Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם הם היו מצליחים ליצר חשמל מהבולמים היה יכול להיות יותר חסכוני, מוזר שעוד לא עשו את זה.

רעיון בהחלט מעניין!

לדעתי האנרגיה המתבזבזת ברכב של השיכוך די זניחה ביחס לבלימה רגנרטיבית למשל (מה שכבר קיים בהיברידית של טויוטה בבלימה מתונה. אני חושב שגם במשאית הצבאית שהוזכרה כאן)

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קראתי את כל השרשור ואת הידיעה על ההשקה ולא קיבלתי תשובה לשאלה האם היאריס היא גם פלאג אין (בדומה לפריוס) או רק היברידית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רעיון בהחלט מעניין!

לדעתי האנרגיה המתבזבזת ברכב של השיכוך די זניחה ביחס לבלימה רגנרטיבית למשל (מה שכבר קיים בהיברידית של טויוטה בבלימה מתונה. אני חושב שגם במשאית הצבאית שהוזכרה כאן)

האנרגיה שניתן להפיק מהשיכוך אכן זניחה ברכבים שלנו הנעים על הכבישים, ההמצאה שאני קראתי עליה והזכרתי כאן נוגעת לרכבי ההאמרים של הצבא הנעים בשטח והבולמים עובדים שעות נוספות, במצב הזה ההמצאה הייתה כדאית ותרמה לחסכון בדלק.

ולדעתי הרכב לא יהיה פלאג אין כי הסוללה שלו מאוד קטנה ואין בשביל מה להטעין אותה-טווח של 2 ק"מ מקס.

השימוש של הסוללה זה בעיקר אגירת אנרגיית הבלימה ושימוש חוזר בהאצה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מה זאת אומרת "טווח של 2 ק"מ"?

על הדרך אני אנצל"ש ואשאל, איזה שקע יש בקצה הפריוס הפלאג אין שנמכרת בארץ?

סתם תקע? תלת פאזי? יעודי לעמדת טעינה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא ציפיתי ל80K.

אני רק מנסה לדעת מה היה אמור ליהיות המחיר האמיתי שלה בארץ אחרי המיסים (הטבה להיברידי)- כאילו אם היה ייבוא אישי.

הם בכיף היו יכולים להכניס אותה ב99,990 ש"ח- אבל חזירות זה שם המישחק היום ! עצוב...

אם כך הדבר, מה מונע ממך או אחרים לייבא את הרכב בצורה פרטית ? (אישית נראה לי שלא תצליח לחסוך ....)

פורסם

כמדמוני, ז"א שאם תסע במהירות בה הרכב ישתמש רק במנוע החשמלי (מצב EV) ללא האטות/בלימות אתה תגיע למרחק של כ-2 ק"מ. הסוללה נטענת כאשר אתה "גולש" או בולם, כך שבפועל אפשר לנסוע יותר רחוק במהירות נמוכה ורק על כוח הסוללה...

פורסם
לא רואה מה הטעם ברכב הזה, בפעול הרכב יעשה 1:23-25 במקרה הטוב.

ובהתחשב במחיר המוגזם שלו ובעובדה שניתן לקנות סופר מיני ידנית ב75K שעושה 1:15 בממוצע בכמעט 40 אלף (!!) פחות, אין שום הגיון לקנות רכב כזה למטרת חסכון בדלק.

40K זה דלק ל5 שנים.

מה הקשר בין רכב סופרמיני (יאריס) לרכב מיני (אלטו)?

מיני אוט' עולה 70K-80K ש"ח.

כפי שכבר כתבו פה, סופר מיני מאובזרת בישראל חוצה את ה- 100K ש"ח בקלות (רובן בטווח של 100-110) ולכן המחיר של היאריס ההיברידית אמנם לא נמוך אבל ביחס לשאר הקטגוריה הוא הגיוני.

על הדרך אני אנצל"ש ואשאל, איזה שקע יש בקצה הפריוס הפלאג אין שנמכרת בארץ?

