Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנוגע לקושי ולמיסים, אתה לא מבין שאתה "נושך את היד שהאכילה אותך"? המחייה בישראל "קשה" יותר כי אתה נדרש לשלם יותר מיסים מהצ'יליאני הממוצע, בין השאר בגלל שהמדינה מסבסדת לימודים לסטודנטים שלמדו בדיוק כמוך (ונכון שמאותם מיסים מממנים דברים שנתפשים כפחות הוגנים בעיניך, אבל זה עניין אחר מכיוון שהמדינה אמונה לדאוג לכלל אזרחיה ולא לעשות מה שנראה הוגן בעיניינו). בקשר לעבודה, אתה מתקשה למצוא בישראל עבודה "טובה" להגדרתך כי אתה מתעקש לעבוד בתחום שלך (ואני לא אומר חו"ח שיש בכך דבר פסול), הבעייה היחידה היא שהקושי במציאת עבודה מתגמלת נובע מאי התאמת המקצוע שלך לביקוש התעסוקתי בישראל, כך שלא פייר להפנות את הזעם כלפי המדינה. זה השוק שלא מתגמל מתרגמים \ אנתרופולוגים \ שניהם :wink: במידה ורף ההשתכרות במקצוע שלך היה גבוה יותר, נאמר בדומה למהנדס תוכנה - לא היו לך תלונות בסגנון הזה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלא יהיה לך ספק שאני אאלץ לשלם המון מיסים כשאני חוזר לארץ, אז לא, אני לא נושך את היד שהאכילה אותי.

ולא, אני לא מתעקש למצוא עבודה "טובה", אלא עבודה שתשלם לי את ה20000 ש"ח שמשלמים לי על העבודה שלי בחו"ל.

השקעתי 7 שנים מהחיים שלי בשביל הלימודים וכיום בארץ יש לי חובות של יותר מ50000 ש"ח לשכר לימוד, שאותם אני משלם מהמשכורת שלי בחו"ל.

אז אתה רוצה שאני לא אעבוד במקצוע שלי?

עם איזו זכות אפשר לבוא למישהו ולהגיד לו "תודה על המאמץ, ברור שזה מה שאתה רוצה לעשות, אז בוא תישאר פה, תעשה משהו אחר ושכח מכל החלומות שלך".

פשוט לא!

פורסם

אני לא רוצה שתעשה כלום, פשוט אמרתי שזה משהו שהיית צריך לקחת בחשבון כשבחרת את המקצוע שאותו למדת. תעסוקה עתידית זה משהו שהרבה סטודנטים לוקחים בחשבון בתהליך בחירת המקצוע. כשאתה אומר "עם איזו זכות" זה נשמע כאילו אתה מרגיש שהמדינה אמרה לך את זה בצורה מסויימת בהתנהלות כלפיך. הבעייה היא שלא המדינה "אשמה" בכך, אלא כוחות השוק, ש"תודות" להם ההשתכרות במקצוע הנ"ל אינה מספקת לשיטתך. את זה היית צריך לשכלל כשבחרת תחום עיסוק. כרגע? אתה יכול לעבוד במקצוע שלך ולקבל שכר שנחשב מועט בעיניך עד שתצבור נסיון ורזומה תעסוקתי. או שתמצא דרך לשלב את השכלתך כאנתרופולוג בתחום אחר שכן מתוגמל כראוי, או שתשקול להחליף מקצוע, בחירה שלך. אבל מקור הבעייה הזו הוא לא במדינת ישראל. אם אקצין, שמישהו שלמד תואר ראשון בפילוסופיה לא יבוא להתלונן אחרכך שהוא לא מוצא עבודה. מעבר למה מעניין אותי בבחירת תחום לימוד צריכים להיות ריאליים.

כשאמרתי "נושך" התכוונתי לכך שמצד אחד אתה מלין על קושי המחייה שנובע כתוצאה מהמיסים, אך מצד שני מתעלם מהעובדה שתודות לאותם מיסים בדיוק המחייה בישראל אמנם "כבדה" יותר, אך פשוטה בהרבה ברוב הגדול של המקרים.

