Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהונדה למשל הג'אז הייבריד מתומחרת ב-4,000 שקלים פחות, לי אישית יצא לראות ג'אז אחרי מתיחת הפנים בגרסה ההיברידית בלבד.

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תשכח שהג'אז הייבריד מגיעה ברמת אבזור יותר נמוכה מהמקבילות ה"רגילות".

2 רמקולים לעומת 4, אין שליטה מההגה, אין חיבור usb, אין חישוקי מגנזיום, אין פנסי ערפל, אין מראות מתקפלות חשמלית, אין משענת גב אחורית מתקפלת.

אבל כן מקבלים חלונות אחוריים מושחרים מהמפעל :roll:.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה בגלל שהבטריות אוהבות חושך.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא מכיר, אבל במשפחה יש לי פריוס דור 2 ודור 3, שננהגות רגיל לגמרי ומציגות 1:19 ו-1:20 בממוצע, די בקלות.

עדיין לא עניתם על השאלה הכי רלוונטית (או שרק אני חושב ככה) - האם זאת באמת צריכת הדלק שלה? כי לפי מבחן ראשוני שקראתי בוואלה היאריס ההיברדית סיפקה 1:17 רק שלא ברור בדיוק באילו תנאים.

מתי יהיה אפשר לדעת נתונים יותר מדוייקים?

מוואלה! רכב:

"במבחן שלנו, שהשליך אותה ישר אל עומקם של פקקי הבוקר של גוש דן ובנסיעה ארוכה מאוד לצפון הארץ וחזרה, היא הציגה נתון של 16.9 קילומטרים לליטר, למרות שמתג ה'אקו' היה פעיל לאורך רוב הנסיעה."

לפני שכולם קופצים וצועקים שמדובר על תנאי מבחן רכב שרחוקים מהמציאות - שימו לב שהם נסעו במצב סבתא, לא השתתפו במרוצי DRAG, לא עלו את הקסטל או ים המלח, ובסה"כ שילבו קצת פקקים ונסיעה ארוכה מאוד במישור ביחד.

כשהדפים מציגים 1:30 כמעט, מי שמכיר את התופעה מצפה ל1:25~, אבל 1:17? עושה לי ד'זה-וו מקיה פיקנטו.

טוב אז.. C3 דיזל אמרנו?

אז אני אומר לך שנסיעה רגילה זה בטוח לא. אולי הם לא הדגישו את זה כמו שצריך. בכל מקרה - 1:22 בפריוס דור שני דורש ממך עבודה קשה בנסיעה סופר-רגועה. אם נוסעים בקצב התנועה זה יותר 1:19.

הרכב שלי, בלי להיות היברידי, נותן צריכה כזו בנסיעה מעורבת באופן עקבי מיום עליתו לכביש, בלי תקופת הרצה ובלי שום סיפורים אחרים.

לפי העדויות כאן מדובר כנראה בעוד הטעיה בסגנון הקיה פיקנטו האוטומטית.

מאכזב.

פורסם

השוואה מעניינת. שים לב שהסיטרואן לא ניצחה אלא אין מנצחת ברורה (אבוי! אצל אהרנוביץ! :-P ).

בכל מקרה, נהגתי כ-500 ק"מ על היאריס ההיברידית והשגתי תוצאות שונות בתכלית, כך שהמסקנה שלי מהמבחן של נטקאר הוא שהם קרעו לאוטו את האמ-אמא של הצורה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז ככה. הנה אהרנוביץ:

1. בעיר הוא נסע 25 ק"מ במהירות ממוצעת של 13 קמ"ש. כלומר שעתיים בפקקים הכי קשים שיש. אף אחד לא נוסע ככה. זה מצב סופר-קיצוני לרכב ומכאן ה-1:12 קמ"ל שאני מן הסתם לא הצלחתי לשחזר כי אני לא מזוכיסט.

2. בנסיעה סופר-רגועה בעיר בתנאים דומים למה שאני עשיתי הוא הוציא 1:18.

3. בקטע הבינעירוני המהיר ("כביש מהיר בו נסענו במהירות הגבוהה ביותר שאיפשרו תנאי הדרך") היא עשתה אצלם 1:12 קמ"ל.

4. בסיום הניסוי הבינעירוני, כולל הקטע המהיר, הקטע ההררי והקטע המתון היא עשתה 1:13.

והנה אני:

1. כאמור, לא נסעתי באופן דומה אלא בתנועה עירונית/פרברית מצויה בקצב התנועה. התוצאה - קרוב ל-1:20.

2. בתנאים מאוד דומים (נסיעה סופר-רגועה בעיר בלבד) הוצאתי 1:24 בלי מזגן.

