלכוהול, ולמלא דו"ח שפיכה. הוא יבקש פרטים, ועל כן חובה לתת לו את הפרטים, ולא המתנדב עלול להיות מעוכב לתחנה לצורך זיהוי במקרה הטוב, או להיות עצור על הכשלה והפרעה לשוטר במהלך מילוי תפקידו;

ה. באופן כללי, עדיף להימנע מלנסוע עם בקבוקי אלכוהול ברכב שלא לאחר קנייתו והובלתו לבית.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הקיצוניות שלך מובנת בהחלט, אך אינה מגובת המציאות. לפי דעתי שיכורים לחוד ומציאות לחוד. רכב הוא בין השאר כלי הובלה, הוצאת השימוש הזה מהמשוואה, מייתרת במעט את הרכב, לפחות למקרה הנ״ל. ההבדל בין החזקה וצריכה, הבדל של שמיים וארץ. כך אונכך השיכורים האמיתיים אינם מקבלים את תשומת הלב, ודווקא אלו המובילים אלכוהול ברכב למטרות תמימות (עד כמה שאלכוהול זה תמים) נענשים. צדק אין, בזבוז משאבי משטרה יש.

פורסם

אם בדעות עסקינן, לפי דעתי נוסחא פשוטה, לפני 11 בלילה, כל אדם הישר בעיניו יעשה (כמובן מבלי לשתות ולנהוג) משעה 11 ואילך, השתיה המובלת ברכב אך ורק סגורה הרמטית. את הפתוחה ימצא הנהג זמן אחר להוביל.

נשמע מניח את הדעת. משטרת ישראל כמובן חושבת אחרת, בשונה מההיגיון הבריא.

פורסם

במבה, לידיעתך ולידיעת כלל חברי הפורום, גם אם במהלך היום נמצא בקבוק המכיל משקה אלכוהולי פתוח ברכב - לשוטר עומדת הסמכות לשפוך את תוכנו. אותו עניין לגבי בקבוק סגור עם שיקול דעת השוטר וכו'...

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אם כך נוצר מצב שבו: 1. אין להוביל אלכוהול ברכב.

2. אדם שפותח אלכוהול בביתו (לרוב לא שתיין ולכן לא ייגמור הבקבוק בסשן בודד) צריך לחשוב פעמיים שמא יידרש להוביל אותו פתוח. והרי שכאן חוזרים להתייחס לסעיף אחד

3. קיים החוק שאין להוביל בקבוקים פתוחים בשעות מסויימות (או אולי גם בשאר השעות?) ברגל.

אני אישית רואה פה בעיה חמורה בהגבלת האזרח. הכל נובע ממשטרה שלא ידעה להנחית את זרועה היכן שהייתה צריכה ומגובת בעוד ועוד חוקים על מנת שאלו יקלו עליה להיטפל לאלו שקל יותר להטפל אליהם. רבות הברכות שמגיעות למדינה כזאת, את זה נחסוך.

• תוכן חדש...