Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה D:

הבעיה זה לא המשלוח או אפילו המכס, אלא האישה והבנק, הם הבעיה :lol:

במיוחד שהחל משנה הבאה (אם הכל הולך כמו שצריך) אני הולך לעבוד כעצמאי (בנוסף לעבודה השניה).

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Did he charge you?!

אולי איבדתי תקווה או פרספקטיבה אופטימית , אבל כל השרשור הזה נראה לי כמו: אוי אוי אוי...

כל אחד מאיתנו יודע טוב מאד מי אנחנו , כיצד אנחנו מתייחסים איש אל רעהו ויודע גם טוב מאד שהמצבים היחידים בהם ניתן לצפות לאנושיות הם בתקופות של מלחמה/ פיגועים או חרא אחר שכולנו אוכלים כקולקטיב .

אני הפסתי לקטר ולצפות למחירים , יחס, מקצועיות אפילו ברמה הבסיסית .

זה מה יש ויהיה רק גרוע יותר .

מי שקשה לו עם זה יכול לעזוב ( רבים וטובים כבר עזבו) בייחוד חובבי ועוסקי תחום הרכב שנתקלים חדשות לבקרים בהמצאה ישראלית מחודשת לגלגל בווריאציה כזו או אחרת , או לחילופין לקבל את המצב .

לפני כמה שנים עוד הייתי מנסה להגות כל מיני תכניות אופרטיביות למלחמות בטחנות רוח , אבל אני כבר לא שם .

הצטרפתי ליאוש הכולל.

כמחצית הביקורים שלי אצל ספקים מקצועיים מסתכמים במבטי עגל של המוכרים למשמע מונחים מקצועיים מתחום עיסוקם , לעיתים הסבר עילג עוזר לם להבין מה אני צריך ולהואיל למכור לי אותו במחיר לא קשור למציאות , ורוב הפעמים אני מזמין מהמרחב הוירטואלי .

מה שכן למדתי להעריך מאד ספקים מקצועיים ואדיבים .

גם כאשר עסקתי ברכש מקצועי ולא אישי העדפתי ספק מקצועי , אדיב שתן שרות מהיר במחיר יקר ײַות׳ר מאשר מתחרים שלא עמדו במילתם אבל מכרו בזול ( למורת רוחם של מעסיקיי )

צר לי, אך כפי שכתבתי בראשית הפוסט , אולי איבדתי פרספקטיבה , ואולי אם יש קונצנזוס על הנושא כנראה שכך הם פני הדברים.

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

מלחמות הן התרפיה של עם ישראל, אם לא היו מלחמות כבר מזמן היינו אוכלים אחד את השני, בדיוק כמו השכנים שלנו מעבר לגבול. מזל שיש את יונית לוי ורוני דניאל מחרחרי המלחמות שמרגיעים את כולם בערב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
דרך אגב אורן חלקי מחשב למשל עולים בארץ מחירים מאוד דומים לחו"ל ועוד יש עוד הרבה דברים מעולם האלקטרוניקה שמחירם דומה עד זהה למחיר בחו"ל.

יש מידה של צדק בדבריך, רק תסביר לי - למה כל מי שחוזר מארה"ב מביא איתו אייפון או אייפד...?

פורסם

אייפון זה עיוות של השוק בגלל חברות הסלולר, אייפד אם אני לא טועה אפשר להשיג במחיר מאוד דומה בארץ.

בלי קשר הבעיה היחידה בדברים כאלה שישראל היא לא מהשווקים שמקבלים ראשונים מכשירים חדשים לדוגמא האייפון 5 הגיע רק עכשיו לישראל, אלה שמביאים מחו"ל בדרך כלל רוצים להיות המגניבים הראשונים ולפעמים ישלמו גם יותר ממה שזה עולה בישראל בשביל הזכות הזאת.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
דרך אגב אורן חלקי מחשב למשל עולים בארץ מחירים מאוד דומים לחו"ל ועוד יש עוד הרבה דברים מעולם האלקטרוניקה שמחירם דומה עד זהה למחיר בחו"ל.

אם כך איך תסביר שבארץ מעבד אינטל, לדוגמא 3570K BOX עולה הכי זול 1200, ובארה"ב באמאזון הוא עולה 219 דולר = 835 דולר

30% פחות ואני בכלל לא מדבר על הבלק פריידיי שבו הוא נמכר ב720 שקל שזה 40 אחוז פחות מבארץ, אם אני זוכר נכון על חלקי מחשב בארץ אין מס רק מע"מ.

פורסם

אתה שוכח שבישראל המחיר כולל מס בעוד שבארה"ב המחיר ללא מיסים ומשלוח, רוצה להתערב שאחרי כל אלה המחיר קרוב מאוד למחיר הישראלי? :roll:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אפשר להתערב כי אני מדבר מניסיון - שלחתי מעבד כזה לחבר שחוזר ביום חמישי.

