Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכל מחזיקי ה 305C

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יזכיר משהו שלא הזכירו..

היחס בין ההספק שמתבזבז בחום בטרנזיסטור לבין הזרם העובר בטרנזיסטור הוא לא לינארי!

אם מגבר אמור לעבוד ב4 אום והוא עובד ב2 אום אז הזרם עולה פי 2 אבל החום לא עולה גם כן פי 2, אלא יותר.

במקרה כזה שמגבר עובד ב2 אום אז להוסיף טרנ' תעזור. אבל אז הSNR ירד בצורה משמעותית אם נרצה לשמור על רוחב הפס המקורי. הרי זה מגבר AB!

מגבר שאמור לעבוד ב4 אום ועובד ב4 אום ונוסיף לו טרנז' כדי להוריד את כמות החום אז במקרה כזה הם לא יעזרו. כי שוב היחס הוא לא לינארי אבל הוא כמעט לינארי רק בקטע בין זרם אפס לזרם מסויים שהוא הזרם המקסימלי שהוא אמור לקבל ב4 אום. אז אם נוסיף לו טרנז' כדי שיעבוד כאילו ב8 אום אז זה לא יעזור, החום שיפלט יהיה אותו חום פשוט ממספר רב יותר של טרנזיסטורים.

אם זה היה הפתרון החברות לא היו חוסכות בכמה טרנזיסטורים כמו שאייל כבר אמר לפניי.

אין לי גרף נורמלי להראות את זה ואין לי אקסל..

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יזכיר משהו שלא הזכירו..

היחס בין ההספק שמתבזבז בחום בטרנזיסטור לבין הזרם העובר בטרנזיסטור הוא לא לינארי!

אם מגבר אמור לעבוד ב4 אום והוא עובד ב2 אום אז הזרם עולה פי 2 אבל החום לא עולה גם כן פי 2, אלא יותר.

במקרה כזה שמגבר עובד ב2 אום אז להוסיף טרנ' תעזור. אבל אז הSNR ירד בצורה משמעותית אם נרצה לשמור על רוחב הפס המקורי. הרי זה מגבר AB!

מגבר שאמור לעבוד ב4 אום ועובד ב4 אום ונוסיף לו טרנז' כדי להוריד את כמות החום אז במקרה כזה הם לא יעזרו. כי שוב היחס הוא לא לינארי אבל הוא כמעט לינארי רק בקטע בין זרם אפס לזרם מסויים שהוא הזרם המקסימלי שהוא אמור לקבל ב4 אום. אז אם נוסיף לו טרנז' כדי שיעבוד כאילו ב8 אום אז זה לא יעזור, החום שיפלט יהיה אותו חום פשוט ממספר רב יותר של טרנזיסטורים.

אם זה היה הפתרון החברות לא היו חוסכות בכמה טרנזיסטורים כמו שאייל כבר אמר לפניי.

אין לי גרף נורמלי להראות את זה ואין לי אקסל..

\

"מגבר שאמור לעבוד ב4 אום ועובד ב4 אום ונוסיף לו טרנז' כדי להוריד את כמות החום אז במקרה כזה הם לא יעזרו."

אתה מסכים איתי שאם אתה מפעיל את המגבר על חצי מאמץ הוא לא מתחמם הרבה?

ואתה מסכים איתי שאם המגבר על מאמץ גבוה הוא מתחם במידה רבה יותר....

למה ?? כי בחצי עוצמה הטרנזיסטורים לא מתאמצים וזה גורם ההשפעה של החום במגבר.

הם לא מתאמצים כי הם לא צריכים להפיק את המיירב שלהם.

ואם הם כן התאמצו הם כן יתחממו כי ככול שמפיקים יותר W מהם הם יותר יתחממו.

עכשיו אם תוסיף עוד טרנזיסטורים אז כדי להפיק W מסויים כול אחד יתן פחות.

וככה החימום ירד !. וזה לא משנה איזה התנגדות. זה משנה כמה עוצמה אתה מוציא מהם.

הרי שב 2אום טיבעי הם ינסו להפיק יותר 4 אום וכנל ב1 אום. אז זה לא משנה.

ואם יש עם זה וויכוח בפגישה הבאה בצפון אני ואתה עושים ניסויי.

סבבה?

