Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל השאלה הפליגה מעבר לתלות במידות (שגם לגביה זה לא ברור מאליו שהלחץ צריך להישאר אותו דבר, בפרט אם מדובר על טווח רחב של מידות).

אפילו באותה מידה - כשהעומס המירבי המותר ו/או המהירות המירבית המותרת שונים, זה חייב להתבטא באיזשהם הבדלים במבנה ו/או הרכב. על אחת כמה וכמה אם מדובר בצמיגים מיצרן אחר (כאמור באותה מידה), או דגמים שונים של צמיגים מאותו יצרן (באותה מידה).

זה שלא נותנים לנו כאלה נתונים - יכול להיות שזה בגלל שבסופו של דבר זה לא כל כך קריטי סטיות של כמה PSI לכאן או לכאן?

או שהלחצים שכן ניתנים הם רק נקודת מוצא, ממנה כל אחד יכול לשחק קצת למצוא את האופטימום בשבילו?

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום,

המדבקות לרוב בעברית.

דוגמה באופל קורסה שנת 1995 שהייתה לחבר טוב המדבקות היו בעברית, וההמלצה בספר רכב היתה שונה מהכתוב במדבקה.

כשהגיע הסוכן של הצמיגים שאלתי אותו וזאת התשובה שקיבלתי ממנו.

הן בטח לא לרוב בעברית. זה די חריג.

ואין שום סיבה שההמלצות לישראל יהיו שונות מלמקומות אחרים.

ההמלצות מתייחסות בכל מקרה לצמיג "קר", כלומר לצמיג בטמפרטורת הסביבה, בין אם הסביבה היא ב-0 מעלות צלזיוס או ב-40 מע' צ'. במקרה הראשון צריך להכניס לצמיג יותר אוויר כדי להגיע ללחץ המומלץ, ובמקרה השני פחות. אבל בכל מקרה הלחץ בטמפ' הסביבה הוא אותו לחץ, ולכן אין חשיבות לאקלים.

פורסם
בעשור האחרון לא ניתקלתי ברכב עם מדבקה בעברית ולחצי ניפוח מותאמים לישראל.

מי קבע את לחצי הניפוח ? סוכן הצמיגים או הייבואן ?

בקיצור משהו פה מוזר.

לדעתי גם משהו מוזר בגלל זה בזמנו אני שאלתי את הסוכן, היה מדובר ברכב ישן ורוב הרכבים הישנים נתקלתי במדבקות בעברית.

בטוח לא הסוכן הדביק את המדבקות, הוא לא מייבא רכבים הוא מייבא צמיגים.

אשתדל לצלם משהו ולהלעאת התמונה מחר.

פורסם

מדובר בלחץ אוויר הנמדדת בPSI/BAR בדרך כלל, ולא מדובר על כמות אוויר בגרם/ק"ג.

ולכן אם תנפח לחץ 30PSI בצמיג 185/65/14 או בצמיג 205/50/16 הצמיג יהיה בעל אותו דרגת גמישות ניקרא לזה ככה, לא יקרה מצב שבו תלחץ עם היד על הצמיג הגדול יותר ותרגיש שחסר לו אוויר, משום שמדובר באותו לחץ.

ולכן כמו במעבר מידה הלחץ לרוב לא משנה כי היצרן רוצה לשמור על אותה רמה של גמישות וספיגת זעזועים ע"י אותו לחץ, אלא אם כן מצויין לחץ שונה שאליו יש להיצמד, או שמדובר בצמיג מיוחד או תנאי נהיגה מיוחדים(מסלול).

וכאשר הרכב מלא בנוסעים אז לרוב היצרן מציין כמה לחץ יש לנפח, כי יש טבלה של לחץ עם עומס חלקי/עומס מלא.

יש אשכול שבזמנו מוטי מיאטה העלה בנוגע למציאת לחץ האוויר האופטימלי לתנאי מסלול/נהיגה ספורטיבית, ושם הוא כתב שלרוב הלחץ הוא כ 3-4PSI מעל המלצות היצרן, אבל זה לא קשור לנושא ולכן את מי שזה מעניין מומלץ לחפש.

פורסם
לדעתי גם משהו מוזר בגלל זה בזמנו אני שאלתי את הסוכן, היה מדובר ברכב ישן ורוב הרכבים הישנים נתקלתי במדבקות בעברית.

בטוח לא הסוכן הדביק את המדבקות, הוא לא מייבא רכבים הוא מייבא צמיגים.

אשתדל לצלם משהו ולהלעאת התמונה מחר.

