Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוחות יקרים, מאגרי ידע נכבדים ואינציקלופדיות חביבות שלום.

אני עתיד לטוס בפברואר לניו זילנד לתקופה של 7-8 חודשים, שיכללו קצת עבודה מסודרת (עם ויזת עבודה ותלושי שכר) והרבה טיול.

מבירורים שעשיתי נראה שמי ששוהה מעל חצי שנה בחול בשנה קלנדרית נחשב תושב חוץ לענייני מס, ומשמעות הדבר שאני משלם מיסים בחו"ל.

עד כאן מדוייק?

איך אני מוודא שהמס משולם כהלכה ע"י המעסיק? יש צורך באישור על התשלום בעת החזרה לארץ? ביטוח לאומי מחושב לפי ההכנסות או שמשולם המינימום הקבוע בחוק?

משנה אם את המשכורת אני מפקיד בחשבון מקומי או בארץ?

ספסיבה מוצ'אצ'וס.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כפי שידוע לי ישנן מדינות כמו ארה"ב למשל שאיתן ישראל חתומה על אמנה. כלומר, הכרה בתשלום מיסים במדינה אחרת על מנת למנוע מצב של כפל מיסים. בארה"ב למשל מס הכנסה הוא נמוך יותר מבישראל. במידה כאמור שאתה עובד במדינה שישראל חתומה איתה באמנה אתה תשלם מקסימום את ההפרשים בין אחוזי המיסים. כלומר, אם נניח בארה"ב המס הוא 30 אחוזים כאן אתה תשלם את היתרה. ככה אני יודע. כמובן שאם מישהו חולק על דעתי הוא מוזמן לתקן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ישראל חתומה על אמנות מס עם כל מדינות האיחוד האירופי, חלק ממדינות מזרח אירופה, ארה"ב, קנדה ועוד. אמנות אלו באות למנוע מצב של כפל מס, לאפשר העסקה מסודרת של מעביד ישראלי במדינה זרה, ולייעל את גביית המסים של המדינה הזרה בה כאזרח ישראלי אתה עובד. על קצה המזלג - החוק מבחין בין "תושב ישראל" ל"תושב חוץ" כשזה נוגע לתשלום מס. עקרונית, "תושב חוץ" נחשב לכזה אם שהה מחוץ למדינה סך של 183 ימים בשנה במצטבר כל שנה משלושת השנים האחרונות בהן הוא נדרש לשלם מס (ישנו הליך של ניתוק תושבות אליו לא ניכנס מפאת חפירת יתר). בהנחה והינך "תושב ישראל" תחויב לשלם את מיסי המדינה בה אתה עובד (ניו זילנד לדוגמא) ולדווח על הכנסותיך בארץ ולשלם עליהן מס בנפרד תוך קבלת זיכוי על המסים ששילמת בחו"ל. לדוגמה, אם הרווחת בחו"ל משכורת x וחויבת לשלם עליה 35% מס (כי זה הנוהג במדינה בה אתה עובד), אך הנוהג במדינת ישראל הוא לשלם על משכורת זו 45% מס אזי שעליך להשלים 10% למדינת ישראל. אמנה נוספת נקראת "אמנת ביטחון סוציאלי" וזו מסדירה את נושא הביטוח הלאומי של המדינה שלך אל מול המדינה בה אתה עובד. (לא לשלם כפל ביטוח לאומי בהנחה ואתה עובד למעלה מתקופה מסוימת). בגדול, כשתטוס לחו"ל הרי שתמשיך לשלם ביטוח לאומי כל חודש שאתה שוהה בחו"ל, אם אתה עובד למעלה מתקופה מסוימת (בדוק איזו תקופה מול ביטוח לאומי) תוכל לדרוש להפסיק את תשלומי הביטוח לאומי שלך בארץ ולהמשיך לשלם רק בחו"ל. קפיש?

• תוכן חדש...