Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלחצים המומלצים על ידי היצרן (בספר הרכב או במדבקה שבמשקוף הדלת) מתייחסים לרכב כשהוא נעול בצמיגים המקוריים.

מה קורה אחרי שהחלפנו צמיגים למשהו אחר?

האם אותם לחצים מומלצים עדיין נכונים?

בהחלט, הצמיגים חייבים להתאים לסוג הרכב .

HYUNDAI - Always there for you .

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בהחלט, הצמיגים חייבים להתאים לסוג הרכב .

?!

מה קשור?

הצמיגים מתאימים.

אבל הם לא של אותו יצרן.

הם לא מאותו דגם (אף כי באותן מידות).

במקור היו של מותג נחשב ויקר, ואח"כ החלפתי לאיזה צמיג טורקי או סיני או לא יודע מה.

המבנה הפנימי שלהם שונה.

הרכב הגומי קרוב לוודאי שונה.

אז למה שהלחץ הנכון יהיה בהכרח אותו דבר?

פורסם
הלחצים המומלצים על ידי היצרן (בספר הרכב או במדבקה שבמשקוף הדלת) מתייחסים לרכב כשהוא נעול בצמיגים המקוריים.

מה קורה אחרי שהחלפנו צמיגים למשהו אחר?

האם אותם לחצים מומלצים עדיין נכונים?

כול עוד הצמיגים במידה אופציונלית של ייצרן הרכב ולא מידה 'ערסית :-D' אשר לא מאושרת על-ידי ייצרן הרכב ניתן למצוא את לחצי הניפוח בספר הרכב או לחילופין בספרות אחזקה של הייצרן.

ברוב המיקרים לחץ הניפוח שווה לכול מידות הצמיגים לאותו דגם של רכב.

לדוגמא לרכב מסוג גולף דור 5 ייצרן הרכב מאשר 4 מידות של צמיגים והלחץ לכולם שווה.

195/65 R 15

205/55 R 16

225/45 R 17

225/40 R 18

איזה כייף לי :)

פורסם

ברוב המיקרים לחץ הניפוח שווה לכול מידות הצמיגים לאותו דגם של רכב.

לא נכון. זו הצהרה כללית ולא נכונה בכלל. יש לבדוק מה היצרן ממליץ לכל מידה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כול עוד הצמיגים במידה אופציונלית של ייצרן הרכב ולא מידה 'ערסית :grin:' אשר לא מאושרת על-ידי ייצרן הרכב ניתן למצוא את לחצי הניפוח בספר הרכב או לחילופין בספרות אחזקה של הייצרן.

ברוב המיקרים לחץ הניפוח שווה לכול מידות הצמיג לאותו דגם של רכב.

לדוגמא לרכב מסוג גולף דור 5 ייצרן הרכב מאשר 4 מידות של צמיגים והלחץ לכולם שווה.

195/65 R 15

205/55 R 16

225/45 R 17

225/40 R 18

זאת אומרת שרק המידות הגיאומטריות החיצוניות קובעות את לחץ הניפוח?

הרי המידות שציינת מתארות רק את הקוטר הפנימי, הקוטר החיצוני ורוחב הצמיג הנומינליים.

אין תלות בפרטי המבנה של הצמיג (שבוודאי שונים מיצרן צמיגים אחד לאחר, ובין דגמים שונים של צמיגים)?

אין תלות בקודי העומס והמהירות של הצמיג (שגוררים שינויים בפרמטרים מבניים של הצמיג, אני מניח)?

פורסם
לא נכון. זו הצהרה כללית ולא נכונה בכלל. יש לבדוק מה היצרן ממליץ לכל מידה.

איתמר.

נראה לך שאני לא בודק לפני שאני כותב משהו ? בכול מקרה כתבתי "ברוב המיקרים"= יש יוצאים מהכלל כמו לחץ הניפוח בעומס מלא .

ברכבים מסויימים קוד מהירות או משקל (לא זוכר) משנים במעט את לחץ הניפוח ולאו דווקא מידת הצמיג.

בדקתי ובכול המידות המאושרות על-ידי יצרן הרכב בגולף דור 4 וגם 5 לחץ הניפוח שווה לכול מידות הצמיג.

גם במאזדה 5 של זוגתי לחץ הניפוח לכול מידות המציגים שווה.

תבדוק בספרות אחזקה שיש ברשותך עבור טויוטה יאריס ואני לא אתפלא שתמצא שלחץ הניפוח לכול המידות שווה.

אני ממתין לבדיקה שלך...

פורסם
זאת אומרת שרק המידות הגיאומטריות החיצוניות קובעות את לחץ הניפוח?

הרי המידות שציינת מתארות רק את הקוטר הפנימי, הקוטר החיצוני ורוחב הצמיג הנומינליים.

אין תלות בפרטי המבנה של הצמיג (שבוודאי שונים מיצרן צמיגים אחד לאחר, ובין דגמים שונים של צמיגים)?

אין תלות בקודי העומס והמהירות של הצמיג (שגוררים שינויים בפרמטרים מבניים של הצמיג, אני מניח)?