אני חושב שעד היום חלק מיבואנים מדביקים מדבקות בעברית עם לחצי ניפוח. המדבקות מודבקות במהלך הכנת הרכב למסירה אצל היבואן, והלחצים במדבקה בעברית זהים ללחצים שהיו במדבקה באנגלית ולהוראות יצרן.

מדבקים את המדבקה בעברית ועם ציון לחצי ניפוח ב PSI, בגלל שחלק גדול מאנשים בארץ לא מכירים יחידות BAR.

פורסם

בספר רכב (עברית) של קיה סיד סטיישן מצויינת הגדרה של "צמיגים קרים" כדלהלן:

" לאחר שהמכונית לא נסעה לפחות שלוש שעות, או נסעה פחות מ-1.6 ק"מ"

כמו כן מצוין כי הלחץ בצמיגים חמים גבוהה ב-4 עד 6 PSI.

ואם כבר, אזי גם כל המידות המצוינות של הצמיגים הם בעלי אותה הגדרת לחץ, בספר לפחות. משום מה על המדבקה ברכב אני זוכר הבדלים, אבל את זה כבר אבדוק בהזדמנות אחרת.

אכן, יש עוד דרך ארוכה לחנך את הנהג הישראלי...ולו רק בתחזוקה בסיסית...:?

פורסם

עכשיו נזכרתי, בסיטרואן ברלינגו המדבקות בעברית נפוצות, רשום עליהם את הלחץ אוויר והן מודבקות על הכנף.

רשום נידמה לי "ל.א 26" (לחץ אוויר 26), ובנוסף ישנה מדבקה עם חץ המורה על מיקום הגבהת הרכב עם ג'ק וכתב בעברית.

פורסם

יקיר, המדבקות האלו מודבקות על ידי חברות השכרה/ליסינג.

היבואן משחרר את הרכב ללא מדבקות.

פורסם
ונראה לך שאני לא בודק לפני שאני כותב משהו? כמה שנות-פורום אתה מכיר אותי?

סופרייז סופרייז, בספרות יצרן שלי יש 3 מידות שונות שמאושרות ליאריס ולכל מידה לחץ אוויר שונה. - אולי בגלל קוד המהירות שונה בין מידות הצמיג ולאו דווקא בגלל גודל הצמיג ?

גם בספרות של הסטארלט זצ"ל שלי מופיעות שתי מידות ולהן לחץ אוויר שונה.

ביאריס 2007-2012 יש שתי מידות חוקיות ואין הבדל.

בספרות יצרן של סוזוקי SX4 יש הפנייה לראות מה כתוב במדבקה על דופן הרכב ואני משער שאם היה לחץ אידאלי לכל המידות המידע הזה לא היה כה מעורפל, לא בספר הנהג ולא בסרוויס מניואל.

כשאנחנו לוקחים רכבים למבחן עבור המגזין אנחנו תמיד בודקים לחץ אוויר, לרוב יש מספרים שונים בטבלה עבור כל מידת צמיג. - בו נעזוב את הסוגייה הזו בשלב זה בצד.

מספיק מנומק?

איתמר.

ממש לא מנומק מכיוון שאצל רוב ייצרני הרכב הלחץ שווה לכול מידות הצמיג המאושרות ולראיה ראה תגובות נוספות של בעלי רכבים שבדקו בספר הרכב.

בכול מקרה גם אם ייצרן הרכב מציין לחץ ניפוח שונה לצמיג במידות שונות ההבדל הוא גג 2-1 , PSI קריטי זה בטוח שלא (אל תשכח שלעמדות הניפוח בתחנות הדלק יש טולרנס של 2 PSI לפחות).

למה ברכב שלך לשני צמיגים במידות שונות לחץ הניפוח שווה ?

עוד דוגמאות

Nissan Micra - לחץ הניפוח בכול מידות הצמיגים המאושרות שווה.

סובארו אימפרזה שנת 2000 - לשתי מידות צמיג אותו לחץ.

ניסאן 350Z- ארבעה מידות צמיגים שונים ולכולם אותו לחץ ניפוח.

* לא טענתי או כתבתי בשום הודעה שאין לבדוק את לחץ האוויר המומלץ על-ידי ייצרן הרכב בהתאם למידות הצמיג, אני רק מציין עובדה שאצל רוב הייצרנים הלחץ שווה לכול מידות הצמיג.

איזה כייף לי :)

פורסם

ההתלבטות של ההדיוטות.

