Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אדוני אני לא צוחק. זה אומנם נראה כמו דוגמא טיפשית אבל הוכחתי לך שההצהרה שלך שלא קיים פריט בארץ שהוא יותר זול מחו"ל,לא נכונה. למה אז אני צוחק? הוכחתי לך שק"ג אבוקדו בישראל יותר זול מאבוקדו אחד (יחידה בודדת אחת) בארה"ב.

אני מסכים איתך ועם כל אחד כאן שרושם שהיחס של נותני שירות כאלה ואחרים במדינת ישראל טעון שיפור בצורה דחופה ביותר. אבל בעצם אני לא מתפלא. האזרח הישראלי ברובו הוא חוצפן, חסר סבלנות, חסר התחשבות, אגואיסט ועוד כמה תכונות יפות. זה מתבטא בתור בבנק, בדואר או אפילו בכביש עצמו.

זה מתבטא שאתה חוזר הביתה מאוחר בלילה ותפסו לך את החניה שלך. לי אפילו, לא רק שבן הבליעל לקח את החניה אלא הוא גם דאג לבעוט באם אמא של המראה של הרכב שלי ולפוצץ לה את הצורה. כל זאת בגלל שחניתי מאחוריו והשארתי לו מקום לצאת. אז הוא השאיר לי "הפתעה".

אני לא מסכים לגבי המחירים. כל עוד לא מדובר במוצר שיש לחברה בלעדיות ומונופול עליו זהו שוק חופשי אם ככה. מתאים לך, תקנה. לא מתאים אז תחפש במקום אחר. זכותו של כל בעל עסק לגבות כמה שבא לו. עם הוא ייגבה פחות מדיי הוא לא ישרוד, אם הוא ייגבה מחיר גבוה מדיי אנשים יענישו אותו בכך שיקנו במקום אחר או יחפשו אלטרנטיבה אחרת. אבל עדיין, אנחנו נמצאים במדינה חופשית וכל עוד לא מדובר בלחם זכות העסק לגבות כמה שבא לו פשוט ככה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי,

למרות דוגמת האבוקדו... אתה מבין שנושא ההתייחסות שלי הינו לחלקים/חלפים/אביזרים לרכב ולעולם המוטורי.... נכון?...

האמירות הכלליות של רוב המגיבים כאן מתייחסות לנישה זו ואשמח אם הדיון גם יישאר בעולמות האלו :)

איש לא מתווכח עם הזכות של העסקים לגבות כמה שמתחשק להם ואפילו להיפך, מתוך אכפתיות (אישית וחברתית) אנחנו אומרים כאן שחבל, הקימו עסק, השקיעו, עשו מה שעשו ואם לא יתאימו את עצמם לעידן הוירטואלי, כל ההשקעה שלהם תרד לטמיון.. זה נקרא אכפתיות ומודעות צרכנית, לא פגיעה בדמוקרטיה.

תודה ויום טוב,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
לא אדוני אני לא צוחק. זה אומנם נראה כמו דוגמא טיפשית אבל הוכחתי לך שההצהרה שלך שלא קיים פריט בארץ שהוא יותר זול מחו"ל,לא נכונה. למה אז אני צוחק? הוכחתי לך שק"ג אבוקדו בישראל יותר זול מאבוקדו אחד (יחידה בודדת אחת) בארה"ב.

אני מסכים איתך ועם כל אחד כאן שרושם שהיחס של נותני שירות כאלה ואחרים במדינת ישראל טעון שיפור בצורה דחופה ביותר. אבל בעצם אני לא מתפלא. האזרח הישראלי ברובו הוא חוצפן, חסר סבלנות, חסר התחשבות, אגואיסט ועוד כמה תכונות יפות. זה מתבטא בתור בבנק, בדואר או אפילו בכביש עצמו.

זה מתבטא שאתה חוזר הביתה מאוחר בלילה ותפסו לך את החניה שלך. לי אפילו, לא רק שבן הבליעל לקח את החניה אלא הוא גם דאג לבעוט באם אמא של המראה של הרכב שלי ולפוצץ לה את הצורה. כל זאת בגלל שחניתי מאחוריו והשארתי לו מקום לצאת. אז הוא השאיר לי "הפתעה".

