Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכל מחזיקי ה 305C

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומי, כידוע לך יש מגברים שמיוצרים בלי שום מחשבה על חסכון בכסף. כמו כן התוספת בעלות היא זניחה לעומת התועלת הגדולה שייחסו להוספה ככה שאם זה היה נכון, חברות היה עושות זאת בפועל.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יצא לי עכישו לעבור על התרד הזה.. ואני חייב להגיד שתמיר מציג פה חובבנות לשמה..

יפה מאד שהוא יודע להתנסות ,לפתוח, "לשפר" וכדומה.. אבל להתווכח עם התאוריה ולהמציא תאוריה חדשה משלך כשהבסיס הוא כל כך גרוע ופשוט לא נכון זה הדבר הכי מעצבן והכי לא מקצועי.

לאנשים שקוראים פה קשה מאד לסנן מה שטויות ומה אמיתי, מזל שאייל נמצא בקטגוריה של המנהלים והצבע שלו היוזר שלו ירוק - שהאנשים יבדילו בין השטויות במיץ לעובדות.

אזי היקר,

החלפת פעם טרנזיסטורים במגבר?

ולהמציא תאוריה משלך? שמעת פעם מגבר משופר של תמיר?

ומי קובע, שלאייל נסיון עם שיפור מגברים?

או שמה שהוא כותב, אלו עובדות?

אתה, יודע מה זה שטויות במיץ עגבניות?

אני במקומך, הייתי שומר את לשוני בתוך הפה.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם
שלומי, כידוע לך יש מגברים שמיוצרים בלי שום מחשבה על חסכון בכסף. כמו כן התוספת בעלות היא זניחה לעומת התועלת הגדולה שייחסו להוספה ככה שאם זה היה נכון, חברות היה עושות זאת בפועל.

זה שהוספת טרנזיסטורים, מסייעת בחלוקת החום ביניהם, וכך גם במאמץ, בדוק.

נכון שיש חברות ששיקוליהן הם גם אחרים והן נשמעות בהתאם.

ומה עוד נכון, הוא שהוספת טרנזיסטורים, עלולה לגרום לכך, שכל הטרנזיסטורים לא יגיעו לתחום עבודה נכון, והמגבר לא יעבוד כמו שצריך.

שלומי

פורסם

בקשר למה שרשמת לרפאל, הוא לא רשם שלי יש ניסיון בתחום אבל רפאל כבר מכיר ויודע שאני לא נוהג לרשום משהו אלא אם כן המידע מבוסס. אני בדקתי עם מישהו שיש לו ניסיון בתחום (יותר מלכל מי שקורא וכותב פה בפורום וזאת אני יכול להגיד בוודאות מוחלטת) משום שאני בעצמי לא הייתי בטוח ב100% (אבל מהידע שיש לי הדברים נראו לי שגויים). הוא אמר את דבריו (יש לציין שהיו לו דברים חריפים יותר לומר על מה שנכתב כאן), מי שרוצה ללמוד מהם מוזמן.

פורסם

איל,

אל תבין אותי לא נכון, אני לא יודע אם יש לך נסיון כזה עם מגברים, והעניין פה הוא לא הטלת ספקות או זלזול בכשרונותיו של זה או אחר. העניין הוא, שמרגיז אותי שאנשים כותבים

ללא שום רקע, סתם קוטלים ללא שום נימוק הגיוני/ טכני / מקצועי. ומה גם שאזי במקרה הזה,

בכלל לא שמע/ראה את המגבר, כך שאני לא מבין באיזו זכות הוא בכלל מבקר אותו

דברים שאריאל אריאלי כתב, קראתי גם בפורום אודיו בתפוז, וכיף לקרוא את מה שהוא כותב,

גם שלפעמים זה ארוך ומייגע כי יש בד"כ הסבר טכני שמתאר את ה"תזה" שהוא מציג.

יחי ההבדל הקטן.

שלומי

פורסם

מה שתמיר כתב בתרד בהודעה האחרונה בתרד' הזה העל העזרה של הוספת טרנזיסטורים כדי להפעיל את המגבר בהתנגדות יותר נמוכה וכדי שיתחמם פחות זה נכון מאד. הם לא יעזרו אם תחבר אותה התנגדות למספר שונה של טרנז'. וזה מה שחשוב.

אבל גם אם נוסיף טרנ' כדי להפעיל את המגבר בהתנגדות נמוכה אנחנו נפגע ברוחב הפס של המגבר כמו שאמרתי כבר, בדרגות S.R של הגל היוצא וגם אולי בPCB שלא תמיד בנוי לזרמים פי 2 יותר חזקים. יש עוד דברים חוץ מטרנז' במעגל. אם זה כדי להפעיל סאבים לSPL אז חופשי... זה יעזור. למה? כי היחס בין הזרם העובר בטרנ' לחום לא לינארי ( כבר פעם שנייה שאני אומר וזה מאד מאד מאד חשוב).

פורסם

תראו מה זה , כולה רציתי לדעת איזה תיבה לבנות ל 305C , בסוף הגענו לחום של טרנ' , אין על הפורום הזה ,

רק דבר אחרון , אייל , אפילו שאתה מנהל הפורום , אין לך שום זכות לבקר ככה אנשים בכזאת רמה , ואני רואה את זה לא פעם ראשונה , ראסמי אתה ומיקמיק לוקחים הכל פה יותר מידי קשה , ויורדים יותר מידי על אנשים , אז מה אם כולם לא "חכמים" כמוכם ו"מבינים" והכי חשוב "מקצוענים" כמוכם , אין לכם סיבה ככה לרדת על אנשים במיוחד לא בפורום פתוח!!