הרי שאם כולל סבסודה של מדינת ישראל נשארת עם חובות, סביר להניח שאם היית נאלץ לחיות בצ'ילה כסטודנט תפרן שמשלם לעצמו על התואר היית נכנס לחובות עצומים פי כמה או שהתהליך לא היה מתאפשר כלל ולימודים אקדמאים היו מחוץ להישג ידך. אי לכך, אל "תבכה" על מצב מסויים כאילו הוא בהכרח דבר רע, כשבד בבד אתה נהנה מההשלכות של אותו המצב בדיוק. כשאתה תחזור לישראל אתה תשלם מיסים כדי שבבוא היום בעזרת השם גם הילדים שלך יוכלו ללמוד בשכר לימוד מסובסד ועוד אי אלו הטבות שקיימות במדינת ישראל.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
שלא יהיה לך ספק שאני אאלץ לשלם המון מיסים כשאני חוזר לארץ, אז לא, אני לא נושך את היד שהאכילה אותי.

ולא, אני לא מתעקש למצוא עבודה "טובה", אלא עבודה שתשלם לי את ה20000 ש"ח שמשלמים לי על העבודה שלי בחו"ל.

השקעתי 7 שנים מהחיים שלי בשביל הלימודים וכיום בארץ יש לי חובות של יותר מ50000 ש"ח לשכר לימוד, שאותם אני משלם מהמשכורת שלי בחו"ל.

אז אתה רוצה שאני לא אעבוד במקצוע שלי?

עם איזו זכות אפשר לבוא למישהו ולהגיד לו "תודה על המאמץ, ברור שזה מה שאתה רוצה לעשות, אז בוא תישאר פה, תעשה משהו אחר ושכח מכל החלומות שלך".

פשוט לא!

איזה מס תצטרך לשלם כשתחזור לארץ בדיוק? אם הרווחת את הכסף שלך בחו"ל, הוכרת כאזרח שמרכז חייו מחוץ למדינה (יותר מ180 יום מחוץ לישראל בשנה או משהו כזה) ושילמת על הכל מס בצ'ילה, אני לא רואה איך בארץ מישהו לוקח ממך אגורה.

בכל מקרה, הגישה שלך בסדר גמור. עדיין לא ראיתי אותך נופל למלכודת של להאשים אחרים בזה שאין עבודה בתחום שלך (מצד שני, אולי פספסתי). כל עוד אדם לוקח אחריות מלאה על חייו ומעשיו, מבחינתי הכל הולך ולגיטימי - רק אל תאשימו אחרים בבחירות הלקויות שלכם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

נדמה לי שהוא התכוון לתשלומי המיסים השוטפים שיצטרך לשלם כשישוב להתגורר בישראל, ולא למס כלשהו על הכסף שהרוויח בצ'ילה.

בכל אופן, ייתכן ולא הסברתי את עצמי כראוי קודם, לא התכוונתי שפרנקוס היה צריך לבחור מקצוע אחר מתוך שיקולים כלכליים של מה יהיה לאחר הלימודים, או להבדיל טענתי שהוא מאשים מישהו בחוסר התעסוקה... סביר להניח שאנתרופולוגיה היה המקצוע שהיווה את התמהיל הנכון ביותר בעבורו מבחינת שילוב של התחברות למקצוע ואפשרות תעסוקה עתידית, ולכן זה המקצוע בו הוא בחר. כוונתי הייתה כמו שאמרת, שצריך לקחת אחריות על בחירות שעושים. כשהוא בחר את תחום הלימודים הוא היה מודע (או צריך היה להיות) לרף השכר במקצוע, שלפחות בהתחלה לא מאפשר מחייה שוטפת + יכולות חסכון (כפי שפרנקוס מתאר), לאור תשלום המיסים, שכאמור מימנו את ההשכלה האקדמאית שאיפשרה לו להשתכר ולשלם את המיסים . לכן נראה לי קצת תמוהה העובדה שהוא "מופתע" מהמצב. כמו כן, אי אפשר להשלים עם העובדה שזה קצת פרדוקסלי להתלונן על תשלום מיסים עודפים ומצד שני להנות מהטבות סוציאליות. אם קפיטליזם אז עד הסוף, אתה לא רוצה לשלם מיסים כדי לתמוך באחרים? אל תשתמש במנגנוני התמיכה שהמדינה מעמידה. אי אפשר להחזיק מוסר כפול, מצד אחד להיות נגד תשלומי מס עודף ומצד שני להנות מהפירות של אותם מיסים.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

"אחריות אישית" זה מושג שהוא המפתח לפתרון של רוב הבעיות שאנשים נתקלים בהן במשך החיים:

לא רוצה לחיות בעוני? אל תעשה ילדים בגיל מוקדם, ואל תעשה יותר ילדים מכפי שאתה יכול לכלכל. לא רוצה לכתוב טורים בYNET על כמה שהמצב במקצוע שלך קשה וכמה שלא מעריכים אותך ולא משלמים לך? תלמד מקצוע מבוקש. לא טוב לך? יקר לך? קשה לך? תנסה את מזלך במדינה אחרת. קח אחריות על החיים שלך ותעשה את זה.

