Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה העבריין. למה אתה עוקף מימין? יש לך עוד נתיב משמאלו - היית צריך לעבור אליו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רכב סוטה ממסלולו וכמעט נכנס בי. נאלצתי לסטות בסופו של דבר.

youtube.com/watch?v=P12hv73yXYU&feature=youtu.be

במקרה הזה אתה לא יכול לבוא בטענה עליו בלי שהאשמה טיפול גם עליך- עקפת אותו מימין.

אדרבא, היה נתיב משמאלו שיכולת לעקוף בו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נשמע קצת לא הגיוני מה שאתם מציעים.

אם מישהו נוסע במהירות המותרת בנתיב הכי ימני (כאשר ישנם 3 נתיבים) פרק זמן מסוים (נגיד הוא נוסע שם כבר 5 דקות).

אחרי 5 דקות נסיעה הוא מתקרב לרכב שנוסע בנתיב האמצעי בפחות מהמהירות המותרת ב 10-20 קמ"ש, אז הוא צריך מראש צריך לעבור 2 נתיבי נסיעה לנתיב הכי שמאלי ואז לחזור 2 נתיבי נסיעה לנתיב הכי ימני ?

או לחילופין, בכביש עם 2 נתיבים, אם אתה מגיע לרכב שנוסע במסלול השמאלי ביותר במהירות שהכי פחות מהמהירות המותרת ויותר איטי ממכה, נגיד אתה גם נוסע במהירות המותרת או פחות, ז אסור בשום אופן לעבור אותו ? ולתקוע ככה את שני הנתיבים ?

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

אם מישהו נוסע במהירות המותרת בנתיב הכי ימני (כאשר ישנם 3 נתיבים) פרק זמן מסוים (נגיד הוא נוסע שם כבר 5 דקות).

אחרי 5 דקות נסיעה הוא מתקרב לרכב שנוסע בנתיב האמצעי בפחות מהמהירות המותרת ב 10-20 קמ"ש, אז הוא צריך מראש צריך לעבור 2 נתיבי נסיעה לנתיב הכי שמאלי ואז לחזור 2 נתיבי נסיעה לנתיב הכי ימני ?

או לחילופין, בכביש עם 2 נתיבים, אם אתה מגיע לרכב שנוסע במסלול השמאלי ביותר במהירות שהכי פחות מהמהירות המותרת ויותר איטי ממכה, נגיד אתה גם נוסע במהירות המותרת או פחות, ז אסור בשום אופן לעבור אותו ? ולתקוע ככה את שני הנתיבים ?

יש לי חבר שנכשל על כך טסט בלימודי נהיגה, הוא נסע בנתיב הימני מתחת למהירות המותרת אבל הנהג בנתיב השמאלי היה איטי יותר אז הוא נכשל על עקיפה מהימין למרות שלא הייתה לו שום כוונה לעקוף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בעולם מושלם הנהג שנוסע בנתיב השמאלי (יקרא מעכשיו נתיב מהיר) ויבחין שמישהו מאחוריו רוצה לעקוף אותו ירד אחר כבוד לנתיב האיטי ויאפשר לרכב העוקף לעקוף בצורה חוקית בטוחה.

בישראל הנתיב המהיר שייך לאבא של כולם ולכן אין סיבה הגיונית שירדו ממנו.

אז לא, זה לא חוקי לעקוף מימין, למרות שתרבות הנהיגה הישראלית לא מאפשרת נסיעה מנהלתית בלי לבצע עבירה זו, אני מבצע אותה לצערי יותר מדי ואני באמת ובתמים לא מאמין שלא יצא לאחד בפורום הזה לנסוע אחרי דגנרט שנסע בשמאלי ודפק כל 20 מטר ברקס כי המהירות הפריעה לו לסמס בשקט.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

+1 זה.

הבחור אשם בזה שהפונטו נרדם בשמאלי (אמצעי)? צריך לעבור שני נתיבים שמאלה ובחזרה שניים ימינה כדי לעקוף אותו?

give me a break.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

התגובות לסרטון שהעלה Yossi35 תמוהות. אתם מגדירים זאת כ"עקיפה" (מסיבה שממש לא ברורה לי), אך אם אנחנו מתעקשים לתת לסיטואציה הזו הגדרה, אז יותר נכון יהיה להגדיר זאת כ"מעבר על פני רכב אחר". אילו היה מדובר במצב של היצרות נתיבים, ניחא, אך זה לא המצב. בסרטון ישנם שלושה נתיבים רגילים ועוד נתיב לנת"צ מימין. יוסי נמצא בנתיב הימני ביותר מבין השלושה המוקצים לתחבורה פרטית.

גם התיאור של "כמעט נכנס בי" קצת מוגזם. סה"כ נהג קצת רדום/מדבר בסלולרי/בולס נאצ'וס שפלש בקטנה לנתיב.

פורסם

המקרה עם הפונטו הוא לא עקיפה מימין. אין בסרטון שום הוכחה שהנהג המצלם עקף מימין, יש הוכחה שהוא נסע במהירות גבוהה יותר מהפונטו, למיטב ידיעתי זאת לא עבירה.

גם אני נתקל במצבים בהם אני נוסע בימני באופן ממושך (נגיד בכביש 6), ויש מישהו בשמאלי שנוסע מתחת למהירות שלי. אז הכביש הוא 3 נתיבים לכל כיוון, האם אני צריך ללחוץ על הברקס, לעבור 2 נתיבים שמאלה, לעקוף ולחזור 2 נתיבים ימינה חזרה? זה פשוט לא הגיוני.

פורסם

חד משמית מדובר בעקיפה מימין, פעולה בלתי חוקית.

אין ספק שעם התנהגותו של הנהג הישראלי המצוי לא פעם מדובר בדבר שכמעט אין להמנע ממנו. אבל אני מוצא עצנמי לעתים קרובות בסיטואצמיה שתוארה כאן - על כביש 22 - ומקפיד לחצות שני נתיבים, לעקוף ולחצות שוב שני נתיבים לימני. בתקוה שהטמבל שתקוע באמצעי יבין את הרמז. אוי כמה שאני תמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המקרה עם הפונטו הוא לא עקיפה מימין. אין בסרטון שום הוכחה שהנהג המצלם עקף מימין, יש הוכחה שהוא נסע במהירות גבוהה יותר מהפונטו, למיטב ידיעתי זאת לא עבירה.

גם אני נתקל במצבים בהם אני נוסע בימני באופן ממושך (נגיד בכביש 6), ויש מישהו בשמאלי שנוסע מתחת למהירות שלי. אז הכביש הוא 3 נתיבים לכל כיוון, האם אני צריך ללחוץ על הברקס, לעבור 2 נתיבים שמאלה, לעקוף ולחזור 2 נתיבים ימינה חזרה? זה פשוט לא הגיוני.

לא הגיוני גם שב4 לפנות בוקר יש לך רמזור אדום בכביש ריק שלא עברה בו מכונית כבר שעתיים. אז אתה עובר באדום? אני מניח שלא, החוק לא נוצר כדי שיהיה אפשר לפרש אותו איך שרוצים.

עקיפה מימין היא לא חוקית גם אם זה נראה לכם לא הגיוני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...