Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע בשנה בין 25,000-30,000 ביחס של בערך 30-70 לטובת נסיעה בין עירונית. האם במצב כזה היאריס תהיה יותר חסכונית מרכבים אחרים (ג׳אז לדוגמה)?

• תגובות 239
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יותר חסכונית מג'אז היברידית? אני מעריך שכן, במעט.

יותר חסכונית מרכב מקביל לא היברידי? אני מעריך שכן, ביותר.

האם ישתלם לך כלכלית? קרא כמה הודעות למעלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני עדיין מנסה להבין אם יש היגיון לקנות אותה, או שקיימות חלופות אטרקטיביות יותר?

תלוי בצרכים שלך.

ביקורת על הפריוס C (זה היאריס):

http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?p=338555

85 US MPG זה 1:36

זה קשקוש (מעבר לעובדה שזה לא אותו האוטו, אפילו שמערכת ההנעה זהה). הם נסעו 100 ק"מ בכביש מהיר בנסיעה סופר איטית, ותדלקו בסוף איזה 3 ליטר דלק, שזה עמוק בטווח הטעות - אולי הרכב הגיע עם מיכל מלא עד הסוף, והם מילאו עד הקפיצה הראשונה של הידית? מספיק שתוסיף חצי ליטר וזה יהיה 1:28 ומטה. בקיצור - מבחן מטופש עם מסקנות מטופשות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תלוי בצרכים שלך.

זה חייב להיות רכב אוטומטי, חסכוני ברמה של כ-1:20 ובאותה נשימה גם זריז, אמין וסחיר בעתיד.

מצד אחד יש היגיון מסויים בתמחור, כי באזור ה-75K ש"ח קונים רכבים ידניים בקטגוריה.

אם רוצים אוטומט מגיעים לאזור ה-100K ש"ח, ועל הייבריד ושאר התוספות עוד 15K ש"ח.

מצד שני המתלהמים צועקים "יקר", ומניסיוני בתחום המכירות הרוב יגידו שמוצר X יקר מדי.

בקיצור אני בדילמה, עם רצון להתחדשות וחיסכון משמעותי בדלק.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
זה קשקוש (מעבר לעובדה שזה לא אותו האוטו, אפילו שמערכת ההנעה זהה). הם נסעו 100 ק"מ בכביש מהיר בנסיעה סופר איטית, ותדלקו בסוף איזה 3 ליטר דלק, שזה עמוק בטווח הטעות - אולי הרכב הגיע עם מיכל מלא עד הסוף, והם מילאו עד הקפיצה הראשונה של הידית? מספיק שתוסיף חצי ליטר וזה יהיה 1:28 ומטה. בקיצור - מבחן מטופש עם מסקנות מטופשות.

איפה רשום באיזו מהירות הוא נסע? לא הצלחתי למצוא... ומה בדיוק נחשב איטי אצלך? 80, 90, 100?

פורסם
זה חייב להיות רכב אוטומטי, חסכוני ברמה של כ-1:20 ובאותה נשימה גם זריז, אמין וסחיר בעתיד.

מצד אחד יש היגיון מסויים בתמחור, כי באזור ה-75K ש"ח קונים רכבים ידניים בקטגוריה.

מצד שני המתלהמים צועקים "יקר", ומניסיוני בתחום המכירות הרוב יגידו שמוצר X יקר מדי.

כבר בשלב החסכוני צמצמת את הרשימה ל:

טויוטה פריוס

טויוטה אוריס הייבריד

טויוטה יאריס הייבריד

סיטרואן C3 / C3 פיקאסו דיזל רובוטי

רנו פלואנס דיזל

הקטנות - 107/C1/אייגו

אם מדובר ברכב משפחתי - הקטנות יורדות.

אם מדובר ברכב סחיר - הצרפתיות יורדות.

לדאבוני הדרישות שלך זועקות טויוטה.

פורסם

לא מכיר את היאריס ההייברדית, אלא שאם היא דומה בתכונותיה הדינמיות, במרווח הפנימי, בנוחות הנסיעה ובעיצוב הפנים ליאריס הרגילה, הייתי בודק את הג'אז ההיברידית שלטעמי עולה עליה בכל אלו ובכל הנוגע בצריכת הדלק לא ממש מפגרת מאחור.

פורסם
בוא נניח לרגע שהוא אכן עושה 1:22 בעיר ושיאריס רגילה או מתחרה אחרת עושה 1:12 בעיר.

בהנחה ואתה לא נהג מונית, מה הסיכוי שאתה עושה עשרות אלפי קילומטרים בתנועה עירונית בלבד? מתוך 20000 ק"מ שלך בשנה, אולי 5000 יהיו בעיר. אז עם היאריס ההיברידית תחסוך בהם 1500 שקל בשנה, בעוד בשאר ה-15000 ק"מ החסכון יהיה דומה - סה"כ 3000 שקלים בשנה (ועדיין צריך כמעט 4 שנים בשביל להחזיר את ההשקעה הראשונית, אם מתעלמים משאר הדברים).

מוצלח או לא, זה המגרש בו צריכים לבחון אותה כי לשם יעדו אותה.

לעניין כדאיות כלכלית, אתה מן הסתם צודק.

בחינה של רכב כזה בעיניים כלכליות בלבד תשאיר אותו בסוכנות.

פורסם
כבר בשלב החסכוני צמצמת את הרשימה ל:

טויוטה פריוס

טויוטה אוריס הייבריד

טויוטה יאריס הייבריד

סיטרואן C3 / C3 פיקאסו דיזל רובוטי

רנו פלואנס דיזל

הקטנות - 107/C1/אייגו

אם מדובר ברכב משפחתי - הקטנות יורדות.