ברוב המכוניות יש הנחיות למילוי לחץ אוויר שונה עם ובלי נוסעים, באופן מעשי הרכב נוסע גם כך וגם כך, לא ניראה לי שמישהו לפני העמסת נוסעים או הורדתם, משנה את לחץ האויר בהתאם. מה עדיף? במצב בו הרכב נוסע "גם וגם", למלא לפי מידת רכב עמוס או לא עמוס.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

צמיג בודקים כשהוא קר. נקודה. בהנחה שיש לך מד לחץ בתא כפפות, אל תתעצל וכן תבדוק אותו בבוקר כשהוא בחניה ולא כשאתה נכנס במקרה לתדלק אחרי 200 ק"מ של אספלט רותח ועל הדרך גם מחליט לבדוק את הלחץ. אחיזה לקויה, בלאי מואץ וצריכת דלק מוגברת הן שלוש סיבות מספיק טובות כדי לעשות את המאמץ ולהקפיד על לחץ נכון בצמיגים ולהשקיע שתי דקות פעם בשבוע או שבועים בבוקר לפני שמניעים.

פורסם

הוזכרו כאן דברים נכונים יותר ופחות. אני אשתדל לעשות סדר.

לחץ האויר הוא הבדיקה התחזוקתית השגרתית הכי חשובה ברכב. נקודה. יותר חשוב משמן או אפילו מדלק כי עדיף רכב שלא נוסע מרכב לא בטיחותי. גם ההשפעה של הלחץ על צריכת הדלק היא מאוד משמעותית וגם הצמיג נטחן כשהלחץ נמוך. את הבעייתיות של בדיקת לחץ האוויר פותרים בצורה פשוטה שנקראת מדיד אישי. מדיד "עט" עולה כמה שקלים ונותן לנו כמה יתרונות:

קודם כל, בדיקת לחץ האויר הופכת להיות משהו זמין וקל הרבה יותר, ורק ככה אנשים באמת יעשו את זה. ולמען הסר ספק - לחץ אוויר בודקים פעם בשבוע, מקסימום פעם בשבועיים. פעם בשלושה שבועות זה כבר הרע במיעוטו. ברכב בעל נסועה יומית גדולה, משאיות, אופנועים ורכבים המשמשים לנהיגה ספורטיבית מומלץ לבדוק בתדירות כפולה.

כמו כן יש לבדוק לפני כל נסיעה ארוכה או מאומצת. בנוסף, יש בכל בוקר שיוצאים לנסוע לעשות סיבוב מסביב לרכב ולראות בעין שהצמיגים בסדר ושאין איבוד לחץ משמעותי. מומלץ לעשות זאת לפני כל פעם שנכנסים לרכב וכן בהזדמנויות נוספות (עצירות ייעודיות, הסתכלות במראות וכדומה).

לחץ האוויר המומלץ הוא הלחץ שמופיע על המדבקה, בספר הרכב וכדומה. לא מה שמופיע בטבלה בתחנת הדלק, שהינה לעתים חלקית, לא מעודכנת או לא מדויקת. על הלחץ הזה משפיעים הגורמים הבאים: הדבר הראשון הוא מידת הצמיג. רוב היצרנים ממליצים לחצים שונים למידות צמיג שונות המאושרות לשימוש על ידי היצרן. כמו כן, רוב היצרנים מציעים לחצים שונים, לעתים שונים מאוד, למצבי עומס שונים. אפילו שלושה נוסעים בוגרים ו"בריאים" מאחורה דורשים מהנהג לבצע שינוי בלחץ.

בנוסף, לחץ האויר המומלץ על ידי היצרן הוא לחץ קר. עם הנסיעה ולעתים אפילו עם עלית הטמפרטורה כשהצמיג יושב בשמש - הלחץ בתוך הצמיג עולה. אז מה הבעיה? הבעיה היא שגם הלחץ שצריך למלא עולה באותו יחס. בצמיג שצריך למלא בו 30PSI יש רק 28PSI. נסעת שמונה דקות לתחנה, בדקת והלחץ בצמיג עלה ל-30PSI. עדיין צריך להוסיף אוויר! כי גם הלחץ שיש להוסיף עלה ל-32PSI.

בכל אחד מהמקרים הללו, בין אם מדובר במשקל נוסף בתוך הרכב או בצמיגים שהתחממו, במקרה של ספק - עדיף הלחץ הגבוה יותר. לחץ גבוה הוא כמעט נטול חסרונות לעומת לחץ חסר והוא בדרך כלל גם לא פוגע באחיזה או בשחיקת הצמיג אפילו ביחס ללחץ התקני. בנוסף, כיוון שיש מדיד אישי, אפשר לחכות שהצמיג יתקרר ואז לבדוק בבית ולהוציא את העודף. אפשר אפילו לנהוג מבחירה בלחץ אוויר גבוה של עד 1-2PSI באופן קבוע, אך רק בתנאים מתאימים.

