Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדבר אחד לפחות הוא צודק ב 100%, הגיר הרובוטי חד-מצמדי הזה של סיטרואן כ"כ גרוע, שהוא לדעתי פיצ'ר מבטל קניה.

+1

נסעתי על 107 מהשכרה, אוטו חדש עם 2000 ק"מ.

הגיר הזה פשוט לא נעים.

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור בעלים של פיקנטו אני לא מאמין יותר לאף כתב. כל כתב בארץ (למעט קארספורום - ח"ח) היללו את צריכת הדלק. אני לא מכיר נהג אחד שהצליח להתקרב לנתונים שפורסמו בביקורות בתנאי נהיגה ריאליים. (אני אפילו לא מדבר על תנאי מעבדה הזויים ומנותקים לחלוטין מהמציאות)

בנוגע למחיר מדובר בסופר מיני פרימיום והמחיר בהתאם. השוואה לפאביה/איביזה ב-75 אלף לא רלוונטיות לחלוטין. יאריס אוטומטית, מאובזרת מכף רגל ועד ראש, מודרנית, היברדית והמנוע הרבה יותר חזק.

פורסם
הקטע היחיד מהכתבה של אהרונוביץ היה זה:

(הערה חשובה: כל מיני כתבתבים בולעים את הלוקש של האוצר ומשווים בין

מחירי הדלק בארץ ובאירופה. ולמה זה לא בסדר? כי באירופה, המס על הדלק

הוא המיסוי היחיד על שימוש ברכב, למימון תשתית הכבישים. שם, המס היחיד

על רכב חדש הוא מע"מ; אין שם לא מס קניה ולא מע"מ על מס הקניה. אצלנו,

מס הקנייה הזה - שמוטל עלינו בניגוד מוחלט להסכם מחייב שיש לישראל עם

האיחוד האירופאי - מכפיל את מחירה של מכונית חדשה. אגב, מאוד מעניין

מדוע שותקים יבואני הרכב... אז בפעם הבאה שתראו השוואה כזאת בין מחירי

הדלק, תדעו שעובדים עליכם.)

שמעתי הרבה דברים על המיסוי הדפוק בארץ, את זה אני קורא בפעם הראשונה.

(שאר הכתבה נשמעה לי קצת.. לא יודע מה התיאור הנכון.. טיפשית?)

השכלתי.

הוא צודק, גם בארץ החלו בישום תכנית כזו לפני שנים, די במקביל להעלאת מחירי הסולר והורדת אגרת הרשוי שלהם.

התכנית כללה העלאה במסוי על הדלק ובמקביל הורדה במס הקניה על המכוניות והפיכת המסוי ליותר פרוגרסיבי.

הבעיה היא שגמרו להעלות את המס על הדלק אבל את לא מימשו עד הסוף את שלב הורדת מס הקניה כך שנותרנו קרחים משני הכוונים.

פורסם
מתוך כתבה ב-ynet:

"תצרוכת הדלק במסלול המבחן המסורתי שלנו (כ-300 ק"מ) עמדה בנהיגה רגועה על 24.4 ק"מ לליטר, תוצאה מעולה שאינה רחוקה מנתוני טויוטה (27 ק"מ לליטר בממוצע). הפעם ביצענו עוד נסיעות, בניסיון להגיע לנתון כמה שיותר ריאלי, כולל עם ארבעה נוסעים, במהירות גבוהה, בהרים ובפקקי תנועה. לאחר כמה מאות קילומטרים נוספים בתנאים אלה, עמדה תצרוכת הדלק על כ-19 ק"מ לליטר."

כלומר, בתנאי מבחן רגילים בהם זוכים כל הרכבים שמשתתפים במבחני הרכב השיגה היאריס נתון מצויין של 24.4 קמ"ל.