אני לא מסכים לגבי המחירים. כל עוד לא מדובר במוצר שיש לחברה בלעדיות ומונופול עליו זהו שוק חופשי אם ככה. מתאים לך, תקנה. לא מתאים אז תחפש במקום אחר. זכותו של כל בעל עסק לגבות כמה שבא לו. עם הוא ייגבה פחות מדיי הוא לא ישרוד, אם הוא ייגבה מחיר גבוה מדיי אנשים יענישו אותו בכך שיקנו במקום אחר או יחפשו אלטרנטיבה אחרת. אבל עדיין, אנחנו נמצאים במדינה חופשית וכל עוד לא מדובר בלחם זכות העסק לגבות כמה שבא לו פשוט ככה.

אתה יכול לקרוא לי אורן - אדוני זה קצת יותר מדי בשבילי :wink:

מה שטענתי ורוח הדברים היתה כמובן אמירה כללית שמביאה תמונה רחבה של המציאות. זה די ברור שמן הסתם תמצא איזשהו פריט שיקר במדינה מסויימת יותר מאשר בישראל - והנה מצאת: אבוקדו (מה עוד שלפני שקבעתי את הקביעה סייגתי אותה.)

ע"מ לכבד את ליאור, פותח הדיון, אני אתחום את האמירה לנושא האהוב על כולנו - שיפוץ ואחזקה של רכבים/אופנועים.

אומר שוב ועומד מאחורי האמירה :

סל המוצרים שירכש בישראל בעת שיפוץ/אחזקה של כלי רכב יהיה יקר משמעותית ממחירו הממוצע של אותו סל מוצרים בחו"ל.

אוסיף ואומר אמירה סובייקטיבית :

השירות שתקבל בעודך מנסה לקושש את סל המוצרים הנ"ל יהיה בארץ, אעפס, פחות מסביר פנים מאשר בחו"ל.

(הכרחת אותי להתפתל כמו איזה עו"ד :lol: ).

עוד נקודה משמעותית - (ואתה מוזמן לבדוק את העניין) כח הקניה של משכורת ממוצעת בחו"ל חזק יתר מכח הקניה של משכורת ממוצעת בארץ. (ושוב ע"מ שלא יקפוץ עוד איזה מתחכם - חו"ל = מדינות מערביות נורמליות)

בזמנו כשהיתה מחאה על מחירי הדלק התמם שר האוצר ואמר משהו כמו - "בסה"כ מחיר הדלק הינו זהה למחירו של הדלק באירופה" - אה אוקי - והמחיר של הרכב גם זהה? ומחיר הביטוח? ומחיר הצמיגים? והחלפים? והמוסכים? והכבישים עצמם - הם דומים לאירופה? וכן הלאה והלאה...

אם אתה אומר "כמו באירופה" אז שהכל יהיה כמו באירופה, ואם אתה אומר: מחיר אבוקדו בארה"ב, אז שגם שאר המוצרים יהיה מחירם כמו בארה"ב.

אגב לא מזמן הייתי בגרמניה. מדינת יורו יקרה. תכנס שם לסופרמרקט ותקנה סל מזון ממוצע, ותשווה אותו לישראל, ואח"כ נדבר על מחיר האבוקדו בארה"ב.

אה, אני גם נכנסתי לדילר של מרצדס. היה ממש "כמעט" כמו בארץ..

אורן

פורסם

אם כבר מדברים על סופרים בחו"ל, אפילו היתרון עם קודש הקודשים הישראלי, איכות ומחיר הירקות והפירות כבר כלל לא קיים.

מצד אחד בארץ יש בשווקים רק סחורה בינונית ומטה (את הסוג א' יותר משתלם לייצא) ומחירי הפירות והירקות לא מפסיקים לעלות.

מצד שני, באירופה מייבאים פירות וירקות זולים לקניה ושינוע בעיקר מארצות אירופאיות חמות (ספרד, דרום צרפת, דרום איטליה, יוון וכו') ולכן הפירות והירקות באיכות מעולה ובמחירים לא יותר יקרים מאשר בישראל.

תשוו את כח הקניה של המשכורת של האירופאי הממוצע ותגיעו לכך שהוא אוכל פירות וירקות הרבה יותר איכותיים ובמחיר נמוך משמעותית!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני לא יכנס לעניין המחיר.

