Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכל מחזיקי ה 305C

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב MIKMIKM , אנ'לא מבין מה הקטע שלך , כל פעם אתה נכנס לפורום מנסה רק קטול אנשים ולהודיע להם כמה שמה שהם הביאו ממש לא משתווה לאלפין שלך.... או שזה בקיצור חרא של מוצר....

פעם שמעת דאבל פיוניר עם לנזר 424 ???

שתשמע תיהיה לך חוות דעת מקצועית ואז תדבר , ותבין שאם אני מחבר אותו בגישור וגישור , קורה משהו שבכל 4 שנים של ניסיון שיש לי קורה , המגבר על בקושי חצי גיין בכל אחד מהסאבים , והממברנה של הסאב רוצת לעוף...

אז חוץ מלשבת כל היום ולנסות רק לקטול חברות "ירודות" בשבילך , תנסה לרחוש ניסיון ואם אומרים משהו פה , תבדוק אותו לפני שאתה קוטל ...

ואם אני אומר לך שלעומת פעם עם הPYLE סליל כפול שהיה מחובר למגבר ועוד 4 רמקולים הוא היה מתחמם אחרי 5 דקות ,

אחרי שימוש של חצי שעה בערך בלילה , אני נוגע במגבר וכאילו כלום , כמובן לא קפוא עדיין יש פעילות אבל ממש לא חם....

1. נתחיל מהתנצלות, מזה שצר לי שזה מה שאתה רואה מהנוכחות שלי , כמובן שזאת אינה כוונתי, מצטער.

2.כמובן וכמובן איני מתגאה באלפיין שלי, מדובר בסך הכל ב200 אר אמ אס בגישור, אני בסך הכל נתתי השוואה אמיתית לגבי מוצרים זולים, שמשקרים לגבי ההספקים , ואנשים תמימים כמוך קונים אותם, ומבזבזים כסף יקר לעומת תמורה נחותה, אין זה אומר שאתה צריך לשלם 5 אלף שקל לכל הגברה, זה פשוט אומר שאתה צריך לדעת מה אתה רוכש, ולא להקשיב ל "סטייה 10 אחוז מקסימום !"

3. אני חוזר על זה שוב ושוב, לא שמעתי את הדגם החדש של לאנזר.

אך אכן כן שמעתי את הדגם 431 וכבר סיפרתי מספיק מה הוא שווה ובאיזה אופן נעשתה ההשוואה הישירה בהחלט, למגבר בעל נתונים "קצת" יותר אמיתיים. (כן, למרות שהם נמוכים.)

4. לגבי המגבר שלא מתחמם, וואלה חידשת לי. אתה לא יכול להאשים בן אדם שעדיין לא נתקל בתופעה הזו, נכון ?, ואם לא הבנת, ה"החזר" היה בשביל להביע נקודה דיי קטנה, זה לא אומר דבר וחצי דבר לגבי טיב המגבר..

5. שוב, אין לי שום כוונה לקטול חברות נחותות בשבילי, זה רק את לאנזר :)(עדיין אין לי תקציב לגנסיס ברכב...בעתיד.),

וזאת לא קטילה. זאת חוות דעת . שנועדה למנוע תמימותם של משתמשים תמימים שמאמינים לכל מה שכתוב, כמו שנתקלתי פה שוב ושוב ושוב ושוב, אז אם פקחתי להם את העיניים, והסברתי להם שאם חברה כתבה משהו, ושזה לא חייב להיות בכלל קרוב למציאות, אז אני מאמין שהעבודה שלי נעשתה בקפידה.

בדיוק כמו שלא היתי רוצה ש"יעבדו" או "ירמו" אותי על ידי "מספרים" גדולים...........

יום טוב אחי, קח את זה בקלות...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה קבעת שסאבשל סרווין וגה חרא ו20 אנשים תמימים שמבינים לא פחות טוב מימך אומרים שהוא טוב..

עזוב MIKMIK אתה לא תמיד צודק גם אתה תמיים

פורסם

אני קבעתי :!!?!?!?1?

אתה רואה מה אתה כותב בכלל ?

אתה יודע מה ההבדל בין קביעה לבין חוות דעת ?

ל-ט-ע-מ-י הסאב של סרווין ווגע HED12 פשוט נורא !