בתנאי מבחן קיצוניים שאותם ככל הנראה הרכב לא יפגוש מידי יום השיגה עדיין נתון מצויין של 19 קמ"ל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4291822,00.html

תקשיב, כל הכבוד להם אם הם הצליחו להוציא כזה מספר בנסיעה של 300 ק"מ. נשמע לי הזוי לגמרי. צריך לנסוע 90 קמ"ש וללטף את הדוושה בשביל כזאת תוצאה (והם עוד כותבים שזה "לא טוב כמו נתוני היצרן"...). אני משוכנע שאלו לא תנאי נסיעה רגילים (והם כותבים את זה גם בעצמם).

מעניין, אגב, ההבדל בין שני הקיצונים - ויינט עם 24 קמ"ל ואהרנוביץ עם 12 :-P:roll:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תקשיב, כל הכבוד להם אם הם הצליחו להוציא כזה מספר בנסיעה של 300 ק"מ. נשמע לי הזוי לגמרי. צריך לנסוע 90 קמ"ש וללטף את הדוושה בשביל כזאת תוצאה (והם עוד כותבים שזה "לא טוב כמו נתוני היצרן"...). אני משוכנע שאלו לא תנאי נסיעה רגילים (והם כותבים את זה גם בעצמם).

מעניין, אגב, ההבדל בין שני הקיצונים - ויינט עם 24 קמ"ל ואהרנוביץ עם 12 :-P:roll:

אז 1:18?

מה בקשר לסחיבה (עליות לא קצרות) ביחס לצריכה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אז 1:18?

מה בקשר לסחיבה (עליות לא קצרות) ביחס לצריכה?

1:18 נשמע שלא צריכה להיות שום בעיה להשיג בתנאים רגילים. גם יותר טוב מזה.

סחיבה ביחס לצריכה? תראה, במהלך הנסיעה שלי טיפסתי עליה די ארוכה (מים המלח לירושלים) בפול גז. הסוללה החשמלית מתחסלת די מהר אבל הצריכה הממוצעת לא נפגעה משמעותית (היא הרי התבססה על כמה מאות ק"מ קודמים). מן הסתם אם זה פרופיל הנסיעה הקבוע שלך, אז גם אתה תעשה נתונים דומים לשל אהרנוביץ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
1:18 נשמע שלא צריכה להיות שום בעיה להשיג בתנאים רגילים. גם יותר טוב מזה.

סחיבה ביחס לצריכה? תראה, במהלך הנסיעה שלי טיפסתי עליה די ארוכה (מים המלח לירושלים) בפול גז. הסוללה החשמלית מתחסלת די מהר אבל הצריכה הממוצעת לא נפגעה משמעותית (היא הרי התבססה על כמה מאות ק"מ קודמים). מן הסתם אם זה פרופיל הנסיעה הקבוע שלך, אז גם אתה תעשה נתונים דומים לשל אהרנוביץ...

אני מדבר על עליה של כ-2 ק"מ (עפולה - גבעת המורה), או כ-4 ק"מ (צומת אכסאל - נצרת).

Just daily

פורסם

אני אתן לך דוגמא ממני, אני אוהב להשתעשע עם נתוני צריכת הדלק אז הנה הם לרכב דומה מאוד לרכב המדובר, אני נוהג ב C3 פיקאסו ט"ד ידנית.

הישוב שאני גר בו יושב בראש הר שהעליה אליו היא 5 ק"מ בדיוק ובה עולים מגובה פני הים אל גובה של 360 מטר.

צריכת הדלק של נסיעה ממוצעת ביום עבודה - 1:18 (בקיץ, עם מזגן).

צריכת דלק לאותה נסועה בדיוק רק ללא העליה לישוב 1:21.

צריכת דלק ממוצעת לעליה בלבד, הילוך חמישי, קרוז מכוון על 90 קמ"ש - 1:6 :shock:

דרך אגב, אישתי שנוהגת מצוין, רק יותר קרוב לאנשי YNET מאשר לאהרונוביץ משיגה עם הרכב ממוצע מדהים של 1:21 !:shock:

חבל רק שאז אני תמיד בא ומחרב את הכל!:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היחוד של הרכב הזה אמור להיות בנסיעה עירונית, שם אמור לבוא לידי בטוי היתרון היחסי שלו.

