Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...

לצורך שיפוץ ה-RV החלטתי להחליף את כדוריות מיסבי הכידון לחדשות, עגולות ונוצצות. נשמע פשוט וקל, עד שהתחלתי "לטייל" ולחפש אחר כדוריות..

שמתי פעמיי לת"א, ל2-3 חנויות מיסבים מוכרות שמתעסקות בעיקר במה שאני מחפש - מיסבים, על כל המשתמע מכך.

מעבר לעובדה שעד שהתייחסו ל"לקוח" בכל אחת מהחנויות לקח זמן וכשהתייחסו, התגובה הייתה "כן" מחוסר התייחסות לאדם שממול אלא תחושת "נו מה אתה רוצה"... באותו רגע ממש התחשק לי לבקש סליחה, אבל ממש סליחה שהפרעתי לכם לעשות את מה שאתם עושים, שזה מכירת מיסבים והחלקים שלהם... כי.. באתי לקנות את מה שאתם מוכרים..

בכל אחת מהן, כשנכנסתי וביקשתי לקנות כדוריות במידה שציינתי, כ-50 מכל סוג (סה"כ 100 כדוריות), קיבלתי פרצופים של אתה ממש מפריע וזה גם אם המוכרת ישבה ודיברה בטלפון הנייד שלה עם חברה ולא הייתה ממש עסוקה בהזמנה ללקוח מסחרי גדול וחשוב.

כשסוף סוף התקדמתי לשלב הבא, קיבלתי הצעות מחיר הזויות, בין 2 ש"ח לכדור ועד 3.5 לכדור ברזל-כרום ולמעלה מכך לעלו העשויים נירוסטה. כששאלתי למה המחיר כל כך גבוה, קיבלתי בכל אחת מהחנויות פרצוף זועף...

חזרתי לביתי.

התיישבתי לי בכיף שלי, כוס קולה מימין, שוקולד פרה ממולא תות משמאל ואיביי על המסך.

הזמנתי 700 (!) כדוריות במידות שונות ומחומרים שונים, אם אינצ'י, מילימטרי וכו', באופן שיכסה לי לא רק את השיפוץ הנוכחי אלא גם את השיפוצים העתידיים.

בעבור התענוג הנ"ל שילמתי כולל משלוח לארץ 197 ש"ח והחבילה תהיה פטורה ממיסים, שכן ערכה 44$ (ומשלוח 8$).

במחיר ממוצע בארץ של כ-70 קניתי 700, כולל משלוח.

הנ"ל, אמיתי אך בנוסף כמשל וכדגל אדום...

יש לא מעט חנויות מקומיות שמוכרות את מרכולתן לנו, לחובבי התחום המוטורי לסוגיו. החנויות צריכות להרוויח, ללא ספק. לחנויות יש הוצאות תפעול, שכירות, מיסים, עובדים ומה לא.. אבל מכאן ועד מאות אחוזים (לעיתים גם אלפי אחוזים ולא אציין את שם החנות בת"א שביקשה ממני 400 ש"ח לפני מע"מ על חלק שהזמנתי באיביי ב $12 כולל משלוח) זה כבר מעבר לטעם הטוב...

עוד דוגמא, כידון מסויים (7/8 דראג, לדוגמא) עולה בארץ 250-350 ש"ח באם יש בנמצא, בעוד בהזמנה באינטרנט הוא יגיע עד הבית בעלות של לא יותר מ-100 ש"ח. את הכידון אני קונה לא מעסק אינטרנטי נטו אלא מחנות של ממש שגם היא קנתה את הכידון מסוכן, שקנה מהיבואן, שקנה מהיצרן, לרבות כל העלויות בדרך והנה, גם היא מרוויחה...

ישנו טיעון שבחו"ל יש יותר לקוחות ולכן קונים יותר וזה מוזיל עלויות.. נכון, בערך.. אם פה המחירים היו סבירים יותר, אנשים היו קונים יותר, משמעותית יותר... לא היינו רואים מכוניות עם צמיגים בני 4 שנים על הכביש (צמיג לאופנוע שנמכר פה ב-1,400 ש"ח נמכר ברוב העולם בסביבות ה-500 ש"ח, לדוגמא... פערים דומים יש במחירי צמיגים לרכב).

החל מחנויות ברגים שגובות כמה שקלים לבורג נירוסטה, כשאני קונה באנגליה קופסא של 560 ברגי אלן מנירוסטה במחיר של 150 ש"ח כולל משלוח, בארץ על כמות דומה ביקשו ממני כ-450 ש"ח וגם לחנות באנגליה יש הוצאות, תפעול, עובדים, מיסים ועלויות שילוח... וכלה בחנויות חלפים שחושבות שכל חלק שיש להן הוא אוצר, כשהן רואות שהוא "להיט" או ממש נדרש ע"י האומלל שנתקע בלי החלק...