ממידע שיש בידיי אין התייחסות מיוחדת של הייצרן VAG ללחץ הניפוח כפונקציה של קוד המהירות/משקל בגולף דור 4/5.

פורסם
כמה אני אמור לשים תכלס אויר בתחנת הדלק בסיאט לאון?

תמיד אני ממלא בכל הרביעייה 31 PSI

35 קדימה, 32 אחורה, וזה עוד בלי נוסעים ומטען וגם על קר. 31 על חם זה נמוך מידי.

פורסם
זוכר שהיה פרק של MythBusters בו הם בחנו את הטענה שניפוח בכמה PSI יותר

מהמומלץ, מביא לשיפור ניכר בצריכת הדלק. לא זוכר את התוצאות המדויקות, אבל

אכן היה שיפור משמעותי בצריכת הדלק, אבל בסופו של דבר המליצו לא לעשות את זה משום

שזה הורס את הצמיג ומסכן את הנוסעים.

אחרי שראיתי 2 פרקים שבהם רואים בברור שהם לא אמינים, אני לא מאמין להם בכלל!

פורסם
המדבקות המקוריות המודפסות בשפה האנגלית ואינם מותאמים למזג אוויר אלא לסוג הרכב ומידת הצמיגים ומודבקות בפס הייצור של הרכב.

מאיפה בא לך הרעיון שהמדבקות מודבקות בארץ והלחץ מתאים למזג האוויר בארץ ? אולי יש משהו שאני לא יודעת...

שלום,

המדבקות לרוב בעברית.

דוגמה באופל קורסה שנת 1995 שהייתה לחבר טוב המדבקות היו בעברית, וההמלצה בספר רכב היתה שונה מהכתוב במדבקה.

כשהגיע הסוכן של הצמיגים שאלתי אותו וזאת התשובה שקיבלתי ממנו.

פורסם
שלום,

המדבקות לרוב בעברית.

דוגמה באופל קורסה שנת 1995 שהייתה לחבר טוב המדבקות היו בעברית, וההמלצה בספר רכב היתה שונה מהכתוב במדבקה.

כשהגיע הסוכן של הצמיגים שאלתי אותו וזאת התשובה שקיבלתי ממנו.

בעשור האחרון לא ניתקלתי ברכב עם מדבקה בעברית ולחצי ניפוח מותאמים לישראל.

מי קבע את לחצי הניפוח ? סוכן הצמיגים או הייבואן ?

בקיצור משהו פה מוזר.

פורסם
נראה לך שאני לא בודק לפני שאני כותב משהו ?

תבדוק בספרות אחזקה שיש ברשותך עבור טויוטה יאריס ואני לא אתפלא שתמצא שלחץ הניפוח לכול המידות שווה.

אני ממתין לבדיקה שלך...

ונראה לך שאני לא בודק לפני שאני כותב משהו? כמה שנות-פורום אתה מכיר אותי?

סופרייז סופרייז, בספרות יצרן שלי יש 3 מידות שונות שמאושרות ליאריס ולכל מידה לחץ אוויר שונה.

גם בספרות של הסטארלט זצ"ל שלי מופיעות שתי מידות ולהן לחץ אוויר שונה.

ביאריס 2007-2012 יש שתי מידות חוקיות ואין הבדל.

בספרות יצרן של סוזוקי SX4 יש הפנייה לראות מה כתוב במדבקה על דופן הרכב ואני משער שאם היה לחץ אידאלי לכל המידות המידע הזה לא היה כה מעורפל, לא בספר הנהג ולא בסרוויס מניואל.

כשאנחנו לוקחים רכבים למבחן עבור המגזין אנחנו תמיד בודקים לחץ אוויר, לרוב יש מספרים שונים בטבלה עבור כל מידת צמיג.

מספיק מנומק?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הכל תלוי בדרישות היצרן, אתם סתם מתווכחים על כלום.

יש מכוניות שבעת שינוי מידת הצמיג הלחץ נשאר זהה.

כדוגמה הרכב שלי(לאנטיס שבחתימה), מידה 185/65/14 ומידה 195/55/15 או 195/60/15 הלחץ אוויר זהה בכולם 30PSI קדימה ואחורה.

רק במידה 205/50/16 הלחץ הוא 31PSI קדימה ואחורה 30, וזה לא רשום בהוראות יצרן כי המידה הזו לא מופיעה שם אלא רק ע"י אוטודאטה, וזה הלחץ שמילאתי אחרי המעבר למידה זו.

לא ניתן להסיק מכאן שום דבר לכלל המכוניות, לסיכום לחץ האוויר בצמיג נקבע ע"י היצרן, גם כאשר משנים את מידת הצמיג היצרן קובע את הלחץ ולרוב יש מדבקה במיקום כלשהו ברכב המציינת את הלחץ אוויר, או ספר אחזקה.

ומרק צודק לרוב הלחץ אוויר לא משתנה במעבר מידה, אבל שוב נצמדים להוראות היצרן.

• תוכן חדש...