Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי - בסביבות 60K-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש הצעות לרכב משפחתי 5 דלתות, אין תקציב ספיציפי (ולא, אין צורך בייעוץ פיננסי) אלא יש אפשרות להשקיע יותר וגם פחות כמובן השאלה היא מה מקבלים בתמונה. הרכב הנוכחי הינו פורד פוקוס 5 דלתות מודל 2007 עם 70,000 קילומטר.

העדיפות הראשונה היא כמובן לעלות בשנתון, או לקבל הצעה אטרקטיבית על אוטו יחסית ישן אך עם קילומטרז נמוך (קרוב משפחה רכש פגו 206 ב20 אש"ח. זה קרוב למחיר מחירון, אבל המחירון לא מתייחס לקילומטרז בצורה ראויה כל כך.

כמה דברים חשובים:

בטיחות - נושא חשוב והמכונית צריכה להיות עם דירוג מקסימאלי.

צריכת דלק נמוכה - עד כמה שניתן, זה לא מיני אז אין כל כך הרבה אופציות.

אופציות שעלו לראש לרוכש:

סיאט איביזה (למרות שזה לא משפחתי, לקנות מכונית חדשה).

מזדה 3 (דגם 5 דלתות)

פורד פוקוס (עם שנתון גבוה יותר)

פורד מונדאו משנתון דומה / נמוך יותר

פיג'ו 308

מוזמנים להוסיף ולחוות חוות דעת

אופציות שלא יעלו בחשבון לרוכש: דייהטסו, שברולט (הדגמים הזולים שמיוצרים במפעלים של דייהו).

They ignore you now but they will need you later, thats life

פורסם

רכב משפחתי, שיענה לצרכים יכול להיות יונדאי I30 שנתון 2009-10 מחברת ליסינג אמינה.

כדאי לבדוק באלבר/אופרייט ליס/הרץ,האם יש ברשותם רכב כזה עם ק"מ נמוך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
רכב משפחתי, שיענה לצרכים יכול להיות יונדאי I30 שנתון 2009-10 מחברת ליסינג אמינה.

כדאי לבדוק באלבר/אופרייט ליס/הרץ,האם יש ברשותם רכב כזה עם ק"מ נמוך.

נכון שזה רכב מעולה, רק קצת נראה לי מיותר המעבר מפוקוס 2007 ל-i30 2009. אני אסביר את עצמי : מה כבר משיג פותח השרשור במעבר הזה ? בטיחות ? לא, כי פוקוס גם רכב בטיחותי מאוד. צריכת דלק ? לא במיוחד, שני הרכבים לא חסכוניים, פוקוס כמובן יותר בזבזן, אבל הבדל לא בשמיים. זריזות ? אולי קצת. תא מטען יותר גדול, כן, אם מדובר בסטיישן. אבל האם יש לו צורך בתא מטען גדול ?

וכל זה במחיר שחיטה שיקבל על הפוקוס שלו. רק על המכירה של פוקוס הנזק יהיה הרבה מאוד אלפים, אני לא רוצה לכתוב עשרות אלפים. מחירון של פוקוס נגיד 50, טוב אם יצליח למכור ב-32-35.

זאת הנקודה. אם כבר מעבר, אז לרכב חדש, לפחות ריח של ניילונים :)

זאת דעתי אישית בלבד, כמובן.

פורסם

בימינו מוכרים רכב ב15-18 אש"ח מתחת למחירון בכדאי להצליח למכור ?

בכל מקרה, רכב חדש כמובן עדיף אך השאלה מה ניתן להשיג בסביבות ה100 אלף שקל ?

אפשר להתפשר על מיני במידה ומדובר ברכב חדש, לפני מספר שנים היה ניתן לרכוש במבצע סיאט איביזה אוטומט דנדשה ב90-95 אש"ח. דבר זה מהווה הבדל בין משפחתית חדשה (בסביבות 120 אש"ח) לבין מיני חדשה במבצע.

את הפוקוס, בעליו היה איתו במסלול בליסינג במשך 3 שנים ולבסוף הציעו לו לרכוש את האוטו בסביבות 70 אש"ח אם זכרוני אינו מטעה אותו, והוא לקח אותה. האם שווה לחשוב על לבצע מסלול זה מחדש עם רכב שונה ?

פורסם
בימינו מוכרים רכב ב15-18 אש"ח מתחת למחירון בכדאי להצליח למכור ?

ייתכן שכן, כמובן כל מקרה לגופו. אני מכרתי קורולה שלי יד 2, ליסינגית בעבר, ב-45 כאשר מחירון היה כ-60 אלף. תלוי בדגם הרכב, דגם שלך מאוד מאוד לא מוצלח מהבחינה הזו, בכל רגע נתון יש איזה 1000, אם לא יותר, פוקוסים למכירה, אז אתה צריך להתחרות עם המון רכבים אחרים בשביל למכור.