יש עוד המון המון דוגמאות, לשמחתי או לצערי אני מזמין על בסיס שבועי חלקים מחו"ל ובאמת שהייתי שמח לרכוש אותם פה ולפרנס את בני עמי, מאשר לתרום לעוסקים בתחום בגולה, אך יש גבול...

חבריי האספנים והמשפצים ובעלי העסקים (באם אתם קוראים במקרה את מה שאני כותב כאן...) אני אישית מרים פה דגל ואומר שאם משהו פה לא ישתנה, מהר מאוד בעלי העסקים ימצאו את עצמם עם פקידות שמדברות בטלפון עם החברות שלהן, שכן לקוחות לא ייכנסו... העסקים שהם עובדים איתם היום יגלו לאט לאט ש"בארץ נוכריה כלשהי" המחירים משמעותית זולים יותר ויתחילו לייבא ישירות או שיקומו להם ייבואנים קצת (הרבה) פחות זללניים שעובדים על כמות ולא רק על מחיר...

אני כבר מזמן קונה 99% מכל מה שאני קונה באינטרנט, לא רק כי בחו"ל יש הכל אלא כי המחירים בארץ עוברים כל גבול הגיוני למסחר הוגן.

השוק כיום פתוח, הלקוח יודע מה הוא רוצה ויודע איפה לקנות את זה. אי אפשר עוד להמשיך בגישה של "יש לי את זה על המדף אז לקוחות ישלמו"... הלקוחות ישלמו כשהמחיר יהיה הגון, הוגן והגיוני.

הנ"ל הינו הוצאת קיטור המבוססת על דעתי האישית :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נשאר לי אלא פשוט להזדהות עם הכתוב. מניסיון עם כמה חנויות חלפים שבהן ניתן למצוא חלקים לאיטלקיה מזדקנת (חלקן גם צויינו כאן בפורום אספנות בעבר, ודווקא בהקשר חיובי), היחס הוא הכללי של בעל הבית הוא ספק מגעיל ספק מתנשא ספק "מה אתה מפריע לי עכשיו? אתה לא רואה שאני בדיוק משקה את העציצים?!".

בהנחה שצלחנו את משוכת היחס, עדיין משוכת המחיר נותרה עומדת בעינה: על סחורה שברור מעבר לכל ספק שהיא במשך שנים ארוכות מעלה אבק במחסנים הם דורשים מחירים מפולפלים, ואם לא די בכך, אז בחיפוש קצר באיביי ניתן למצוא את אותו החלק בדיוק, במחיר הרבה יותר נמוך (גם אם לוקחים בחשבון את עלות המשלוח המנופחת) ולמרבה ההפתעה... המוכר הוא אותו מוכר שניסה קודם לכן לעשות עלי קופה.

ממש עושה חשק לתמוך בסוחרים המקומיים. או שלא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה חלק מהסיבה למאבקים על צדק חברתי,

חבל שהמסר לא נקלט מספיק טוב

אבל אם כשגוזלים מאיתנו לא נקנה, יום אחד זה יקרה,

אין שום סיבה לשלם בארץ יותר מ 30% מאשר בחו"ל.

אני שמח שחברים בפורום קונים בתבונה!

פורסם

הבעיה הגדולה שלנו בארץ שאין לנו שום תודעת שרות,זה מתחיל בנותן שרות בחנות קטנה שבוחר לקשקש בטלפון במקום לעזור ללקוח ונגמר בפקיד ממשלתי שחושב שהוא הבן של אלוהים ואי אפשר לפנות אליו כי הוא מדבר כרגע שיחה פרטית.

יש לנו,ככה אני חושב את הכוח כלקוחות לא לקנות ולא לעשות עסקים עם אנשים שלא מכבדים אותנו כלקוחות.

יוסי

פורסם

הכל טוב ויפה אבל ראבאק, בן אדם, שוקולד פרה ממולא תות? :bugeyed:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים עם כל מילה.

לצערי גם אני נוהג כך ומזמין דרך איביי חלקים. השימוש במילה לצערי, אינו מקרי, אני אכן חש צער בכל קניה שאני קונה בחו"ל, היות אין היא תורמת כלל למעגל החיים בישראל.

פורסם

כנראה שעוד 100 תגובות יצדיקו את דברי פותח השרשור ( סליחה 101 :oops: , כולל אני ).

יש לי דוגמא לא רק לנושא עלויות אלא גם לאפשרויות הבלתי מוגבלות באינטרנט -

חיפשתי לייצר לפי דוגמא כיתוב מסויים לגריל של הרכב ( משהוא כמו 10 ס"מ X 2 ס"מ ), קיבלתי הצעות ע"ס 600 ש"ח.

