Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי שאלה, סליחה שאני נדחף, אבל מה תעשה בעסק שלך... ברגע שיעלו את שכר המינימום? אני לא עוקץ חס וחלילה. פשוט מתוך עניין...:roll:

ונכון, כיום הרבה מפעלים מקיימים מעובדים מהשטחים\חיילים משוחררים\סטודנטים.

כיום הרבה מעסיקים חושבים שאם אתה עובד אצלו אז זהו אין יותר עבודות אחרות יותר בעולם והוא האפשרות האחרונה.

אז הוא מרשה להיתייחס אליך לפי המצב רוח שלו ולדרוש ממך עבודה כאילו אתה איזה עבד שלו. (לא אומר שאתה כזה חס וחלילה אבל בכל זאת זה קיים)

וכמו שאמר לך מישהו מעליי, אין לבן אדם שום סיבה לעשות עבודה פיזית/עבודת נמלים תמורת מינימום, הוא יכול ללכת לעבוד באבטחה... יותר נקי וכמעט תמיד משלמים מעל המינימום.

המשפט האחרון שלך מזכיר לי את התקופה של אחרי השיחרור.

אני זוכר שחברים היו יושבים אצלנו בבית, ואבא שלי תמיד היה אומר לכו לעבוד, לא משנה מה, בניין, תחזוקה, מפעלים (בגלל המועדפת)

שם כל יום תלמדו משהו חדש, אפילו רק מלראות את העבודה.

אבל רק לא אבטחה, שם אתה עומד, ממתין שהשעות יעברו ולא לומד דבר.

זה בדיוק האבדל בין הדור של היום לדור של אז.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה? כי "מדינת הרווחה" הפכה עבודה לברירה במקום כורח, אז אדם יכול לעשות את החשבון שלו ולחיות על ביטוח לאומי במקום לעבוד בעבודה פיזית (ובסך הכל התנאים שYNV תיאר עדיין קלים יותר מעבודה בחקלאות, למשל).

זה הטבע האנושי, לחפש איפה לעבוד הכי פחות קשה, ולקבל שכר הכי גבוה ביחס לעבודה.

אנשים לרוב לא הולכים לעבודה רק בשביל לעבוד (בטוח שלא בעבודות מהסוג הזה), אנשים הולכים לעבודה כדי שיהיה להם עם מה לשלם חשבונות.

וגם אם כל הכישורים והניסיון המקצועי שלך מסתכמים בלפצח גרעינים ולצפות בתוכניות ריאליטי, ואתה גר בחור הכי נידח בפריפריה, שכר מינימום אתה עדיין יכול לקבל גם בעבודה שהיא לא עבודה מלוכלכת/פיזית/נמלים. תמיד אפשר ללכת להיות שומר לילה או משהו.

ועבודה קשה ומלוכלכת אפשר לעשות גם בשכר יותר גבוה. ואם היא יצרנית, אז גם לקבל סיפוק ממנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי אין שום דבר בזוי בדמי אבטלה .

אני מעדיף כמובן לעבוד מאשר לחתום ולשבת בבית אבל לא בכל מחיר ,

אף אחד לא עושה לי טובה , אני משלם הרבה מיסים כדי שאם יפטרו אותי אוכל לחפש עבודה בתחום שלי ולא לקפוץ על המשרה הראשונה שתגיע . אם לא מצאתי בתקופת האבטלה את מה שאני מחפש זאת בעיה שלי ואז אני יעשה את החשבון אם להתפשר או לא .

זה קצת יומרני להיות בעל עסק שמעסיק אנשים בתנאי מינימום ולהעביר ביקורת על ״מפונקים ״

ושיהיה ברור זה לא שאני חבר של קבע בלשכה , הפעם האחרונה והיחידה שביקרתי שם היתה במשבר ההיי טק לפני כ - 10 שנים.

פורסם
לדוגמא יש דירות 60 מ"ר , 3 חדרים בבניין משנות ה70 ב300 אלף שח (יש גם בפחות,אבל צריכה שיפוץ) בטירת כרמל שכונת גיורא יוספטל (עיר שצמודה לחיפה, ליד אזור תעשיית מת"מ. פעם לפני יותר מעשור היה לעיר שם כמו של לוד, אבל בעשור האחרון הבדלים של שמים וארץ). קרוב לים/קניון חיפה , לבילויים יש את טיילת חוף דדו, הפאבים בכרמל , המושבה הגרמנית , קריות 20 דקות נסיעה.

מבחינת שכירות טווח המחירים נע בין (4 חדרים) 1500-2500 (2.5 חדרים) בעיר, תלוי בגודל הדירה.

מבחינת עבודה כל אחד עם התחום שלו , מי שטוב יכול למצוא גם באזור חיפה.

למי שמתגעגע לת"א , 50 דקות מחוף כרמל לעזריאלי.

