Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אני רוצה לשתף אתכם בכתבה של גיא רולניק העורך הראשי של The-marker.

http://www.themarker.com/markerweek/thisweek/1.1819276

לקרוא ולבכות, זה פשוט נכון.

הציבור האדיש בסופו של דבר יכה על חטא, אם לא עכשיו אז בעתיד הקרוב ואם לא מחר - אז בהחלט מחרתיים.

מפחיד אותי לחשוב לאיזה כיוון הולכת המדינה שלנו ועוד יותר מפחיד, איך ילדיי יצליחו לחיות פה.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבועה בישראל התחילה בדיוק כמו הבועה בארה"ב

כסף זול (ריבית נמוכה), ובנקים שמאשרים משכנתאות בצורה מופקרת לכל דכפין.

פיצוץ הבועה יגיע רק כאשר יהיה משבר כלכלי עמוק שיבוא לידי ביטוי בפיטורים המוניים (ואי היכולת של האנשים לעמוד בתשלומי המשכנתא, אשר יגררו גל של "מוכרים בלבד" וצלילה במחירי הדיור)

האם זה יקרה?

אי אפשר לדעת.

הקטע הוא, שהחזרים על המשכנתא בריבית של היום יהיו שונים משמעותית באם הריבית תעלה לערכים שהייתה בהם בעבר - 5-6 או אפילו 8 אחוז... בשערי ריבית כאלה אנשים רבים, גם אם יהיו מועסקים לא יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתא שלהם, ואז הם יאלצו:

1. למכור את הנכס

2. לבצע re-finance ולהפוך משכנתא של X שנים, למשכנתא של 2X שנים.

תוצאה רעה בכל מקרה...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
2. לבצע re-finance ולהפוך משכנתא של X שנים, למשכנתא של 2X שנים.

האפשרות הזו כמעט ולא קיימת היום. פעם אנשים לקחו משכנתאות של 10-20 שנה, היום זה 20-30. איזה בנק יתן לבני 40 ומשהו משכנתא של 35 שנה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
האפשרות הזו כמעט ולא קיימת היום. פעם אנשים לקחו משכנתאות של 10-20 שנה, היום זה 20-30. איזה בנק יתן לבני 40 ומשהו משכנתא של 35 שנה?

... ואיזה בנק יעשה את זה בסביבה של מפולת או אי ודאות של מחירי הנכסים?

העניין הוא שכל מי שצריך לדעת מה קורה, יודע מצויין, ולמרות כל הרמזים שפישר זורק לציבור פה ושם, אין לאף אחד עניין לחתוך את מחירי הדירות. הדבר הכי טוב שיכול לקרות מבחינת הממשלה ובנק ישראל הוא קפאון מחירים לעשר-עשרים שנה כך שערך הדירות ישחק לאט לאט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני דווקא חושב שלפי איך שהדברים נראים, אנשים חיים כאן מצויין.

מכוניות חדשות, שדה התעופה מפוצץ, אוכלים ושותים כאילו אין מחר.

אבל מה אני מבין ?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתה מדבר על הוצאות "קטנות" - כן, גם מכונית חדשה היא הוצאה קטנה יחסית בחיי משפחה. מה שמדובר עליו כאן הוא הוצאה שגדולה בסדרי גודל מרכישת מכונית או מטיסה פעם-פעמיים בשנה לחו"ל.

פורסם
אני דווקא חושב שלפי איך שהדברים נראים, אנשים חיים כאן מצויין.

מכוניות חדשות, שדה התעופה מפוצץ, אוכלים ושותים כאילו אין מחר.

אבל מה אני מבין ?

לכל עסקה יש שני צדדים. כשאתה ממשכן את עתידך בשביל דירה, מישהו בצד השני עושה עליך מכה. עם הכסף הזה הוא יכול לקנות רכב חדש, לסוע לחו"ל ולאכול ולשתות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ליאור, פתאום נזכרתי שקנית דירה לפני שנה. הרהורי חרטה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אתה מדבר על הוצאות "קטנות" - כן, גם מכונית חדשה היא הוצאה קטנה יחסית בחיי משפחה. מה שמדובר עליו כאן הוא הוצאה שגדולה בסדרי גודל מרכישת מכונית או מטיסה פעם-פעמיים בשנה לחו"ל.

הוצאות קטנות... גם נחשבות מבחינתי. הן בהחלט מצטברות לסכום גדול בסופו של דבר.

אישית, אני מכיר שני מקרים של אנשים שקנו דירות חדשות... עם משכנתא ועזרה מההורים (והם לא מרויחים משכורת גבוהה במיוחד).

בסופו של דבר, המערכת משומנת היטב, ואנשים בהחלט לוקחים משכנתאות גדולות כשהכסף עצמו זול (והריבית עליו אפסית).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אם תתחיל לחשב את הדברים האלו בצורה שנתית, ולא כמה זה יוצא בחודש.

תראה שאלו ממש לא הוצאות קטנות.

סתם דוגמה, אתה יכול לקנות שמפו ב-30 ש"ח ואתה יכול לקנות שמפו ב-10 ש"ח.

