Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחן דרכים מקיף כולל נסיעה במגוון תנאים, חלקם קיצוניים למדי, וצריכת הדלק הכוללת המתקבלת בו לא מייצגת נסיעה רגילה. בשביל זה, כתב נורמלי ידגיש את תנאי המבחן או יבצע בדיקה יותר מדויקת לנהיגה בתנאים רגילים.

אגב, הגיוני מאוד שבמבחן של כתב יתקבל 7.5 ק"מ לליטר בלנד-קרוזר - הוא ננהג בתנאים קשים בכביש ובשטח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגיוני מאוד גם שאם אני אתן את האוטו לילד בין 17 שיוצא עם חברים שהוא יצרוך גם 1 ל-5.

אבל זה בדיוק העניין.

אני כבר בתוך העניין אז במבחן דרכים של הפריוס, שזה הדגם שאני מכיר.

הגיעו לתוצאות של 1 ל-15.5 בנסיעה רגילה, שבפועל מהניסיון שלי היא צורכת 1 ל-21-22.

כל המבחני דרכים שראיתי הם מאתר ynet

פורסם

אין לי מושג בהגדרות כמו סופר מיני, סתם מיני וכו'. כרגע אני נוסע בבורה MK4 בדרך לחגוג לה 12 שנים על הכביש ו-125K ק"מ.

בשבוע האחרון הייתי בסוכנויות רכב שונות (חושב על לקנות חדש) לפי הסדר הזה בדיוק: סקודה ופולקסווגן, הונדה, טויוטה, קאיה.

הגעתי בכדי להתרשם מדגמים שלהערכתי באמת חסכוניים: פאביה ופולו 1.2TSI/DSG, ג'אז היברידית, יאריס היברידית, ריו דיזל.

האלמנט הראשון בכניסה לתוך רכב חדש הוא המרווח והעיצוב של הסלון, ובהשוואה לרכב הנוכחי שלי להלן מסקנות:

הפאביה והפולו כנראה גדלו קצת ומרגישות כמעט כמו הרכב שלי, מבחינת עיצוב נשאר אותו הבסיס לפחות של MK4.

הג'אז פשוט מאוד ענקית מבפנים ונראה כאילו הסלון משמעותית גדול יותר מהרכב שלי, העיצוב צעיר ומאוד ספורטיבי.

היאריס מעט קטנה מהג'אז ובדיוק כמו הרכב שלי, העיצוב הפנימי לא מרגש במיוחד והפלסטיקה לא מורגשת כאיכותית.

הקאיה גם היא אינה גדולה יותר מהרכב שלי, העיצוב הפנימי בינוני ואיכות הפלסטיקה גם היא. פחות רלוונטית כי ידנית.

האם ניתן להסיק מכך שהסלון ברכבים גדל, ויותר מזה - הקטנות של היום הן הבינוניות של העשור הקודם?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

סוג-של, כן.

ראיתי היום פאסאט משנות ה90 המוקדמות על הכביש, רכב מנהלים כביכול כן? הוא היה יותר צר מהפאביה שלי.

אם לא תא המנוע אני בטוח שגם יותר קצר..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הגיוני מאוד גם שאם אני אתן את האוטו לילד בין 17 שיוצא עם חברים שהוא יצרוך גם 1 ל-5.

אבל זה בדיוק העניין.

אני כבר בתוך העניין אז במבחן דרכים של הפריוס, שזה הדגם שאני מכיר.

הגיעו לתוצאות של 1 ל-15.5 בנסיעה רגילה, שבפועל מהניסיון שלי היא צורכת 1 ל-21-22.

כל המבחני דרכים שראיתי הם מאתר ynet

אז אני אומר לך שנסיעה רגילה זה בטוח לא. אולי הם לא הדגישו את זה כמו שצריך. בכל מקרה - 1:22 בפריוס דור שני דורש ממך עבודה קשה בנסיעה סופר-רגועה. אם נוסעים בקצב התנועה זה יותר 1:19.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תגידו, אין מס מופחת על היברידיות? היאריס הזו עדיין עולה יותר מכל סופר-מיני אחרת, גם לאחר מס מופחת. מי לדעתכם אחראי לזה, טויוטה העולמית או יוניון?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
תגידו, אין מס מופחת על היברידיות? היאריס הזו עדיין עולה יותר מכל סופר-מיני אחרת, גם לאחר מס מופחת. מי לדעתכם אחראי לזה, טויוטה העולמית או יוניון?

יש מה קנייה מופחת לרכבים היברידיים - 30 אחוז במקום 83 אחוז.

ולשאלתך השנייה -

היאריס הזו לא עולה יותר מכל סופר מיני אחרת. יש מכוניות כמו אודי A1 ולאנצ'יה אפסילון שעולות יותר.