מחוץ לעיר הוא לא שונה מהסטנדרט של היברידיות אחרות, מנועי דיזל או בנזין מודרניים.

פורסם

בגירה, זו לא השוואה טובה כי מדובר במנוע דיזל שאמור לעלות עליות ללא קושי.

כמו שהבנתי היאריס משלבת בנסיעה מהירה את שני המנועים.

מה קורה כשהמנוע החשמלי "נגמר" ואני עדיין עולה את העליה?

Just daily

פורסם

אה, חשבתי שהשאלה נשאלה לגבי ה C3 :oops:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
היחוד של הרכב הזה אמור להיות בנסיעה עירונית, שם אמור לבוא לידי בטוי היתרון היחסי שלו.

מחוץ לעיר הוא לא שונה מהסטנדרט של היברידיות אחרות, מנועי דיזל או בנזין מודרניים.

מחוץ לעיר הוא אכן לא מאוד שונה מהיברידיות או דיזל אחרות, אבל כן מבנזין - אם תסע רגוע (90-100) תקבל איתו סביב 1:20 גם מחוץ לעיר.

בגירה, זו לא השוואה טובה כי מדובר במנוע דיזל שאמור לעלות עליות ללא קושי.

כמו שהבנתי היאריס משלבת בנסיעה מהירה את שני המנועים.

מה קורה כשהמנוע החשמלי "נגמר" ואני עדיין עולה את העליה?

מהניסיון שלי, כאמור בעלייה ארוכה, המיץ בסוללה נגמר מהר מאוד אבל מערכת הניהול של הרכב מספיק חכמה בשביל שבקושי תרגיש - התאוצה לא יורדת משמעותית. מנוע הבנזין כנראה מעביר בדיוק מספיק חשמל למנוע החשמלי בשביל שזה ימשיך לעבוד באופן מינימלי ויאפשר המשך האצה סביר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני שואל את כל השאלות כי אני באמת מתעניין ברכישת הרכב.

כרגע נוסע בפולקסווגן 2.0 אוטומטית 2001, ויש כוח זמין כמעט בכל מצב (בעיקר עליות).

אבל צריכת הדלק - 1:9.6, אני רוצה לשפר את הנתון משמעותית ולא לאבד יותר מדי מומנט.

Just daily

פורסם
מחוץ לעיר הוא אכן לא מאוד שונה מהיברידיות או דיזל אחרות, אבל כן מבנזין - אם תסע רגוע (90-100) תקבל איתו סביב 1:20 גם מחוץ לעיר.

לפי מחשב הדרך אני מקבל תוצאה אפילו טובה יותר מחוץ לעיר עם הלנצ'יה. אני מניח שגם ה107/C1 יעשו את זה.

פורסם
אני שואל את כל השאלות כי אני באמת מתעניין ברכישת הרכב.

כרגע נוסע בפולקסווגן 2.0 אוטומטית 2001, ויש כוח זמין כמעט בכל מצב (בעיקר עליות).

אבל צריכת הדלק - 1:9.6, אני רוצה לשפר את הנתון משמעותית ולא לאבד יותר מדי מומנט.

אני לא יודע מה הניסיון שלך עם רכבים נוספים, אבל לגולף שלך אין כל כך הרבה כוח זמין כמו שאתה חושב.

בטח לא שווה ערך למנועי 2 ליטר בני דורו, אוטו עצל ורועש, אולי הרעש יוצר הרגשה של רכב סוחב.

וזה מניסיון שלי עם רכב כזה בדיוק, במשך שנה וחצי.

ולפי נתוני צריכת הדלק שלך בגולף, אתה כניראה תוציא צריכת דלק קרובה מאוד לנתוני יצרן :-D

כי הנתון שלך גבוה בצורה משמעותית מכל מה שאדם אחר מצליח להוציא מהרכב הזה.

לי זכור יותר באזור של 1ל-8 בנסיעה רגועה מאוד, והיד עוד נטויה.

פלג_

• תוכן חדש...