Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראית שיש משהו מפריע בדרך, למה להצמד ולא לעבור לפני זה ימינה?!!!

.... :shock:

"תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים" ועד כה לא מובן לי למה לא הוספת עוד סימני קריאה . נהיגתו של STIO כפי שמוצג בסרטון-למופת!

והתגובה של ההוא ממעודון החמש ,"סקרנות" הוא קורא לנהיגתו הזהירה של STIO. מדהים. :shock:

ליאור

פורסם

אז בוא אני אחדש לך משהו, ליאור: הנהיגה שלי בסרטון התאונה היתה למופת, והדבר היחיד שלא בסדר הוא קו המחשבה שלך, ואולי כדאי שתבדוק גם את צורת הנהיגה שלך (madriver כנ"ל). רק בגלל שיש לי סבלנות של עדר פילים, אני אנתח סעיף סעיף של צורת הנהיגה כפי שבאה לידי ביטוי בסרטון התאונה בצומת מגידו:

1. פניתי מנתיב שמאל בכביש 66 לנתיב שמאל בכביש 65 - הפניה תקינה וחוקית.

2. המשכתי בנסיעה בנתיב שמאל מטרים ספורים עד מקום התאונה, בנקודה זו הנתיב שלי היה חסום. עצרתי.

3. הגולף הלבנה הפעילה איתות חירום או שזה הופעל אוטומטית, ועברה בכוח לנתיב הימני - הרכב שנסע מאחור בלם.

4. אני, הרכב המצלם, גלשתי קצת קדימה כדי לשחרר את הרכבים שבדיוק היו בפניה בצומת (שקודם לכן חציתי) ונתקעו באמצע הצומת, ובמקביל הפעלתי איתות ימינה כדי לסמן על המעבר שלי לנתיב הימני.

5. כשנוכחתי לדעת שהנתיב הימני מלא במכוניות ואף אחת לא נותנת לי להיכנס על אף האיתות, עצרתי והמתנתי לפינוי הנתיב.

6. כשהנתיב הימני התפנה מכלי רכב, עברתי והמשכתי בנסיעה.

מה כאן לא בסדר?!

אתה היית ממליץ להיכנס בכוח לימני תוך לקיחת זכות קדימה שלא מגיעה לך, לגרום לבלימות חירום במקרה הטוב של המכוניות שנסעו בימני ובמקרה הגרוע לעוד תאונה?

וסקרנות? מה הייתי יכול לראות בכלל מהנתיב השמאלי בו הייתי, את התחת של הטנדר? לא מסתקרן מתחת של טנדרים. :brickwall:

פורסם

:mm_yeah:

שכחת להזכיר את הנהג הלחוץ שהיה מאחוריך, הזה שהתעצבן כשעצרת במקום להדחף ימינה בלי חשבון. זה היה madriver...

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

מישהו מוכן להסביר מה עובר על הנהגת במאזדה?

היא התחילה לאותת ימינה כאשר היא ראתה את היונדאי שחוסמת את הנתיב הימיני.

הנחתי שהמזדה תעצור לפני היונדאי (והיא באמת התחילה להאט ונעצרה ממש מטר או שניים לפני היונדאי).

היא גם אותתה ימינה (ולא שמאלה) ופתאום היא נכנסת לנתיב שלי. אם היא מאותת ימינה (ולא, זה לא איתות "שנשכח", זה איתות שהודלק במיוחד), למה היא סוטה שמאלה?

תוספת שנכתבה שניה לפני פרסום הפוסט:

כל הענין היה נראה לי מאוד חשוד ולכן הסתכלתי במצלמה האחורית שחשפה את ההסבר לתופעה.

היא רצתה לפנות כ10 מטר אחרי היונדאי ימינה ולכן אותתה ימינה. שכחה להחליף איתות וזה בלבל אותי.

הוספתי את הסרטון של המצלמה האחורית בסוף הסרט של המצלמה הקדמית, לעיונכם:

http://www.youtube.com/watch?v=fLd7ORSg8e8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

סה"כ שכחה אותך או בכלל לא היתה מודעת למיקום/קיום שלך, נוסף למורכבות של החלפת האיתות לרלוונטי והסתכלות נכונה במראות.

