Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
השאלה הזאת בנושא הסוללה עלתה היום בסגרת ההשקה של היאריס. תשובתו של רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס הייתה משהו בסגנון הזה:

"החלפת סוללה בפריוס דור ראשון עולה משהו כמו 6,000 או 7,000 ש"ח. מתוך כ-10,000 רכבים היברידים של טויוטה שעלו לכביש בישראל, חלקם עם 300 ו-400 אלף קילומטרים, אנחנו מחליפים בממוצע משהו כמו 10-15 סוללות בכל שנה. כשמחברים את שני אלו יחד מבינים שכל נושא הסוללה הוא לא כזה נורא. יש יצרנים בהם החלפת של רצועת טיימינג עולה סכום כזה ומתבצעת בתדירות גבוהה יותר".

האם נשאלה שאלה על הקרינה ? כלומר האם הרכב נבדק ויש מספרים ?

שאלה שנייה - אתה יודע אולי איפה ניתן לראות את הרכב / נסיעת מבחן ?

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקרינה היא לא פחות מאגדה אורבנית.

אנשים טוענים שהמצברים משחררים קרינה.. מי שטוען כך עושה זאת מתוך בורות.

המצבר הינו בעל מתח ישיר ולכן איננו יכול להקרין.

גם המנוע החשמלי בעל קרינה אשר בתחום התדרים שאינם מסוכנים.

זה תלוי הסל"ד המקסימאלי ובמספר הליפופים שלו, אך בכל מקרה, גם במקרי קיצון זוהי קרינה בתדר נמוך אשר איננה מסוכנת.

או בקיצור, אגדה אורבנית.

פורסם

לא עלו שאלות בנושא הקרינה כלל.

הרכבים שהגיעו ארצה מוקצים לעיתונאים, רק ב-18 לחודש צפויים הרכבים להגיע לסוכנויות המשנה של טויוטה בכל רחבי הארץ. אם יש רכב תצוגה אחד, כנראה שהוא יהיה באולם התצוגה המרכזי של טויוטה ברחוב יגאל אלון בת"א. ראיתי שלא מזמן שינו קצת את התצוגה במקום והכינו לו מקום, אז כנראה שיגיע ממש בקרוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
השאלה הזאת בנושא הסוללה עלתה היום בסגרת ההשקה של היאריס. תשובתו של רן דנאי, מנכ"ל יוניון מוטורס הייתה משהו בסגנון הזה:

"החלפת סוללה בפריוס דור ראשון עולה משהו כמו 6,000 או 7,000 ש"ח. מתוך כ-10,000 רכבים היברידים של טויוטה שעלו לכביש בישראל, חלקם עם 300 ו-400 אלף קילומטרים, אנחנו מחליפים בממוצע משהו כמו 10-15 סוללות בכל שנה. כשמחברים את שני אלו יחד מבינים שכל נושא הסוללה הוא לא כזה נורא. יש יצרנים בהם החלפת של רצועת טיימינג עולה סכום כזה ומתבצעת בתדירות גבוהה יותר".

צודק ב-100%!

החלפת סוללה היא דבר דיי נדיר ברכב היברידי ועלותה, במקרה הקיצוני, היא 7K ש"ח (לפי דבריו של המנכ"ל האמור).

ואכן, רוב הרכבים המקבילים של המתחרים (לא היברידיים), ככל הנראה יזדקקו בזמן זה לפחות לשתי החלפות רצועת טיימינג (אם יש) אשר יעלו לא פחות ואולי אף יותר.

וזה כאמור יהיה ב-100% מהרכבים, ולא כבלת"מ, אלא כחלק משיגרת הטיפולים ברכב (כל X ק"מ או Y שנים).

שלא לדבר על בעיות אמינות אחרות אשר צצות פה ושם אצל המתחרים במינון גבוה יותר ואשר עולות לא מעט.

10-15 מכוניות תקולות בשנה זה זניח.

אגב גם בארה"ב, שם הפריוס פופולארית הרבה יותר ובעלת וותק גבוה יותר, אין שום בעיה גורפת של החלפת מצברים, בטח ובטח שלא כדבר שבשיגרת הטיפולים (כל 7, 8, 10 שנים... כפי שמקובל בשמועות).

שוב, עוד אגדה.

פורסם

בנוסף הם אומרים גם את זה:

"טויוטה מציינת שעלות התפעול של היאריס ההיברידית נמוכה במיוחד ולדוגמה היא מציינת שבזכות השימוש במערכת בלימה רגנרטיבית (מערכת בלימה נשלטת אלקטרונית ECB), את רפידות הבלמים צריך להחליף רק אחת ל-100,000 ק"מ."