סתם תקע? תלת פאזי? יעודי לעמדת טעינה?

הרכב יכול להתנייד על סוללה בלבד רק 2 ק"מ (100% סוללה=2 ק"מ). המטרה היא רק לנסיעה עירונית ומן הסתם הסוללה נטענת תוך כדי נסיעה (בלימה, כניסת מנוע הבנזין לפעולה מעל מהירות X) ולכן טווח הנסיעה על חשמל בתוך העיר הוא טווח דינמי ולא רק 2 ק"מ.

הרכב לא plug in hybrid ולא אין אפשרות לטעון אותו ממקור מתח חיצוני.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קראתי את כל השרשור ואת הידיעה על ההשקה ולא קיבלתי תשובה לשאלה האם היאריס היא גם פלאג אין (בדומה לפריוס) או רק היברידית.

היברידית בלבד.

פורסם

אמרו את זה לפניי, הרכב הזה רלוונטי רק אם משווים לג'אז הייבריד (או לפריוס בליסינג..) שלא הייתה יותר מדי חסכונית. פה מדובר בממש "מיני פריוס" שאמורה להיות מאוד חסכונית.

אבל החיסכון הזה מגיע במחיר פרמיום וחבל, הרי הקטגוריה מתחילה היום מ70K.

אז נכון שבמחיר הזה לא תקבלו בקרת אקלים, מסך טאץ' ופנסי לד.

וסביר להניח שלא תגיעו אפילו ל1:20 בפאביה\קורסה.

אבל כאן נשאלת השאלה - האם כל האבזור המדובר ביחד עם צריכת דלק קצת יותר טובה באמת שווים 40K~ מעל פיאסטה ידנית?

זה מחיר שאופייני בד"כ לרכבים גדולים ו"משפחתיים" בהרבה מהיאריס, איך יוניון מצפים למכור?

מכתבה שהתפרסמה ב'אוטו':

"דרור גורלניק, מנהל השיווק של טויוטה, מציין שבזכות המערך ההיברידי תזכה המכונית בציי הרכב לזיכוי חודשי של 540 שקלים מערך שווי השימוש שמשלם העובד. דבר שיסייע בוודאי למכירות, שכן מדובר בשווי שימוש נמוך מזה של סופרמיני רגילות."

עכשיו קצת יותר ברור התמחור, שימו לב שהוא לא בחר לדבר על תוספת האבזור, החיסכון בדלק בשנה לצרכן ממוצע, העובדה שהיאריס היא ההייבריד הזול בישראל.. נותנים לו שורה אחת ומה הוא בוחר לעשות אתה? לציין את שווי השימוש בליסינג. :roll:

טוב נו, למה אני בכלל מופתע?

הרי מדובר ביוניון, מתי הם בכלל ראו לקוח פרטי בפעם האחרונה באולם התצוגה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

האם מישהו יודע אם המערכת כוללת גם GPS?

סך הכל מכונית מאוד מעניינת שלדעתי תמצא את קהל היעד בקלות (למרות תג המחיר).

THEN: Ford Focus ZX5 2001 ,VW Golf 1.2 TSI 2012

פורסם
אמרו את זה לפניי, הרכב הזה רלוונטי רק אם משווים לג'אז הייבריד (או לפריוס בליסינג..) שלא הייתה יותר מדי חסכונית. פה מדובר בממש "מיני פריוס" שאמורה להיות מאוד חסכונית.

אבל החיסכון הזה מגיע במחיר פרמיום וחבל, הרי הקטגוריה מתחילה היום מ70K.

אז נכון שבמחיר הזה לא תקבלו בקרת אקלים, מסך טאץ' ופנסי לד.

וסביר להניח שלא תגיעו אפילו ל1:20 בפאביה\קורסה.

אבל כאן נשאלת השאלה - האם כל האבזור המדובר ביחד עם צריכת דלק קצת יותר טובה באמת שווים 40K~ מעל פיאסטה ידנית?