זאת חוות דעת, וגם אם תביא 20 אלף אנשים, שמבינים פי 30 יותר ממני, לא ישנו את חוות דעתי

אם לא הבנת, האוזן שלנו היא א-י-נ-ד-ו-ו-ד-ו-א-ל-י-ת

ותסמוך עלי, אם כל הזמן הייתי צודק, מזמן לא הייתי בפורום הזה.

ותמים ? אני היתי רוצה להאמין שאני פחות תמים מרוב האנשים פה. אולי הבן אדם הכי פחות אופטימי שאני מכיר..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

החום של המגבר תלוי בעוצמה וההתנגדות שנופלת על מספר הטרנזסיטורים.

סתם דוגמא :מגבר פלטיניום אהודיו בברידג' מתחבר לסאב 4 טרנזיסטורים של 80W כול אחד.

אז החום מתחלק בין כול ה4 טרנ'..... אם הם היו טרנ' של 150W כול אחד או 8 טרנ' במקום 4...

אז הוא לא היה מתחמם בכלל. כי העוצמה יחסית קטנה למה שהם מסוגלים להפיק.

כנל אצלי במגבר בברידג'. נופל הכוח על 12 טרנ'.... שכול אחד מהם הוא 120W.

ובעוצמה מלאה המגבר רותח. ממש אש. ועוד עם 3 מאוורים. זה לא בריא. אבל ככה המגבר.

יכול להיות בלנזר. החילוק של החום יחסית למספר הטרנ' יותר טוב ככה שהוא לא יתחמם הרבה.

או שהעוצמה קטנה יחסים למה שהטרנ' מסוגלים להפיק אז הם לא מתחממים הרבה.

אצלי כדי לפתור את בעיית החום. אני מוסיף בקרוב עוד 8 טרנ' שהעוצמה תתחלק על 20 יחידות.

וכך החום צריך לרדת ב40% בערך........

תמיר

** ושמוליק לפי מה שאתה מתאר שהמגבר שלך היה מתחמם אחרי 5 דקות עם הפייל אחד ו4 רמקולים.

זה כי חיברת את הפייל השני סלילים ל2 אום בברידג'. ועוד רמקולים. ככה שזה יותר עומס משני סאבים.

ואז העוצמה שיוצאת היא יותר גבוהה. וככה הוא מתחמם יותר

וזה יכל להרוס את המגבר.

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

דבר ראשון למיק מיק , אני לא בא להאשים אותך , פשוט תנסה לנסע את החוות דעת שלך יותר בזהירות מכיוון שאנשים שמשקעים את מייטב כספם נפגעים מזה אם כי אתה צודק פחות או יותר , אני לא מאמין אפילו לא ב 30% מהנתונים יצרן , תמיד לא האמנתי בזה גם בנסיוני עם המגברים הביתיים של קנווד שרושמים בגדול 140 וואט , ובסוף מסתבר שלאוטו רמקול נתון שמחברים יוצא 8 אום באיוות ובלה בלה בלה יוצא 40 RMS ..... , בכל מקרה , אני מסכים איתך אבל תנסה לשנות את גישתך.....

לתמיר , אני צריך את העזרה שלך דחוף להבין איך בדיוק אתה מוסיך עוד טרנזיסטורים , ואיזה טרנזיסטורים , של הגברה או של חשמל , והאם זה לא ירים את העוצמה של המגבר כמו שזה יוריד את החום , כי אחרי הכל על פי ההגיון הסביר , בדיוק כמו שאמרתה , ככל שיש יותר עומס ככה יותר חום , משמע פחות חום פחות עומס , זה אומר יותר כוח ?????

אתה יכול להגביר את הכוח של המגבר שלך על ידי הוספת טרנזיטורים???איזה ואיך....

תמיד ידעתי שאתה סוס במגברים אחי!!!!!!!!!!!!!!!!!

פורסם
צריך את העזרה שלך דחוף להבין איך בדיוק אתה מוסיך עוד טרנזיסטורים , ואיזה טרנזיסטורים , של הגברה או של חשמל , והאם זה לא ירים את העוצמה של המגבר כמו שזה יוריד את החום , כי אחרי הכל על פי ההגיון הסביר , בדיוק כמו שאמרתה , ככל שיש יותר עומס ככה יותר חום , משמע פחות חום פחות עומס , זה אומר יותר כוח ?????