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

אני לא התכונתי לשינוייים אמיתיים בהתנגדות אלא רק לאפקט שאתה אמור לקבל אם תוסיף טרנ'. שים לב שאמרתי "כאילו" לפני כל מילה שקשורה להתנגדות. הזכרתי התנגדות כי כשאתה מגדיל את ההתנגדות אתה בעצם מוריד את ההספק ומן הסתם גם את החום שנפלט מהמגבר. אין שום וויכוח בקשר לזה שאם מגבר עובד בחצי מהעוצמה שלו הוא יתחמם פחות. אני לא יודע איך הגעת לזה מהדברים שלי. אני אומר שאם אתה מפיק 100W בחום מ5 טרנזיסטורים אתה תפיק אותם גם מ10 טרנז' רק שההספק יתחלק בינהם. אבל עדיין 100W יתבזבזו ועדיין תשאר אותה טמפ'.

פורסם

הסבר אחרון פשוט ביותר, הכותב הוא מר אריאל אריאלי, מרצה בבית הספר לסאונד של יואב גרא בתל אביב ומרצה לשעבר במכללת הנגב.

סה"כ כמות החום המתפתחת במגבר קבועה (במגבר בעל נצילות ידועה)לכן לא משנה מהו מספר הטרנסיסטורים הסכום האנרגטי של כולם קבוע גם אם כל אחד תורם פחות.

וכאן עליך לעשות הבדלה בין טמפרטורה לבין כמות החום.

כמות החום היא האנרגיה והטמפרטורה היא רק מידת החום.

לדוגמא:

אם תיקח ארבע מנורות של 25 וואט ותכניסן למיכל מים בעל כמות מים ידועה, תפעיל את המנורות למשך זמן ידוע ולאחר מכן תמדוד את טמפרטורת המים. תקבל טמפרטורה ידועה.

כבה את הנורות, תן למים לחזור לטמפרטורה ההתחלתית. עכשיו הכנס מנורה אחת של מאה וואט, הדלק אותה למשך בדיוק אותו זמן של הניסוי הקודם ולמרבה הפלא תקבל בדיוק אותה טמפרטורה כמו בניסוי הקודם!!!!

אולם, ישנה נקודה שיש לשים אליה לב. לפעמים, עבור יותר טרנזיסטורים שמים מפזרי חום בעלי שטח מגע גדול יותר עם האויר מאשר במספר מועט של טרנזיסטורים.

במקרה זה פיזור החום יעיל יותר וזה יגרום למגבר בעל הרבה טרנזיסטורים (ופיזור חום יעיל יותר!) לפעול בטמפרטורה נמוכה יותר.

פורסם

יצא לי עכישו לעבור על התרד הזה.. ואני חייב להגיד שתמיר מציג פה חובבנות לשמה..

יפה מאד שהוא יודע להתנסות ,לפתוח, "לשפר" וכדומה.. אבל להתווכח עם התאוריה ולהמציא תאוריה חדשה משלך כשהבסיס הוא כל כך גרוע ופשוט לא נכון זה הדבר הכי מעצבן והכי לא מקצועי.

לאנשים שקוראים פה קשה מאד לסנן מה שטויות ומה אמיתי, מזל שאייל נמצא בקטגוריה של המנהלים והצבע שלו היוזר שלו ירוק - שהאנשים יבדילו בין השטויות במיץ לעובדות.

פורסם

חברה אני יסביר לכם את זה אחרת לפני מה שאני חושב עם קצת ידע בניסויים של להרוס לתקן וכו'.....חחח

לפי דעתי בוא נגדיר את זה ככה:

אני מסכים עם כל אלה שאומרים שכאשר טרנ' יקבל 100 וואט הוא יוצא 40 מעלות(הכל סתם לדוגמאות כמובן) , אז לפי דעתי אם ניקח 4 טרנ' שיוציאו כל אחד 10 מעלות אם נחבר אותם ביחד יצא 40 מעלות .

אבל , אנחנו שוכחים את הדבר הכי חשוב , הטרנ' לא יעמדו אחד על השני , ולפי הראש של תמיר לא נראה לי גם אחד ליד השני , ככה שזה יתחלק בינהם ,

א.במקום שטרנ' שמסוגל להגיע ל 50 מעלות יגיע למקס' ל 40 מעלות ( הכל סתם לדוגמאות) ,

יהיו 4 טרנ' שיקבלו כל אחד 10 מעלות , שזה כבר שיפור פחות סבל למגבר ,

ב. שהחום יהיה מחולק למקומות שונים במקום להיות מרוכז למקום אחד , החום ירד...

תקנו אותי אם אני טועה , כי זה רק השארות שלי , אני כמעט בטוח שזה נכון , אבל שוב ,

אני מציא לתמיר לנסות , יש לו ידע וניסיון , מה כבר יכול לקרות , או שעובד או שלא

ובקשר לניסוי עם המנורות , זה תומך בדעה שלי מכיוון שהוא לקח 4 פעמים חום 0.25X , שזה אומר בדיוק כמו 1 X , X=רמת חום...