אתה בתור הרכב העוקב היית צריך לצפות שהיא תעשה מעשה מטופש שכזה אך בכל מקרה יצאת מופתע. זה קורה, וקורה המון - בייחוד עם נהגי מוניות/אוטובוסים. זה שיש להם רכב שחוסם להם נתיב לא מונע מהם להתפרץ לנתיב המקביל, קל וחומר כשמדובר בדרך דו-סיטרית עם נתיב אחד לכל כיוון.

פורסם
אז בוא אני אחדש לך משהו, ליאור: הנהיגה שלי בסרטון התאונה היתה למופת, והדבר היחיד שלא בסדר הוא קו המחשבה שלך, ואולי כדאי שתבדוק גם את צורת הנהיגה שלך (madriver כנ"ל). רק בגלל שיש לי סבלנות של עדר פילים, אני אנתח סעיף סעיף של צורת הנהיגה כפי שבאה לידי ביטוי בסרטון התאונה בצומת מגידו:

1. פניתי מנתיב שמאל בכביש 66 לנתיב שמאל בכביש 65 - הפניה תקינה וחוקית.

2. המשכתי בנסיעה בנתיב שמאל מטרים ספורים עד מקום התאונה, בנקודה זו הנתיב שלי היה חסום. עצרתי.

3. הגולף הלבנה הפעילה איתות חירום או שזה הופעל אוטומטית, ועברה בכוח לנתיב הימני - הרכב שנסע מאחור בלם.

4. אני, הרכב המצלם, גלשתי קצת קדימה כדי לשחרר את הרכבים שבדיוק היו בפניה בצומת (שקודם לכן חציתי) ונתקעו באמצע הצומת, ובמקביל הפעלתי איתות ימינה כדי לסמן על המעבר שלי לנתיב הימני.

5. כשנוכחתי לדעת שהנתיב הימני מלא במכוניות ואף אחת לא נותנת לי להיכנס על אף האיתות, עצרתי והמתנתי לפינוי הנתיב.

6. כשהנתיב הימני התפנה מכלי רכב, עברתי והמשכתי בנסיעה.

מה כאן לא בסדר?!

אתה היית ממליץ להיכנס בכוח לימני תוך לקיחת זכות קדימה שלא מגיעה לך, לגרום לבלימות חירום במקרה הטוב של המכוניות שנסעו בימני ובמקרה הגרוע לעוד תאונה?

וסקרנות? מה הייתי יכול לראות בכלל מהנתיב השמאלי בו הייתי, את התחת של הטנדר? לא מסתקרן מתחת של טנדרים. :brickwall:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

אתה בטוח שהבנת את מה שכתבתי?

ציינתי ש "נהיגתך-למופת" כלומר, "דוגמה " ,"אות","מעשה","פעולה","סימן","פלא"ועוד ועוד וכולם צפונים במילה "מופת" שציינתי כדי להלל (לשבח,להעריך,לומר מילה טובה) את הנהיגה הטובה והזהירה שלך.

ליאור

פורסם

זו התוצאה של נהגת שלא רגילה להשתמש בכלל באיתותים, לא יודעת איך לסטות מהנתיב בבטחה, או שלא הסתכלה בכלל לכיוונך או שלא כיוונה נכון את המראה השמאלית שלה ונוצר שטח מת ענק, ממש לא היית בשטח מת של רכב שמכוון כמו שצריך.

לצערי צריך לנסות לצפות נהגים כאלה בארץ, אם אתה רואה שהנתיב של רכב חסום והדרך היחידה שלו להמשיך היא להדחף לנתיב שלך בכוח צפה שזה כנראה מה שהוא יעשה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

אתה בטוח שהבנת את מה שכתבתי?

ציינתי ש "נהיגתך-למופת" כלומר, "דוגמה " ,"אות","מעשה","פעולה","סימן","פלא"ועוד ועוד וכולם צפונים במילה "מופת" שציינתי כדי להלל (לשבח,להעריך,לומר מילה טובה) את הנהיגה הטובה והזהירה שלך.