אתה יכול להגביר את הכוח של המגבר שלך על ידי הוספת טרנזיטורים???איזה ואיך...

אם המגבר מתחמם על יתר מידה. מוסיפים טרנ' של היציאות. לא של החשמל (מעלה מתח) מכייון

שיש למעלי מתח נצילות גבוהה ופחות חום הם כמעט ולא מתחממים.

זה כמו שעשיתי בקליפורניה בום ה1200. מי שחבר ותיק בפורום ראה את זה הוספתי תמונות.

זה יעזור לעוצמה אבל באחוזים בודדים 3-4% - אבל אתה לא תרגיש בכלל בהבדלים !. מכיוון שהטרנ' מתחממים אז הם מאבדים מהתפוקה שלהם.

ברגע שהם לא חמים הם נותנים תפוקה יותר טובה. ששיש עומס על הטרנזיסטורים אז הם מתחממים.

בחום מסויים. שאתה מכפיל את מספר הטרניסטורים. החום יורד לחצי ולא מורגש בכלל. אתה יכול לקרוע את המגבר והוא לא יתחמם בכלל. ושוב אתה לא תרגיש בהבדלים בכלל חוץ מהחום.

החום ירד. אם רוצים יותר עוצמה = יותר ליפופים בשנאי. = לא להתעסק בכלל.

שים משקל של 200 קילו על 5 אנשים..... הם יתאמצו.

ברגע שתוסיף עוד 3 אנשים הם יתאמצו הרבה פחות. (מגבר = פחות חום = יאריך שנים).

ואיזה סוג של טרנזיסטורים? זה תלוי אם ההגברה שלך היא MOSFET או ביופולר.

זה כבר צריך לראות במעגל. בעיקרון להוסיף עוד... זה לא בעיה. אבל. אם המגבר לא מגיע לטמפ' גבוהות ממש . זה יהיה מיותר לעשות את זה. ועדיף לחבר מאוורר.

תמיר.

מכירה של רדיו דיסק:

פורסם

תמיר, אתה טוען שהוספה של טרנזיסטורים תגרום לכך שהמגבר ייצר פחות חום? אם כן הדרך היחידה שמבחינה הגיונית נראה לי שזה יכול לקרות היא אם זה ישפר את הנצילות שלו. ככל הידוע לי לא תהיה לזה הרבה השפעה על הנצילות.

פורסם
תמיר, אתה טוען שהוספה של טרנזיסטורים תגרום לכך שהמגבר ייצר פחות חום? אם כן הדרך היחידה שמבחינה הגיונית נראה לי שזה יכול לקרות היא אם זה ישפר את הנצילות שלו. ככל הידוע לי לא תהיה לזה הרבה השפעה על הנצילות.
לא תהייה השפעה כלל וכלל על הנצילות. הנצילות של המגבר היא לא תשתנה.

אני יסביר יותר בקלות:

דוגמא:

יש לך 4 טרנזסטורים ליציאה..... 100W כול אחד... זה אומר 400W סהך הכול.

כאשר יש עומס מלא (מה שהמגבר מסוגל להפיק 200W)- הם מוציאים 200W אז הטמפרטורה שלהם תהייה 50 מעלות. אם תשים על חצי עוצמה אז המגבר יתן 100W והחום שלהם יהיה בסביבות ה25 מעלות.

אבל אם נוסיף עוד 4 טרנזיסטורים זה 800W (עם ה4 הקודמים) זה 8 טרנזיסטורים סהך הכול.

וכאשר תפיק מהם 100W (חצי עוצמה של מגבר) כביכול החום שלהם צריך להיות חצי. זה אומר 12.5 מעלות.

ועוצמה מלאה של המגבר - 200W הטרנזיסטרוים יפלטו רק 25 מעולות. לעומת 50 מעלות

כשהם היו 4.

זה אומר שהכפלתי את מספר הטרנזיסטורים אז הקטנתי את מידת החום פי 2.

זה מה שעשיתי במגבר הקליפורניה בום. עכשיו החלק הזה לא קשור בכלל לנצילות.

אז שלא יטעו אנשים.

תמיר

מכירה של רדיו דיסק:

פורסם

ההסבר הראשון היה מספיק פשוט, העניין הוא שאני לא חושב שכמות החום שהמגבר ייצר תרד בחצי שכן בכל זאת יש לך עכשיו יותר טרנזיסטורים שמייצרים חום. כמה בדיוק תהיה הירידה אני לא יודע, אין לי בראש את הנוסחאות לצערי.