אז כן לא דירה חדשה עם נוף לים ובשכונת יוקרה , אבל גם לא בשכונת נרקומנים והומלסים , שכונה של אנשים נורמטיביים לחלוטין שרובם (לא כולם) חיים קצת מתחת לרמה של מעמד הביינים שקונים 4 חדרים עם משכנתא ורכב ליסינג.

הבעיה שמראש אנשים פוסלים כי רוצים שהילדים יגדלו בשכונה עם אנשים יותר מתורבתים או שיקח להם עוד 30 דקות ביום להגיע לעבודה.

ככה שיוסי , השד לא כזה נורא ולא כל הדירות בארץ מחייבות להשתעבד לבנק.

אם וכאשר תהיה יכולת וצורך ממשי לקנות דירה חדשה במיליון , תפאדל.

ת'כלס, לא חסרות גם דירות ב-250K ש"ח בעמק יזרעאל, באזורים לא רעים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אני נמצא בהליך קבוע של חיפוש עובדים כבר שנים. אבל אצלי יש בעיה. אין לי אולם יצור ממוזג. יש רק מאווררים. לא יושבים מול מחשב. צריך ממש לעבוד בידיים (לא להרים דברים כבדים חלילה או לבצע פעולות פיסיות קשות, סתם ללכלך את הידיים). עובדים 12 שעות ורחמנא ליצלן עובדים גם בימי שישי ובערבי חג. והשכר הוא רק מינימום מעליב. אומנם בנוי עם המון שעות נוספות, והסכום בסוף החודש הוא יפה מאוד (גם בהשוואה למישהו שבא עם רקע אקדמי), אבל מגיעים אליו עם הרבה יזע. יש אפשרויות קידום אבל הן תלויות מוטיבציה ולא וותק. זכויות סוציאליות משולמות כמובן במלואן לכולם, ומתוך עיקרון אני לא מעסיק עובדי קבלן.

אחרי כמה שנים של חיפושים אפשר כבר ליצור סטטיסטיקה.

אין לי, ולא היה לי עובד אחד מתחת לגיל 50 שהחזיק מעמד יותר מחודש. כולל כאלה עם ילדים, משכנתא לוחצת וחסרי כל ניסיון קודם במשהו. כלום. את חלקם, אגב קלטתי שנה שעברה בכל מיני הפגנות "מגיע לי" ואוהלים.

אלה שהיו מספיק כנים, הודו שהרבה יותר קל לקבל דמי אבטלה. חבל להם ללכלך את הידיים.

אם יבוא אלי מובטל, כמו פותח השרשור, ויודה שהוא מחפש עבודה זמנית ובמקביל לחפש עבודה במקצוע שלו, אני מאוד אעריך אותו ואקבל אותו. לפחות הוא נוהג בכנות. לפי סולם הערכים הפרטי שלי, דמי אבטלה הם דבר מבזה.

לא יודע במה אתה עוסק, אבל עבודה של 6 ימים בשבוע, 12 שעות ביום עבור 7500 ש"ח בערך זה חתיכת עבדות לדעתי. לא פלא שרק אנשים מיואשים מעל גיל 50 מחזיקים מעמד. הם כבר ויתרו על הרעיון שיהיו להם חיים אישיים, תחביבים, זמן למשפחה וכו'. אני מקווה שלעולם אני לא אגיע למעמד הזה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

YNV על קידום אתה יכול לספר לאנשים החדשים שמגיעים.

קידום קיים בכל מקום.

אחרי עשר שנים אולי פחות ואולי יותר.

כמובן ששומר מקבל שעות נוספות, הכל הכל הכל, אתה מדבר כאילו אתה המעסיק היחידי שמשלם שעות נוספות.

עוד רגע תגיד שאתה משלם את המשכורת תמיד בזמן שלא כמו במקומות אחרים.

כן זה די ברור שהנקודת מבט שלו מצד המעסיק. הוא רוצה לקבל מקסימום תוצרת תמורת מינימום הוצאות לעובד... אם הוא היה יכול לשלם פחות מהמינימום הוא היה משלם.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
כשומר יש אפשרויות קידום ועליה בשכר?

יש זכויות סוציאליות מלאות כולל קה"ש?

מה הסיכוי ששומר לא יפוטר כעבור 9 חודשים?

מכיר שומר שעובד מעל 30 שנה בעסק?

שומר בכלל מקבל שעות נוספות?

בחייך, זו תשובה ילדותית!

א. לא זכור לי שציינת שיש לך מגבלה רפואית. לא יודע מהי. זה גם פחות עקרוני.

ב. נתתי דוגמא לסוג עבודה מסויים. בהתאם למגבלה אני די משוכנע שאפשר למצוא עבודות אחרות. הן פשוט פחות זוהרות מ"פיננסים" או "מחשבים".