בחיפוש יסודי ומעמיק באינטרנט נמצא כיתוב מתכתי יפייפה !! באמת יפייפה !! כולל בורג ואום וכולל תושבת קטנה

לחיזוק .. כל זה בעלות של 86 ש"ח כולל משלוח לארץ :lol:.

פורסם

ברוח שרשור אחר כאן אגיב (בציניות!): "התעסק בעניינך ואל תעיר על התנהגותם של אחרים, לא משנה כמה פוגענית, בלתי מתחשבת או סתם רודפת בצע היא"..

כל המעיר הרי הוא צדקן/חנון/תבחרו את הכינוי שבא לכם.

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

מסכים עם פותח השירשור.

ומקרה מהיום: לצורך פרוייקט שאני שוקל לעשות, התקשרתי לגלאור כדי לברר על פנס ראשי חליפי (ביחיד) מתוצרת DEPO לאאוטלנדר.

קיבלתי מחיר של ארבעת אלפים ומשהו לפנס (לא זוכר שום מספר מעבר ל4000 מעוצמת השוק שקיבלתי) - הגברת גם מצאה לנכון לציין בפני שפנס מקורי עולה במיצובישי 5200 שקל.

אני כבר לא טרחתי לציין בפניה שאותו פנס של DEPO עם תקן אירופאי נמכר ב800 שקל באיבי

פורסם

מסכים לחלוטין..לאחרונה קניתי 2 תושבות מנוע/גיר בחצי מחיר של אחת בארץ..

וזה המצב בעוד המון מוצרים..

באגירה: מה הבעיה בתות!? זה אחד הטעימים! P:

פורסם

מוכר היטב, נכנסתי לפה אחרי שבדיוק סגרתי הזמנת חלקים מול דילר של BMW בגרמניה, כמו שאני עושה לעיתים קרובות. אני מכיר מבחר ספקים גדול ברחבי העולם ומוסיף על בסיס קבוע.

סיפור לדוגמה: נכנסתי לגל אור בתל אביב, קניתי מספר פריטים וביקשתי גם נעלי כבל. המוכר הוציא לי במאמץ רב, לאחר טיפול בלקוחות נוספים, שלושה. אמרתי לו "תביא 20" והוא ענה לי "תגיד תודה שמצאתי לך שלושה". אמנם הוא לא לקח עליהם כסף, ואני רציתי לשלם, אבל לא התחשק לו לחפש.

המקרה היחיד שנתקלתי בתופעה הפוכה בארץ: הייתי במוסך הקבוע שלי וזוהתה נזילת שמן ממשאבת ההגה כח. אמרתי: טוב, אביא משאבה מחו"ל. ואז הפועל הותיק אמר: יש משאבה כזו במחסן. הדבר נבדק ואכן הייתה משאבה כזו. לא חשבתי שזה רלוונטי מבחינת המחיר והמחשב הציג משהו כמו 4000 ש"ח + מע"מ. אמרתי שאני לא מעוניין, והמנהל אמר לי: אין לי מה לעשות עם המשאבה הזאת. הקיש במחשב בשדה ההנחה 90% ויצאתי עם משאבה חדשה מקורית של BMW בפחות ממה שעולה מפירוק בחו"ל. אני לא מאמין שזה היה קורה ללא היכרות אישית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מסכים איתך

לפני שבוע נכנסתי לחנות בחדרה לקנות ידית אורות לסוסיתא (אני יודע שיש שם בחנות)

והוא מכיר אותי מתחום האספנות

הוא אמר שיש אבל הוא מוכר את כל הסחורה ביחד ולא ידית ועוד עשה פרצוף

ודרש 30000 על הכול אמרתי לבחור שם תיחנק עם הסחורה שלך וקניתי חדש דנדש באייבי ב 134 שקל כולל משלוח

כנראה שבארץ לא מבינים רק דרך הכיס

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
הכל טוב ויפה אבל ראבאק, בן אדם, שוקולד פרה ממולא תות? :bugeyed:

גם אותי מכל המגילה (שאני מזדהה איתה) הזאת, זה הדבר שהכי תפס את עיניי.

שוקולד תות?!!

ידעתי שחייב להיות לך איזה דפקט :lol:

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה הוא משתמש בקרם תות שבשוקולד בשביל המיסבים, כי אני לא מבין איך אפשר לאכול את זה :lol:

חוץ מזה, גם אני מסכים עם כל מילה.

לפני כמה שבועות הלכתי למחסן של היבואן כדי לקנות פסי גומי לאטימה של החלונות. רצו שם 600 ש"ח על אחד (!)

המחסנאי שעבד שם אמר לי לוותר על זה ולשים איזולירבנד במקום :shock:

חזרתי הביתה הזמנתי מאיביי 4 יחידות ב70$ באיכות מעולה (כבר הגיעו והותקנו).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...