אין לי שום בעיה עם מי שלומד סוציולוגיה ואין לי שום בעיה בכלל עם מי שהולך להתפרנס בארץ זרה. זה הכל בסדר. הבעיה מתחילה בכך שהמציאות לא תואמת את הציפיות ואתה בא למישהו אחר בטענות מלבד עצמך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
איזה מס תצטרך לשלם כשתחזור לארץ בדיוק? אם הרווחת את הכסף שלך בחו"ל, הוכרת כאזרח שמרכז חייו מחוץ למדינה (יותר מ180 יום מחוץ לישראל בשנה או משהו כזה) ושילמת על הכל מס בצ'ילה, אני לא רואה איך בארץ מישהו לוקח ממך אגורה.

אתה תופתע אבל מס הכנסה בישראל יודע בדיוק איפה אני גר בחו"ל, יודעים שאני משלם פה מיסים ועדיין תהיה לי בעיה כשאני אחזור לארץ.

אם לא, אני מאבד לשנה את כל הזכויות הרפואיות שלי כשאני חוזר, למרות שאני עדיין חייב לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

זה קרה לאמא שלי כשהיא חזרה אחרי 12 שנה לארץ ואמרו לה שהיא יכולה לשלם 10000$ קנס ואז לקבל את כל הזכויות שלה אחרי חודש, או לחכות שנה בלי כיסוי רפואי.

אני לא רוצה שתעשה כלום, פשוט אמרתי שזה משהו שהיית צריך לקחת בחשבון כשבחרת את המקצוע שאותו למדת. תעסוקה עתידית זה משהו שהרבה סטודנטים לוקחים בחשבון בתהליך בחירת המקצוע. כשאתה אומר "עם איזו זכות" זה נשמע כאילו אתה מרגיש שהמדינה אמרה לך את זה בצורה מסויימת בהתנהלות כלפיך. לא, אני מרגיש שאתה אומר את זה, לא המדינה. המדינה היא לא יישות שמדברת איתי, אלא בירוקרטיה שלא ממש יודעת שאני קיים. אני לא מאניש (מלשון "האנשה") את המדינה אלא מבין שזו מערכת קשיחה של חוקים ולא יישות אינטליגנטית.

כשאמרתי "נושך" התכוונתי לכך שמצד אחד אתה מלין על קושי המחייה שנובע כתוצאה מהמיסים, אך מצד שני מתעלם מהעובדה שתודות לאותם מיסים בדיוק המחייה בישראל אמנם "כבדה" יותר, אך פשוטה בהרבה ברוב הגדול של המקרים.

לא היא לא.

הרי שאם כולל סבסודה של מדינת ישראל נשארת עם חובות, סביר להניח שאם היית נאלץ לחיות בצ'ילה כסטודנט תפרן שמשלם לעצמו על התואר היית נכנס לחובות עצומים פי כמה או שהתהליך לא היה מתאפשר כלל ולימודים אקדמאים היו מחוץ להישג ידך.

בצ'ילה יש המון סטודנטים תפרנים שפותחים עסקים קטנים ומשלמים על הלימודים שלהם.

יש פה שוק חופשי ואף אחד לא יבקש ממך מיסים עד רווחים של 10000 ש"ח לחודש.

כל אחד פה יכול להתחיל עסק פרטי מהבית שלו וזה לא נראה רע. בארץ הבירוקרטיה תהרוג אותך עם כל האישורים והמיסים החל מהחודש הראשון, גם אם אתה לא מרוויח.

אני מכיר פה סטודנטים (אני חוקר בין השאר את התופעה של ההפגנות שלהם פה) שפותחים חברה בין כמה חברים לכיתה ומזה הם כולם משלמים את שכר הלימוד.

ככה סבא שלי התחיל את חברת הבנייה שלו לפני שהוא בכלל סיים את הלימודים ואת המליון הראשון עשה בגיל 20.

אתה רואה את זה קורה בארץ באופן ריאלי כנורמה?

נדמה לי שהוא התכוון לתשלומי המיסים השוטפים שיצטרך לשלם כשישוב להתגורר בישראל, ולא למס כלשהו על הכסף שהרוויח בצ'ילה.