משפחה עם שני ילדים גומרים בחודש שני בקבוקים, כל חודש 40 ש"ח. בשנה 480 ש"ח.

עכשיו תחשוב על כל המוצרים שאתה קונה מידי חודש ואתה פשוט לא תאמין כמה חיסכון יש לך בשנה.

כולל כוס קפה מתחת לעבודה.

כולל סיגריות בדרך.

כולל ארוחה עסקית בצהוריים, במקום להכין בבית סנבוויצ'.

כולל את השכנה שלי שגרה בבית לבד ויש לה מנקה פעם בשבוע.

אוטו חדש, למי שזה לא מזיז את חשבון הבנק זה בסדר.

אבל למי שיש את היכול זה לא מספיק, גם לי יש את היכולת, מה זה יכולות?

היכולות כוללת ירידת ערך של 10-15 אלף ש"ח בשנה.

היכולות כולל תשלום ביטוח של 5000-6000 ש"ח בשנה.

אין דבר כזה הוצאות קטנות, הכל מצטבר ללא מעט כסף.

אנחנו בזבזנים וחיים הרבה מעבר ליכולת שלנו, אנחנו פשוט לא מבינים את המוסג יכולות.

גם אדם שעושה דיאטה, הוא לא מפסיק לאכול.

הוא פשוט מוריד בדיוק את הדברים הקטנים האלו, והם הוא מתמיד פתאום הוא רואה שהוא הוריד חצי ממשקל גופו.

פלג_

פורסם
אהלן חברים.

מפחיד אותי לחשוב לאיזה כיוון הולכת המדינה שלנו ועוד יותר מפחיד, איך ילדיי יצליחו לחיות פה.

ליאור

איך כבר הגעת לילדים ?, לאט לאט. :wink:

אני בחרתי את הבית שרכשתי מתוך שיקולים שבינהם המחשבה שילדיי עשויים להשאר בו עד גיל די מאוחר,

לכן לקחתי שטח גדול יחסית עם בנייה קטנה שתשאיר לי אופציה עתידית להקים יח' דיור עבורם.

המדינה יכולה לזרום לאיזה כיוון שתבחר - השוק הוא חופשי . אתה יכול רק להשתמש באמצעי מניעה

ולצמצם נזקים במשק הבית ובצעדים כלכליים שאתה נוקט בהם.

Gn'f'R

פורסם
ליאור, פתאום נזכרתי שקנית דירה לפני שנה. הרהורי חרטה?

ליעד, חלילה. אל תבין אותי לא נכון - אני מת על הדירה שלי וזה ללא ספק הצעד הכי חכם שעשיתי בחיי.

ברחוב שקניתי את הדירה שלי, נמכרות דירות זהות (מטראז', חדרים ועוד) היום בלפחות 10% יותר מהמחיר שאני רכשתי אותה

מלפני שנה פלוס.

אני פשוט מסתכל קדימה, לעתיד (הלא רחוק) ורואה צמצומים כואבים, התפשרויות כואבות וחוסר יכולת להתקדם ולשפר את איכות

החיים.

לא כולם פה הייטקסטים (גם אני לא) שמרוויחים משכורות עתק שהשוק מוצף במשרות ושמבחינת הסטטיסטיקה יש 99% משרות

בהיצע (אתם מוזמנים לבדוק אותי) יותר מכל תחום בארץ.

אני עובד כבר קרוב ל-8 שנים בתחום הפיננסים וקרעתי את התחת שלי עד שקניתי דירה כי ידעתי לנהל את עצמי נכון, עבדתי לעיתים

בשתי עבודות, ומעולם לא הייתי מובטל עד לפני חודש וחצי.

לפני חודש וחצי פוטרתי ממקום עבודתי עקב קיצוצים כואבים ולצערי החליטו לוותר עליי.

אני חותם אבטלה כבר חודש בשביל סכומים זעומים, ומחפש במקביל עבודה בנרות ושולח מאות קורות חיים וכלום, כמעט ולא חוזרים אליי. אני לא יודע מה יהיה בעוד חודש וחצי כשהתקופה שאני זכאי לחתום אבטלה תסתיים שהיא כולה 3 חודשים.

אני באמת מפחד שלא אמצא עבודה בתוך חודש וחצי כיוון שיש לי התחייבויות לא קטנות (משכנתא, חשבונות, עסקאות תשלומים ועוד המון). אז לא, אני לא אזרק לרחוב וארעב ללחם אבל קשה לי לבקש טובות מההורים.

איזה כיף להיות חרדי, הכל מסתדר לך בחיים, אתה לא צריך להיות מוטרד, להתקשות לישון בלילה, לדאוג מה יהיה, לתהות מדוע

מעסיקים לא חוזרים אליך.

אני ככל הנראה מתחיל תהליך לעבור לקנדה, לפחות לזמן מוגבל לראות ולבדוק אופציות אחרות, המדינה הזאת שברה אותי, נצלה,

זרקה וירקה לי בפנים. עשיתי צבא 3 שנים, מילואים, שלמתי מיסים, אני אפילו תורם צדקה לא מעט, וכואב לי שמחרבנים עלי.