אבל אם נחלק את זה , החום ירד , פחות עומס לכל טרנ'

פורסם

כבר נכתבו כל ההסברים. זה יכול להיות יעיל אם ההיטסינק גם מתוכנן ומתאים לכך אבל בכל אופן זה לא מוריד את ההתחממות הכללית של המגבר בחצי כמו שתמיר טען.

ההסברים ניתנו, הם פשוטים וברורים מאוד ונכתבו ע"י יודע דבר. מי שרוצה להבין צריך פשוט לקרוא.

פורסם

shmul , סתם שאלה.. זה לא נשמע לך קצת לא מציאותי ?

בוא נצא מנקודת הנחה שכל מה שאמרת אכן ברזל ואכן גורם לככה וככה וככה.

אתה לא מוצא את זה דיי "ביזארי" שהפיתרון מאוד "חובבני" שאמור להניב תוצאות כל כך "משמעותיות" והחברה של המגבר אינה מודעת על כך ?

אני לא יודע...... לי זה נשמע קצת קיצוני שפיתרון כל כך פשוט שאינו מצריך "יותר מידי" , אינו ידוע לחברה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

MIKMIK פעם ראשונה שאני רואה שאתה כותב משהו עם כוונה לעזור ולנסות להבין מאשר סתם לצחוק ...

וואלה עכשיו אני מסכים איתך , באמת נראה מוזר שלהוסיף למגבר 8 טרנ' של 5 שקל כל אחד יוריד את החום ואף אחד לא יעשה את זה , אומנם לפי דעתי אם תקראו טוב אני שוב פעם לא אומר שזה יוריד אפילו ב רבע מהחום הנתון , אחרי הכל יש עבודה במגבר והוא צריך להוציא חום , אבל לפי דעתי נשמע הגיוני שאם תרכיב 4 טרנ' על כל טרנ' אחד במקביל אליו , זה יחלק את הכוח מבינהם ואז כל טרנ' יוציא 25% מהחום ויחלק את החום בין ארבעתם , שזה בעצם לפי דעתי יוריד את החום , ופחות יהרוס את המגבר ,

וכל זה בהנחה שבכלל חיבור של טרנ' במקביל לעוד טרנ' אפשרי ללא הוספה של רכיבים אחרים , את זה עדיין לא בדקתי

פורסם

שוב אני יזכיר לכם. חברה בונה מגבר לעומס X אם אתה עובר את העומס ככה שאתה מחבר איזה 8 רמקולים או 3 סאבים או 2 סאבים ו2 רמקולים על מגבר 4 ערוצים פשוט אז הוא "יחנק" ויתחמם.

אבל אם תפעל לפי הנתונים של החברה הוא יעבוד פיקס.

מנסיון שלי ולא מעניין אותי מה אחרים אומרים. אני בונה כבר הרבה מאוד זמן מגברים. מגבר

אחרון שבניתי 300W RMS ל4 אום סאב. היו 6 טרניזסטורים ביציאוה. אחרי חצי שעה של הפעלה בלי שסמתי לב. כול הגוף קירור היה רותח והטרנזיסטורים נישרפו. רק אחר כך שמתי לב.

שרשום בסרטוט "להפעלה רציפה של 4 אום צריך להכפיל את מספר הטרנזיסטורים".

http://sound.westhost.com/project68.htm

ולא מעניין אותי כמה תתוכחו. לאף אחד פה אין ניסיון בזה כמו שלי. כי אני מתעסק בזה. וזה שאני חובבן

זה לא מעניין אותי מה אתם אומרים.

עכשיו לחלק הטוב והמעניין ! :

two.JPG

three.JPG

המגבר הזה סהך הכול 2 יציאות.... למה כול כך הרבה טרנזיסטורים ?!!?

1. חילוק חום יותר טוב.

2. אין זוג טרנזיסטורים בעולם שיכולו להתמודד עם הספק כזה.

3. המגבר עובד בהתנגדות של חצי אום לערוץ ! 16 טרנזיסטורים יש לו.

אם היציב שלו היה 1 אום - אז 8 טרנזיסטורים היו צריכים להיות לו

או הוא היה יציב ב2 אום אז 4 טרנזיסטורים היו צריכים להיות לו.

ואם הוא יציב ב4 אום אז 2 טרנזיסטורים צריכים להיות לו.

אם הוא היה יציב ב2 אום ואתה מחבר חצי אום הוא היה רותח משהו פחד !