אבל גם בלי לדקדק דיקדוקי עניות, זה לא ריאלי להשוות מחיר של סופר מיני בנזין רגילה למחיר של סופר-מיני היברידית. רכב היברידי תמיד יעלה יותר מרכב בנזין ברמת היצרן כי הוא כולל יותר רכיבים יקרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי זה לא ממש מסכים, כמו שציינתי בתגובה הקודמת שלי לגבי המחיר, הצצה קטנה לטבלה הבאה מראה שהפער בין היאריס הידנית 1.3 שמשווקת אצלנו ב91,900 לבין היאריס ההיברידית עומד על כ1000 פאונד, עכשיו תעשה את החשבון לאן נעלמה הטבת המס של המדינה והאיריס ההיברידית עולה ב25% יותר מהידנית?

http://www.toyota.co.uk/bv/UK_car_prices/pdf/Current_NewCarPrices.pdf?1=2&a=1&id=New-Car-Price-List&zone=Zone+Prices&sr=Mall

הבעיה שלי שהכל קומבינה במדינה הזו- לכל יצרן יש את המשפחה הישראלית שמשווקת אותו במחיר שהיא רוצה, כנ"ל לגבי מחיר החלפים והכל מונפול ואין תחרותיות! ואנחנו אזרחים מסכנים שמקבלים זאת כהכנעה כאילו אין ברירה אחרת.

המשפט הבא לדעתי מראה בצורה הטובה ביותר מדוע הגענו למצב כמו של היום עם יוקר המחייה, מחירי הדיור, הדלק וכו'- שהאזרחים מקבלים הכל בהכנעה כאילו זו גזרה משמיים ולא מראים את כוחם בפני האליטה השולטת זה מה שקורה.

" הויתורים של היום הם הנורמות של מחר והערכים של מחרותיים "

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לגבי זה לא ממש מסכים, כמו שציינתי בתגובה הקודמת שלי לגבי המחיר, הצצה קטנה לטבלה הבאה מראה שהפער בין היאריס הידנית 1.3 שמשווקת אצלנו ב91,900 לבין היאריס ההיברידית עומד על כ1000 פאונד, עכשיו תעשה את החשבון לאן נעלמה הטבת המס של המדינה והאיריס ההיברידית עולה ב25% יותר מהידנית?

http://www.toyota.co.uk/bv/UK_car_prices/pdf/Current_NewCarPrices.pdf?1=2&a=1&id=New-Car-Price-List&zone=Zone+Prices&sr=Mall

"[/b]

[/color][/size]

אתה טועה. אתה לא יכול להשוות את רמות הגימור, הן שונות לחלוטין. גם אם תתעקש להשוות אתה תראה שההפרש עומד על כ-2000-2500 ליש"ט.

פורסם

על מה אתה מדבר? גרסת ה-TR, שהיא הכי קרובה שמצאתי למפרט ישראלי, עולה 14500 פאונד לגרסת האוטומטית המאובזרת (בארץ 104000). ההיברידית המקבילה לזו שבארץ עולה 16000 פאונד. הגרסה הידנית שמקבילה לזו שעולה 92 אלף בארץ, עולה שם 12400.

תחזיר לי בבקשה את 10 דקות ההתעסקות עם זה בגלל שאתה היית חייב להנפיץ דברים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

@hwgeek בלי להיכנס למספרים, בוא נניח שליוניון מוטורס יש יכולת למכור לך יאריס הייבריד ב90K ועוד להרוויח, בזכות הנחת המס.

זה אומר שהיאריס הרגילה עם אבזור מופחת תעלה 13K יותר, נשמע לך הגיוני שהם יעשו דבר כזה?

המספרים כמובן רק ניחוש להמחשה, אבל אני בטוח שזה פלוס-מינוס המצב כיום.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
על מה אתה מדבר? גרסת ה-TR, שהיא הכי קרובה שמצאתי למפרט ישראלי, עולה 14500 פאונד לגרסת האוטומטית המאובזרת (בארץ 104000). ההיברידית המקבילה לזו שבארץ עולה 16000 פאונד. הגרסה הידנית שמקבילה לזו שעולה 92 אלף בארץ, עולה שם 12400.

אוקי, בוא נעשה חשבון היפותטי לגמרי: נניח שניקח את מחירי המכוניות בבריטניה כמחיר בסיס מהיצרן (כמובן שזה לא המחיר האמיתי עבור יוניון אבל זה בסדר בתור אומדן יחסי). ניקח את ההיאריס הידנית שעולה 12400, נוסיף עליה 60% מס (מס קניה רגיל + הטבות מיסוי ירוק כאלו ואחרות; יתכן שהמס האפקטיבי כאן אף גבוה מזה אבל נניח ש-). יוצא לנו 19,840 פאונד.

עכשיו נחזור על התרגיל עם ההיברידית ומס של 30% - יוצא לנו 20,800 פאונד.