קנדה ואוסטרליה הן מדינות שמעודדות מהגרים, היי, אפילו אם לא אמצא שם עבודה אני יכול לחתום אבטלה בסביבות השנתיים

ולקבל מהמדינה פי 2 או פי 3 כסף בזמן שאני מחפש עבודה.

כשחתמתי בלשכה, המכונה הפנתה אותי לפקיד פעם אחת ושמחתי כי חשבתי שבאמת יש היצע של עבודות שמתאימות לכישורים וליכולות שלי, כשהלכתי אל הפקידה, היא אמרה לי במילים האלו: "אתה לא חושב באמת שיש לי עבודה בשבילך נכון? זו פשוט ביקורת חצי תקופתית שאני חותמת לך ידנית ולא המכונה.

שאלתי אותה: "את יכולה באמת למצוא לי עבודה? הרי בשביל מה אני בא לפה כל שבוע? אני מעדיף לעבוד במקום לחתום, תאמיני לי. הביטה לעברי בחצי חיוך ואמרה: "מצטערת, המצב בשוק היום גרוע ואין לי שום דבר להציע לך. שאלתי: "שמעתי שישנה זכאות למי שחותם לקורסים. ה

אם יש קורסים בתחום המחשבים? תכנות של שפה כלשהי? משהו אחר בתחום המחשבים? שוב חייכה לעברי ואמרה: אני מאוד בספק אך אתה מוזמן לגשת ליד הבוטקה של השומר, יש שם רשימה של הקורסים שנפתחים בחודשים הקרובים".

אתם יודעים אילו קורסים הופיעו ברשימה? - זגגות, נגרות, רתכות ועבודות שחורות אחרות שאני ממש לא מזלזל בהן, אך לא קשורות

או מתקרבות לתחום שלי בשום דבר, שום זיקה לעולם הפיננסים או עולם המחשבים, ויש אלפי מובטלים כיום שבאו מהתחומים האלו ואין אפילו קורס אחד לרפואה.

בשורה התחתונה, אני לא מבקש טובות ועזרה מאף אחד, ממש לא מאשים אף אחד, אבל רבאק - עשיתי כ"כ הרבה למען המדינה

הזאת, למה היא דופקת אותי בתחת כל יום מחדש?

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אתם יודעים אילו קורסים הופיעו ברשימה? - זגגות, נגרות, רתכות ועבודות שחורות אחרות שאני ללא לא מזלזל בהן, אך לא קשורות

או מתקרבות לתחום שלי בשום דבר, שום זיקה לעולם הפיננסים או עולם המחשבים, ויש אלפי מובטלים כיום שבאו מהתחומים האלו ואין אפילו קורס אחד לרפואה.

כוסאומו המדינה הזו! בנאדם רוצה לעבוד, אבל במקצוע שלו!

תן לי לחדש לך משהו, לא ספציפית עבורך, אבל בכללי. אם יש המוני מובטלים בתחום המחשבים והפיננסים, למה שיתנו עוד הכשרות בתחום?

ההכשרות ניתנות בתחומים בהם יש עודף ביקוש וחוסר בהיצע, ואלו בדיוק התחומים האלו. מדינת ישראל סובלת קשות מתסמונת הToo many chiefs, not enough Indians. עדיף על הצד ההפוך שלה, אבל הכי טוב שיהיה איזון, ולזה הקורסים האלו שואפים.

אגב, מה אכפת לך ללמוד רתכות או כל מלאכה אחרת ולקבל עוד זכאות בינתיים?

בכל אופן, אני מאחל לך שתמצא עבודה במהרה. אתה עושה רושם של בחור נמרץ ואינטיליגנטי, אז שיהיה בהצלחה.

לגבי הדירה, אם אחרי שלושה חודשי אבטלה אתה צריך לבקש טובות מההורים, כנראה השארת לעצמך שולי בטחון דקים מדי. בנוגע לעליית המחיר, היות והדירה היא למגורים, זה לא אמור לעניין אותך, כי לא מדובר בנכס כלכלי אלא במצרך, עלית מחירים משמעה רק שתשלם יותר אם תרצה לשדרג.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

THE-ONE - אתה מחזיר אותי ל-1991. הזמנתי מתקין שיש לדירתי החדשה. הגיע בחור שנראה לי לא כל כך מתאים לעבודה - היה לי רושם שהוא משכיל מדי. בשיחת חולין התברר כי הוא בעל תואר שני מהטכניון, ועבד באחת מחברות ההיי-טק הותיקות, לפני שהמונח נטבע. באיזה שהוא שלב הבחור פוטר והיה צריך למצוא פרנסה - הלך ולמד להתקין שיש.

מספר חודשים לאחר ההסבה המקצועית המעסיק הקודם פנה אליו וביקש לשכור אותו מחדש. הבחור ויתר - התברר לו כי הפרנסה באותה "עבודה שחורה" הרבה יותר טובה מאשר באותה חברה שהצטיינה בפיתוחים ראשונים מסוגם.

מה שאני רוצה לומר הוא שהמלאכה שאולי נראית שחורה לא רק מכבדת את בעליה, אלא גם עשויה לפרנסו היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...