בגלל זה הוספו לו טרנזיסטרים שהם יעמוד בהספק. !.

אני סיימתי עם שלי.

תמיר

*ומעניין איך הקליפורניה בום 1200 הצנוע הרים 4 סאבים מבלי להתחממם ממש.....

ממ.. מעניין מה הוספו לו שמה.

**שמוליק כדי לחבר עוד טרנזיסטורים כן מחברים אותם במקביל אבל מוסיפים עוד נגד אחד לרגל האמיטר. (0.15 אום 5W) בדרך כלל.

***וכל טרנזיסטור למגברים כאילו. לא עולה 5 שקל. הוא עולה קרוב ל20 שקלים כול אחד.

שתוספת 8 טרנזיסטורים ונגדים בערך 200 שקל. ( וזה בלי לשנות עוד את גודל הלוח קירור ואת

מעגל הPCB). אז חברות לא עושות את זה כי זה לא נחוץ

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

מוכרח להגיד שזה אכן נשמע משכנע,

אז במילים אחרות התשובה הסופית שהחברה אכן ייצרה את המגבר לתמורה אופטימלית לפי שיטת עבודה "תקינה".

לגבי התגובה שלך SHMUL, כניראה שהדגש במה שכתבת נמצא ב, "פעם ראשונה -שאני- קורא..."

כי לא נראה לי שלהמשך המשפט יש קשר למציאות,... אבל זה רק אני :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

תמיר, עם כל הכבוד לך אתה בן 18. כמה ניסיון כבר יכול להיות לך. שתבין שאני לא בא אישית לתקוף אותך, אני מאמין שיש נושאים באלקטרוניקה שאתה מבין בהם טוב ממני. לכן פניתי לאדם שהוא מרצה בכיר בתחום ובעל ניסיון של שנים, לא של שנה שנתיים.

אותו אדם שהידע שלו גדול משלך פי כמה וכמה הסביר את העניין.

המגבר שהבאת הוא מגבר שתוכנן מא' עד ת' ומי שתכנן אותו לקח בחשבון דברים שונים. מה שאתה רוצה לעשות זה לקחת את אותו המגבר ופשוט להכפיל את הטרנזיסטורים ובכך בעצם להרוס את התכנון של המגבר. את אחת ההשפעות השליליות שעלולות לקרות ציין אריאל אריאלי. אם המגבר היה צריך להיות עם מספר גדול יותר של טרנזיסטורים אז היו שמים אותם, שמו את המספר הזה לא סתם אלא מסיבה מסויימת וכמו כן דאגו לתכנן את המגבר כך שיפזר את החום בצורה יעילה. לסיכום מתכננים ובונים את המגבר כיחידה כוללת ולא לכזו שמיועדת לשדרוגים שונים ומשונים. כשאתה רק מוסיף טרנזיסטורים אתה לא לוקח דברים שונים בחשבון.

בנוסף לכך הנקודה העיקרית הייתה טענתך השגויה שכמות החום תרד בחצי וכבר ניתן לך הסבר מדוע זה לא נכון. אתה לא יכול להתווכח עם חוקי הפיסיקה (אתה יכול כמובן אבל הסיכוי שתנצח בויכוח הוא קטן :) ).

אמרת פעמיים "לא מעניין אותי כלום", זה חבל מאוד, אני חשבתי שהתבגרת. חלק מתהליך ההתבגרות הוא לשמוע את דבריהם של אנשים אחרים בטח כאשר הם יותר מלומדים ממך כגון מר אריאל אריאלי. אתה יכול להתעלם מהדברים אבל היחיד שיפסיד מהם זה אתה. עדיף להפסיד טיפה של אגו מאשר להפסיד הרבה ידע, זו דעתי (ולכן אין לי בעיה לפנות אליו, או אל אחרים שמבינים ממני בנושא, ללא היסוס).

פורסם

ככה אנשים...

לגבי עיצוב המגברים והנדסתם, בסופו של דבר, השיקול הוא פיננסי.

היצרן, ימעיט ככל שאפשר ברכיבים, במתכת, בפרינט, ולמעשה בהכל ע"מ להוריד את מחיר

המגבר בעלות עבורו, כדי שיוכל להרוויח עליו כמה שיותר.

לגבי ויכוח הטרנזיסטורים, המדובר בדרגת קדם וסופית, הוספת טרנזיסטורים,

תגרום להורדת העומס על דרגות קדם וסופית. (כמות החום לא תשתנה)

מה שכן, הדבר עלול לגרום לבעיה בנצילות המגבר, ובסאונד שלו.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תוכן חדש...