הסיבה שציינתי את הנצילות היא שכן עדיין אם המגבר למשל מבזבז 40% אנרגיה בחום זה לא שהיא פשוט נעלמת. יש יותר עומק לנושא הזה, ננסה לגעת בו מחר אולי.

בינתיים לילה טוב.

פורסם

הנתון של הנצילות זה נתון קבוע שאי אפשר לשנות במקרה הזה.

גם בעוצמה של 15% או של 60% או 100% תמיד האיבוד יהיה 40% חום.

השאלה איך אתה מחלק את החום. אם אתה מחלק אותו על הרבה טרנזיסטורים. אז עדיין יהיה 40%

איבוד. אבל הוא פחות יורגש יחסית לעוצמה.

תנסה להבין את הראש שלי.........(או אולי בבוקר.......:-) ).

בכול מקרה. אפשר להשוות את זה למגבר שאתה מחבר לו רמקול 8 אום או 4 אום.

אם ב4 אום הוא יתחמם יותר. אז תכפיל את מספר הטרנזיסטורים והוא יהיה באותו חום כאילו חיברת

רמקול של 8 אום על מספר הקודם של הטרנזיסטורים לפני ההוספה.

לילה טוב.

תמיר

מכירה של רדיו דיסק:

פורסם

תמיר, מסתבר שצדקתי וששיטת העבודה שלך וההסברים, שגויים.

מכיוון שאני אינני מהנדס (אך בכל זאת בכל ידע מסויים באלק' והיגיון שבגללם טענותייך לא נראו לי נכונות) העדפתי לפנות למהנדס טוב בתחום עם הטענה שלך על מנת שיתן הסבר מלומד.

הכותב הוא מר אריאל אריאלי, מהנדס ידוע בתחום:

הפיסיקה אומרת כי אנרגיה לא "הולכת לאיבוד" - חוק שימור האנרגיה.

החום המיוצר במגבר הוא פונקציה של נצילות המגבר וההספק שמסופק לצרכן, במקרה זה, הרמקול.

אם נקח מקרה (לדוגמא) של מגבר שנצילותו 50%,

ומגבר זה מספק לרמקול הספק של 50 וואט, משמע שבמגבר מתפתחים חמישים וואט כחום.

אותם חמישים וואט יתפתחו במגבר בין אם יהיו בו שני טרנזיסטורים במוצא או עשרים.

אלא, שככל שמספר הטרנזיסטורים בדרגת המוצא רב יותר, החום מתחלק בין יותר טרנזיסטורים וכל טרנזיסטור מפתח פחות חום. החשבון פשוט. ההספק המתפתח במגבר מחולק במספר הטרנזיסטורים.

אולם, אין הדבר כה פשוט אם ניקח בחשבון כי לפעמים, הוספת טרנזיסטורים נוספים משנה את נצילות המגבר ותלוי בטופולוגיה של המעגל ייתכן כי הוספת טרנזיסטורים אפילו תוריד את הנצילות. לכן, במקרה זה, הוספת הטרנזיסטורים אפילו תגדיל את כמות החום המתפתחת במגבר!

בסופו של דבר הגורם הדומיננטי המשפיע על כמות החום המתפתחת במגבר היא נצילותו.

מגבר הפועל ב Class "A" נצילותו כשלושים אחוז.

מגבר הפועל ב- Class "AB" מגיע לנצילות של חמישים עד שישים אחוז.

מגבר ממותג (נקרא בטעות "מגבר דיגיטאלי" למרות שהשם ההולם אותו הוא "מגבר בינארי") מגיע לנצילות של 85 עד 95 אחוז.

אריאל אריאלי

פורסם
הפיסיקה אומרת כי אנרגיה לא "הולכת לאיבוד" - חוק שימור האנרגיה.

החום המיוצר במגבר הוא פונקציה של נצילות המגבר וההספק שמסופק לצרכן, במקרה זה, הרמקול.

אם נקח מקרה (לדוגמא) של מגבר שנצילותו 50%,

ומגבר זה מספק לרמקול הספק של 50 וואט, משמע שבמגבר מתפתחים חמישים וואט כחום.

אותם חמישים וואט יתפתחו במגבר בין אם יהיו בו שני טרנזיסטורים במוצא או עשרים.