פורסם

לבקר ככה אנשים בכזו רמה? תמיר העלבתי אותך?

אני לא חושב שהעלבתי אותו וממש לא התכוונתי לעשות זאת, אני מאמין שתמיר מבין ויודע איך לקחת את הדברים שכתבתי לעברו והוא יודע שהכוונות שלי טובות. במידה ולא, אני מתנצל.

אמרת לא לרדת על אנשים בפורום פתוח והנה ירדת עליי ועל מיקמיק. אני לא נוטה "לרדת" על אנשים, אלא אם כן הם לא הבינו בשום דרך אחרת (לאחר בקשות בפורום ובה"פ). לפעמים, פשוט אין ברירה אחרת וגם אז זו לא ממש ירידה, אלא תגובה ב"טון" אולי פחות נעים. במקרים כאלו יש לי את הזכות שכן מה לעשות אני מנהל את הפורום ודואג שהוא ישמור על רמה מסויימת, יכול להיות שיהיו כמה שיפגעו אבל זה לטובת הכלל. בנתיים ברוב המקרים (החריגים) אותו משתמש הפנים. זו עבודה מלוכלכת אבל מישהו צריך לעשות אותה (ואני בטח שלא נהנה ממנה). אופציה פשוטה יותר היא פשוט לחסום, אבל אני ברוב הפעמים לא משתמש בה ומעדיף לנסות קצת יותר (בטח שלא בשבילי אלא בשבילו, כי לחסום זה יותר קל), גם אם זה עלול להוציא אותי כBAD GUY.

תקרא פה קצת יותר מחודשיים ואולי תבין את הלך העיניינים, לבקר אחרי שהות כל כך קצרה זו קצת חוצפה לדעתי.

נ.ב.

כתוב בכללי הפורום שבמידה ויש לך שאלות או ביקורת להנהלה, תפנה אליה בה"פ ולא על גבי הפורום. אם יש כאלו נוספות, נא לנהוג לפי הכללים.

פורסם

שמואל, עכשיו אני אכן מבקר אותך, ואפילו בבוטות

מה אתה מגיב עלי אינפרמציה שאין לה שום תיעוד בשום מקום ?

אני אי פעם אמרתי שיש לי ידע רב ? פעם אמרתי שאני כזה חכם ? פעם אמרתי שאני כזה מבין ? ועוד מקצוען ?!

אתה סתם מחמיא לי, ובאמת שאין על מה..

אם תשים לב, תמיד החשבתי את עצמי כמתחיל-חובבן. לא מעבר לזה.

ואם תשם לב, אף פעם לא הערתי למישהו אלה אם כן הוא פשוט סירב להבין את טעותו, וזה כמובן דיי מטריף אותי, כי אין לי שום אינטרס ישיר או עקיף להתווכח על נושא או ויכוח שאיני מבין בו,או ניסיון כל שהו בו. ואם אכן איני מבין בו, בסופו של דבר אני רק אלמד ממנו.... משמע..... אתה בכלל לא במקום

בנוגע לאיל, אני באמת לא יודע איפה אתה חי, הבן אדם תיקן בן אדם על טעותו, בין אם הוא מסכים בנושא או לא, זה לא רלוונטי. לבוא ולקרוא לזה "ביקורת" ?, בכלל לא במקום..

עצם ההתערבות של איל בתרד, חשפה קצת יותר נתונים על נושא שנראה תמים,

אפילו למישהו "מבין" כמוני.. (ציניות נקווה שלא יתפרש בצורה אחרת)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
מה שתמיר כתב בתרד בהודעה האחרונה בתרד' הזה העל העזרה של הוספת טרנזיסטורים כדי להפעיל את המגבר בהתנגדות יותר נמוכה וכדי שיתחמם פחות זה נכון מאד. הם לא יעזרו אם תחבר אותה התנגדות למספר שונה של טרנז'. וזה מה שחשוב.

אבל גם אם נוסיף טרנ' כדי להפעיל את המגבר בהתנגדות נמוכה אנחנו נפגע ברוחב הפס של המגבר כמו שאמרתי כבר, בדרגות S.R של הגל היוצא וגם אולי בPCB שלא תמיד בנוי לזרמים פי 2 יותר חזקים. יש עוד דברים חוץ מטרנז' במעגל. אם זה כדי להפעיל סאבים לSPL אז חופשי... זה יעזור. למה? כי היחס בין הזרם העובר בטרנ' לחום לא לינארי ( כבר פעם שנייה שאני אומר וזה מאד מאד מאד חשוב).

אתה לא תפגע בשום S.R ברבה סרטוטים שעברתי עלייהם מוצג נתונים של המגבר ב8 אום (מספר מסויים של טרניזסטורים) ונתונים של 4 אום עם מספר כפול של טרנזיסטורים. כמעט הכול נישאר דומה.

ומי שמחבר מתעסק עם דברים כאילו. יודע שהPCB לא מתוכנן לזה אז מפעילים שכל ומעבירים כבל של מתח מהשנאי עד לטרנזיסטור.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

• תוכן חדש...