הנה מישהו מנסה למכור פוקוס 2007 יד 2 מליסינג בעבר, תמורת 28 אלף ! בלבד :

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2446734&SubCatID=1

הנה לינק לפוקוסים רק בין השנים 2006-2008 : יש 786 רכבים !

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=36&SubModelID=330&FromYear=2006&UntilYear=2008&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

כמובן תלוי מה מצב רכבך, ק״מ די נמוך, זה טוב, רכב היה בליסינג ?

בכל מקרה, רכב חדש כמובן עדיף אך השאלה מה ניתן להשיג בסביבות ה100 אלף שקל ?

יש לא מעט בסה״כ בסביבות 100, יש אפילו פוקוס חדשה ידנית ב-110.

יש פביה 1.2 dsg, גם איביזה.

את הפוקוס, בעליו היה איתו במסלול בליסינג במשך 3 שנים ולבסוף הציעו לו לרכוש את האוטו בסביבות 70 אש"ח אם זכרוני אינו מטעה אותו, והוא לקח אותה. האם שווה לחשוב על לבצע מסלול זה מחדש עם רכב שונה ?

אתה מדבר על הפוקוס שלך או על אוטו אחר ?

פורסם

אני מדבר על אותה הפוקוס.

אין רישיון ידני, ככה שידני לא יכול להוות אופצייה.

מה עם טרייד-אין ? יש איזה משהו שווה ?

כמה הנחה אפשר לקבל תמורתו ?

הפוקוס ב28 אש"ח שנתת עם 190,000 קילומטר.

אם קראת את ההודעה הראשונה באשכול, מדובר ברכב עם 70,000 קילומטר - זה לא אמור לעלות את השווי ביחס אליו לדוגמא ?

מדובר באוטו שיישמש בעיקרון 2 אנשים רוב הזמן (נהג + נוסע), כך שגם רכב מיני יהיה טוב אך כמובן רכב משפחתי יותר טוב מבחינת הגודל וכדומה במידה ויהיו אנשים נוספים באוטו. עכשיו חוץ מיונדאי I30 אפשר לקבל עוד אפשרויות. עדיפות לרכוש רכב יד 2 ממקום מסודר / מליסינג ולא מאנשים פרטיים.

תודה על העזרה ד"א (:

פורסם

אין בעד מה, ברור שרכבך שווה יותר, הבאתי סתם דוגמא קיצונית ביותר, אבל קח בחשבון שלמכור לא יהיה קל. תפרסם במחיר מחירון בהתחלה, ואז תוריד כל שבוע 1000 שקל עד שלא יתחילו טלפונים. ככה יהיה לך בערך תמונת מצב ריאלית כמה תוכל לקבל תמורת הפוקוס שלך.

טרייד אין - זה לפרנס עוד גורם במשוואה - חברת טרייד אין או סוחר - הם לא עובדים בחינם. תפסיד עוד איזו עשיריה בשקט.

לגבי מה לקנות - אתה צריך להחליט, לא אף אחד אחר :) או שאתה מחפש מיני או סופר מיני או משפחתית - קודם תחליט, אחר כך יעזרו לך, בלי זה קשה קצת להתמקד. אולי בכלל כדאי למשוך עם פוקוס עוד שנה-שנתיים, אם הוא נוסע ולא עושה בעיות.

בתור הצעה לא רצינית כ״כ - אם אתה ממש לא יודע מה לקנות, קח יאריס :) משנת 2011 והלה. עם 80 אלף שיש לך היא כנראה מתאימה לתקציב שלך. גם חסכונית, גם שוק טוב (בתקווה), גם אמינה, גם לא גדולה, גם לא הכי קטנה גם אין אותה בליסינג. עוד מעט מבטיחים שתגיע גרסה היברידית - עם צריכת דלק עוד יותר טובה.

פורסם

הרכב במצב מצויין, בלי תקלות ואפשר למשוך עוד שנה-שנתיים ואפילו שלוש.

אבל לא יהיה חדש, כל שנה ערך הרכב יירד בעוד כ10 אש"ח והקילומטר'ז יעלה ככה שיהיה קשה יותר למכור אותו - תקן אותי אם אני טועה.

לגבי משפחתית/סופר מיני/מיני - אין משהו קבוע, הכל תלוי ברכב עצמו. סופר-מיני הסיכויים קלושים, אך מיני/משפחתית ההבדלים בסופו של יום לא משמעותיים במיוחד ככה שניתן להתפשר. ההעדפה הראשונה היא משפחתית, אך אם אין משהו סביר משנתון יחסית גבוה עם קילומטרז נמוך אז נלך על מיני.

אין משהו מוגדר, יש צורך לשדרג לפני שיתחילו התקלות באוטו חס ושלום.

ההתלבטות היא בין מיני חדשה (איביזה או משהו בסגנון) לבין משפחתית שנתון 2008+

פורסם

אם אתה אוהב את הפוקוס אני מציע לבדוק פיאסטה משומשת, אחת מ-2009 או 2010. היא תהיה קטנה וחסכונית יותר אבל עדיין איכותית ובטיחותית.

• תוכן חדש...