נדמה לי שמבחינת היחס זה אומר שההיברידית הייתה צריכה לעלות משהו סביב 96 אלף שקל, אבל היא עולה 20K יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תחזיר לי בבקשה את 10 דקות ההתעסקות עם זה בגלל שאתה היית חייב להנפיץ דברים.

לא מבין אותך- על איזה מחירים אתה מסתכל בידיוק? תיסתכל על מחיר הBASIC לפני כל המיסים של המדינה, אני רק משווה מחירי בסיס בין שתי הדגמים בשביל שתוכל ליראות שהמחירים מאוד דומים!

ומה מחיר הגירסה המקבילה ל1.3 ידנית כמו זו שנימכרת בארץ?

http://www.auto.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D-8564-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%A1-1-3VVT-i-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99-Sol.aspx

אני רואה שבבריטניה ה1.3 ידנית הכי זולה מתחילה בכ10,700 פאונד לפני מיסים וההיברידית כ12,500. אז תסביר לי עכשיו איך אחרי ההבדל הענק בין המיסים בארץ לטובת ההיברידית מביא אותה למחיר יקר של כ25% יותר מגרסת הבנזין?(92K מול 115K)?

דיי כבר להגן על היבואן, משתינים עלינו בקשת ואנחנו אומרים תודה. WTF?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אוקי, בוא נעשה חשבון היפותטי לגמרי: נניח שניקח את מחירי המכוניות בבריטניה כמחיר בסיס מהיצרן (כמובן שזה לא המחיר האמיתי עבור יוניון אבל זה בסדר בתור אומדן יחסי). ניקח את ההיאריס הידנית שעולה 12400, נוסיף עליה 60% מס (מס קניה רגיל + הטבות מיסוי ירוק כאלו ואחרות; יתכן שהמס האפקטיבי כאן אף גבוה מזה אבל נניח ש-). יוצא לנו 19,840 פאונד.

עכשיו נחזור על התרגיל עם ההיברידית ומס של 30% - יוצא לנו 20,800 פאונד.

נדמה לי שמבחינת היחס זה אומר שההיברידית הייתה צריכה לעלות משהו סביב 96 אלף שקל, אבל היא עולה 20K יותר.

החישוב שלך לא נכון.

הידנית המקבילה עולה 9700 פאונד לפני מיסים.

ההיברידית 12700.

נקח שער ליש"ט של 6.1 - הידנית עולה 59000, ההיברידית 77000.

מס לידנית הוא ממש לא 60%. שים לב שהמס נגזר מהעלות ליבואן לפני רווח ועלויות ייבוא, כלומר נניח והידנית עולה 40000 שקלים בלבד ועל כך יש להוסיף 83% מס וממנו להפחית 13750 שקלים בהתאם למיסוי הירוק, כלומר בסה"כ 60000 שקלים בערך.

בהיברידית מדובר על 30% מס ללא הנחה נוספת, ואם נניח שהיא עולה ליבואן 58000 שקלים בלבד, נקבל 75000 שקלים. הפרש של כ-15000 שקלים במחיר (זו דוגמא משוערת, כך שאל תתפוס אותי במילה בכלום. וכן, אני יודע שזה אומר שאם הידנית נמכרת ב-92000 אז ההיברידית יכולה להימכר גם ב-107000).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דיי כבר להגן על היבואן, משתינים עלינו בקשת ואנחנו אומרים תודה. WTF?

יאללה נו, מי מגן על היבואן? אני רק מקלל אותם מאז שדפקו כזה מחיר ל-GT86 :-P

רוצה מחיר בייסיק? בסדר. כתבתי כבר לרועי אבל בכל זאת.

עכשיו אני רואה שהגרסה הידנית שהתייחסתי אליה היא ה-1.0 ל', ואין ממש 1.3 מקבילה. אז נקח מחיר באמצע בין ה-1.3 הבסיסית (שהיא מאובזרת יותר מבארץ) וה-1.0, ונקבל כ-10000 פאונד בייסיק. זה מול 12700 בייסיק של ההיברידית המקבילה. תזכיר לי, כמה זה באחוזים? :-P :-P :-P

אתה שוכח בנוחות שההבדל במיסים הוא לא ענק בארץ, כי יאריס רגילה מקבלת הנחה של כמעט 14 אלף שקלים במס, והמס הריאלי הוא פחות מ-50%.

אגב, שלא תחשוב לרגע שאני מגן על מדיניות התמחור הכוללת של היבואן. רק על ההפרש במקרה הספציפי הזה. מדיניות התמחור של יבואנית טויוטה היא גבוהה מדי לטעמי באופן מופרז. יאריס 1.3 ידנית צריכה לעלות מקסימום 85K, יאריס אוטומטית מאובזרת פחות מ-100K ויאריס היברידית 105K בערך.

טוב, מספיק לבזבז לי את הזמן בבקשה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...