אני כן רוצה לדבר על השירות, השירות בארץ מזוויע ואני באמת לא מבין מה הסיבה.

היו כבר מספר פעמים בחיי שבגלל שהשירות היה אדיב והלך מעל ומעבר כדי לעזור הייתי מוכן לשלם מחירי פרימיום כי ידעתי שיהיה תמיכה, עזרה ואוכל לשאול שאלות אם יהיה בעיה לעומת קניה מחו"ל.

חבל שמוכרים לא מבינים שלמרות שהם לא נותני שירות אם הם היו יותר נחמדים לא רק שהם היו מקבלים יותר עבודה אנשים היו ממליצים בכיף עליהם במקום להזמין מחו"ל.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

ו... יש גם הפתעות נעימות... :)

היום נכנסתי לעופר-אבניר בת"א וחיפשתי סוויצ' חדש ל-RV50, זאת לאחר שבאתרים בחו"ל קשה מאוד למצוא אותם...

המוכרן קיבל אותי בשמחה, שלף ספר שנראה שעבד קשה מאוד ומצא מיד את המספר הקטלוגי, הקיש במחשב ואמר "כן, יש" ונקב במחיר נמוך ב-20% מהמחיר בחו"ל (כשעל המחיר בחו"ל יש להוסיף משלוח וכו'!) כמובן שקניתי את הסוויצ', עם חיוך ענק על שפתיי 8)

התחושה שיצאתי איתה משם הייתה שזה מקום שבשמחה אחזור אליו לחפש חלקים בעתיד, מחיר + שירות.

כן ירבו...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ו... יש גם הפתעות נעימות... :)

היום נכנסתי לעופר-אבניר בת"א וחיפשתי סוויצ' חדש ל-RV50, זאת לאחר שבאתרים בחו"ל קשה מאוד למצוא אותם...

המוכרן קיבל אותי בשמחה, שלף ספר שנראה שעבד קשה מאוד ומצא מיד את המספר הקטלוגי, הקיש במחשב ואמר "כן, יש" ונקב במחיר נמוך ב-20% מהמחיר בחו"ל (כשעל המחיר בחו"ל יש להוסיף משלוח וכו'!) כמובן שקניתי את הסוויצ', עם חיוך ענק על שפתיי 8)

התחושה שיצאתי איתה משם הייתה שזה מקום שבשמחה אחזור אליו לחפש חלקים בעתיד, מחיר + שירות.

כן ירבו...

ליאור.

גם אני משבח את עופר אבניר, על הסבלנות והעזרה עם אופנועים ישנים, עזרו לי עם חלק ל - R750 וגם נתנו לי הנחה גדולה (בגלל שלא נשארו הרבה כאלו :wink: ) ויצא שקניתי אותו זול ביותר מחצי מחיר מאשר בחו"ל.

חבר ששיפץ RM250 גם שיבח את העזרה שלהם ואמר שגם אם החלק לא נמצא על המדף שלהם הם יזמינו לך אותו.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

רוב הישראלים רוצים בעיקר מחיר זול ושירות מדהים - בד"כ זה לא הולך.

א המנטליות שלנו במקור היא לא שירותית

ב אל תצפה ממי שכרו מתקרב לשכר מינימום שיצא מעורו לתתלך חווית קניה

כדי לשרוד בג׳ונגל שלנו גם הקונה לצערי צריך להיות אגרסיבי.

אספנות = סבלנות

פורסם

תראו, אני לא יודע מה איתם, אני גר בחו"ל, את רוב הקניות הגדולות שלי (לדוגמא נעליים, ביגוד, כלי עבודה), אני קונה בארץ

יוצא לי, במיוחד בסיילים שיש בארץ הרבה יותר זול מאשר פה בשוויץ, לדוגמא נעליים של טימברלנד גבוהות (משתמש בהם המון בחורף) אתה תשלם בסביבות ה200 פרנק, פעם אחרונה שקניתי טימברלנד בארץ, עלו לי בהרצליה 550 ש"ח, ולקחתי כבר 2 זוגות, כלי עבודה סט ראצ'ט חצי ברמה די נמוכה, אתה צריך לשלם בשוויץ בסביבות ה90 פרנק, ולסט טוב אתה תעבור את ה200 פרנק, בארץ אחרי הנחה בטמבוריות, אתה יכול לצאת אם סט של סיגנט (שברמה סבירה ביותר) באותו מחיר של רמה נמוכה בשוויץ, וגם אם הרבה יותר כלים.