אלא, שככל שמספר הטרנזיסטורים בדרגת המוצא רב יותר, החום מתחלק בין יותר טרנזיסטורים וכל טרנזיסטור מפתח פחות חום. החשבון פשוט. ההספק המתפתח במגבר מחולק במספר הטרנזיסטורים.

אולם, אין הדבר כה פשוט אם ניקח בחשבון כי לפעמים, הוספת טרנזיסטורים נוספים משנה את נצילות המגבר ותלוי בטופולוגיה של המעגל ייתכן כי הוספת טרנזיסטורים אפילו תוריד את הנצילות. לכן, במקרה זה, הוספת הטרנזיסטורים אפילו תגדיל את כמות החום המתפתחת במגבר!

בסופו של דבר הגורם הדומיננטי המשפיע על כמות החום המתפתחת במגבר היא נצילותו.

מגבר הפועל ב Class "A" נצילותו כשלושים אחוז.

מגבר הפועל ב- Class "AB" מגיע לנצילות של חמישים עד שישים אחוז.

מגבר ממותג (נקרא בטעות "מגבר דיגיטאלי" למרות שהשם ההולם אותו הוא "מגבר בינארי") מגיע לנצילות של 85 עד 95 אחוז.

אריאל אריאלי

הכותב הוא מר אריאל אריאלי, מהנדס ידוע בתחום:

הוא שולל את הדברים שלו !

פה הוא אומר שתוסיף טרנזיסטורים החום יתחלק בינהם !.

"החום מתחלק בין יותר טרנזיסטורים וכל טרנזיסטור מפתח פחות חום" (שורה 6)

וזה אומר יתחלק בינהם. אז המגבר פחות יתחמם.

עוד דוגמא:

http://sound.westhost.com/project68.htm בניית מגבר 500W RMS לסאבים.

רשום לך שמה. שאם תחבר התנגדות 4 אום של סאב. המגבר יהיה רותח ויזדקק לגוף קירור ענק ומאוררים. בשביל לפתור את בעיית החום כתוצאה של יותר עומס (4 אום) צריך להוסיף עוד טרנזיסטורים

סופיים ! (Figure 1a )

וזה דברים בדוקים. כמו שעשיתי בקליפורניה 1200 שהוא היה עם 8 טרנז' הוא היה רותח !

שהוספתי עוד 4. הוא היה הרבה פחות חם !.

ופה הוא אומר:

"אולם, אין הדבר כה פשוט אם ניקח בחשבון כי לפעמים, הוספת טרנזיסטורים נוספים משנה את נצילות המגבר ותלוי בטופולוגיה של המעגל ייתכן כי הוספת טרנזיסטורים אפילו תוריד את הנצילות. לכן, במקרה זה, הוספת הטרנזיסטורים אפילו תגדיל את כמות החום המתפתחת במגבר!"

** אם ניקח כי ליפעמים ! - מנסיון שלי. אין את הליפעמים הזה בכלל. הוספת טרנזיסטורים סופיים לא משנה את הנצילות. כי את הנצילות משנים על ידי שינוי מעגל המגבר ובלי קשר לטרנזיסטורים הסופיים.

** ותלוי בטופולוגיה של המעגל יתכן כי....... זה יתכן ! אבל בפועל כאשר אתה מוסיף טרנזיסטורים סופיים החום של המגבר פוחת כי הם פחות מתאמצים.

אייל תבין אותי אני לא מנסה להתווכח איתך. אני מנסה להבהיר פה משהו.

ואני ישמח לדבר איתו. ולהתוכך איתו על דברים לא מובנים. ולציג אותם פה. אם תוכל לגיד לי איך אוכל

לפנות אליו זה יהיה מצויין.

תמיר

מכירה של רדיו דיסק:

פורסם

הוא לא סותר את הדברים שלו. הוא אומר שכל טרנזיסטור אולי פחות יתחמם אבל עדיין אותו ההספק יבוזבז כחום.

עם כל הכבוד אלייך הוא "קצת" יותר מלומד ובעל ניסיון ממך (הגיל שלו הוא בערך פי 3 משלך).

זה דיון, בדיון מתווכחים אין בעיה עם זה.