כאן בא לידי ביטוי יתרון נוסף של המדיד האישי: דווקא המדיד האנלוגי מדויק יותר מהמדיד הדיגיטלי בתחנה. הוא גם אמין יותר ולא נוטה לצאת מכיול מטלטלות קטנות בלי שתשים לב (זו גם הסיבה שעדיף מדיד "עט" על מדיד דיגיטלי או "שעון"). לכן, יש לבדוק את הלחץ בעזרת המדיד בבוקר ולאחר הניפוח לבדוק שוב לפחות על שני צמיגים כדי לוודא שהמשאבה לא זייפה. מומלץ לבדוק תמיד ועדיף על כל הצמיגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

"הוזכרו כאן דברים נכונים יותר ופחות. אני אשתדל לעשות סדר." - סליחה...האם אתה במקרה עובד במחלקת הפיתוח של אחד מייצרני הרכב או ייצרני הצמיגים שתחליט עבורי אם הדברים שנכתבו באשכול נכונים או לא.

אפילו לזוגתי אני לא נותן לעשות סדר בדברים שלי :-)

כול הדברים שרשמת כבר נכתבו או כתובים בשפה ברורה בכול ספר רכב ואתה לא מחדש כלום לרוב האנשים.

"לחץ האוויר המומלץ הוא הלחץ שמופיע על המדבקה, בספר הרכב וכדומה. לא מה שמופיע בטבלה בתחנת הדלק, שהינה לעתים חלקית, לא מעודכנת או לא מדויקת. על הלחץ הזה משפיעים הגורמים הבאים: הדבר הראשון הוא מידת הצמיג. רוב היצרנים ממליצים לחצים שונים למידות צמיג שונות המאושרות לשימוש על ידי היצרן."

לא מדוייק.

אצל רוב ייצרני הרכבים לאותו רכב עם צמיגים במידות שונות המאושרות על-ידי ייצרן הרכב לרוב הלחץ שווה וראה דוגמאות שהוספתי וגם תגובות של מספר בעלי רכבים.

איזה כייף לי :)

פורסם

לחץ האוויר המומלץ הוא הלחץ שמופיע על המדבקה, בספר הרכב וכדומה. לא מה שמופיע בטבלה בתחנת הדלק, שהינה לעתים חלקית, לא מעודכנת או לא מדויקת. על הלחץ הזה משפיעים הגורמים הבאים: הדבר הראשון הוא מידת הצמיג. רוב היצרנים ממליצים לחצים שונים למידות צמיג שונות המאושרות לשימוש על ידי היצרן. כמו כן, רוב היצרנים מציעים לחצים שונים, לעתים שונים מאוד, למצבי עומס שונים. אפילו שלושה נוסעים בוגרים ו"בריאים" מאחורה דורשים מהנהג לבצע שינוי בלחץ.

לא זו אף זו - אצלי ברכב ישנה מידה שונה של לחץ אוויר (גבוהה יותר...) אם הרכב נוסע במהירות גבוהה, של 170 קמ"ש+.

אז היכן הבעיה? כדי שהרכב יגיע למהירות הזו הוא חייב לנסוע לפני כן על הצמיגים האלה במהירות נמוכה, מה שמביא למסקנה שכל הלחצים שהיצרן נוקב בהם הם מספרים ממוצעים לתנאי נהיגה שונים.

אני נוהג להוסיף עוד 3 PSI ללחץ שהיצרן קבע כלחץ המתאים לנסיעה במהירות נמוכה, קרוב ללחץ הנקוב במהירות גבוהה.

הרכב קשה יותר אבל מתנהג טוב יותר - בסופו של יום זו פשרה ככול פשרה אחרת.

פורסם
לא מדוייק.

אצל רוב ייצרני הרכבים לאותו רכב עם צמיגים במידות שונות המאושרות על-ידי ייצרן הרכב לרוב הלחץ שווה וראה דוגמאות שהוספתי וגם תגובות של מספר בעלי רכבים.

מרק, זה ויקוח מיותר. אף אחד מאיתנו לא יודע אם זה ה"רוב" או לא ה"רוב".

עברתי אתמול בלילה על כמה דגמי רכבים באוטודטה - יש דגמים עם לחץ ניפוח זהה לכל המידות ויש כאלו עם הפרשים של כמה PSI.

התעייפתי ולא הצלחתי להשתכנע האם יש יותר מהסוג הראשון או מהשני.

למה זה כ"כ חשוב?

הרי ברור שזה לא חד משמעי, וחלק מהיצרנים כן ממליצים על לחצי ניפוח שונים למידות שונות.

• תוכן חדש...