לא, התכוונתי למיסים על הרווחים של בצ'ילה. ההסבר בתחילת ההודעה.

אני לא מאשים אף אחד בזה שאין לי בארץ עבודה כאנתרופולוג או סוציולוג.

האמת היא שיכול להיות שיש עבודה אבל לא ממש חיפשתי.

תמיד הייתי עם איזושהי עבודה אז זה לא ממש רלוונטי.

ברקע שלי ניהלתי חברות, עשיתי מחקרים, תיקנתי מחשבים, העברתי תוכניות של בניינים לתלת-מימד, תרגמתי מסמכים ומאמרים ויש לי המון דברים שאני יכול לעשות.

כיום אני יכול לשלב את כל היכולות האלו וזה מכניס לי כסף.

אני לא נעול על אנתרופולוגיה או סוציולוגיה, זה פשוט תחום עיסוק והתמחות שעוזר לי כיום בעבודה כי לפי מה שראיתי, אין בכל המדינה הזו אפילו מישהו אחד שמתקרב לרמת המקצוענות של תרגום ספרדית-אנגלית שיש לי, ועוד עם התמחות במדעי החברה.

פורסם

בקשר לבחירת תחום התעסוקה ו"האנשת" המדינה, לא לזה התכוונתי, מקווה שקלטת את זה לבד אחרי ההודעה שכתבתי לרועי. דרך אגב, כן אפשר לייחס למדינה אחריות במובן כזה, והיא אכן "יישות" במובן שכל אותם חוקים ובירוקרטיות שעליהם אתה מדבר מייצגים מדיניות מסוימת, קרי חזונו של מישהו מסויים או קבוצת אנשים מסויימת כלפי האופן שבו המדינה צריכה להיראות, ולכן לכאורה כן אפשר לבוא בטענות כלפיה במובן הזה. (או כלפי המדיניות שהיא מנהיגה אם תרצה לקרוא לזה כך)

בקשר לעבודה כמתרגם - ראה מה שכתבתי בהודעותי הקודמות, עניין של כוחות שוק, לא של מקצועיות. בארץ גם מתרגם סופר-דופר (ואני מודע לכך שזה קשה מאוד לתרגם בצורה נאמנה באמת למקור) עם המון שנות נסיון והשכלה לא מתוגמל כראוי. מאידך, יש תחומי תעסוקה "מוערכים" במשק שלנו בהם יש אפשרות להשתכר לא רע בכלל. (ע"ע מקצועות ההנדסה וההייטק).

בקשר לסטודנטים בצ'ילה, בדף הקודם כתבת -

כן, בצ'ילה רוב האוכלוסיה לא יכולה לאשר לעצמה לימודים בלי חובות.

מדוע לפי ההודעה האחרונה שלך זה בכלל לא ביג דיל?

אין לי בעייה עם שום דבר, שכל אחד יחיה איך שבא לו ואני מאחל לך רק הצלחה, מצטער אם מתישהו לאורך השיחה זה השתמע אחרת.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

פרנקוס אני לא יודע כמה זמן אתה מתכנן להיות בצ'ילה ואם אתה מתכנן להיות שם כמה שנים טובות - אני במקומך בודק על ניתוק תושבות.

למעשה בקלות תוכל להוכיח שאתה כבר לא מתגורר בישראל ולא תשלם מיסים \ ביטוח לאומי.

+ אני מניח שאם תחזור נניח לאחר 5 שנים תוכל לזכות גם בהטבות של תושב חוזר

בכל מקרה אני במקומך הייתי מתייעץ עם רואה חשבון שמכיר את הנושא מקרוב.

פורסם

הבעיה היא שאני מרגיש כאילו שבבית ההורים לא נמצאים ויש שם איזה דוד סאדיסט שבא להתארח ואני חייב לעוף משם עד שהוא יילך כי הוא כל היום מציק.

אם מישהו יציע לי עבודה יותר טובה בקנדה, ארה"ב, אנגליה או ארגנטינה, אני אעבור לשם תוך דקה.

תפסיקו להתנהג כאילו שאני מגן על צ'ילה או אומר שהיא מדינה יותר טובה מאשר ישראל.

אני לא אומר שאתה פטריוט צ'יליאני (תהיה מבחינתי) אלא שהצגת את זה כאילו בצ'ילה אפשר להתפרנס בשקט ובארץ לא. הנקודה היא שבצ'ילה בשביל להגיע למצב בו אתה יכול להתפרנס בשקט, היית אוכל הרבה יותר חרא בתקופת הלימודים, ואולי לא מסיים אותם ומתלונן על זה.