הוספת טרנזיסטורים זה לא משהו יקר, אם היו לזה רק יתרונות אז כל חברה הייתה עושה את זה והמגברים היו קרים לגמרי. אבל בפועל זה לא ככה. אתה אומר שהחום יקטן בחצי, מה יקרה אם נוסיף פי 10 טרנזיסטורים, מה יהיה החום שהמגבר ייצר אז?

אם המגבר מבזבז 50W כחום לאן ה50W הללו נעלמים?

פורסם
הוא לא סותר את הדברים שלו. הוא אומר שכל טרנזיסטור אולי פחות יתחמם אבל עדיין אותו ההספק יבוזבז כחום.

עם כל הכבוד אלייך הוא "קצת" יותר מלומד ובעל ניסיון ממך (הגיל שלו הוא בערך פי 3 משלך).

זה דיון, בדיון מתווכחים אין בעיה עם זה.

הוספת טרנזיסטורים זה לא משהו יקר, אם היו לזה רק יתרונות אז כל חברה הייתה עושה את זה והמגברים היו קרים לגמרי. אבל בפועל זה לא ככה. אתה אומר שהחום יקטן בחצי, מה יקרה אם נוסיף פי 10 טרנזיסטורים, מה יהיה החום שהמגבר ייצר אז?

אם המגבר מבזבז 50W כחום לאן ה50W הללו נעלמים?

ברור שאותו הספק יבוזבז כמו בהתחלה אבל זה לא מעניין אותי כמה הספק יבוזבז אני לא הולך לשנות את

כול תכנון המגבר. רק להוריד לו את החום בכך שמוסיפים עוד טרנזיסטורים סופיים.

הוספת טרנזיסטורים זה לא משהו יקר וזה לא משהו שצריך לעשות אם אתה משתמש במגבר לפי הוראות יצרן. אם אתה מעמיס על המגבר שלך 2 אום על ברידג' אחד ועוד 4 רמקולים על 2 יציאות אז פה זה כבר הפעלה לא לפי הוראות יצרן. והאפשרות לסדר את חום המגבר זה להוסיף טרנזיסטורים או להוסיף ממאוורים.

"אם המגבר מבזבז 50W כחום לאן ה50W הללו נעלמים" הם גם מתבזבזים כחום. אבל בגלל שהוספת טרנזיסטורים החום הזה יתחלק בינהם והוא פחות יורגש..

אתה יודע מה ההבדל בין מגבר הוא יציב ב4 אום ברידג' לבין מגבר שהוא 2 אום יציב בברידג'.

שהוא מאותה חברה ומאותה סדרה...?! פשוט אם תחבר ב4 אום יציב 2 אום הוא יהיה רותח.

וב2 אום יציב תחבר 2 אום הוא לא ירחח....למה?? זה כי יש שמה פי 2 טרנזיסטורים.

ואייל זה לא משנה בן כמה הוא, הוא יכול להיות גם סבא של סבא..... יש דברים שאני יודע ב200%

כי אני חבר בDIYAUDIO ותחנו את הנושא הזה ועוד אלפי נושאים הרבה פעמים. אז אני בטוח בעצמי.

ואמרתי שאני ישמח לדבר איתו. אם תגיד לי איך אפשר לפנות אליו.

תמיר.

מכירה של רדיו דיסק:

פורסם

תמיר, זה קצת מצחיק להגיד שאתה יודע ב200% כי אתה חבר בDIYAUDIO, אפשר לחשוב שיש לשם תנאי קבלה. גם אני חבר שם, טחנו שם הרבה נושאים ודע לך שיש שם גם הרבה קשקושים (וזה לא רק אני אומר) כמו בכל פורום אחר.

לבחור יש השכלה פורמלית וכמו כן ניסיון רב בתחום (את גילו הדגשתי כדי שתבין שהוא לא בתחום שנה שנתיים).

להפנות אותך אליו, האמת אני מרגיש לא נעים כל כך לשאול אותו שאלות בעצמי (קצת הטרדה) אז אני ארגיש נעים עוד פחות להפנות אליו אנשים.

בהתייחסות לנושא, אני מדבר איתו ועם עוד כמה אנשים בתחום. אני אגיב כשתהיה לי תשובה מלאה ווודאית. כרגע עוברות לי כל מיני מחשבות בראש (וכתבתי את רובן) אבל בגלל שאני לא בטוח בכולן במאה אחוז, אני לא כותב אותן.

• תוכן חדש...