Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכל מחזיקי ה 305C

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה שאנשים אוהבים סאבים קטנים יותר כמו 10" לדוגמה, היא בגלל שלטענתם סאב קטן יותר יהיה מדויק יותר, וזאת טענה לא נכונה בכלל.

בדרך כלל אנשים תוקעים סאבים גדולים - 15" ו-18" בתיבות קטנות מידי ולכן הסאב נשמע מרוח ולא מדויק.

סאב 18" יכול לנגן לא פחות מדויק מסאב 10".

לסאב גדול יותר תיהיה גם יכולת לנגן נמוך יותר, ואם נשווה אותו לסאב קטן יותר - הוא יצטרך לנוע פחות יחסית לסאב הקטן בשביל להגיע לאותו ההספק וזהו יתרון מהסיבה שהשטח פנים שלו גדול יותר.

קיימות מערכות SQ רבות שבהם סאבים של 15" ואפילו 18" שזוכים בתחרויות בחו"ל.

סאב קטן יותר = מדויק יותר זה מיתוס לא נכון.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה שואל אם יש ללכת על ברירת המחדל של התוכנה, אז לא, לא צריך. צריך לשחק עם הנפחים ועם תדר הכיוון, לראות את ההשפעה (להבין אותה) וככה ניתן להגיע לתוצאה הטובה ביותר (מבחינת סאונד, נפח וכו').

פורסם

מה שבטוח, עם משחק של 5 דקות עם תוכנת מחשב, לא תגיע לתוצאות טובות יותר משל היצרן.

לא משנה מה התוכנה תגיד, ברגע שהתיבה רק תתקרב לבאגז' של מכונית ההיענות שלה תשתנה באופן משמעותי... שונה בהרבה ממה שאתה רואה על הגרף.

פיוניר היא חברה אמינה וההמלצות שלה קרוב לוודאי מבוססות על ניסיון מעשי עם הסאב בתוך מכונית..

חבל לך על הזמן.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
אם אתה שואל אם יש ללכת על ברירת המחדל של התוכנה, אז לא, לא צריך. צריך לשחק עם הנפחים ועם תדר הכיוון, לראות את ההשפעה (להבין אותה) וככה ניתן להגיע לתוצאה הטובה ביותר (מבחינת סאונד, נפח וכו').
לא דיברתי על הברירת מחדל של התוכנה, דיברתי על התוצאה אחרי המשחק של הנפחים והתדר.

הברירת מחדל די רחוקה מלהיות זאת שאחרי המשחק. במקרה של הסאב הזה כמובן.

אז אחרי שהגעתי לתוצאה הכי טובה בתוכנה שהיא גם כמעט זהה לזו של היצרן אפשר לסמוך עליה?

נשמע טיפשי כי אני בעצמי אומר שהתוצאה דומה לזאת של היצרן, אבל בכל זאת יש סטייה בתדר הכיוון ואומרים שלא תמיד נתוני היצרן הם אידאליים בסאבים פשוטים "ולא מושקעים"

LOUD GUY, אתה אומר ללכת אחרי נתוני יצרן אבל בעצמך הלכת על תיבה שמכוונת ל33HZ שזה לא לפי נתוני יצרן.

אני ישמח ליותר פרטים על התיבה שלך. הכי חשוב שתגיד איזה נפח היא, איך היא נשמעת , איזה הספק הסאב מקבל ובאיזה רכב זה. אם תוכל לפרט מעבר לכך אני ישמח יותר:wink: ..

פורסם

עם 5 דקות ברור שלא, זה מצריך קצת ניסיון. בכל מקרה כבר קרה לי מקרה עם חברה מסויימת ומכובדת שההמלצות שלה לתיבה נראו רע מאוד בתוכנה. פניתי אל החברה והסתבר שהתוכנה לא שיקרה, הומלץ לי להוסיף 15 ליטר על הנפח המוצהר כאופטימלי. כששאלתי מדוע ההמלצה המוצהרת היא לא כזו נאמר לי שזה מתאים לדגמים של שנה שעברה ושזה עוד לא עודכן.

לא ראיתי שזה עודכן גם חודשים לאחר מכן, הם פשוט לא רצו שתהיה ירידה במכירות של הסאב בגלל נפח תיבה גדול (ופחות נוח). בנוסף העליה בנפח גרמה לסאב לאבד מהיכולת שלו להתמודד עם הספק גבוה ומן הסתם הם לא רצו פתאום להצהיר על הסאב ככזה בעל יכולת עמידה בהספק נמוך יותר שכן הצרכנים הבורים מתבססים על זה. אני עוד לא יודע מה הם היתרונות לשדרוג שהם עשו לסאב (ושגרמו לנתונים להשתנות) אבל החסרונות ידועים.

אם אפשר, תמיד שווה לראות בתוכנה למרות שלרוב ההמלצה של היצרן תהיה טובה. כמו כן יש לזכור שההמלצה של היצרן היא כללית, אם אתה יודע מה שאתה עושה ורוצה כיוון מסויים אפשר לסטות מההמלצה ולקבל תוצאות שישביעו יותר את רצונך.

פורסם

b.r אין קשר בין נפח התיבה שהיצרן ממליץ, לבין כיוון הפורט שהמשתמש מעדיף

אחרי הכל היצרן ממליץ גם על אטומה גם על סגורה וגם על 4TH BAND PASS ORDER

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיק מותק..