ג. לפי הסטנדרטים שלי זה מבזה. מצטער. כל אחד קובע לעצמו סטנדרט. אני מוכן לעבוד בכל עבודה - כל עבודה, "מבזה" ככל שתהיה, מלבד לחתום אבטלה.

נו? אז מה יקרה עוד חודש וחצי? תמצא עבודה זמנית ובמקביל תמשיך לחפש עבודה בתחום שלך. זה לא מה שאמרתי?

יתכן ואתה תחפש בזמן הזה עבודה. אני נתקל בהרבה אנשים (כולל בשרשור הזה) שמודים בלי בושה שהם קודם כל ינצלו את התקופה עד תום ורק בסיומה הם יחפשו עבודה? למה?? כי מגיע להם!

חבר, צר לי להגיד לך אך אתה מנותק מהמציאות.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אתר לבדיקת דירות שנמכרו באזורכים. אפשר לבחור גם עפ"י שנים. אחלה של דירות ב300-350 אלף לזוג מתחיל. (בסוף עוד נחזיר את יוסי לארץ יותר מהר ממה שהוא חשב :))

נ.ב בכל כלל יש יוצא מהכלל, ויש פרפריות שמתפקדות ועושות את העבודה לא פחות טוב מעיר מרכזית(ועוד עם ארנונה מופחתת,שקט ופחות זיהום אוויר)

http://hamapa.co.il

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

תודות לשרשור הזה החל ויכוח על הכדאיות של לחזור לארץ עוד כמה חודשים מול חזרה עוד כמה שנים וגם הכדאיות של קיבוץ מול מושב ומול הקריות...

נחקרה גם האופציה לקיבוץ עירוני עם כמה חברים.

התוכניות נעשו לפני שנתיים אבל חצי מהם לא היו אז בארץ וכיום כן.

מה שבטוח, רוצים פריפריה ולא לגור כמו סרדינים בעיר.

פורסם

בקיצור מה עושים?:roll:

לאן בורחים?

אני בן 23,יש מצב שאני קונה דירה לפני גיל 30?:x

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה עושים? עובדים וחוסכים כמה שאפשר.

אני נמצא בהליך קבוע של חיפוש עובדים כבר שנים. אבל אצלי יש בעיה. אין לי אולם יצור ממוזג. יש רק מאווררים. לא יושבים מול מחשב. צריך ממש לעבוד בידיים (לא להרים דברים כבדים חלילה או לבצע פעולות פיסיות קשות, סתם ללכלך את הידיים). עובדים 12 שעות ורחמנא ליצלן עובדים גם בימי שישי ובערבי חג. והשכר הוא רק מינימום מעליב. אומנם בנוי עם המון שעות נוספות, והסכום בסוף החודש הוא יפה מאוד (גם בהשוואה למישהו שבא עם רקע אקדמי), אבל מגיעים אליו עם הרבה יזע. יש אפשרויות קידום אבל הן תלויות מוטיבציה ולא וותק. זכויות סוציאליות משולמות כמובן במלואן לכולם, ומתוך עיקרון אני לא מעסיק עובדי קבלן.

אחרי כמה שנים של חיפושים אפשר כבר ליצור סטטיסטיקה.

אין לי, ולא היה לי עובד אחד מתחת לגיל 50 שהחזיק מעמד יותר מחודש. כולל כאלה עם ילדים, משכנתא לוחצת וחסרי כל ניסיון קודם במשהו. כלום. את חלקם, אגב קלטתי שנה שעברה בכל מיני הפגנות "מגיע לי" ואוהלים.

אלה שהיו מספיק כנים, הודו שהרבה יותר קל לקבל דמי אבטלה. חבל להם ללכלך את הידיים.

אם יבוא אלי מובטל, כמו פותח השרשור, ויודה שהוא מחפש עבודה זמנית ובמקביל לחפש עבודה במקצוע שלו, אני מאוד אעריך אותו ואקבל אותו. לפחות הוא נוהג בכנות. לפי סולם הערכים הפרטי שלי, דמי אבטלה הם דבר מבזה.

איפה היית כשחיפשתי עבודה אחרי הצבא? ועכשיו בחופשת הסמסטר (שעוד מעט נגמרת)? :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
האמת היא שאני מרגיש באזור הזה יותר בטוח בלילה מאשר בקרית ים.

הלו הלו :evil:

YNV, באמת שאני בדר"כ לא מסתכל על הכיס של השכן או איך עשה הונו, אבל כשאתה אומר שאין לך אפשרות כלכלית לתת יותר ממינימום - תסתכל רגע בגראז'...

משכנתא זה קל

פורסם

אני מעריך שאתה לא באמת יודע את כל פיזור ההשקעות והעסקים שלי, שעות העבודה שלי, תלוש השכר מכל אחד מהם וסדרי העדיפויות שלי.

למרות כל אלה, אתה מרשה לעצמך לרמוז רמזים חצופים!

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...