זה מחיר שאופייני בד"כ לרכבים גדולים ו"משפחתיים" בהרבה מהיאריס, איך יוניון מצפים למכור?

מכתבה שהתפרסמה ב'אוטו':

"דרור גורלניק, מנהל השיווק של טויוטה, מציין שבזכות המערך ההיברידי תזכה המכונית בציי הרכב לזיכוי חודשי של 540 שקלים מערך שווי השימוש שמשלם העובד. דבר שיסייע בוודאי למכירות, שכן מדובר בשווי שימוש נמוך מזה של סופרמיני רגילות."

עכשיו קצת יותר ברור התמחור, שימו לב שהוא לא בחר לדבר על תוספת האבזור, החיסכון בדלק בשנה לצרכן ממוצע, העובדה שהיאריס היא ההייבריד הזול בישראל.. נותנים לו שורה אחת ומה הוא בוחר לעשות אתה? לציין את שווי השימוש בליסינג. :roll:

טוב נו, למה אני בכלל מופתע?

הרי מדובר ביוניון, מתי הם בכלל ראו לקוח פרטי בפעם האחרונה באולם התצוגה?

לא מבין את ההשוואה של רכב סופר מיני אוטומט לסופר מיני ידני ?!

פורסם

אני מאוד בעד הרכב, פשוט היבואן יכל להיתאמץ טיפה ולצאת בהצהרה אקולוגית ולשווק את היאריס במחיר עגול של 100K בשביל להראות את שינוי המגמה של השוק וביסוס מעמד הרכב ההיברידי.

לצערי לא, הוא לא יכול למכור את זה ב-100K עגול, פשוט כי זה המחיר של יאריס רגילה. ואם אתה קונה היברידית מאובזרת יותר במחיר של יאריס רגילה, אין שום מטרה בקניית היאריס הרגילה...

בדוק אצלך מה הפרש המחיר בין יאריס רגילה (מאובזרת!) ליאריס היברידית וחזור אלינו עם מסקנות.

גם הפריוס היא לא פלאג אין. לפחות לא זו שנמכרת בארץ.

האם מישהו יודע אם המערכת כוללת גם GPS?

לא כוללת GPS, כמו במרבית המכונית שנמכרות בארץ עם מערכות GPS מובנות מהיצרן :-P

בכל מקרה, הרכב נמכר ב-11 אלף יותר מהיאריס המאובזרת הרגילה, שחסרה שני ח"ח מאחור ובקרת אקלים מפוצלת. אם החסכון בדלק משמעותי בזכות המערכת ההיברידית, זה לא הפרש נורא גדול. מה שכן - 115K זה אכן הרכב כסף לרכב קטן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא מבין את ההשוואה של רכב סופר מיני אוטומט לסופר מיני ידני ?!

גם אני לא.

אנשים כאן עדיין לא קלטו שיש אנשים שפשוט לא מסוגלים לחזור לגיר ידני, במיוחד נשים ואנשים מבוגרים.

מי שקונה רכבים כאלה לא מחפש הנאה מנהיגה או לקרוע מסלולים, סך הכל לנסוע ממקום למקום בנוחות ושהרכב יצרוך כמה שפחות דלק.

אז באמת שההשוואה של היאריס הייבריד לסופר מיני הידניות העירומות מאבזור עם הגיר הידני (שיגרום לך לקלל את היום הזה שבחרת בו אם אתה נוסע כל יום לעבודה ותקוע בפקקים ארוכים) היא לא במקום.

בקשר למחיר, סופר מיני אוטומטית רגילה וזללנית עולה כיום בישראל 100-105 אש''ח ויותר אם בוחרים את הדגמים המאובזרים, אז לרכב עם טכנולוגיה כזאת 115 אש''ח הוא מחיר מוצדק. כשסופר מיני אוטומטיות יעלו 70 אש''ח, יהיה נכון להתלונן על המחיר.

• תוכן חדש...