אולי לא הבנת אבל התכוונתי לזה שהזנתי בתוכנה את הפורט של היצרן ואחר כך את הפורט שלי והיה הבדל בהענות, ויצא שהפורט שלי יותר טוב מזה של היצרן.

מה קשור פה נפח ותיבה אטומה ובנד פס??

פורסם

LOUD GUY, אתה אומר ללכת אחרי נתוני יצרן אבל בעצמך הלכת על תיבה שמכוונת ל33HZ שזה לא לפי נתוני יצרן.

אמרת שבגלל שהוא כיוון את התיבה שלו לפורט יותר נמוך, אז הוא לא מתחשב בהגדרות יצרן

אז עניתי על זה.

לגבי השאלה שלך, למה אנחנו טוחנים מים

תשמע את הסאב בשני האפליקציות, תחליט נשמע יותר טוב בשבילך.. בשבילי ההמלצה קלעה לאחר מספר ניסיונות כתור פתוחה ואטומה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אה.. אז היית אומר.

ברור שאין קשר בין נתוני יצרן למה שאתה מעדיף, אני רק שואל למה הוא העדיף לכוון ל33HZ.

אין לי אפשרות לשמוע תיבה כזאת.

אבל אם אני לא טועה לך יש תיבה שמכוונת ל32HZ.

אני מרגיש שאתה בא למפגש בצפון... יש לך הרבה מה לעשות פה.:-)

פורסם

אתה רוצה לדעת למה הוא העדיף 33 ?

משום ששלי מכוונת ל32-33 :)

היא ויסות מושלם בין האטומה, לבין פתוחה

עשיתי המון שינויים, כן כן

אולי חודש עבדתי רק על התיבות.... אתם לא חושבים שזה דיי מטומטם בשביל מישהו עם אוזניים כמו שלי שיעבוד כל כך הרבה על נושא כל כך לא חשוב !!?!?? :)

אני כן חושב !

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אתה רוצה לדעת למה הוא העדיף 33 ?

משום ששלי מכוונת ל32-33 :)

היא ויסות מושלם בין האטומה, לבין פתוחה

עשיתי המון שינויים, כן כן

אולי חודש עבדתי רק על התיבות.... אתם לא חושבים שזה דיי מטומטם בשביל מישהו עם אוזניים כמו שלי שיעבוד כל כך הרבה על נושא כל כך לא חשוב !!?!?? :)

אני כן חושב !

אתה מזכיר לי עכשיו את השכן החירש שלי. יש לו איזה 90% חירשות והוא שומע מוזיקה במערכת אורגינלית של הונדה סטרים. הרמקולים כבר צועקים הצילו ומתהפכים בתוך עצמם ואתה עדיין רואה אותו נוסע אם חיוך מאוזן לתחת ומזיז תראש לפי הבאס.:lol:

פורסם

חחחח, אחי זה בדיוק הפוך אין לי מושג איך הגעת לזה... כניראה שגם אתה קצת הפוך ;) ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

למה הפוך? הזכרת לי אותו כי גם לך יש שמיעה דפוקה.

בלי קשר להשקעה במערכת

תפרט גם אתה על איך התיבה נמעת יחסית לתיבות אחרות, ובכלל תתן לי כמה שיותר פירוט.

פורסם

שוב כמו שציינתי, התיבה אטומה הסאב דיי מדוייק ו"חד" , אני לא אומר שזה לא באס יפה, פשוט אני לא חושב שזה באס בשביל האוטו, זה אולי באס שמתאים לסלון או לקולנוע ביתי.

אני יותר אוהב את הבאס משתולל.

בתוך תיבה שמכוונת לכימעט תדר 40, הסאב מאוד מאוד מרוח, אין לו בכלל עומק והוא נשמע רע, דרך אגב רוב הבדיקות שעשיתי גם עשיתי SOLO, רק באס, ואחד על אחד, תמיד היתה לי עוד תיבה שנתנה לי נקודת מוצא.

לדוגמא התחלתי עם תיבה אטומה, אז את לשניה שיניתי נפח, את השניה שיניתי... אז את הימנית פתחתי .... מה שמצא חן בעיניי יותר.... המשכתי לכיוון הזה...

בכל אופן, לפי טעמי, הכי יפה והכי מתאים לבאס של רכב, ובמיוחד ראפ שזה מה שאני שומע בימינו, זה תיבה פתוחה מכוונת ל32-33 . 48-49 ליטר.

* דרך אגב לגבי עוצמה, אומרים שתיבה פתוחה יותר נצילה מתיבה אטומה, לפי הניסוי שאני עשיתי לא ראיתי שוני מבחינת עוצמה, אומנם היה שוני מהותי מבחינת האופן שהסאב נשמע.. אולי בגלל שהתדרים שונים לגמרי אז דיי קשה לאמוד את עוצמת הסאב אחד על אחד, אך גם אם היה שוני כניראה שלא היה כזה מורגש שצריך להפוך עולמות בשבילו... (תדר 32, לעומת אטומה)

מהזאת אומרת למה הפוך יא סטלן.

אני אמרתי שהשמיעה שלי על הפנים, ולמרות זאת אני מסתכל על דקויות, כאילו זה באמת משנה לי משהו....

הוא גם כן השמיעה שלו על הפנים כמו שאתה אומר, אך הדיוק בכלל לא מעניינות אותו

משמע זה בדיוק הפוך ממני. :)

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...