לפני שכולם קופצים על זה שאני גם מרוויח בהתאם, אז אני אומר שלא, אני לא מרוויח בהתאם, אני גם לא קונה בשוויץ, את רוב הדברים אני קונה באינטרנט (לדוגמא פח זבל למטבח, אשר מתחבר לדלת עולה בחנות 140 פרנק, הזמנתי את אותו אחד ב60 פרנק באי ביי), זה לא רק בארץ המחירים היקרים, זה בכל העולם, בארץ הבעיה לרוב היא תודעת השירות, אבל זה קורה גם בחנויות פה, וגם במקומות אחרים.

כמו שכבר רשמו, כל מקרה לגופו.

פורסם
תראו, אני לא יודע מה איתם, אני גר בחו"ל, את רוב הקניות הגדולות שלי (לדוגמא נעליים, ביגוד, כלי עבודה), אני קונה בארץ

יוצא לי, במיוחד בסיילים שיש בארץ הרבה יותר זול מאשר פה בשוויץ, לדוגמא נעליים של טימברלנד גבוהות (משתמש בהם המון בחורף) אתה תשלם בסביבות ה200 פרנק, פעם אחרונה שקניתי טימברלנד בארץ, עלו לי בהרצליה 550 ש"ח, ולקחתי כבר 2 זוגות, כלי עבודה סט ראצ'ט חצי ברמה די נמוכה, אתה צריך לשלם בשוויץ בסביבות ה90 פרנק, ולסט טוב אתה תעבור את ה200 פרנק, בארץ אחרי הנחה בטמבוריות, אתה יכול לצאת אם סט של סיגנט (שברמה סבירה ביותר) באותו מחיר של רמה נמוכה בשוויץ, וגם אם הרבה יותר כלים.

לפני שכולם קופצים על זה שאני גם מרוויח בהתאם, אז אני אומר שלא, אני לא מרוויח בהתאם, אני גם לא קונה בשוויץ, את רוב הדברים אני קונה באינטרנט (לדוגמא פח זבל למטבח, אשר מתחבר לדלת עולה בחנות 140 פרנק, הזמנתי את אותו אחד ב60 פרנק באי ביי), זה לא רק בארץ המחירים היקרים, זה בכל העולם, בארץ הבעיה לרוב היא תודעת השירות, אבל זה קורה גם בחנויות פה, וגם במקומות אחרים.

כמו שכבר רשמו, כל מקרה לגופו.

היי,

אני לא יודע מאיפה אתה בשוויץ אבל כשאני מבקר את הביקור השנתי שלי ב -friedrichshafen העיר מלאה בשוויצרים שעושים קניות. למה ? - כי בגרמניה (שעבור שוויצרים רבים מדובר על שעה נסיעה) הכל יותר זול משמעותית. לא לחינם - שוויץ הרי לא נמצאת באיחוד האירופי, אבל הם לפחות יכולים לקפוץ לרכב ולנסוע לגרמניה, או איטליה או צרפת כדי לעשות קניות בזול.

אם כבר דיברת על סטים של כלים (אגב signet למרות המיתוג האלק קנדי זה תוצר סיני בסיסי ומחורבן) תבדוק פעם מה מחירו בגרמניה או באיביי של סט של PROXXON (חברה גרמנית מצויינת) או מחירם של כלים של BAHCO (כן אלו שהמציאו את המפתח השוודי) ומה מחירם של ...בוא נגיד מברגי Wera ( גם חברה גרמנית מצויינת) ותראה שבמחיר של הג'אנק הסיני שמוכרים בארץ אתה מצטייד היטב בתוצרת גרמנית משובחת. אגב לך תנסה לרכוש כלים טובים של חברות כאלו בארץ ...כדאי שתביא איתך משקיע.

אגב אם אתה בשוויץ אתה חייב לבדוק את התוצרת של PB swiss tool - כנראה הכלים הטובים בעולם בתחומם. לא בדקתי מחירם בשוויץ אבל המחיר שלהם ב ebay.de הוא כשני-שליש ומטה ממחירם אצל המפיץ הבלעדי בארץ (שוורץ כלי עבודה).