בארה"ב ברוב המקרים שאתה קונה באינטרנט אין מס (למעט מקרים חריגים שבהם למזלך הרע החנות יושבת באותה מדינה אליה אתה שולח )

המשלוח הוא בדרך כלל חינם למשלוח איטי או עד 8 דולר למשלוח של שלושה ימים ( לדוגמא באמאזון)

פורסם
אתה שוכח שבישראל המחיר כולל מס בעוד שבארה"ב המחיר ללא מיסים ומשלוח, רוצה להתערב שאחרי כל אלה המחיר קרוב מאוד למחיר הישראלי? :roll:

זהו בדיוק - הדיון הוא לא: "איך לא משתלם לרכוש בחו"ל כי יוצא כמו בארץ אם מוסיפים עלויות משלוחים ומיסים", הדיון הוא: "מה הסיבה שמחירו של מוצר בארץ (כמעט) תמיד יקר יותר ממחירו בארצות אחרות!"

השיא מגיע כשמדובר על מותגים ישראלים, שאפילו מיוצרים כאן בארץ, ונמכרים בארץ במחיר יקר יותר מאשר בחו"ל...

פורסם

היחס הוא פשוט 1$=10-12 ש"ח

בחלקים אוטומוטיביים המחיר יכול להיות גבוה קצת יותר .

מעבר לזה הכל שיקולי תמחור של היבואן בארץ .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם
חן, אני לגמרי מבין ומזדהה עם מה שכתבת, אלא שהדברים עדיין אינם יכולים לתרץ יחס גועלי וחוסר רצון משווע לשרת לקוח או אפילו לתת לו מידע לגבי מידת הזמינות של חלק מסוים.

הסיפור האישי שלי: נכנסתי לחנות חלפים מאוד מוכרת ושאלתי את בעל הבית מה יש לו עבור הרכב שלי. האיש חשב קצת ונקב בכמה דברים, שלא הזדקקתי לאף אחד מהם. שאלתי לגבי חלק מסוים, ולאחר שחשב עוד קצת אמר שאולי זה במחסן ושאין לו מושג. כדי לדרבן אותו להזיז את ישבנו ממקום מרבצו, ציינתי שאם החלק נמצא, אני נחוש לקנותו בכל מחיר. זה לא עזר.

לאחר כמה ניסיונות כושלים לגרום לו למכור לי משהו (ולמרבה האבסורד, במקום שבאופן נורמלי המוכר יהיה להוט למכור, כאן אני זה שהיה צריך להלהיט אותו לבצע מכירה), אמרתי לו "חבל, באמת התכוונתי לקנות ממך משהו" ועזבתי את המקום, כנראה לבלי שוב.

לצערי זהו לא הסיפור היחיד שיש לי, אבל הוא בהחלט מייצג.

ורק כדי לאזן את התמונה: בדרך סלמה בת"א יש חנות חלפים אולד סקול מהסוג שאני אוהב בשם ג'נרל חלפים. בכל פעם שאני צריך משהו, אני פשוט מגיע לשם ומחפש במחסן שלהם בעצמי את החלק המבוקש. היחס שם תמיד טוב, בעל הבית נחמד ומסביר פנים (ובעיקר: לא חמדן!!) ולפעמים באמת צצים אצלו אוצרות אמיתיים למכוניות קשישות. אשרינו שנותרנו עוד אנשים כמוהו.

רק עכשיו שמתי לב להודעה הזאת. רק כדי להעמיד דברים על דיוקם: זה לא כמה חודשים, זה היה בדיוק כעבור חודש אחד. בעצם, אולי פחות. שילך לו הכסף לתרופות.

לגמרי מצטרף להמלצה על ג'נרל חלפים. נכנסתי מהרחוב (ללא כל הכרות מוקדמת) וחיפשתי חלקים לפיאט 600. בעל הבית חיטט איתי בכל המחסן שלו וקושש איתי בסבלנות חלקים במשך כשעה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בארץ, מחיר שייבה אחת מנירוסטה במידות 6 מ"מ ו-8 מ"מ, ₪ 0.65 לאחת לפני מע"מ (המחיר לקוח מאחד מהאתרים של חברת ברגים מובילה בישראל) כולל מע"מ - 0.76 אגורות ליחידה.

בחו"ל (דרך איביי), כולל משלוח לארץ, 400 שייבות 8 מ"מ ו-300 שייבות 6 מ"מ, 128 ש"ח כולל משלוח לארץ. מחיר ליחידה כולל הכל - 0.18 אגורות.

אם הייתי קונה את אותו הדבר בארץ הייתי משלם 532 ש"ח (בלי להוסיף עלות נסיעה למקום וזמן).

שיספרו לי בעלי החנויות עד מחר שיש להם עלויות של שכירות, עובדים, מיסים וכל הסיפורים (נכונים ככל שיהיו) - את הקניות שלי - אני ממשיך לעשות בחו"ל ככל שניתן, גם להם יש עלויות ייבוא, שכירות, עובדים, מיסים וכל הסיפורים ובכל זאת, לי כצרכן זה יותר משתלם, בכפולות...

ליאור.

attachment.php?attachmentid=347391&stc=1&d=1374687203

vvvv.JPG

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור בזמנו פניתי אלייך לגבי חלקים ( משומשים ) וקיבלתי הצעה לא זולה בכלל ממך או יותר נכון יקרה להחריד , לפחות ממך לא הייתי מצפה לפתוח שרשור כזה.

• תוכן חדש...