ליאור

אם כך, אני מתנצל בפניך! חשבתי שהיית ציני.

בינתיים, הגאון התורן שנכנס לי לנתיב תוך עקיפת רכב שרוצה לחנות, במקום שיחכה מעט. בוצעה בלימה מתונה ל- 5 קמ"ש תוך הסטת ההגה ימינה ככל הניתן. כשראיתי אותו עוד מרחוק לא האמנתי שהוא יעקוף, אולי כדאי שאתחיל להאמין שהכל יכול לקרות בכבישי ישראל. מעבר לזה, לא מבין מה הבעיה להדליק אורות במזג אוויר כזה?!

http://www.youtube.com/watch?v=cab-G9Fq0zk&feature=youtu.be דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

ברווז, אתה רוצה שנביים מחר סצינה דומה ונעלה לשרשור? אם זה מה שיחיה אותו, אין לי בעיה.

אגב, STIO - הפעם, להבדיל מהפעם הקודמת עם ה GMC, הסרטון מוצדק לחלוטין.

פורסם

ולמה שנרצה לביים משהו כזה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אם כך, אני מתנצל בפניך! חשבתי שהיית ציני.

בינתיים, הגאון התורן שנכנס לי לנתיב תוך עקיפת רכב שרוצה לחנות, במקום שיחכה מעט. בוצעה בלימה מתונה ל- 5 קמ"ש תוך הסטת ההגה ימינה ככל הניתן. כשראיתי אותו עוד מרחוק לא האמנתי שהוא יעקוף, אולי כדאי שאתחיל להאמין שהכל יכול לקרות בכבישי ישראל. מעבר לזה, לא מבין מה הבעיה להדליק אורות במזג אוויר כזה?!

http://www.youtube.com/watch?v=cab-G9Fq0zk&feature=youtu.be דרך יוטיוב

איך שראיתי אותך בולם ידעתי שזה יעלה לכאן מתישהו, אני זה שחונה בסיוויק חח ותאמת יכלת לעבור שם, הנתיב די רחב באזור זה. נכון שהוא נדחף לך לנתיב וזה קורה הרבה בעיר הזאת.

אגב למה אתה נוסע עם אורות ערפל כשאין ערפל?

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

אני הרגשתי שאם אני ממשיך בנסיעה באותה המהירות אני פשוט נכנס בו, אז בלמתי כדי לא להתקרב אליו ושיוכל לעבור בלי בעיה. אני לא לוקח סיכונים בכביש, אין לי איביזה לבנה - והמבין יבין... :)

הרבה נדחפים לי לנתיב, אני לא זוכר שראיתי את התופעה הזאת ביישובים אחרים. לא תמיד אני מעלה את הסרטונים לפה, אלא רק את המקרים המובהקים (אין לי כוח וזמן להעלות את כולם. גם כך אני מעלה הרבה).

בעניין תפעול מערכת התאורה אני מפעיל שיקול דעת מלא בעניין. במזג אוויר בעייתי שיכול להגביל ראות, כמו גשם, טפטוף, רסס מהמכוניות וכ', אני לא לוקח סיכון ומפעיל גם את הערפל הקדמי ביחד עם אורות החזית - זה לא מסנוור, אולי רק את האגו של הכחולים. אני לא סומך על נורות החזית של הרכב, לטעמי הן חלשות מידי (עדשת H7).

במקרים של מזג אוויר שמשי ובהיר לחלוטין, אני לא מפעיל בכלל אורות, וזה לא משנה מה התאריך ובאיזה כביש אני נוהג.

אגב, הסיווק הזאת משותפת לכמה אנשים אצלכם במשפחה? כי אני אני עובר שם לא מעט, ואם אני לא טועה ראיתי אנשים אחרים נוהגים ברכב הזה, ולכן גם כשאני רואה אותך (?) נוהג, אני לא יודע אם זה באמת אתה או מישהו אחר, ולכן לא עשיתי לך שלום...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...