אני בעד לעשות כסף בחו"ל, זה מה שאני עושה. בכל אופן, רק צריך להיות ישר ולומר דברים נכוחה, ולא להציג את זה כאילו שהמצב בארץ רע ובחו"ל יופי, כי זה מה שמשתמע בדבריך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

העניין הוא שגם אם הייתי נשאר בצ'ילה ולא חוזר לארץ ב2003, לא הייתה לי בעיה לשלם על הלימודים כי אני בא ממעמד סוציו-כלכלי מסוים שאין לו את הבעיות האלו, אז זה ממש לא רלוונטי מבחינתי.

אם הייתי נשאר פה אז, עדיין היה לי את המרצדס בחניה ובית עם בריכה ועוזרת (יש לי את זה מחדש אבל בגלל המאמצים שלי).

פורסם
בנוגע לקושי ולמיסים, אתה לא מבין שאתה "נושך את היד שהאכילה אותך"? המחייה בישראל "קשה" יותר כי אתה נדרש לשלם יותר מיסים מהצ'יליאני הממוצע, בין השאר בגלל שהמדינה מסבסדת לימודים לסטודנטים שלמדו בדיוק כמוך (ונכון שמאותם מיסים מממנים דברים שנתפשים כפחות הוגנים בעיניך, אבל זה עניין אחר מכיוון שהמדינה אמונה לדאוג לכלל אזרחיה ולא לעשות מה שנראה הוגן בעיניינו). בקשר לעבודה, אתה מתקשה למצוא בישראל עבודה "טובה" להגדרתך כי אתה מתעקש לעבוד בתחום שלך (ואני לא אומר חו"ח שיש בכך דבר פסול), הבעייה היחידה היא שהקושי במציאת עבודה מתגמלת נובע מאי התאמת המקצוע שלך לביקוש התעסוקתי בישראל, כך שלא פייר להפנות את הזעם כלפי המדינה. זה השוק שלא מתגמל מתרגמים \ אנתרופולוגים \ שניהם :wink: במידה ורף ההשתכרות במקצוע שלך היה גבוה יותר, נאמר בדומה למהנדס תוכנה - לא היו לך תלונות בסגנון הזה.

אחד הטיעונים שנשמעים פה השכם והערב הוא שקשה פה כי יש מיסים גבוהים כדי שלא יהיה קשה פה.

אני רוצה לתקן אותך במשהו - אין לי בעיה עם המיסים שאני משלם (ואני משלם הרבה מהם) יש לי בעיה עם זה שעלות המחיה בארץ גבוהה מבכל מדינות המערב. במה זה מתבטא מעבר למיסים? בעלות של מזון למשל, העלות השולית של חינוך, העלות של רפואה, וכמובן עלות הדיור.

למה זה ככה? כי השוק שלנו מונופוליסטי מצד אחד, ומצד שני לא מפוקח. שוק החלב למשל מונופוליסטי ונשלט ע"י תנובה מכורח הסכמים ומכסות. כל עוד תנובה הייתה קואופרטיב של הקיבוצים / מושבים מחיר מוצרי החלב בארץ היה נמוך, ומאז שהיא נמכרה לקרן אייפקס והוסר הפיקוח, מחיר המוצרים זוחל בכיוון אחד - מעלה.

שוק הירקות והפירות? מונופוליסטי.

המערכת הקימעונאית? מונופוליסטית.

יצרני המזון? מונופוליסטים.

שוק החיתולים החד פעמיים? מונופוליסטי.

ועוד ועוד....

אז אם אני משלם כל כך הרבה מיסים, תתכבד נא המדינה ותבצע את תפקידה ואו שתפקח על המונופולים, או שתפרק אותם ותיצור תחרות - ואם זה אפשרי בארה"ב מעוז הקפיטליזם, זה אפשרי גם בישראל.

(ואם אתה לא מאמין לי, תקרא על חיתולי בייביסיטר, על קדבורי, על חטיפי העמק, ועל עוד עשרות מקרים אחרים).

עם מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות, מע"מ ושאר ירקות - אני אסתדר יופי.

ולנקודה השניה שלך - לי יש תואר שני במדעי המחשב, עבודה מכניסה מאוד, ואני חי בסדר גמור. אבל לא לעולם חוסן, ואני לא יודע מה ילד יום, ואולי בעוד 10 שנים מצב השוק ישתנה ואז יבוא איזה בוגר אוניברסיטה בתחום החם הבא ויגיד לי "היית צריך לללמוד משהו מכניס יותר".