אם מדובר ברכב סחיר - הצרפתיות יורדות.

לדאבוני הדרישות שלך זועקות טויוטה.

מה לגבי יונדאי I20 אוטומטית מאובזרת? יש התלבטות כאן?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

זה פשוט: רוצה מקסימום חיסכון בלי להתפשר על הגודל, לך על סופר-מיני ידנית ב-75K.

רוצה אוטומט אבל חסכוני - בדוק מה אתה יכול להשיג בפחות מ-100K.

רוצה אוטומט מאובזר וחסכוני - תשווה את הג'אז והיאריס ההיברידיות ובחר ביניהן. כלכלי לעומת שתי האופציות האחרות זה כנראה לא יהיה, אבל ביחס לרמת האבזור כנראה שלא תמצא משהו חסכוני יותר, לפחות ביאריס. (בעצם כן - C3 דיזל, אבל התיבה מחורבנת).

איפה רשום באיזו מהירות הוא נסע? לא הצלחתי למצוא... ומה בדיוק נחשב איטי אצלך? 80, 90, 100?

אני אפילו לא חיפשתי, אבל ברור לי לחלוטין שבשביל כזו תוצאה חייבים להיות סופר-עדינים. אני מעריך סביב ה-90.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אני אפילו לא חיפשתי, אבל ברור לי לחלוטין שבשביל כזו תוצאה חייבים להיות סופר-עדינים. אני מעריך סביב ה-90.

פשוט קבעת בצורה חד-משמעית. ייתכן וזה הגיוני אבל אתה משתמש ביותר מידי תיאורים חורצים, כמו עכשיו שרשמת "סופר עדינים".

90 עבורי זה מהירות סבבה ולא "סופר עדין". 80 עוד יותר חסכוני (אפילו בצורה משמעותית). כשאני נוסע הביתה בערב אחרי יום ארוך בעבודה, אני מעדיף לנסוע לאט בנתיב הימני במהירות נמוכה 90-80 כך שזאת מהירות הגיונית עבורי (בדרך לעבודה וחזור). אני מניח שאני לא היחיד שנוסע כך וכל תרבות ה"גז-ברקס" במדינה הזאת גורמת לשרשורים של "קניתי רכב מיני ואני עושה 1 ל-9".

לכן, טיעונים כגון לנסוע "סופר עדין" על מנת להוציא את נתוני היצרן לא נראות לי דווקא לא ריאליות. כנראה שבסופו של דבר זה הכל יחסי :)

פורסם

לא הבנת אותי.

לכל רכב יש מהירות "אופטימלית" עבור צריכת הדלק. לרוב היא נעה סביב 80-100 קמ"ש. רק אם נוסעים במהירות הזו ועושים כל מאמץ שלא לחרוג ממנה בשום מצב (לא למעלה ולא למטה), אפשר להגיע לצריכה האופטימלית של הרכב בעולם האמיתי. ברכב היברידי המצב אמנם טיפה שונה כיוון שבעיר ניתן להשיג תוצאה אפילו יותר טובה בזכות המנוע החשמלי, אבל זה לא העניין כאן בכל מקרה. העניין הוא שהם נסעו מעט מדי ק"מ בשביל בדיקה אמיתית, וביחד עם חישוב חובבני, הם "הצליחו" להגיע לנתונים טובים משמעותית מנתוני היצרן, מה שהוא פשוט לא אפשרי בעולם האמיתי, והופך את הבדיקה שלהם ללא רלוונטית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
פשוט קבעת בצורה חד-משמעית. ייתכן וזה הגיוני אבל אתה משתמש ביותר מידי תיאורים חורצים, כמו עכשיו שרשמת "סופר עדינים".

90 עבורי זה מהירות סבבה ולא "סופר עדין". 80 עוד יותר חסכוני (אפילו בצורה משמעותית). כשאני נוסע הביתה בערב אחרי יום ארוך בעבודה, אני מעדיף לנסוע לאט בנתיב הימני במהירות נמוכה 90-80 כך שזאת מהירות הגיונית עבורי (בדרך לעבודה וחזור). אני מניח שאני לא היחיד שנוסע כך וכל תרבות ה"גז-ברקס" במדינה הזאת גורמת לשרשורים של "קניתי רכב מיני ואני עושה 1 ל-9".

לכן, טיעונים כגון לנסוע "סופר עדין" על מנת להוציא את נתוני היצרן לא נראות לי דווקא לא ריאליות. כנראה שבסופו של דבר זה הכל יחסי :)

אני נוהג ממש כך ביום יום, קורוז קונטרול על 95 ק"מ, שזה קצת אחרי המעבר להילוך האחרון, ונתיב ימני.

תוסיף לזה שאני מוריד רגל מהגז כאשר אני רואה רמזור אדום מרחוק, ומתכנן את זה ככה שאני אפילו לא הגיעה לעצירה מלא ברמזור. (לא תמיד זה הולך אבל לרוב כן)

גם בפקק אני גולש לאט ללא גז בכלל גם עם היה לי מרחק של 40 מטר מהרכב מלפנים, מנסיון שלי בסוף זה מצתמצם.

צריכת הדלק לפי היצרן ברכב שלי הוא 1ל- 9.6.

אני יכול לומר לך שאני מגיעה ל 1ל-9.5 באופן קבוע ללא בעיה עם צורת הנהיגה שלי. מאפס כל תידלוק, נסיעה משולבת.

אבא שלי היה מגיעה גם לתוצאות טובות יותר.

בקיצור, אני לא מבין מה קשה לנהוג כך.

אתם מציגים את זה כך שהנהג צריך לעבוד קשה ולהזיעה כדי לנהוג חסכוני.

ממש לא.

• תוכן חדש...