פורסם
דווקא בהיברידיות זה לא כזה רחוק כמו שנדמה לך. למשל פריוס עושה גם 1:20-1:21 בנסיעה משולבת רגילה (לא חייבים לנסוע כמו סבתא) ונתוני היצרן הם 25.6 בתנאי מעבדה. יהיה מעניין לבדוק מה היאריס יודעת לעשות :wink:

יכול להיות, לי בכל אופן זכורות המון תלונות של צרכנים (ואם אני לא טועה אף תביעה) לגבי הפריוס שהציגה בפועל נתונים רחוקים מנתוני היצרן (אבל שוב, אולי אני טועה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לאף אחד לא מפריע המחיר שלה? 115,000 שקלים?

האוטו הזה לא רחוק מהאלטו, מחיר ריאלי לכזה רכב צריך להיות לא יותר מ-80,000 שקלים.

חמור מי שישלם יותר :?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הג'אז מרווחת יותר אבל מכוערת

חיפשתי את היאריס בחרות מלכת היופי ולא מצאתי אותה :wink:.

לדעתי, מדובר במחיר אטרקטיבי וברכב מאובזר יחסית שיתחרה ישירות בג'אז ויהנה מצריכת דלק נמוכה יותר.אישית, אני ממש לא אוהב את התיבה הרציפה.

פורסם

האוטו הזה לא רחוק מהאלטו, מחיר ריאלי לכזה רכב צריך להיות לא יותר מ-80,000 שקלים.

את בעלי פולקסווגן היה קשה לשכנע שהם לא נוהגים על פרי יצירתו של אלוהים. אז אני לא הנסה יותר מידי.

אני אחסוך ממך, היה לי פולקסווגן, ולדעתי חמור מי שמשלם למשה רבנו 5000 מטבעות זהב לטיימינג :roll:

בכל מקרה זה מפריעה לי בדיוק באותה מידה שהפולו עולה 105,000 שקלים, ולא נותנת דבר שעולה על רכב אחר בקטגוריה.

לא באיבזור, לא בבטיחות, לא צריכת דלק ובטח לא בשירות.

מעבר לזה, גם אני לא אוהב את העיצוב של היאריס, בכלל טויוטה לטעמי ירדו מאוד בנושא העיצוב.

פורסם

טויוטה מאוד חכמה- העתיד הקרוב הוא מכונית חשמלית היברידית ולא חשמלית מלאה כמו שאגסי חלם.

צריך להבין שרוב הביזבוז של הדלק הוא בעיקר ביגלל הבלמים- במיוחד בתנועה עירונית, רכב היברידי פותר זאת על ידי אגירת אנרגיית הבלימה ושימוש חוזר בהאצה. תחשבו על זה.

ומכיוון שלא צריך למטרה זו סוללה ענקית- מקבלים רכב קל יותר וזול יותר שיכול להחליף את הדגם הרגיל.

מבחינתי אם היה להם אייגו היברידית זה היה פשוט מעולה!

גם חסכוני, וגם מנוע בעל מומנט עשיר, וגם זול לרכישה!.

בנוגעה למחיר- המחיר באתר טויוטה בUK לפני מיסים: £12,012.33 לדגם שמשוווק אצלנו.

מה דעתכם?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

והאוטו שלך לא רחוק מפולו, איזה חמור אתה ששילמת יותר.

פורסם

לא הגזמת, היא ממש לא בקבוצה של אלטו, אם כבר אז להשוות אותה לפולו אוט'.

מחירה של פולו 1.4L אוט' שנת 2012 הוא 106K ש"ח.

בתמורה מקבלים רכב עם אבזור דל יותר וצריכת דלק גבוהה בהרבה.

בנוסף גם אבזור הבטיחות דל יותר עם 4 כ"א לעומת 7 ביאריס.

אז מה, חמור מי שקונה פולו?!

כנראה שלא, זה רכב טוב בדיוק כמו היאריס.

מה לעשות שהמחירים בישראל גבוהים עד מוגזמים בבסיסם, טויוטה לא חריגה בתחום זה.

אם כבר אז פולקסווגן מככבים בתחום המחירים המופרזים.

עריכה**

^

ברווז, יש לך אח חורג?!

פורסם

היאריס הזו נותנת תשובה מצוינת למי שנוסע הרבה בעיר.

אין אף רכב שמציע צריכת דלק עירונית כמו שלה, גם לא דיזלים. הבעיה היא שעבור מי שמחפש חסכון נטו היא לא כדאית בגלל מחיר הרכישה הגבוה.

למי שנוסע נסיעות בין עירוניות ומסוגל לסבול את זה, עדיין אין תחליף לדיזל.

• תוכן חדש...