אז בינתיים אני חי מתחת ליכולת האמיתית שלי בגלל החשש מאותו היום, אבל בוא נהיה כנים לרגע ונחשוב כמה זמן באמת אפשר לחיות על החסכונות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מדריך לשורד

מקוה שלא מוקדם מדי מכדי לתפוש

פתרונות

אין לקחת הלוואות משום סוג ,ולשום מטרה

אין לנהל חשבון בנק ,רק במזומן

פתרונות מגורים יצירתיים -קאראוונים ,מיזוגים בין משפחות

עושר אינו בהכרח מתכון לאושר ,כאשר בעוני לאורך זמן אתה הופך חופשי יותר ומאושר ,תוך כדי התקרבות לבני המשפחה והסובבים

ניתוק מכל נכסים פיזיים הדורשים תחזוקה ,כסף

הקטנת הוצאות שוטפות תשאלו את ההורים כיצד עשו זאת בעבר (תקשורת ,מזון ביגוד)

כאשר בחרתם להוציא כסף ,עשו זאת בעסקים קטנים ועצמאיים הקרובים למקום מגוריכם

פיתוח יכולות קיום עצמאיים

התאגדו בכל נושא אפשרי ,מועד הבית דרך העבודה ועד ועד בית הספר והשכונה

פורסם

לגבי המיסים, אל תשכח שאתה הוא לא היחיד שמשלם אותם מן הסתם. עלות המחייה גבוהה משהייתה אמור להיות, בין השאר כי הדלק ממוסה בשיעור גבוה, מה שמייקר את ייצור המוצרים והובלתם. סיבה נוספת לכך היא שהשוק בישאל הוא קטן, ומרוחק גאוגרפית מרוב מוקדי החיות שלו. ובין השאר, נכון, הוא גם ריכוזי מאוד במספר תחומי מפתח. יש סיבות רבות ליוקר המחיה, אבל מתוך כל הסיבות הללו הסיבה הרלוונטית לדיון היא המיסים. כלומר החלק היחסי במחיר המוצר, שיכל להיחסך מהצרכן במידה והמס העודף שהממשלה הייתה גובה היה מתבטל. אבל אז מה היה קורה? מהיכן היו מממנים את קצבאות ביטוח לאומי, את התמיכה במגזרים החלשים בחברה הישראלית (חרדים וערבים בעיקר) וכן הלאה? כמובן שבתוך העוגה הזו יש דליפות תקציב רציניות, ויש הרבה מקומות שבהם היה ראוי לקצץ, אך לדעתי העקרון הוא שהמחייה יקרה מכיוון שבשורה התחתונה ישראל היא מדינה קטנה, צעירה, ומוקפת אוייבים. לשמור על יציבות מרקם המציאות שהושגה עולה לא מעט כסף, ועל כן אנחנו נאלצים לשלם כ"כ הרבה מיסים. בתחנת הדלק, בסופר, ובכל מקום אחר. אני בטוח שאם המדינה הייתה מוקפת בשוויצרים נעימי הליכות והייתה קיימת כבר 200 שנה (כלומר עברה את כל "חבלי הלידה") המצב היה שונה לחלוטין מהבחינה הזו.

בקשר למה שכתבת על התעסוקה, אתה צודק במאה אחוז, אין עוררין על כך שאי אפשר לדעת מה יוליד יום, ולכן עם כל החסכונות והבטחון התעסוקתי שבעולם, עדיין במצבים עדינים של משבר עולמי לא ניתן לצפות את המחר בהקשר הזה, ואי לכך עדיין עלולה "לרחף עננה" מעל הראש בתקופות מסויימות כמעט ללא קשר לתחום התעסוקה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

חברים יקרים

ביום שלישי ערב יום הכיפורים התאספו מאות אלפים בספרד סביב בנין הפרלמנט ודורשים את פירוק הממשלה ובית המלוכה

העם הספרדי אינו מוכן להכנס אל תוך "משבר" ללא כל הסבר אמיתי

המחאה היא בעיקר סביב בועת נדלן שהתפוצצה וכמובן כוחות השוק המונעים מהצעירים קורת גג

המחאה ממשיכה תוך כדי כתיבת שורות אלה

http://www.youtube.com/watch?v=UDCRgqspmyU&feature=player_embedded&oref=http%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fswfbin%2Fwatch_as3-vflrx8gtr.swf&has_verified=1 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• תוכן חדש...