3. אין לי מושג איך הוא הגיע ל-1:12. אני מאוד התאמצתי והצלחתי לראות 1:16. אולי הוא בדק את כביש 6 במהירות המקסימלית. אני נסעתי בכבישים רגילים עם תנועה ב-120 בממוצע עם גיחות למעלה ולמטה ועם עליות וירידות.

4. בסיום הנסיעה הבינעירונית עשיתי 1:17, ותאמין לי שהיא הייתה משמעותית קשה על הרכב מאצל נהג רגיל. 1:13? שוב - הוא קרע לאוטו את הצורה בשביל כזו תוצאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השוואה מעניינת. שים לב שהסיטרואן לא ניצחה אלא אין מנצחת ברורה (אבוי! אצל אהרנוביץ! :-P ).

בכל מקרה, נהגתי כ-500 ק"מ על היאריס ההיברידית והשגתי תוצאות שונות בתכלית, כך שהמסקנה שלי מהמבחן של נטקאר הוא שהם קרעו לאוטו את האמ-אמא של הצורה...

התכוונתי לנצחון במבחן החסכון.

אהרונוביץ' מציין שבתנאים שבהם הוא נהג ברכבים הללו, סופר מיני אוטומטית הייתה צורכת פי שתיים דלק.

מכל המבחנים שקראתי, להערכתי, הצריכה בפועל תהיה 18-20 ק"מ/ ליטר.

פורסם
היישר מאתר NETCAR. השוואה בין היאריס ההיברידית לסיטרואן C3 דיזל.

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/hydi12.asp

והזוכה היא: הסיטרואן שהיתה חסכונית יותר בצורה משמעותית.

עוד בדיחה עצובה תוצרת אהרונוביץ? הוא מקדים ואומר "למי שאין מוטיבציה גבוהה לחסוך דלק אין מה לחפש אצלן." ומצד שני הוא קורע להן את הצורה בכדי להשיג מה? מה הוא השיג בכך? איזו תוצאה זו?.

אם זה מבחן צריכת דלק למכוניות חסכוניות, צריך וחובה לנהוג בהן בחיסכון, מה הטעם לבחון רכבים כאלו בצורה בה הוא עושה את? להוציא מה-C3 דיזל 13 ק"מ לליטר ב-200 ק"מ של נסיעה בינעירונית זה לקורע לה את הצורה.

פורסם

הקטע היחיד מהכתבה של אהרונוביץ היה זה:

(הערה חשובה: כל מיני כתבתבים בולעים את הלוקש של האוצר ומשווים בין

מחירי הדלק בארץ ובאירופה. ולמה זה לא בסדר? כי באירופה, המס על הדלק

הוא המיסוי היחיד על שימוש ברכב, למימון תשתית הכבישים. שם, המס היחיד

על רכב חדש הוא מע"מ; אין שם לא מס קניה ולא מע"מ על מס הקניה. אצלנו,

מס הקנייה הזה - שמוטל עלינו בניגוד מוחלט להסכם מחייב שיש לישראל עם

האיחוד האירופאי - מכפיל את מחירה של מכונית חדשה. אגב, מאוד מעניין

מדוע שותקים יבואני הרכב... אז בפעם הבאה שתראו השוואה כזאת בין מחירי

הדלק, תדעו שעובדים עליכם.)

שמעתי הרבה דברים על המיסוי הדפוק בארץ, את זה אני קורא בפעם הראשונה.

(שאר הכתבה נשמעה לי קצת.. לא יודע מה התיאור הנכון.. טיפשית?)

השכלתי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בדבר אחד לפחות הוא צודק ב 100%, הגיר הרובוטי חד-מצמדי הזה של סיטרואן כ"כ גרוע, שהוא לדעתי פיצ'ר מבטל קניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מתוך כתבה ב-ynet:

"תצרוכת הדלק במסלול המבחן המסורתי שלנו (כ-300 ק"מ) עמדה בנהיגה רגועה על 24.4 ק"מ לליטר, תוצאה מעולה שאינה רחוקה מנתוני טויוטה (27 ק"מ לליטר בממוצע). הפעם ביצענו עוד נסיעות, בניסיון להגיע לנתון כמה שיותר ריאלי, כולל עם ארבעה נוסעים, במהירות גבוהה, בהרים ובפקקי תנועה. לאחר כמה מאות קילומטרים נוספים בתנאים אלה, עמדה תצרוכת הדלק על כ-19 ק"מ לליטר."

כלומר, בתנאי מבחן רגילים בהם זוכים כל הרכבים שמשתתפים במבחני הרכב השיגה היאריס נתון מצויין של 24.4 קמ"ל.

בתנאי מבחן קיצוניים שאותם ככל הנראה הרכב לא יפגוש מידי יום השיגה עדיין נתון מצויין של 19 קמ"ל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4291822,00.html

• תוכן חדש...