Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מה הניסיון שלך עם רכבים נוספים, אבל לגולף שלך אין כל כך הרבה כוח זמין כמו שאתה חושב.

בטח לא שווה ערך למנועי 2 ליטר בני דורו, אוטו עצל ורועש, אולי הרעש יוצר הרגשה של רכב סוחב.

וזה מניסיון שלי עם רכב כזה בדיוק, במשך שנה וחצי.

ולפי נתוני צריכת הדלק שלך בגולף, אתה כניראה תוציא צריכת דלק קרובה מאוד לנתוני יצרן :-D

כי הנתון שלך גבוה בצורה משמעותית מכל מה שאדם אחר מצליח להוציא מהרכב הזה.

לי זכור יותר באזור של 1ל-8 בנסיעה רגועה מאוד, והיד עוד נטויה.

פלג_

החשש שלי מהיאריס הוא שהיא לא תסחוב כמו הבורה, מבלי לסחוט את הרכב כמובן.

מה לגבי הגיר הרציף? מישהו אמר לי שהוא מתפגר אחרי 40K ק"מ, יש מה לחשוש?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היאריס תסחוב בסדר כל עוד אתה מתחת ל-120 קמ"ש. מעל היא מתקשה. אבל אתה צריך לזכור שאתה מקבל פה חצי מצריכת הדלק. יש פה עניין כלכלי מהותי אם אתה נוסע הרבה, ואולי זה שווה לך את ההקרבה.

בנוגע לגיר הרציף, הסר דאגה מלבך. הוא מתפגר רק אחרי 60K.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
החשש שלי מהיאריס הוא שהיא לא תסחוב כמו הבורה, מבלי לסחוט את הרכב כמובן.

מה לגבי הגיר הרציף? מישהו אמר לי שהוא מתפגר אחרי 40K ק"מ, יש מה לחשוש?

לא נראה לי שחברה כמו טויוטה תמשיך לשווק גיר שמתפגר אחרי 40K ק"מ.

פורסם

בנוגע לגיר הרציף, הסר דאגה מלבך. הוא מתפגר רק אחרי 60K.

עוד ייקחו אותך ברצינות :wink:

מה מבחינת טיפולים שוטפים לרכב ? יותר מורכבים או יותר יקרים ביחס ליאריס האוטמטית הרגילה ?

באופן כללי מבחינת אחזקה שוטפת לרכב יש השלכות לכך שהרכב הוא היברידי, כל דבר שאתם יודעים או מכירים מהניסיון ושונה מרכב בנזין רגיל

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

גם זה נאמר:

טויוטה מציינת שעלות התפעול של היאריס ההיברידית נמוכה במיוחד ולדוגמה היא מציינת שבזכות השימוש במערכת בלימה רגנרטיבית (מערכת בלימה נשלטת אלקטרונית ECB), את רפידות הבלמים צריך להחליף רק אחת ל-100,000 ק"מ.

מעניין עם יש דברים נוספים שמשמעותים.

פורסם
מבחן מעניין שמדגיש את יתרונה של המכונית הזו.

חסר לי מידע על כמה היא תצרוך בנסיעה עירונית נטו, איך אמורה אז הסוללה להטען.

מדגיש זה לא מילה... מישהו הצליח לקרוא עד הסוף? זה ארוך בטירוף.

ואני חושב שהיה כתוב שם כמה היא צורכת בעירוני נטו. לא שזה באמת משנה, הרי זה תלוי בהמון מאפיינים. ואיך אמורה הסוללה להיטען? תגיד, על פריוס שמעת? אז זה בדיוק אותו הדבר. אל תדאג לסוללה. היא תיטען בסדר גמור בתוך העיר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האם מישהו חישב את החיסכון לכמה ק"מ צריך לנסוע על מנת לחסוך את ההבדל בין הגירסה הרגילה להיברידית?

אני מניח ש 50K ק"מ לא ממש עוזר...

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ממש לא.

בחישוב זריז:

הנתונים -

ההפרש במחיר בין גרסת בנזין להייבריד הוא: 11,000 ש"ח.

מחיר ליטר דלק: 8 ש"ח.

צריכת דלק בגרסת הבנזין: לקחתי 1/14 ק"מ לליטר לצורך העניין.

מכאן יצא לי 19,250 ק"מ. זה מספר הקילומטרים שאחריו, על הנייר, ישתלם לך להחזיק הייבריד.

צריך גם להוסיף ירידת ערך, ערכו של המימון שלקחת לצורך ה-11 אש"ח הנוספים וכו'.

אני מעריך שכבר אחרי 25 אלף, או בהגזמה 30 אלף ק"מ תתחיל להרוויח מההיברידית.