אז למה בדיוק צריך לקנות אותם בארץ?

פורסם

תראה בארץ יש לי הנחות טובות מאוד על כלי עבודה, ולרוב בשבילי אני קונה של würth (עבדתי בניהול מחסן של יונדאי) אם סיגנט עדין יש לי נסיון די טוב, להשוואה הראצ'טים שקניתי בזמנו בשוויץ של KS, פשוט לא החזיקו מעמד מול הכלים של Würth שעדין משמשים במוסך שעבדתי בו בארץ, וכולל גם סיגנט שהינו קונים בהנחות יפות.

אני אומר שהכלים ברמה הבסיסית פה היכן שאני גר, הם פשוט על הפנים והמחירים גבוהיים מאוד, אם במקרה יוצא להיות בשוויץ אני מוכן לקחת אותך לחנות לכלי עבודה HASLER, וכמובן בירה ואוכל עלי, שתראה את המחירים ומדוע אני קונה בארץ, (הנה דוגמא למחירים http://www.hasler.bwise.ch/?srv=sortiment&pg=det&partnerId=32&rub=100002017&artNr=100024775

אז בגלל זה לא שווה לי להתחיל לנסוע, ולהשקיע כאן או בגרמניה על כלים שאני לא זקוק להם כרגע, לי לא משתלם לנסוע לגרמניה בשביל קניות של אוכל, או דברים אחרים, החברה שאני עובד בה (HOWEG) משתייכת לרשת COOP, ובתור כביכול עובד אני מקבל 20 אחוז הנחה על קניות ברשת + 500 פרנק בשנה כרטיס קניה (כמו התלושים).

אבל הרבה חברים שלי נוסעים לגרמניה לעשות קניות, כי זה פשוט הרבה הרבה יותר זול, ואת האמת תודעת השירות שם יותר גבוהה מאשר פה

פורסם

תודה על ההזמנה- אולי בהזדמנות :lol: .

אאל"ט KS זה סוג של משהו סיני בסיסי שאמנם נפוץ באירופה אבל נולד רחוק משם...

אני במקומך לא הולך לשום מקום - רק מפעיל את המחשב ומקליק. נראה לי כי אין בשוויץ בעיות של מחירי שילוח או מכס לכן כל טוב שבטוב פשוט פרוס לפניך ברשת, בעיקר באיביי גרמניה.

בכל מקרה בהצלחה, ותזכור - יש לנו ארץ נהדרת. :lol:

פורסם

דרך אגב אורן חלקי מחשב למשל עולים בארץ מחירים מאוד דומים לחו"ל ועוד יש עוד הרבה דברים מעולם האלקטרוניקה שמחירם דומה עד זהה למחיר בחו"ל.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

Apologies for the English - My Israeli computer has a fried motherboard so having to use a UK machine.

I like this sharshoor it is full of cultural insight. The best thing about it is that all the people that give bad customer service and charge ridicilous prices sit back while reading this Sharshoor and say to themselves - what these guys are saying is 100% true and correct but it has nothing to do with me. I'm alright. I dont behave like that.

self awareness is at a ''0'' . The same applies to the reasons for Traffic accidents. - its astounding how so many accidents happen in a place full of the best drivers in the world - seriously have you ever met anyone in Israel who will admit to being a rubbish driver?

Anyway a small story in the spirit of this Sharshoor.

I needed a laminated glass cut quickly for a windscreen for a DB2 drophead I am working on at the moment. The company that cut the glass according to the template supplied (two flat pieces split in the middle) left a glazed edge without polishing it. They where not able to polish it in the time I specified.

I rang up a different glazier, I asked if he can polish the edges for me while I wait. He told me to come over, I came in, wearing my overalls that clearly show the marque I am working on. he stopped what he was doing in his small modest shop, and spent a good 3/4 of an hour polishing the edges of my screens to a very acceptable result

.

He knew I needed it on the spot, He saw my overhauls, He knew he may never see me again as a returning customer. He didnt ask what it was for (culture of privacy) and was extremely friendly.

So - how much did he charge me?

• תוכן חדש...