תתחדש.

פורסם
האם מישהו חישב את החיסכון לכמה ק"מ צריך לנסוע על מנת לחסוך את ההבדל בין הגירסה הרגילה להיברידית?

זיו - החישוב שלך לא נכון.

חישוב:

יאריס רגילה מאובזרת (כמעט כמו ההיברידית) עולה 104K.

יאריס היברידית עולה 115K.

צריכה ממוצעת ליאריס רגילה נניח 1:15.

צריכה ממוצעת להיברידית נניח 1:20.

נניח ומחיר הדלק נשאר 8 שקלים לליטר. כדי לחסוך 11K בדלק צריך למלא פחות 1375 ליטר.

עכשיו חישוב מתמטי קטן: X-X/1.333=1375 (ה-1.333 הוא היחס בין הצריכות). נקבל ש-X הוא בערך 5500 ליטר כלומר אחרי 82500 ק"מ נמצאת נקודת השיוויון.

מפה אפשר לשחק: אפשר לטעון שהיאריס ההיברידית מאובזרת יותר מהרגילה, כשהאבזור הנוסף (בקרת אקלים, ח"ח מאחור) ותוספות העיצוב שווים נניח 5000 שקלים. אז ההפרש מצטמצם ל-6000 שקלים בלבד, כלומר 750 ליטר, כלומר 45000 ק"מ.

אפשר לטעון שעם היאריס ההיברידית אפשר להגיע ל-22 ק"מ לליטר ואז נקודת השיוויון היא 65000 ק"מ (ל-11K שקלים הפרש).

אפשר גם לטעון שעלויות האחזקה של היברידית נמוכות יותר לאורך 100K ק"מ, נניח בכמה אלפי שקלים, ואז נקודת האמצע משתפרת.

מכאן שכל אחד יעשה את החשבון שלו. אני רק אוסיף שאם הכוונה היא לחסוך כמה שיותר אז שיקפצו כל תוספות האבזור - קנו סופר-מיני ידנית ב-75000 שקלים ותחסכו טונות של כסף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה:

1:18 צריכת דלק של גירסת בנזין

1:23 צריכת דלק של גרסה היברדית

8 ש"ח לליטר

אחרי כמה ניסויים וטעויות - הגעתי לזה

8*110,000/18= 49,000

8*110,000/23 =38,000

לפי זה לאחר 110,000 ק"מ, בהנחה שמחיר הנזין שווה 8 ש"ח, היאריס היברדית תחזיר את המחיר שלה. התוצאות הן בקירוב כמובן.

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה:

1:18 צריכת דלק של גירסת בנזין

1:23 צריכת דלק של גרסה היברדית

8 ש"ח לליטר

אחרי כמה ניסויים וטעויות - הגעתי לזה

8*110,000/18= 49,000

8*110,000/23 =38,000

לפי זה לאחר 110,000 ק"מ, בהנחה שמחיר הנזין שווה 8 ש"ח, היאריס היברדית תחזיר את המחיר שלה. התוצאות הן בקירוב כמובן.

החישוב שלך נכון, מלבד עניין צריכת הדלק - לקחת את ה'בפועל' של ההיברידית והשוות ל'על הנייר' של הבנזין.

השוואה על הנייר תהיה 1/27 מול 1/19.

השוואה בפועל תהיה 1/14 מול 1/22.

פורסם

אתם מספספים כאן לדעתי.

הרכב הזה אמור לתת פתרון חסכוני אמיתי לרכב עירוני, זהו.

אין שום רכב שנותן צריכה עירונית כמו שלו, למעט רכב חשמלי נטו.

צריך להשוות את הצריכה העירונית נטו שלו לצריכה עירונית נטו של האלטרנטיבות. שם אמור להתגלות הבדל עצום בצריכה.

פורסם

בוא נניח לרגע שהוא אכן עושה 1:22 בעיר ושיאריס רגילה או מתחרה אחרת עושה 1:12 בעיר.

בהנחה ואתה לא נהג מונית, מה הסיכוי שאתה עושה עשרות אלפי קילומטרים בתנועה עירונית בלבד? מתוך 20000 ק"מ שלך בשנה, אולי 5000 יהיו בעיר. אז עם היאריס ההיברידית תחסוך בהם 1500 שקל בשנה, בעוד בשאר ה-15000 ק"מ החסכון יהיה דומה - סה"כ 3000 שקלים בשנה (ועדיין צריך כמעט 4 שנים בשביל להחזיר את ההשקעה הראשונית, אם מתעלמים משאר הדברים).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...